Monday, May 3, 2010

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev - och sist lovade jag att bilder skulle komma näst. Jag kan iaf medela att det är ett löfte jag nu kommer uppfylla.

Vi kan börja med vad som mötte mig när jag tittade ut genom fönstret tidigare idag (eller, det var nog tidig kväll).




























Det verkar ha varit något slags lopp, men vad för något lopp vet jag inte. Men det var iaf lite intressant några minuter. Sedan gick jag in för att fortsätta laga mat.

Glöm inte att du kan klicka på bilderna för att få dem stora, och klicka på dem igen för att få dem riiiiktigt stora!






















Detta är min väldigt glada och törstiga murgröna i sovrummet.  Tänkte att han nog blir ännu gladare om han får komma på bild på bloggen.



















Balkongen sett från köksdörren. På lilla gröna bordet står en citron nångting och en salvia, plus en ljusstake som blivit väl använd av familjen tidigare - jag ska inte vara sämre, lovar!
Vid väggen står mina numer nedklippta clematis - en vit och en mörklila/vindröd. De ska bli stora, för det har jag bestämt. 
I den blå krukan står en kaprifol som numer har hela fem bambustänger att klättra på istället för en. Den ser mycket större ut nu, men det är nog för att den är lite gladare.
De växter som skymtar på det vita bordet (men ni måste klicka på bilden för att se dem) är lavendel och citronmeliss. De trivs jättebra, fast jag längtar tills det blir lite varmare och de börjar dofta lite mer med hjälp av värmen. 




































Jag har nog jätte-flest stolar på min balkong, i olika format. Men, det ni ska lägga märke till på denna bild (i mitt tycke) är dessa saker:
1. Lycktan som hänger uppe till vänster. Den är min nya favoritsak på balkongen, fast på delad plats med växterna.
2. Murgrönan som växer glatt på sin spalje. Jag har tydligen mycket god hand med just murgröna, så om jag itne lyckas med resten lyckas jag iaf med dem. Bra att veta.
3. På det lilla bordet till vänster, lite gömt, står min rosmary (så heter det iaf på Engelska... svensk stavning är svajig så vi kör på Engelska idag). Den är iaf inte alls glad idag, men det är nog för att det blivit kallt. Eller blev han ledsen när han blev del av en väldigt god plåt klyftpotatis häromdagen....























Blid i ny vinkel. Vet inte varför dets er så ihopklämt ut, men men.





































Ännu en bild på ljuslyktan. Det kommer kanske en på den när den har ljuset tänt, vi får se när jag får det fotot.

Det var allt. För dem som undrar har det där stället jag "så gärna" vill besöka stängt på obestämd tid, eller tills byggarbetarna blivit klara. De vet inte alls när det kan bli, men jag har iaf ett direktnummer att ringa nu (fast jag vet inte säkert, för den info som snälla tanten hittade på websidan stämde inte heller överens med det som hon tyckte sig veta....). Tja, denna histora lär ju inte få ett slut inom snar framtid men förhoppningsvis går saker och ting bra ändå.

Nu är det läggdags. Gonatt.

1 comment:

Anonymous said...

kan upplysa om att folksamlingen nog berodde på vårruset som gick av stapeln i Malmö i måndags kväll
Du har verkligen fått det helmysigt på balkongen.
Kram Meta

Post a Comment