Tuesday, November 25, 2008

Kanske dags att uppdatera. Vet inte om någon läser men iaf, kanske kommer igång om lite fler får reda på att bloggen existerar. Får väl skicka ut lite mail och sen under jul be familjen sprida den goda nyheten. Eller är det inte den nyheten jul handlar om?

Ni får ursäkta, idag har jag haft kemi prov på ... acids and bases. pH värden, har ingen aning om vad det heter på svenska ser jag nu. Det är lite underligt eftersom att läsa naturvetenskapliga ämnen på ett annat språk är som att lära sig ett nytt språk. När jag tog biologi förra terminen var det samma sak, jag kunde det på engelska men hade ingen aning om vad det var på svenska.
Iaf, kemi prov med pH, kemiska ekvationer, molekyl form mm. Jag antar att om detta inte låter som något ni hört talas om innan så är det nog pga att jag, som sagt, inte vet vad det heter på svenska. Men jag har iaf försökt förklara.

Nu har jag ledigt resten av veckan. Vilket iofs är skönt, men det betyder också att jag förlorar en veckas inkomst. Så det blir lite tajt eftersom hyra ska betalas på Måndag, men det ska nog gå bra. Äta lite mindre i helgen kanske??

På Torsdag är det Thanksgiving. Jag köpte en bit kalkon bröst och ska göra detta receptet. Det finns en liten video på den länken så ni kan ju se hur ni kan göra det också! Kände att det kanske är lite dumt att köpa en hel kalkon, men lite Amerikan får man väl vara nu när man varit här så länge. Tänkte dock att jag ska ändra stuffingen och göra en med cranberry stuffing istället, vet inte var man får tag på sura körsbär. Det låter ju inte så gott heller, faktiskt. Det finns en massa recept på stuffing hos Martha förutom denna, så det blir nog bra. Och med tanke på hur duktig jag är på att följa recept så blir det nog en Sophie-variant till slut.

I Söndags gick jag och Rich och tittade på Bond. Som vanligt var det ett väldigt springande med barn på toa och folk som pratade, det blir nog inte bättre än så för oss när vi ska ha det lite mysigt. Fast det var iaf ingen bebis som skrek denna gången, så det var kanske positivt?
Vi har också kommit fram till att jag kan beställa pizza via min blackberry (eller mobil), vilket var lite coolt! Man går in på internet och trycker lite här och lite där och taadaa! Tycker väldigt mycket om min lilla pinkberry (för min är ju chock-rosa, så klart) ibland, men blir lika ofta väldigt irriterad på den när den inte gör precis som jag vill. Men så blir jag ju det på allt som inte blir som jag vill, så det är väl bara att förvänta sig.
Efter bion åkte vi hem och åt mobiltelefon-internet-beställd pizza och tittade på amerikansk fotboll. Eller, Rich tittade på det och jag somnade så gott så. Jag tror jag har en tendens att göra det när det är sport på tv. Fast nu vet jag iaf att man inte kan kicka en homerun.

Tidigare idag jobbade jag. J är snart 4 och hans syster E är två och ett halvt. De lyssnar nästan på mig nu. Det är lite lustigt det där, om man ber dem komma hör de inte ett ord men om man sager "glass" så kommer de direkt. Jag var väl aldrig sån?! Vi gick till bokaffären på morgonen eftersom det regnade, och sedan gick jag en runda med dem i en timme eftersom det var kallt och de var lite halv-sjuka (men tjockt inlindade). Gick till lekparken lite kort men J kände inte för att klättra på blöta klätter ställningar så det blev ett kort besök. Stötte på min lilla flört i hans gröna lilla truck, så det gjorde mig lite glad tills det började regna igen. Gick till lekrummet en timme och sedan ut en runda igen, denna gång i solsken men fortfarande lite kallt. Ibland är det lite svårt att förstå att man går förbi Frihets gudinnan flera gånger om dagen, vem hade kunnat tänka sig det för tio år sedan?? Inte jag iaf. Det faller för en ibland, och man inser var man är och att det trots allt tagit lite styrka och vilja att få allt att gå ihop och fungera.

Imorgon är det Shakespeare föreläsning och sedan en inspelning av en scen från Othello för samma föreläsning. Inget jag ser fram emot men något som man måste göra, så det får bli så. Min grupp är inte så organiserad, och för en gång skull har jag inte tagit på mig rollen att organisera och få allt att flyta på. Ibland så får saker och ting gå som de går, och jag vet att min professor vet vad jag presterat i övrigt så jag är inte oroligt.

Det var väldigt var det var krångligt att skriva på svenska. Det blir lätt e på slutet eller gh, som "blire" och "väldight". Att sen inte ha något stavnings program gör inte saker bättre.

Nej, nu är det minsann och dag dags för sömnt. Gonatt.

1 comment:

Anonymous said...

Jag läser :) Och det är kul att läsa, so
keep up the good work. Vi får köra på engelska, eftersom du är söt och kör förståligt på svenska för oss.
jag ska sprida årets julnyhet - din blogg. :)
sköt om dig sötsyster!

Post a Comment