Tuesday, December 30, 2008

Uppe lite sent idag med, har blivit en vana igen. Vet inte varför jag envisas med att vända på dygnet varje chans jag får men det blir alltid så när tillfälle ges.

Har iaf gjort en del idag. Gick upp tiiiiidingt (nästan 11, suck :P) och gjorde mig redo för att åka ner till skolan. Tänkte innan jag åkte att jag kanske skulle ta med en bok, men hittade ingen som jag kände för att läsa. Har tappat bort min Brideshead Revisited vilken jag läste tidigare men la undan eftersom Shakespeare tog överhanden, och jag känner inte för att ta med sTori Telling på tåget precis... inte heller Wizard of Oz, vilken jag måste läsa klart snart så att jag kan kolla filmen. Iaf, det tog mig en kvart att inse att jag inte hade något jag ville ta med, så jag blev nästan sen. Men av någon anledning så kom jag iväg i tid och kom fram till kliniken på skolan prick på, med alla sköterskorna sittandes där, väldigt glada att se mig. Antar att de är lite ensamma nu när det inte är några lektioner.

Iaf, fick mina provsvar på blod och urin prov. Är väldigt normal, tydligen. Det goda kolesterolet var väldigt högt vilket gjorde att det dåliga inte gjorde något (det var 10 över på skalan, men tydligen så har min viktminskning också en bra påverkan på det så doktorn sa att det var inget att tänka på).
Min lever är också bra, fast hon sa att jag hade antingen druckit alkohol eller tagit verktabletter 72 till 48 timmar innan provet togs, eftersom det var två enheter högre än inom normal gränsen (vilket inte heller spelar någon roll eftersom de inte anser det som allvarligt om det inte är en eller två gånger högre än normal värdet, eller nåt).

När det kom till urin provet hade jag tydligen fastat för länge, så det får vi göra nytt eftersom det visade att jag hade urinvägs infektion och höga protein halter (jag har inget av det, vilket doktorn viste eftersom vi gjort en annan undersökning angående det en vecka innan). Hon sa att jag skulle dricka mycket vatten och komma tillbaka igen nästa vecka. När jag kom för att lämna detta så hade jag inte druckit eller ätit på mer än 18 timmar så det var nog därför jag hade abnormala resulatat.

Jaja.
Hon blev iaf imponerad över min vikt minskning och sa att 10kg på 2 månader inte var så dåligt, och godkände min lilla mat lista jag hade med mig. Hon frågade också när jag hade tid att träna hemma, vilket jag gör emellanåt när jag tittar på tv eller så. Blir lite besatt när jag väl satt igång, så jag tränar med allt möjligt (just nu mäter jag uthållighet på hur många gånger jag kan leka flygplan med en 11 månaders baby).

SMSade Rich ikväll och sa att nu fick han minsann och da ta och komma över ett slag. Så han gjorde det. Blev lite paff när min lilla befallning funkade, särskilt en måndags kväll. Men det visade sig att han varit med en kompis på något slags high school basket match som kompisen coachar för, så han passade på att komma hit. Sa att jag ska befalla lite mer i fortsättningen nu när det visar sig att han lyssnar!

Efter att Rich gått så nystade jag upp två nystan garn. Men när jag skulle böjra sticka upptäckte jag att jag inte har rätt storlek stickor, så det gick ju inte. Tänkte att det är dags att börja med något annat än halsdukar och filtar, så jag ska försöka mig på strumpor. Önska mig lycka till!

Hade något annat att säga men har glömt vad. Men nu har ni iaf en översikt över min hälsa, så hopp och hej.

Oj, jo. Min bästa kompis Takisha berättade för mig idag att hon ska ha barn i Augusti! Hon och hennes pojkvän Andre ska gifta sig om knappt två veckor, så det ska bli spännande. Vi gick en liten shopping runda med hennes kusin som kom och hälsade på från Barbaidos, och gick sen ner till East Village där vi (eller de, jag är ju pank) shoppade och sedan gick vi på mysig men jättebillig resturang, Wild Ginger. Behövde lite uppbrott nu i ledigheten, inte bara gym och filmer.

Will ska försöka komma och installera Windows på min Mac. Usch och fy! Men jag behöver det för att kunna träna för ett prov nästa vecka. Han frågade om han kunde ta min dator med till jobbet... sa att om jag kunda låna hans bil under dagen gick det bara bra. Så han kommer imorgon kväll och hjälper mig istället (Will är med sin bil som jag är med min dator, helst får ingen annan röra den!)

Läggdags. Kanske dags att börja försöka vända tillbaka dygnet innan man ska börja jobba igen.

Friday, December 26, 2008

Har inte uppdaterat på ett tag eftersom det har varit minst sagt mycket att göra med skola osv. Sista terminen plus slut tentor samt papper som ska fyllas i, skrivas under och lämnas här och där och sen tillbaka till första stället har inneburit mycket plugg, spring, telefonsamtal och fixande hit och dit.

Julen kom och gick. Tänkte inte på att det var jul förrän det var just julafton, och då tänkte jag inte heller på det särskilt mycket utan gick till gymmet och sedan hem för att virka baby filt och titta på film. Har inte köpt eller skickat några julklappar alls. Fick ett paket av mamma så det var ju gulligt, och underbyxor behöver man ju alltid. Haha.

Men jag jobbar på att få ut något litet till iaf familjen innan Januari kommit och gått. Har ett prov kvar att plugga för och sedan har jag min examen. Det känns väldigt konstigt, efter mer än 20 år i skolan så är det plötsligt slut. Men det blir nog lite till, har tänkt söka till några PhD program och även PsyD, vi får se vad som händer. Det handlar mest om vad som är tillgängligt och var man kan få bäst financiell hjälp.

Har inte varit på gymmet så mycket den senaste månaden. För en månad sedan gick jag ungefär fem gånger i veckan, men sedan när tentorna tog överhanden blev det inte så mycket. Och fast man får träna med förkylning så tycker jag det är lite otrevligt mot de andra som är där, så jag höll mig därifrån ett tag pga det. Men, nu är jag tillbaka, och jag har tränat hemma också. Mest hantlar och jumping jacks (vet inte vad man kallar det på svenska ... sprattelgubbe hopp?)
Men det funkar iaf, har gått ner ca 10 kg på två månader vilket inte är fy skam.
Var ju på gymmet i Onsdags, som sagt, och var tillbaka idag. Måste säga att det känns ganska mycket bättre efter att ha varit där, man känner sig så annorlunda, både fyskiskt och mentalt. Lite klarare, och det är lättare att koppla av.

Nu ska jag dusha, och sedan ner till stan för att köpa en s video kontakt. Köpte nytt OS igår samt en kabel eftersom min internet video butik (man betalar ca 100kr i månaden och får hem tre filmer åt gånger, sedan får man skicka tillbaka och hyra hur många filmer man vill och det finns inget sista återlämnings datum så man får ha dem i en månad eller ett år, spelar ingen roll, och inga avgifter alls). Iaf, man kan kolla filmer där via datorn också, och de kablarna kostar runt 100 kr att köpa. Ganska bra deal, om man säger så.

Förhoppningsvis kan jag också lämna tillbaka eller byta vågen jag köpte förra veckan. Den ska mäta en del procent (muskler, vätska etc så man kan se hur mycket man gått ner utan att bli ledsen om man står still i vikt men gått upp i muskel massa men ner i fett vikt osv, låter lite överdrivet men det kan vara interessant eftesrom jag tränar ganska mycket just nu och märker skillnad i kläder men inte direkt på vågen ibland). Iaf, den funkar inte med procenten så då är det ju hugget som stucket, har ju vanlig våg redan.

Nä, nu får jag sätta fart innan det blir för sent. Ska ju hem och äta middag också i rimlig tid, är det tänkt.

Tuesday, December 9, 2008

Efter många om och men har jag nu en fugerande telefon utan limegrön skärm.

!!!

Så jag är lite halvglad.

Är lite mycket nu på slutet, så det blir inte så mycket skrivet idag tror jag. Måste plugga och leta dokument och jobba och tvätta och städa och... ja. Lite annat smått och gott.

Men innan jag gör något av det så får jag nog sova lite, vilket det är dags för nu. Men jag är iallafall kontaktbar.

Monday, December 1, 2008

Usch och fy. Har tappat min mobil, tydligen, men en vänligt samarit ringde precis och sa att ha hittat den i biblioteket (vilket är knasigt eftersom jag pratat på den sedan jag var där, men iaf, kanske tappade den nån annanstans och sen la personen den där, eller nåt).

Får antagligen tillbaka den imorgon. Vilket är tur för även om jag har försäkring har jag inte råd att slänga ut 500kr på det just nu.

Förutom det har jag haft en allmänt vedervärdig dag. Började med att jag skulle till doktorn kl 13.45, och inte fick äta förrän dess. Så jag tog en macka runt elva i går kväll så att jag iaf hade lite närning i kroppen, men fick tydligen mat förgiftning av gammal ost. Blandade ihop förpackningarna. Så istället för att sova gott sov jag på toaletten, om man nu kan kalla det sova. Fick mindre än 45 minuters sömn i min säng, och gick up tidigt när jag inte kunde somna om och ändå skulle upp om en timme.

Sedan idag skulle vi spela in en liten läsning ur Shakespeare för en lektion, vilket jag inte längtat efter. Det har varit så mycket problem med den här gruppen så man blir bara så trött. Men, idag pratade jag med min professor och hon sa att jag är en väldigt "strong student" och även väldigt intelligent. Så det blir man ju lite glad av att höra. Kanske får börja tro på det också nu, eftersom hon inte är den första som säger det (föräldrar räknas tyvärr inte här, sorry).

Gick även och pratade med en annan professor jag hade för något år sedan i Ulysses (bamsare till bok) samt min egen lilla kurs, "Perception of Swedes in Amerian Literature". Lite pretantiöst kanske, men mycket intressant. Iaf, pratade med henne om att söka till att läsa till en PhD eller Master, vilket hon rekommenderade. Berättade att jag nu måste söka jobb inom det område jag läst, och hon skickade genast ett mail till chefen för Creative Writing och sa att hon hade en ideal kandidat för den position som hans personliga sekreterare/assistent. Ojdå, idag är man visst både "idealisk" samnt "mycket intelligent". Amen, det är ju nästan så man blir lite röd om kinderna här ju.

Iaf. Tycker jag åstakommit mycket på en dag när jag även lidit av mat förgiftning samnt gått på mindre än en timmes sömn. Ja just det, gick även till STARR Career Development, en avdelning på skolan som har hand om jobb sökande mm, så att jag kan få hjälp att sätta ihop en CV mm. Hade en personligt rekommendation där också, så det blir till att ringa senare i veckan eftersom "min" speciella person sätter ihop sitt egna schema och egna möten.

Usch, nu är jag allt lite trött i huvudet. Det blev lite tungt på tåget hem när jag fick stå upp en en timme på ett stilla stående tåg utan telefon. Fast jag är så trött så det är nog bra att jag förlorade telefonen just idag.

Nej, nu måste jag ringa skolan för att berätta att min snälla samarit kommer dit imorgon med mobilen. Jag gick till Subways och gick igenom deras sopor eftersom jag tänkte att jag kanske slängt ut den av misstag. Det tittade på mig lite konsigt och frågade varför jag slängt min telefon. "Inte med vilje" försökte jag förklara, men de såg inte riktigt ut att tro på mig. En av dem satta iaf på sig plast hanskar och gick igenom soporna med mig. Senare, utan resulat och efter att jag gått där ifrån kom en (väligt söt) kille fram och frågade om det var jag som tappat min blackberry. Han sa att han jobbade som säkerhetsvakt på skolan och hade hört att någon letade efter en, och sa att jag skulle maila till honom och säkerhets avdelningen så att de hade ögonen öppna om den kom in. Demitrius hette han. Vilket coolt namn!

Iaf, ska ringa dit nu och sedan maila. Tänkte att om jag kan få tag på honom innan han går hem kanske han kan fixa en lapp så att de som sitter där imorgon vet att de ska behålla den och skicka den vidare till Lost and Found.