Tuesday, November 10, 2009

Jag planerade ett längre inlägg med svar på Herr Göborgs fråga om Miss Moo tror på att jag bor i en flugsvamp. Nu när jag ändå nämner det så kan jag ju lika gärna berätta: Jo, hon tror helt klart på att jag bor i en flugsvamp. Med bild som bevis är det ju svårt för henne att motsäga mig, och hon säger ofta med drömmade blick (och mycket brownie i munnen, för små bitar är inte hennes grej) "Sophie, bor du verkligen i en flugsvamp? Åh, jag vill åka och titta på din flugsvamp, och din säng, och ditt kök... har man kök i en flugsvamp?"
Ibland får jag lite dåligt samvete, men hur ofta är man 4 och tror att ens barnvakt bor i en flugsvamp? Om jag var fyra och trodde att min barnvakt bodde i flugsvamp skulle jag känna mig mycket speciell, så jag vill inte riktigt förstöra det nu. På fredag har jag fått i uppdrag att ta med bild på min säng, och den kommer jag visa riktig bild på.

Idag köpte jag improviserad skohylla, eftersom det behövdes lite sådär och jag lyckades hitta en som passade in (dvs var väldigt, väldigt smal så att dörren fortfarande kan öppnas utan problem). Jag kom även ihåg att köpa ny dörrmatta, och den billigaste var ganska fin och hade färgrikt lövmotiv, så det blev den. Passar in i hallen/ingången eftersom det är lite gulorange färg där. Eller nåt liknande.

I övrigt är jag otroligt trött på datorer och bokstäver och listor och addresser just nu eftersom jag håller på att redigera ett 80 sidor långt dokument. Det ska dubbelkollas telefon nummer, addresser, områden och sedan så ska allt sammanställas i bokstavordning. Jag tycker inte om att sätta saker i bokstavsordning, men jag antar att efter det här kommer jag ha stenkoll på det, och förhoppningsvis få nytta av det i framtiden. Det skall dock tilläggas att jag får betalt för mödan denna gång, runt 7kr per sida. Klirr i kassan blir man alltid glad av, och så får jag ju mitt namn under titlen redigerare på färdig produkt så det blir ju också bra! Eller nåt. Fråga igen på Torsdag och svaret kanske blir annat, och antagligen barnförbjudet.

Nu blir det sömn. Saknar mina morgondushar, ska jag säga. En vecka utan varmvatten, fast jag har kommit in i rutin nu på det där med att koka vatten och blanda med kallt och hur man ska tvätta håret och vilket inställing dushhandtaget ska ha för att det ska gå så snabbt som möjligt så att inte hjärnan får frostskada. Antar att det är dessa små saker som gör livet mer intressant? Har bara detta att säga: Jag kommer vara en av de gladaste personerna någonsin när varmvattnet kommit tillbaka!!
Just det, ja... sömn. Go'natt!

1 comment:

Danis said...

Underbart!
Ska du inte dessutom komplettera med att köpa en svamphatt och ta på dig en dag när du är barnvakt? Det hade ju varit pricken över i:et! ;D

//D

Post a Comment