Saturday, January 29, 2011

Veckan som gått har varit ... tja, inte händelserik men den har i alla fall innehållit lite av värde.

Eftersom jag har så mycket ledig tid nu helt plötsligt har jag börjat sysselsätta mig själv på alla tänkbara vis. Eller, jag har tagit hand om sån't som behöver tas om hand om.

Förutom att jag fått spisknopparna helt rena (med hjälp av Huggies) har jag även lyckats damsuga och torka golven. Det är nog den sak i hemmet jag mest av allt inte tycker om att göra.
Jag har även städat sovrummet och hägt upp alla kläder som låg i lite högar (fast nu finns det nya, varför de aldrig försvinner förstår jag inte).

Iförrgår bar jag ut allt papper till återvinningen, och om man räknar ihop det som fanns här och i källaren så blev det nog si sådär 8 papp-påsar. Sen började jag vika i hop kartonger för att bli av med dem, fast de ligger i garderoben igen. Men i en påse så att man kan ta dem på väg ut (vilket av de tidigare nämnda påsarna jag uppenbarligen inte är bra på att komma ihåg).

Igår blev jag trött på bokhyllorna i vardagsrummet så jag tog ut allt i dem och satte bara in det som hör hemma... så nu har jag två helt tomma hyllor som jag tänkte fylla med lite ordböcker och annat kul - och inga inköp behövs för allt finns på en vind en timmes bilresa härifrån.

Idag har jag burit ner böcker och pärmar som inte var mina i källaren, och om inget där behövts om ett år så blir det också återvunna.

Det är förresten en sak jag lärt mig - man ska ta en låda, eller så många som behövs, och lägga ner saker i dem som man inte är helt säker på att man kan göra sig av med. Sen sätter man lådan, eller lådorna, där de är tillgängliga men inte alltför synliga.
När det gått ett år och man inte öppnat en låda ska man göra sig av med den. Tippen eller skänka till bättre ändamål, det är upp till en själv. MEN! Det viktiga är att man INTE får öppna låda igen innan man gör sig av med den, för då ser man hur bra allt är och så mycket användning man kan ha av det. Och då är man tillbaka till början, och poängen är att man ska göra sig av med saker om bara tar upp plats och tid.

Iaf, det är det som är poängen med de där påsarna jag satte i källaren. Eftersom jag inte behövt något av det på ett år behöver jag nog inte det nu heller, men men.

Idag fick jag även kristallkronan att lysa! Den slutade funka för ett år sedan, typ, och jag har inte lyckats lista ut varför. Men idag så fick jag det iaf att funka... tänk att man bara behövde vrida på en knapp som till synes inte har någonting alls med det hela att göra. Men det gjorde det tydligen - det och lite roterande på kontakten så gick det.
Och då kom jag på att om jag nu kunde får det att fungera så kanske jag skulle kunna få ner den andra lampan som bara tar upp ljus genom att vara stor och mörk. Jag har inte kunnat få grepp om skruven innan, men... jo, idag gick det! Efter att jag försökt i ett år, eller kanske mer typ 10 månader.

Så nu när jag fått lampor att lysa, knoppar att skina och mer plats i taket så kunde jag ju passa på att putsa kristallkronan. Och det var nog inte alls så kul, om jag ska vara ärlig. Men nu lyser den iaf!

Nu ska det nya gymmet på Stadion provas. Det ska vara jätte-nära men jag vill inte gå dit. Jag vet inte alls varför, men nu ska jag iaf dit och se hur det ser ut. Det är nog för att det är mörkt som jag är lite tveksam, men ... um, jo, inte mycket som går ihop där inte.

Och på tal om gymmet så gick jag det hållet häromdagen och hittade en Coop affär! Det ni! Den ligger ganska nära, och det går en cykelbana raka vägen dit - till och med under stora vägen där de annars skulle mötts. Så den måste jag ju gå och utforska sen, särksilt eftersom de har öppet till 22 *varje dag*! Tänk om jag vetat det för 10 månader sedan när jag var så knäckt över att Malmborgs på Mobilia stänger kl 19 på helgen... Nu har jag ju vant mig vid det hela... nja, det är nog dags att ovänja mig vid det om jag ska ställa in mig på att ta mig ut i vida världen där saker och ting är så som jag vill ha dem.

Just det ja... gymmet. Kan ju gå dit för att sedan berätta om hur det var, så har jag en liten uppgift och allt.

Wednesday, January 19, 2011



















Det kommer fler bilder så småningom, men här har ni en bild på en kakadua.

Vaddå ser den inte?? Klicka på bilden, klicka igen och titta längst uppe till höger. Där är den!!

Tuesday, January 18, 2011

Inte mycket att rapportera om. Eller, jo, det finns ju en hel del som jag inte skrivit om, som till exempel den underbara resan som jag gjorde tillsammans med min familj.

Men sedan jag kom hem har det inte hänt mycket alls. Praktikplatsen har eliminerats och arbetsförmedlningen har nya regler för just praktikplatser, så någon ny blir det inte tal om. Tillbaka på ruta ett, fast denna gången ska jag fylla i de andra rutorna lite mer nogrant och med lite roligare färger.

Dagen har ägnats åt att städa och iordningställa garderoben till höger i hallen. Den blir alltid så rörig, ungefär som skåpen jag använde till samma ändamål i Bronx brukade bli. Så det är nog inte skåpet, utan jag, som är rörig. Inget nytt där.

Det som däremot gjort dagen lite ljusare är omplacering på vissa föremål i köket. Jag tror ingen utomstående skulle kunna se skillnaden, men jag gör ju det.
Och så har jag monterat upp lite belysning på balkongen. Det stör mig att det alltid är så mörkt där ute, och nu när man inte får ha julstjärnorna tända längre blev det så jättetrist. Nu är det lite roligare, och den rosa fjärilsbelysningen från Tiger har kopplats in - vilket betyder att det nu finns mysbelysning på balkongen som gör en glad.

Nu längtar jag efter våren och ljuset. Lite lysande rosa fjärilar får tjänstgöra till dess de förnämnda infinner sig.