Friday, October 30, 2009

Jaha, ja. Idag jobbade jag mellan 8.30 och 17.30, underbar dag med underbara små varelser (M och E, plus C på eftermiddagen). M hade ingen lekskola idag, så det var jag och Miss Moo med sällskap av Miss E hela långa dagen.

När jag först kom in körde vi igång diskmaskinen och sedan ville Moo dekorera mini-pumporna vi köpte häromdagen. Fram åkte glitter och klister, plus Sharpie (som dock inte fungerade, så några ansikten fick inte våra pumpor detta året). De små pumporna fick däremot färg-glada glitter hattar med små glitterbollar på (en av dem trillade av när vi kom hem, glitterbollarna menar jag, och jag fick minsan en lång föreläsning från Miss Moo om att jag inte använt tillräkligt mycket klister och att nästa år fick jag minsan och dag ta och komma ihåg det. Hmpf!) När vi skulle börja med glittret råkade Moo välta ut ett helt glitter-rör över hela köket... grönt glitter som fastnade vid allt, framför allt Miss E som vid nio måndaders ålder lyckas vara just där hon inte ska. Så vi var lite glittriga hela dan... jag visste det inte men senare när vi gick på toa i bokaffären så tyckte jag att mitt halsband nog glittrade lite ovanligt mycket... vilket visade sig vara grönt glitter. Aja!

När pumporna hade fått sina hattar (... pumpor brukar kanske inte ha hattar, men våra har iaf det i år!) gick vi på lekträff med M's kompis, och E kröp runt och åt sand och åkte rutch-kana och åt lite löv och sedan gav vi upp och åt lunch. M's kompis L var väldigt pratglad och tyckte små högar med löv såg ut som pajer och klättrade på allt som kunde klättras på och... tja, det var lite skönt när det hela var över och M, E och jag gick till bokaffären för att förtära "brownies, chocolate milk and lemonade!" Nu blev det bara de två förstnämna eftersom jag tyckte saft ovan på allt verkade lite mycket, men M tyckte vanligt vatten med en skvätt citron i gjorde susen, så det funkade ju också.

Sedan gick vi och läste några böcker och M valde den som hon kunde komma ihåg lättast (Three little bears, One with a light, One with a stick, One with a road. A spooky old tree. Do they dare enter the spooky old tree? Of course they do. Three little bears, One with a light, One with a stick, One with a rope. A creaking old stair. Do they dare go up the creaky stair? Of course they do. [en korkodil tar en björns rep på bilden] Three little bears. One with a light, One with a stick, One with the shivers. A moving wall. Do they dare go through the moving wall? Of course they do!)

Osv.

När E vaknade åt hon lite lunch (hon tycker mycket om bröd, har jag märkt) och sedan var det dags att hämta Charlie. Sedan blev det lek i parken med bästa kompisarna och sedan ringde J och sa att det nog vore bra om vi kom hem eftersom hon inte ammat på hela dagen.

Efter jobbet åkte jag upp till en pharmacia och besökte en läkare som sa att jag hade halsont (jo tack, det visste jag ju) och skrev ut antibiotika och nässpray (250kr för antibiotikan, 1200 för nässprayet... näpp, inget skoj där inte... 1200kr för ett nässpray!) Fick en annan grej utskrivet på samma gång så nu har jag sparat pengar på ytterligare ett läkarbesök, men... fy! Jo, de behöver ett omgjort häslsosystem här, det får jag ju medge. Man har helt enkelt inte råd att bli sjuk (nu har jag turen att kunna skicka in dessa kvittion till försäkringsbolaget... hoppas jag, annar blir det lite panik får jag medge). Egenteligen skulle han skrivit ut antibiotiska ögondroppar också, men det har jag redan hemma så han sa att jag skulle använda dem trots att de gick ut för två veckor sedan (tydligen är de ok ett år efter utgångsdatum, men jag tror det blir bra när väl bihålsinflamationen blivit behandlad). Men jo, de där ögondropparna kostar runt 1400kr, så det hade inte alls varit välkommet.
*Ringde precis och jag ska skicka in allt till Sverige och de sätter tydligen in det dirket på banken... det var ju smidigt! Nu får vi hoppas på att de ersätter enligt bra växelkurs!

Nu är jag iaf och ska dusha och ta antibiotika och sedan blir det läggdags. Hemma hela helgen tror jag, det är nog bäst att ta det lungt och försöka bli bättre. Trodde inte jag var sjuk men nu har jag blivit tillsagd att jag är smittsam (?) två dagar fram... smittsam för/mot vad vet jag inte, men iaf. Ska bli skönt med sääääängen!

No comments:

Post a Comment