Thursday, April 28, 2011

Vår?

Sent from my BlackBerry® wireless device

Jo, nu är det nog vår. Det kändes i alla fall så i början av veckan - idag har det bara varit kallt och blåsigt.

Imorgon ska det bli fest här! Lite otippat, men nu blev det så. Jag hade tänkt mig tjejkväll med vin, men nu kommer det lite blandat folk och det ska bli riktigt kul! Lite som den där inflyttningsfesten jag aldrig hade.

Vad har jag gjort för att förbereda? Tja, köpte lite vinglas på Ikea, och ljus. Och blommor! Som ni ser ovan - panserna fick jag av min gulliga familj, och förra året hade jag en murgröna som inte klarade vintern så bra (kanske ingen jätteöveraskning?). Min kaprifol ville inte heller komma till liv, och den lilla klematiskvisten som tittade upp frös visst förra veckan.

Men! Nu har det blivit ändring. Nu har det kommit en ny murgröna, och en klematis (evergreen med vita blommor engligt ettiketten) i stora vita krukan. Den fick sällskap av några lobelior av olika varianter. Och i lilla vita krukan står nu en... tja, en flerårig buske! Och jo, jag har behållt innerkrukan på! Precis som man ska. Det finns till och med plats för en lite större kruka så jag tänkte plantera om sen när sommaren kommit. Eller nåt.

Så nu kan vi mysa på balkongen med riktiga blommor imorgon, inte bara vissna kvistar från förra året.

Så förutom blommor kommer det finnas lite brie, fröknäcke, hummus, pita bröd (som brutits i bitar och rostats i ugnen med lite flingsalt och olivolja så att de blir som chips), morotsstänger och en kladdkaka. Jag tror det räcker så? Kanske skippar fröknäcket, det räcker nog långt med det andra.
Och just det, en box med vin... kändes lite sådär knapert annars, men det brukar bli att man tar med sig det man vill dricka så det kommer nog räcka långt.

Annars??
Tja, det vanliga.