Monday, November 2, 2009

Imorse när jag gjorde mig iordning hörde jag en massa röster utan för min dörr. Det var nog bara två, men en gammal dam med polsk-engelsk dialekt som samtalar med en inte-direkt engelsktalande spansk man kan tydligen låta som en hel buss full med människor.
Iaf, när jag gick far alla dörrar ut öppna (alla en, plus någon liten sak under trappan som är ett typ av förvarings utrymme.Den icke-engelsktalande spanska mannen visade sig komma från ConEd, gas  bolaget här i New York. En läcka, informerades jag om, och gick promt in och drog ut alla el-uttag och öppnade de fönster som kunde öppnas.

Sedan gick jag och hoppades på att huset skulle stå kvar när jag kom hem. Och det gjorde det!
Men, fick jag snart reda på, gas och varmt vatten skulle det vara ont om. I två dagar, kanske längre.

...


...

Ok. Nu förstår Familjen Axelson mitt lilla problem. Inget varmt vatten. På TVÅ DAGAR.

Jag försökte att inte få panik eller hålla hyran i fånge medans problemet löstes utan räckte snällt över mina snålt sammansparade dollar och sa att man kunde ju dusha på gymmet, om det skulle krävas.

Så jag gick runt här ett tag, lite som en vilsen höna, och ringde till folk som jag känner nära. Hm. Det var ju inte så många, bara en, och eftersom det är YANKEE TIME ikväll (Yankees vx. Phillies World Series, enda World Series i Världen där bara ETT LAND tävlar!! Ha!) så var nämnd person väääääldigt upptagen och svarade varken på SMS eller samtal.

Men så provade jag sätta på spisen, som är gas-spis och ju inte skulle fungera. Och den fungerade. Hur vet jag inte.

Lite prövande skruvade jag på varmvattnet... och fick lite ljummet vatten. Så jag hoppade nästan in i dushen med kläderna på, och fick en riktigt varm dush (nästan lite skållande, faktiskt, eftersom jag inte ville sätta till kallvatten utifall det skulle bli så att varmvattnet helt plötsligt försvan. Men det gjorde det inte!

Så jag är riktigt toasty och väldigt ren just nu. Och jag hoppas på att få in en liten dush imorgon, och förhoppningsvis kan de lösa problemet under morgondagen.

Denna gången fick jag iaf inga smarta ider som att ta ett bad efter att pappa sagt att dusha var förbjudet eftersom det var översvämmning i källaren. När mitt varma och sköna bad var slut (bad = propp = inget vatten i rören) hade jag helt glömt bort att jag inte skulle dra ur proppen, och lagom tills att jag kommer ner för trappen kommen pappa in och ser mig i full handduks mundering (dvs turban osv) och blir ... tja, minde glad. Och jag satt sedan på toan i en timme, vilket nog är första och enda gången jag faktiskt låst in mig för att jag skämmdes så!

Och nu ska jag ta och se om Yankees kan ta hem segern. Om de inte vinner ikväll kommer de tillbaka till NY på onsdag, och det blir nog liiiite firande om de vinner! Just nu är de i Philadelphia, så det blir vinst på bortaplan.. och det funkar nog nästan lika bra. Men att Yankees ska vinna är ju helt självklart!



1 comment:

Danis said...

Läste nedan och kom på att jag inte fått någon respons på hur det egentligen gick till när du övertygade Miss Moo om att du bor i en svamp. (Eller har jag bara glömt det? Skulle kunna vara så... :S )
Gick det hem? Hon tyckte inte att det hela var en aning osannolikt?
//D

Post a Comment