Monday, October 5, 2009

Kära Svenskar,

Nu trodde ni nog att jag undankommit en viss programserie som fått ett fantastiskt mottagande I Sverige. Fantastiskt konstigt mottagande, om ni frågar mig - och jag har inte alls undakommit, utan snarare försökt ta reda på vad denna kvinna kan säga som väcker så mycket uppståndelse.

Så jag traskade in på 8ans hemsida och tittade på Aschbergs intervju, och ....

...

...

Ja. Jag tyckte lite av det hon sa var sant. Faktiskt.
Har jag nu gått och blivit alldeles Amerikaniserad?

Antagligen.

Jag tyckte inte det hon sa var så konstigt. Men så har jag ju också spenderat de senaste 7.5 (snart 8!!) åren i ett land där socialism är det mest hemska som kan hända ett land.

Fast lite dum-görande var det nog, för jag satt och stickade medans programmet gick på datorn, och detta hände:




Riktigt så där ska det inte se ut, nej. De stickorna som ligger vid sidan om ska var i ena halvan av denna filt (just nu är det mer en grytlapp, men det ska *bli* en filt!). Blev lite konfudersam och la det hela åt sidan och tacklade det nästa dag, och det var ju inte så knasigt som jag trodde. Men ändå, det hade ju inte hänt om inte detta program varit på.

Det jag häpnades mest över, i ovannämnda intervju, var nog mer programledarens .... tja, förtjusning över att någon inte tyckte som alla andra och blev helt till sig när Mrs. Anka sa att man luktar illa av sparris. Uppenbarligen äter inte Herr Aschberg mycket sparris, för man stinker faktiskt när man ätit det, så det är så! Så det var ju inte så upplysande, eller?

Nej, jag förstår mig inte på denna uppståndelse. Och det stärker lite av det jag inte ser fram emot när det kommer till att återvända. Jag har upplevt tendenser till detta och inte riktigt förstått varför, men men.

Och, en viss sak har ju blivit väldigt skandal belagd i Svergie, av det hon sagt - jag kan bara säga en sak - ÄKTENSKAPSFÖRORD. Det är väl så klart denna kvinna (eller egentligen lilla tjej, för även om hon klär sig tantigt och säger en del klantiga saker så är det hela egenteligen bara baserat på låg självkänsla och osäkerhet) säger att vissa saker ställer man upp på. Grejen är att gör inte hon det så finns det andra som mer än gärna tar hennes plats, vilket också betyder bankkonto. Nu säger jag inte att detta är rätt, jag säger bara att det är så det funkar här i vissa kretsar.

Jaja, nog med det. Själva programmet i säg har jag inte lyckats se, men jag tror nog inte jag gått miste om så mycket.

I övrigt har jag lyckat sticka en halv struma till, men denna gången tänker jag fortsätta tills jag får en hel. Bilder kommer när det blivit klart.

Nu ska jag gå och leta reda på ett par varma, köpta strumpor eftersom det börjat bli kallt här nu. Äntligen höst!!

1 comment:

Sarah Axelson said...

Haha du har så rätt så. Alla pratar om Anna Anka. Det är lite galet, men programmen är rätt underhållande. Du borde sett intervjun i programmet SKAVLAN, vi ska analysera det i skolan, iaf så är hon med där med även Jay Z, Melody Gardot och Henrik Scheuffert plus lite krönikörer. Så du kan ju tänka dig den blandningen :)

Tur du hänger med i Sverigelivet, haha. Det är rätt typiskt att en person kan skaka om ett helt land och sätta igång debatter och tjohej. Vi har väl inte så mycket annat att prata om nu antar jag...

Hoppas allt är fint :))

Post a Comment