Wednesday, April 29, 2009

Ännu en dag som har spenderats mestadels vid datorn.

Imorse var jag ju på intervju med the Broadsheet och dess chefredaktör (jag antar att det är det han är, eller ansvarig utgivare? Det är iaf han som äger tidningen) och det gick väldigt bra. Det var lite pinsamt eftersom min resume har en del som kallas "Objective," dvs vad målet med resumen är. Mitt mål är ju att får jobb, men det går ju inte att skriva så man ska ändra det efterhand som man skickar ut CVn, typ "sekreterare till ordförande för blablabla" eller "informatör för XYZ" osv. Jag hade iaf glömt ändra det och det stod att jag sökte jobb på skola där jag kunde använda mig av min examen och min erfarenhet med barn osv osv. Oops. RS, som jag kan kalla honom, tyckte inte det gjorde något utan sa att detta var ett vanligt misstag men att jag nog ville rätta till det innan han skickade det vidare till redigeraren. Hm. Jo, det är nog sant.
Sen kom jag på att jag skickat ut CVn till fler ställen med samma misstag, så jag ändrade det så fort jag kom hem. Fy så pinsamt! Det misstaget kommer jag ju inte göra om, och jag tog bort det så att jag inte kan göra detta missag igen. När jag sen åt lunch var Dr Phil på, och de pratade om just resumeer och han nämde att detta "objective" fältet nog var det mest onödiga man kunde lägga till eftersom det är en cover letter som ska ta hand om detta (jag är uppenbarligen inte bekant med vad man kallar dessa saker på svenska, jag ber om ursäkt). Så då gjorde jag ju rätt i att ta bort det trots allt! Ska nämnas att jag tittar på Dr Phil ungefär två gånger om året, så jag valde iallafall rätt tillfälle att titta.

Men, det var ju inte detta pinsamma misstag jag skulle skriva om, utan min intervju. Det gick bra, han vill prata igen imorgon, se vad jag har för kamera och lite sånt. Sen ska vi prova och se om vi funkar att arbeta tillsammans i två eller tre veckor, och efter det kanske jag kan få praktikplatsen förlängd i två tre månader. Jag kommer ju såklart leta vidare efter betalt arbete, men han jobbar gärna runt mitt nuvarande jobbschema så det betyder ju att han ser mig som hjälp oavsett. Och om inget annat så får jag ju ut erfarenhet av det hela. Han berättade att hans redigerare kan vara svår att jobba med och är väldigt nogran, men det ser jag nog mest som positivt. Jag vet ju inte än eftersom jag inte jobbat med henne men vi får se hur det går. Han bad först om ursäkt över att han inte hade någon betald plats att ge mig, men berättade att han tänkt ta kontakt med Columbia och NYU för att se om han kunde få en praktikant därifrån, men sa att Baruch var lika bra. Jag sålde mig lite och sa att jag nog hade mer kunskap om området eftersom jag jobbat där i 5 år (ojoj, det var länge) än vad någon från Columbia och NYU har, och när jag nämnde vilka byggnader jag jobbat i och han förstod att jag är ett ganska känt ansikte i området så blev han lite mer pepp och verkade till och med lite imponerad.
Han nämnde även att han ville ha någon som kunde gå till motsvarande kommunfullmäktige möten osv, och det var lite kul eftersom jag tog med en artikel i vilken jag skrev om just ett kommunfullmäktige möte. Sedan nämnde han hur skolbussar står på tomgång... vilket jag också hade en artikel om. Källsortering är stort där nere, och de har många "gröna" hus, och det hade jag en artikel om, eller två. Sedan nämnde han att redigeraren kanske ville ha någon som kan skriva profiler om personer, och jag hade en profil om en man som RS t.o.m känner, så det var ju lycket.
Som ni ser, mycket positivt, så håll tummarna!

Jag blev just osäker på hur man stavar "nämna" vilket jag nämnt ung 10 gånger i ovanstående mening, så jag gick till Svenska Akademins Ordlista på internet, och visst är det ett ord. Nu skulle jag ju kunna skoja till det riktigt och skriva "Ville bara nämna det" men det blir nog lite mycket.

Förutom ovanstående så kom jag sedan hem för att skicka RS alla mina artiklar i ett email så att han kunde skicka dem vidare till sin redigerare och en journalist som jobbar för honom. Jag skickade även med en lista med referenser, dvs lärare och några mammor jag jobbat för som kan hålla med om att jag är bäst. Eller iaf duktig på det jag gör, pålitlig, lojal osv.

Det var en lärare, eller professor (vad kallar man lärare på universitetet?) jag inte frågat innan förutom i ett speicellt sammanhang, så jag skrev ett email till henne och frågade om det var ok att jag la till henne på min lista. Hon sa absolut, och sedan bad hon mig skicka min resume och ett coverletter till henne också. Varför vet jag inte, men jag vet att hon tycker jag var en bra student/elev och hon har pushat på mig lite med att visa självförtroende osv, så jag hoppas att det är för att hon vill kunna hjälpa mig och rekommendera mig om hon hör om något. Jag tror jag ska försöka sätta upp ett möte med henne på Onsdag nästa vecka eftersom jag ska in till skolan då iaf för träff med en vägledare. Det kan ju inte skada, och eftersom jag inte haft någon kurs med henne sedan 2004 kan det ju vara bra att uppdatera. Jag har träffat henne i korridorer osv och vi har pratat kort och säger alltid hej osv, så hon kommer ju ihåg mig och vet ungefär vad jag har för planer mm.

Det blir mycket dator när man håller på med sånt här, det är ju sant. Ska nog ta en break nu och göra något annat. Hade tänkt träna men jag är fortfarande så öm efter måndagens pass så jag tror jag väntar tills imorgon. Jag vet att jag fortfarande kan träna men jag kan alltid cykla lite hemma för att lösa upp musklerna lite (sån här träningsvärk har jag inte haft innan, och det sätt jag kan beskriva det hela på är inte särskilt trevligt). Jag täntke att jag ska njuta av det nu svala vädret, så pass svalt att jag var tvungen att stänga fönster för att inte frysa. Kanske sticka lite, har kommit en bit längre på min sjal men har inte gjort så mycket eftersom jag får dåligt samvete och känner att jag borde göra något annat. Men nu har jag ju fått så pass många goda nyheter att jag gott kan sätta mig och bara ta det lungt ett tag. Sjalen är lite över en meter lång nu, så det börjar bli spännande och jag kan redan se att jag kommer älska slutresultatet (för er som är nya, gå ner på sidan så har jag bilder jag lagt upp... 9 mars för att vara exakt. Sjalen är nu ungefär dubbelt så lång).

Det är mycket intressant i nyheter de har här, måste jag säga. Idag har de nämnt svin influensan lite över 100 gånger, det lågt flygande planet över Lower Manhattan, en racer bil som krashade och ... en kvinna som inte hade råd att gå till tandläkaren så hon limmade sina tänder med superlim. Det funkade tydligen inte riktigt och när en lokal nyhets station visade hennes story tyckte en tandläkare som såg inslaget synd om henne, så han gav henne gratis vård. Efter 40(!!) timmars operationer av olika slag hade hon ett "riktigt leende." Och nu är hon på de nationella nyheterna. Jo, så är det här. Gör något riktigt dumt och du blir känd i hela landet!

Och det var kanske inte ett passande slut till detta inlägg, men väl ett slut.

1 comment:

Sarah said...

Vad spännande det låter med allt Sophie!
Tror på dig stenhårt syrran:)

Puss & Kram Sarah

Post a Comment