Tuesday, June 16, 2009

Titta! Inlägg!

Tja, jag har ju inte varit så bra på det där med inlägg och uppdateringar och att svara på mail de senaste två veckorna.

Förra veckan åkte Tis/Tors familjen iväg, så det blev lite torftigt med inkomst. Sedan fick jag ett SMS på Söndag kväll där det stod att deras bil "gått sönder" så de kommer inte tillbaka förrän till helgen. Tjohoo.
Men jag har jobbat lite extra för Jo denna veckan, så det blev lite extra iaf. Och jag fick en examens preset av tidnigen, en check på en lite summa som ju är bättre än inget. Så det var ju uppskattat.

Annars har det inte hänt så mycket. Inte mycket alls. Hoppade illa foten för en vecka sedan när jag hittade mitt hopprep och tänkte att det kunde ju vara kul att prova. Så jag hoppade lite och tänkte att det nog inte var så smart att hoppa utan skor på klinkers golv. Fast det kändes ok, så jag hoppade lite till. När jag vaknade nästa morgon gjorde det lite ont, och sedan blev det bara värre och värre. Igår fick jag panik-ont och kunde inte gå, allt bara drog ihop sig och jag hade inte sagt nej till att göra mig av med skrället. Men så frågade Rich mig om jag hade lagt is på det onda, och det hade jag ju inte. Så jag gjorde det igår kväll, och idag har jag nästan inte känt något alls! Så jag la på mer is ikväll (eller ett gelé paket som man lägger i frysen, vilket ju har funkat när mitt knä knäppt till ibland efter att jag gjort för tunga benpress övningar på gymmet).

Så, jag kanske kan gå till gymmet imorgon! Det hade varit lite koolt, haha.

Jag behöver inte jobba för tidningen imorgon, så jag får sov morgon. Ska jobba för Jo i två timmar, och tänkte att jag kanske skulle skippa det eftersom jag inte ska hjälpa till på redaktionen. Men så tänkte jag att 30 dollar är bättre än inga dollar, plus att jag kommer upp och ut och iväg, så jag gör det. Förhoppningsvis får jag extra jobb på lördag så att denna veckan jämnar ut sig trots att strunt-familjen inte varit närvarande.

Inte mycket annat att raportera. Funderar på när och hur jag finner min väg tillbaka till Sverige. En del av mig vill stanna så länge jag har rätt att göra det, och det är ju trots allt inte så länge till. En annan del av mig tänker att om jag nu ska tillbaka så kan jag ju lika gärna åka tidigare snarare än senare så att jag kan börja leta jobb osv. Lite klurigt det där. Och sen tänker på jag på om det är värt att punga ut 25.000kr på att skicka tillbaka saker... för det priset kan man ju få ett nytt hem, om än ett billigt. Mamma gav ju mig pengar till soffa så det behöver jag ju inte tänka på (eller, aktie-nånting som hon sa kan användas till soffa när jag flyttar hem eller skaffar "riktigt" hem här). Så istället för att betale det ovannämnda hutlösa priset kan jag ju skicka tillbaka enstaka lådor med det viktigaste, och sedan börja om på nytt. Det ovannämnda priset inkluderar inte möbler, så jag skulle ändå inte få mig med det hem. Och 25.000kr för att få hem plock? Tja, jag vet inte jag. Men jag tror det lutar åt att köpa nytt, och sedan skicka tillbaka böcker och köks saker, men nu har jag ju något annat att fundera på.

Som sagt, inte mycket att säga. Saker och ting fortgår och jag vet inte om jag känner mig särskilt delaktig. Rich muntrade upp mig i går kväll med en tur till the Hangover, en jättefjantig film om en svensexa i Las Vegas. Men vi sågs inte i helgen och han tyckte jag behövde muntras upp, och han hade rätt i att det blev många skratt och en lite flykt från vardagen.

Gonatt.

Monday, June 8, 2009

Min sjal är nästan klar!

Jag har stickat klart allt nu, och bundit av.
När det var gjort såg det ut så här:





Här är en närbild på hur resultatet var. Och det är ju lite ... tja. Det ser ju inte mycket ut, inte med tanke på hur mycket tid jag har lagt ner på det hela.


Grejen är den att man måste blötsträcka det för att mönstret ska synas. Så jag tog mitt shampo och mitt balsam och tvättade till det hela lite (funkar det på mig funkar det väl på detta!) Sedan nålade jag ut det hela, och nu ser det ut så här:


Det är svårt att få fram mönstret, särskilt med mörk bakrund (handduk för att fånga upp vattnet):


Lite bredare blev den, och lite längre. Med mycket löv!


När den är torr kan jag ta ut nålarna och ... sjal!
Känns nästan lite stort, detta är klart det mest avancerade mönstret jag stickat hittils, fast det var inte så svårt när jag väl fått min metod att fungera.

Sova nu, mycket trött.

Monday, June 1, 2009

Det känns som om det är dags för en uppdatering, det har ju gått ett tag nu. Bilder räknas väl nästan lika mycket som information i form av text, men bara nästan.

Hm. Vad var det då jag skrev om senast. *går och tittar* Jo, tydligen så var jag väldigt trött sist jag skrev. Är nog ganska trött nu också, men det är för att jag gjort mycket idag.

Jobbade för J i morse, mötte dem hos tandläkaren där jag satt och lekte med E, som nu är 4 månader. Glad liten som som är förtjust i händer, tydligen... hon satt och höll mig i handen och då och då attakerade hon och gjorde små förtjusta ljud. Mycket gulligt.

När Maddie var klar om hon ut och hade fått två små gosedjur och lustgas, fast så lustig var hon inte. Eftersom jag städade i helgen och hittade ett paket med strandleksaker (från dollar affären som sålde dem för 1 dollar förra sommaren) fick hon det att ha på lekplatsen. Jag tror hon tyckte om det.

Efter jobbet åt jag lunch och sedan gick jag ett ärende (usch så amerianskt det låter, men jag gick och bytte ett läpp balsam som inte levt upp till förväntningar). Sedan åkte jag hem, åt melon och banan och gick och tränade. Jag har hittat tillbaka till gymmet nu, så det känns skönt. Kom till och med upp på löparbandet vilket jag hållt mig borta från ett tag, men inget gjorde ont idag. Innan fick jag alltid jätteont i vaderna när jag gick på gångbandet, men inte idag. Så det var lite kul. Löper gör jag ju inte, men går ung. 6km/timmen på hög incline (ungefär: uppförsbacke). Sedan gjorde jag det vanliga med vikter, och gick hem.

Efter det betalade jag min hyra, och min hyresvärd skakade på huvudet som han alltid gör när jag betalar min hyra. Varför vet jag inte, men jag vill betala på sista dagen i månaden eller första, för rätt ska vara rätt. Han har sagt att det inte betyder något, men det betyder något för mig. Har man en överens-kommelse så har man, så är det bara. Och som någon sa, sånt funkar tills hyran kommer in försent, för då får man aldrig höra det igen och förtroendet är bortblåst. Så jag betalar prick på dagen och har sedan bra samvete. Funkar för mig.

Efter det bar det av till tvättomaten, hade inte så mycket men det var mest för att tvätta tränings kläder så att jag har hela veckan.

När jag kom hem jobbade jag en timme och sedan åt jag middag, lite sent men ändå. Sedan bakade jag en kladdkaka, och nu uppdaterar jag.

Så, det var min dag. I helgen städade jag, som jag ju nämde ovan. Gick igenom hela skrivbordet eftersom högarna blev lite irriterande, och det känns så mycket skönare nu. I söndags kom Rich några timmar och vi tittade på film. Eller, han tittade nog mer än jag för jag somnade hela tiden (för jag hade ju städat hela natten och kom inte i säng förrän runt 6 på morgonen, men det var inte med vilje, märkte inte klockan förrän det började bli ljust ute och fåglarna började kvittra. Ojdå.)

Jag planerar ofta på att sitta ner ett tag och sticka, men det blir aldrig av. Är det inte det ena är det det andra, så det blir aldrig av. Men kanske nu, en halv timme, innan jag lägger mig. Är nästan klar med min löv-sjal nu, så jag vill börja på något nytt!

Ska bara skicka två email, och sedan sticka, sedan sova. Har iaf fått något gjort idag, känns skönt.