Wednesday, January 28, 2009

Ännu En Dag

Ännu en dag i kalendern har gått förbi. Har blivit lite överbelastning på informations fronten och hjärnan på sista tiden, så det kommer ta ett tag innan man kan anpassa sig.


Så, vad gör man när det blir så?
Tja, man hittar på nån ny maträtt att laga.
Eller... har ju inte riktigt gjort detta innan, men jag har en ny liten besatthet av frittatas. Det är typ en omelett fast man tillagar för fyllningne, fyller på med ägg blandning och sätter sedan in alltihop i ugnen tills äggblandningen stelnat.

Idag gjorde jag en frittata med sausage (italiensk korv som man köper rå, tar ut ur skinnet och skär i mycket små bitar för att sedan steka, är vanligtvis lagda på pizza i detta land men kan även stekas hela med skin och ätas med äggröra eller liknanade "frukost" föda).
Stekte även upp lite svamp som jag tärnat, och en gul lök. Sedan fylldes det på med ägg (tog bara några ägg, eller rätt många i detta fall eftersom det var mycket fyllning - man kan även använda mjölk men jag kände inte för det). Med lite riven ost på toppen sätts allt i ugnen, och detta kommer ut:

Blev glatt överraskad eftersom jag glömt krydda (salt och peppar brukar tillsättas, samt färskriven muskotnöt). Så nu har jag till... tja, frukost, lunch och middag, beroende vilken världsdel man känner sig för att tillhöra för dagen.

Ibland blir saker och ting inte som man tänkt sig. Inte alls. Det tar nog lite tid att komma till insikt om detta, och låta det sjunka in så att man verkligen förstår vad det är för val som står framför en. Helt plötsligt blir allt så glasklart, även om man helst hade sett att man kom fram till detta utan ett ulitmatum. Trots detta tror jag stenhårt på att liven inte bjuder på mer än man klarar av, och om jag tittar tillbaka på beslut jag tagit tidigare i mitt liv så vet jag att jag inte brukar hoppa in i något som jag sedan ångrar.

Hade tänkt gå till gymmet idag, eller gå och tvätta. Det blev inget av något, men mest för att det är sånt halt snöslask ute. Kan inte få tvätten från laudromaten och hem utan att något blir blött av slask, och vill inte försöka halka mig till gymmet på gympaskor med is och 20cm djupa pölar vid var vägkorsning. Så, kanske imorgon. Igår gick jag inte för det var så mycket folk på gymmet att fönstren immat igen, och någon hade gnuggat en litten tittglugg och det var helt packat med folk där inne. Tycker inte om att träna när det är varmt och fuktigt (särskilt inte från andra människor, usch usch, och suck säger de som tycker jag har bacillskräck, haha). Men mest tycker jag det är irriterande när man måste vänta på att använda en maskin för man blir kvar så länge, och man får ingen bra tränings stund när halva tiden går åt till att stå still. Det är liksom inte meningen med träningnen, precis.

Vad annars? Var med min söta lilla komis Miss CJ idag. Hon fyllde ett i fredags och jag gav henne en virkad elefant i rosa och lila. Vet inte om hon tycker om den... hon skrattar när hon ser den, tar tag om snablen och slänger iväg den. Och skrattar lite till. Gulligt är det iaf, och jag vet att hennes storebror (som Sarah och Josse känner) tycker väldigt mycket om den. I vilket fall som helst, vi gick till lekrummet där hon pratade med en annan ettåring, gick runt med gå-vagn och åt yoghurt. Sedan sov hon en timme medan jag drack en chai och tittade i Martha Stewart Cooking School vilket är en bamse till bok. Kom ända till hur man gör omeletter och sedan vaknade CJ, åt lite gröna ärtor med brunt ris (på burk i pure form) och några kex. Efter detta var det dags att återvända hem med henne, och hon blev nog lite besviken på att vi inte hann titta i några böcker tillsammans. Tappa mina vantar lyckades jag med någonstans där inne, och hittade dom inte igen så det var inte en kul tur hem med vagn och paraply samnt hagelblandat regn.

Nu är det snart dags för Criminal Minds, så jag tror jag ska gå och diska och sedan lägga mig efter att jag tittat klart på CM.

Sunday, January 25, 2009

Det var ju ett tag sedan jag uppdaterade, men det har varit mycket de senaste veckorna.

Den 16 Januari blev jag, officiellt, klar med min utbildning. Det var sista dagen att lämna in betyg för kurser tagna vid andra instutitioner samt möta alla deadlines. Jag lämnade in betyget från Ekonomi kursen från John Jay den 9 Januari, samt tog Excel provet den dagen (och klarade det, tack och lov!). Så jag antar att jag egenteligen blev klar den dagen, men eftersom de inte tog kontakt med mig under den följade veckan så vet jag att allt var som det skulle.

Mamma berättade att hon köpt en examens present till mig - två akite handlingar på 10.oookr stycket som är försäkrade till inköps värdet, vilket betyder att om de går upp i värde så får man ut det, men man kan aldrig få ut mindre än inköps värdet.
Så det var oväntat men väldigt gulligt! De är tänkta tills det jag är redo att köpa lägenhet (möbler) osv, så de kommer att sitta och växa ett tag tror jag.

Förutom det har jag varit sjuk veckan som gick. Förkylning som blev lite mycket till slut, så jag var hemma in Onsdags. Sov hela dagen (och natten innan plus efter) och var fortfarande helt slut på Torsdagen. Jag tror det värsta har släppt nu, men är fortfarande väldigt trött. Får sova imorgon om inte Rich och jag går på bio eller nåt, vi får se.

Annars har det inte hänt så mycket. Takisha gifte sig förra Lördagen, så jag var där. Det var jättefint, lite trångt eftersom de gifte sig hemma och jag tror fler kom än vad som hade hört av sig innan. Hon verkade lite stressad först, men efter allt var över och de flesta gått hem och man kunde umgås lite mer så verkade hon väldigt glad. De åkte på smekmånad idag, till Jamaica, och de ska ha barn i Augusti. Hon verkar glad och det är det viktigaste, det var lite jobbig för dem för några veckor sedan när hon förlorade jobbet (fick tillbaka det igen efter att hela avdelningen där hon jobbar protesterat). Inte konstigt med bröllop och barn så nära inpå, men som sagt, de verkar ha löst det och är så klart glada nu.

Annar är det jobb som gäller. Eller, inte så mycket just nu men ska försöka ändra på det. Det verkar vara ovanligt svårt för folk att få tummarna loss och reda ut vad de behöver. Har fått kvitto på att myndigheterna har mottagit min ansökan om arbetstillstånd, så förhoppningsvis kommer det snart (ca 3 månader säger de, kanske innan). Och så får jag börja titta på gradschool utbildningar, se var man kan få stöd och var man kan jobba samtidigt som man studerar. Ska prata med några av mina föreläsare och se vad de har för tips och skolor och så vidare.

Antar att det är det som hänt på senaste tiden. Ska försöka uppdatera lite oftare, men just nu har jag inte mycket mer att berätta.