Thursday, March 4, 2010

Jag har ju blivit urdålig på att uppdatera, men det är inte min mening att låta det gå så långt emellan uppdateringarna. Det är ju trots allt lite mycket som händer nu och jag sitter inte ner långa stunder på dagarna, inte alls. Jag är nästan lite rädd för hur mycket jag får gjort - men det ska tilläggas att jag nog inte fått lika mycket gjort om det inte var för stöd och hjälp från resten av familjen Axelson.

Nu är det Torsdag... eller, egenteligen är det ju Fredag, men eftersom jag inte laggt mig än är det fortfarande igår. Eller nåt.

Veckan, dvs Måndag, började med begravning i Malmö. Jag och pappa gjorde oss iordning och gav oss iväg runt 9 för att först hämta blommor och sedan köra. Kom fram i god tid och gick in i kapellet prick 11. Det var fint och efter begav vi oss till Margareta Paviljongen i Pildammsparken där det dracks kaffe och pratades. Det var inte så sorgligt, men jag tror inte jag haft tid att tänka på det så mycket än eftersom jag stått i så mycket.
Efter begravningskaffet åkte jag och pappa till lägenheten där jag lastade in lite väskor så jag har ombyte där, plus att jag slängde lite sopsäckar osv eftersom det står en kontainer där nu.

När vi kom hem var jag ganska trött eftersom jag spenderat det mesta av Söndagen till att plocka på vinden, och jag hade blivit tillsagd att det räckte med att plocka runt där uppe så jag satt ett tag. Sen kunde jag ju inte hålla mig så det blev till att gå upp där igen och fortsätta sorterandet.

I Tisdags åkte jag till Malmö runt 13 tiden eftersom jag skulle vara på boupptäckning tidigt på Onsdags morgonen. Jag åkte upp via Mobilia där jag tankade min mobil och köpte lite mat osv. Sedan åkte jag till lägenheten där jag åt lite och sedan gick ner i källaren för att se vad som finns där. Alldeles för mycket, visade det sig. Fick ihop en sopsäck med skräp (det är nog bra att jag inte kommer ihåg allt jag slängt, annars skulle jag nog bli mörkrädd) och samlade ihop lite som jag tänkte att jag kunde skänka och ha i lägenheten. Det enda som stannade i lägenheten var min lilla trä ko, som är en liten pall. Hans ena öra hade trillat av men jag hittade det, så det gjorde mig glad. Men nu måste jag ju köpa lim så att han kan ha sitt öra där det ska vara.

Gick och la mig alldeles för sent efter att ha gått igenom de två skåpen ovanför garderoberna i hallen. Fy så mycket saker!!

På Onsdagen gick jag upp runt 7 efter några timmars sömn och tog mig ner till Familjens Jurist där jag träffade en trevlig man som hjälpte mig med mammas boupptäckning. De hade inte fåt några papper själva så det var ju bra att jag hade med mig mina papper, dvs årsbesked osv. Det visar sig att jag får behålla lägenheten och att föreningen inte kan säga något om det. Så, nu har jag lägenhet i Malmö, precis vid Pildammsparken! Underbart!

Efter det blev jag lite gladare efersom jag inte vågat hoppas på att jag skulle få behålla lägenheten. Precis när jag gått från juristen ringde en tant från Pingstkyrkan i Malmö som jag fått kontakt med, och sa att hon kunde komma och hämta de grejor jag hade redo. Det var 12 stora sopsäckar med i princip oanvända kläder, skor, väskor, handdukar, prydnadskuddar osv samt tre banankartonger med saker som jag inte kände för att ha kvar- lite böcker och prydnadssaker från när jag var liten. Det var skönt att bli av med det eftersom det öppnade upp så mycket plats! Härligt. Fast lite ont gör det när jag tänker på det, men vad skulle jag med allt det till? Det blir för jobbigt att gå runt i det som var mammas, och kläder mm är ju bättre att det kommer till användning.

Efter att tanten varit där och hämtat allt kom en man vars fru ville köpa min korgstol. Han kollade lite, tyckte om den och slog till. Så jag fick in lite mer än förväntat för den, men inte så mycket som jag frågat efter, men jag blev mer än nöjd!

När korgstolen väl åkt iväg sorterade jag ut två vitrinskåp och satte undan sådant som jag inte vill ha i glas skåpen men inte vill lägga undan i lådor. Sedan åt jag lite lunch, och precis när jag ätit upp kom Hannah för att hjälpa till lite. Det är så härligt att få besök av systrarna, bara att umgås är mysigt. Men vi var effektiva och packade ner inte mindre än tre serviser och lite andra muggar och äggkoppar som jag inte kommer använda men som är lite sentimentala. Det kom även en dam som vill köpa min fåtölj, och kanske två mattor. En matta får hon gratis eftersom jag tänkt slänga eller skänka den ändå, så jag är glad att någon helt enkelt kommer och tar den! Hon kommer igen på lördag för att hämta fåtöjen och sen får vi se vad hon tycker om priset på mattorna.

Efter att Hanna och jag packat ner proslinet och ställt undan lite åkte vi hem till Hässleholm, där jag såklart gjorde en runda på vinden igen.

Idag har jag varit på Handelsbanken för att fixa med såndär kortmaskin som man ska ha hemma till sina kort, och sedan åkte jag till tippen med en massa papper från vinden. Jag har verkligen sparat på allt... och nu när jag är klar har jag inget kvar. Men, jag tänker som så, att om jag inte behövt eller ens tänkt på dessa papper under de senaste 7-12 (eller i vissa fall mer) åren så är det nog inget jag behöver. Det finns nu 6 tomma banankartonger, plus att jag valt ut vad jag ska ha med till Malmö och ha i lägenheten.

Idag hanns även med en runda på Maxi tillsammans med Meta, och sedan har jag kollat runt hur mycket äkta mattor kostar på blocket samt att jag fått reda på hur mycket min nya säng kommer kosta inklusive frakt. Och så har jag såklart varit på vinden och sorterat ännu mer... det är nästan helt klart där nu! Ska bara ta undan det sista, men all sortering är avslutad och det är bara till att lägga ner saker som ska skänkas i påsar osv. Fy vad skönt! Jag har nu en stor Japan låda istället för en liten som jag hade innan, och nästan allt är samlat på samma plats. Sedan har jag en Chicago låda, fast det är bara en banankartong. Sen har jag en låda med barnböcker samt en låda med vuxenböcker som ska till Malmö, fast inte än.

Det som ska till Malmö i helgen är täcke, lite köks saker, prydnadssaker och en massa från studenten som t.ex. skålar och glas osv. Så nu kan det serveras både grädde och champange, jag meddelar när ni kan komma!

Nu är klockan som sag i morgon, och jag ska nog försöka sova lite. Imorgon bär det av till Malmö där Ikea ska besökas, och sedan ska det handlas lite mat tror jag. Det blir att gå till och från Mobilia efter att jag lämnat mina Ikea inköp, så det blir nog till att gå endel. Jag funderar allvarligt på att köpa en väska på hjul så att inhandling av mat blir lite lättare, men den billigaste jag hittat kostar 399 kr så det får vänta ett tag.

Lördag kommer familjen ner och hjälper mig gå igenom förrådet plus att stol (och förhoppningsvis mattor) hämtas, och sedan bär det av till Hässleholm igen.

Tja. Som ni ser, lite mycket att stå i. Är ganska trött, om man säger så!! Jag lovar att höra av mig så fort saker lugnar ner sig, men just nu finns det ingen tid alls. Kanske är det så att detta är en försvarsmekanism för att slippa tänka och känna för mycket, men samtidigt är det lite skönt att få saker och ting iordningställda.

Nä, nu får jag sluta. Gonatt!

Oj, just det... bilder på lägenheten! Har inga inifrån än, men det kommer... här är på huset iaf!

 



 

2 comments:

Elin said...

Vad duktig du är. Det är hårt arbete men kanske också ganska terapeutiskt att rensa ordentligt. Ibland är det konstigt vilka vägar livet tar en på...det känns bra att du hela tiden ser så många möjligheter.
Hoppas att du hinner vila emellanåt.

Anonymous said...

Tänker på dig! Var ett bra tag sen vi sågs nu! Får rapporter om hur du har det, kan ju läsa här nu också när jag hittat din blogg. Massor av kramar!!!
Susanna

Post a Comment