Tuesday, June 16, 2009

Titta! Inlägg!

Tja, jag har ju inte varit så bra på det där med inlägg och uppdateringar och att svara på mail de senaste två veckorna.

Förra veckan åkte Tis/Tors familjen iväg, så det blev lite torftigt med inkomst. Sedan fick jag ett SMS på Söndag kväll där det stod att deras bil "gått sönder" så de kommer inte tillbaka förrän till helgen. Tjohoo.
Men jag har jobbat lite extra för Jo denna veckan, så det blev lite extra iaf. Och jag fick en examens preset av tidnigen, en check på en lite summa som ju är bättre än inget. Så det var ju uppskattat.

Annars har det inte hänt så mycket. Inte mycket alls. Hoppade illa foten för en vecka sedan när jag hittade mitt hopprep och tänkte att det kunde ju vara kul att prova. Så jag hoppade lite och tänkte att det nog inte var så smart att hoppa utan skor på klinkers golv. Fast det kändes ok, så jag hoppade lite till. När jag vaknade nästa morgon gjorde det lite ont, och sedan blev det bara värre och värre. Igår fick jag panik-ont och kunde inte gå, allt bara drog ihop sig och jag hade inte sagt nej till att göra mig av med skrället. Men så frågade Rich mig om jag hade lagt is på det onda, och det hade jag ju inte. Så jag gjorde det igår kväll, och idag har jag nästan inte känt något alls! Så jag la på mer is ikväll (eller ett gelé paket som man lägger i frysen, vilket ju har funkat när mitt knä knäppt till ibland efter att jag gjort för tunga benpress övningar på gymmet).

Så, jag kanske kan gå till gymmet imorgon! Det hade varit lite koolt, haha.

Jag behöver inte jobba för tidningen imorgon, så jag får sov morgon. Ska jobba för Jo i två timmar, och tänkte att jag kanske skulle skippa det eftersom jag inte ska hjälpa till på redaktionen. Men så tänkte jag att 30 dollar är bättre än inga dollar, plus att jag kommer upp och ut och iväg, så jag gör det. Förhoppningsvis får jag extra jobb på lördag så att denna veckan jämnar ut sig trots att strunt-familjen inte varit närvarande.

Inte mycket annat att raportera. Funderar på när och hur jag finner min väg tillbaka till Sverige. En del av mig vill stanna så länge jag har rätt att göra det, och det är ju trots allt inte så länge till. En annan del av mig tänker att om jag nu ska tillbaka så kan jag ju lika gärna åka tidigare snarare än senare så att jag kan börja leta jobb osv. Lite klurigt det där. Och sen tänker på jag på om det är värt att punga ut 25.000kr på att skicka tillbaka saker... för det priset kan man ju få ett nytt hem, om än ett billigt. Mamma gav ju mig pengar till soffa så det behöver jag ju inte tänka på (eller, aktie-nånting som hon sa kan användas till soffa när jag flyttar hem eller skaffar "riktigt" hem här). Så istället för att betale det ovannämnda hutlösa priset kan jag ju skicka tillbaka enstaka lådor med det viktigaste, och sedan börja om på nytt. Det ovannämnda priset inkluderar inte möbler, så jag skulle ändå inte få mig med det hem. Och 25.000kr för att få hem plock? Tja, jag vet inte jag. Men jag tror det lutar åt att köpa nytt, och sedan skicka tillbaka böcker och köks saker, men nu har jag ju något annat att fundera på.

Som sagt, inte mycket att säga. Saker och ting fortgår och jag vet inte om jag känner mig särskilt delaktig. Rich muntrade upp mig i går kväll med en tur till the Hangover, en jättefjantig film om en svensexa i Las Vegas. Men vi sågs inte i helgen och han tyckte jag behövde muntras upp, och han hade rätt i att det blev många skratt och en lite flykt från vardagen.

Gonatt.

3 comments:

Elin said...

Glöm bara inte att det kommer vara tillräckligt jobbigt med en transatlantflytt-omställning. Det är ju rätt viktigt att du iaf får med dig de grejorna som känns som ditt hem. Affektionsvärdet du vet. Men visst, det stora värdet kanske inte ligger i de stora sakerna. Lycka till med alla funderingar.

Danis said...

Hur länge till har du tillstånd att stanna? Jag menar, så vi vet hur pass snart vi måste åka tillbaka till NY igen... ;)

//D

Danis said...

Jag har inte heller nån aning om det finns något response function, men hur som helst låter immigrantreglerna en aning invecklade, ja, och erbjudandet om golvplats låter lockande! Frågan är vad ekonomin tillåter för resalternativ. Om det blir bananbåt eller så alltså... ;)
Men bara för säkerhets skull kanske vi i så fall skulle utväxla telefonnummer redan innan bananbåten avgår från Duvemåla.

//D

Post a Comment