Wednesday, March 25, 2009

Lite mer punktlig uppdatering denna gång, inte flera veckors mellanrum.

En av familjerna jag jobbat för flyttade till LA idag. Eller, de flyttade inte idag men flytt gubbarna kom och hade packat upp halva lägenheten när jag kom dit kl 10. Var inte där så länge eftersom Carmen inte mådde bra. Hade henne när hon sov i vagnen, och sen när hon vaknade så gick vi till doktorn där mamman träffade oss. Hon ville bara kolla så att det inte var öroninflamation nu när de ska flyga, vilket ju hade varit lite jobbigt och ju hade varit bra att veta. Men nej, ingen öroninflamation, men en väldigt hungrig ettåring som åt upp ett halvt paket kex. Hon är så söt.

Efter det gick jag hem. Jag skulle egenteligen stannat till två men Carmen hade ju sett mamma och var lite små gnällig så Gina (mamman) tog med henne hem istället. Det var inte förrän jag var hemma och vilade som jag insåg att jag nog inte kommer träffa dem igen. Denna gång var iaf flytten pga av en familj som vill vara tillsammans, inte en skilsmässa som förra gången. Men det var ändå lite ledsamt att tänka på att det kapitlet är avslutat.

Känner mig lite motig mot förändringar just nu, det har varit så många på senaste tiden. Jag tror det är därför jag har börjat träna och försöka få min vikt under kontroll - jag har inte mycket kontroll över annat så jag får ju ta tag i det jag kan. Och det är ju iaf något som är värt att ha kontroll över, och jag kan säga att jag ser eller märker resultat var varannan dag nu. Det går nästan lite snabbt, men å andra sidan får det mig att vilja fortsätta och se vad som händer. Jag har lärt mig att tänka på ett helt annat sätt när det gäller mat och näring, och jag lagar mat nästa varje dag men fokuserar på fiber och protein. Idag har jag ätit så mycket frukt och grönsaker att jag känner att jag ätit mer än vad jag gjorde innan, vilket nog är rätt. Fast jag äter bra saker, inte muffins och glass och annat skräp. Jag köpte nästan glass idag när jag var i affären, men så frågade jag mig själv om det verkligen var det jag ville ha. Men det var det inte så jag gick därifrån igen, vilket kändes väldigt främmande men inte minst stärkande. För att inte nämna att glass här är så dyrt, runt 50kr per halvliter. Fy skam! Inte bra för magen eller för plånboken!

Har vaknat med huvudvärk två dagar i rad nu, men jag tror det har mer med att göra att temperaturen förändras så snabbt här. En dag är det 16 grader och sol och nästa är det -2 och blåsigt. Mina bihålor tycker inte riktigt om sådana förändrigar, tydligen, så de blir väldigt irriterade (och irriterande). Så när jag kom hem idag, efter att ha lagat mat och ätit, la jag mig ner en timme. Tror inte jag sov men jag drack en massa vatten och tog en huvudvärks tablett innan jag la mig, och det hjälpte. När jag vaknade hade jag mellanmål och väntade en timme innan jag gick till gymmet. Börjar bli som mitt andra hem nu men jag har kommit in i rutinen och känner hur min kropp reagerar olika nu mot för två veckor sedan. Det är en skön känsla. Har tom gått upp i vikt i mina hantlar här hemma, från 6 pund to 8 (runt från 3 till 4 kg). Kör lite armövningar här hemma, mest för att hålla igång och inte bli sittande hela kvällen.

Ska gå och lägga mig nu, så jag får 8 timmars sömn innan morgondagen börjar. Sover mycket bättre nu, men jag behöver mer sömn märker jag. Eller så lyssnar jag helt enkelt mer på vad min kropp behöver, vilket ju bara är positivt. Just nu säger den att jag borde sätta på värmen för det är attans vad det är kallt ikväll!
Gonatt!

1 comment:

Anonymous said...

Jag visste ju att du är en klok tjej....
Härligt att höra att du börjar lyssna på vad din kropp talar om för dig. Var rädd om dig! Kram Meta

Post a Comment