Sunday, July 26, 2009

Veckan som gått har varit lite mer händelserik än veckan som kom innan. Jobbade hela tre dagar, ojojoj! Så denna månaden har inte blivit så hemsk som jag trodde den skulle bli, och nästa vecka jobbar jag hela fyra dagar eftersom jag fick en förfrågan om att jobba Onsdag idag (och jag svarade givetvis ja!)

Veckan som gått har också gjort mig ett år äldre. Jag antar att man blir äldre varje dag, men denna gång så ändrades numret jag nu måste säga till folk då de undrar hur gammal jag är. Dagen började helt ok, jobbade och fick lite extra för att det var min födelsedag. Sedan jobbade jag för tidningsmannen, och gick min favoritrunda nere på Wall St och området däromkring. När jag var klar gick jag förbi en glasögon butik och gick in för att kolla deras solglasögon. Och när jag gick hade jag köpt ett par med min styrka, så jag får dem på Onsdag. Jag hade tänkt mig lite mer moderna, men landade på dessa:



Det var nog inte den stilen jag tänkt mig, men som Rich sa, de som är jätte moderna i år är ute nästa år, och efersom dessa har styrka i glasen så är det dumt om jag inte vill använda dem pga det. När jag frågade om dessa skulle vara ok svarade han "Det vet väl inte jag!"... så ja, jag vet inte, men jag tror jag tycker om dem. Jag har velat lite men jag brukar ju vela hit och dit när det kommer till saker och ting. Det jag försöker tänka på är att när jag sist köpte glasögon gick det till på samma sätt, och jag har inte ångrat dem en sekund.

Förra året när jag jobbade för danska Monika fick jag ett presentkort til en pappers affär på 18de gatan mellan 5th och 6th Ave. Jag kom att tänka på det i tisdags, och tänkte att jag skulle åka och köpa något till denna födelsedagen med pengarna. Jag hade en känsla av att det var giltigt i ett år, så när jag kom hem la jag fram det så att jag skulle komma ihåg det (jag har ju glömt det i ett år, nu!) Men så kollade jag datumet, och såg att det gick ut... i tisdags (dvs samma dag som jag kollade). Fick panik eftersom det var på 75 dollar och just nu har ju inte så mycket att röra mig på, och den summan hade varit hur kul som helst att spendera. Jag gick in på internet eftersom jag fortfarande hade en timme innan det officiellt var den 22 Juli, men man kunde inte använda presentkortet via internet i vilket fall som helst.
Så, i onsdags morse så ringde jag till dem när jag vaknade och sa att jag hade ett presentkort men att det gått ut dagen innan. Tanten (jo, det lät som en tant) sa att ok, jag kunde komma in och använda det trots att det gått ut.

Sarah och Josse känner till denna affären och vet att man kan gå runt i flera timmar och bara titta. De har allt som har med papper att göra; scrapping papper och klistermärken i alla dess former, all sorts papper du kan tänka dig, kuvert, pennor, lådor, sorterings system, mappar och pärmar och en massa annat som inte har något syfte men som är kul ändå! (Daniel och Elin... vi ska definitivt gå dit när ni kommer, och detta är inte något budget alternativ men ett måste med tanke på Elins intresse!)

Efter två timmar gick jag hem med följande:


Ovan är ett memo-block (rött), en antecknings-bok (rosa) och mappar för ... tja, papper som man vill hålla reda på. Behövde dem inte, men jag tyckte de var så fina och detta var ju trots allt födelsedags present så jag tänkte att något onödigt kan man ju köpa.



Och har man väl köpt något onödigt kan man ju köpa lite onödigt till. Detta är överstryknings pennor (som matchar serien, den rosa matchar den delen jag valde som ligger under). Och det som ligger under är små stick-it notes i olka format, glömde ta bilder på insidag men jag kan lägga in det sen. Men... det var så gulligt att jag inte kunde låta bli.



Detta är papper jag köpte... man kan väl använda det till vad man vill, men jag täntke använda det som brevpapper. Det rosa och aqua är A4 ark, och det bruna är kuvert (A5? Hälften så stora so A4 iaf). Vet inte om jag kommer använda det så mycket, men jag har tänkt köpa något liknande ett tag så nu har jag ju det. Som sagt, kankse inte något man behöver, men eftersom jag var tvungen att använda upp presentkortet gjorde jag så gott jag kunde.

När jag skulle betala kunde tjejen inte få det att funka, så ägaren (som tittade lite undrande på mig när jag varit där en timme och en halv) över och sa att det inte spelade någon roll vad datument sa; presentkortet var mitt att spendra vare sig jag gjorde det den dagen eller om 10 år. Men efersom jag spenderat så mycket tid att välja ut allt var det ju lika bra att slå till (också med tanke på att det tog mig ett år att ta mig dit!)

Jag tittade på stämplar och liknande för att kunna göra kort, men så kom jag på att jag inte har så mycket tålamod för sånt, och detta var ju en present så jag kände att jag kunde spendera det på sånt som gör mig glad.

Annars har det inte hänt så mycket, och nu är klockan mycket igen. Skriver mer en annan dag.

3 comments:

Danis said...

JA det är bara att gratulera till ännu ett år och en lyckad födelsedagsrunda då! En och en halv timme slår nog t.o.m. Elins rekord på Scraproom i Helsingborg. (Iaf när jag har varit med) Misstänker att min kära fru inte har något att invända mot att besöka det här stället på 18th, nej ;)

//D

Danis said...

By the way, vi besökte Barnes & Noble bookstore nästan precis där, i korsningen 5th ave/18th st. Tänk om vi bara vetat att den affären låg där, då kanske vi aldrig hade hunnit till flyget hem samma kväll...

Josse said...

åh, det var JÄTTEFINA saker du köpt i den där affären och jag kommer ihåg hur underbart det var att gå där, allt de hade och allt man ville ha.. jag vill tillbaka till nyc ;) hoppas allt är bra med dig.
kram

Post a Comment