Thursday, April 15, 2010

Tiden bara springer iväg när man inte gör något, verkar det som. Egentligen gör jag nog en del men det känns inte som det, iaf inte idag.

Idag vaknade jag av ett SMS från Rich, som tänkte att om han gick upp runt 6.15 lokal tid vore det nog tid för mig att gå upp också, särksilt som jag ligger 6 timmar före honom. Hur han kunde pricka in så rätt vet jag inte, men det var ett bra sätt att vakna på. Och om vi nu ska vara ärliga hade jag nog fortsatt sova ett bra tag eftersom jag inte hade en aning om vad klockan var.

Igår skickade William den sista lådan. Jag vet inte om det som finns i den kommer fram helt, och jag kommer inte riktigt ihåg vad jag lagt i den förutom vinglas, doftkrus och träningskläder. Det där sammanfattar nog mitt liv rigtigt bra - att inte ha en aning om vad som finns i det och det som finns är väldigt blandat. Jaja.

Håller fortfarande på att packa upp, fast nu är det mest småplock och sånt är inte kul alls märker jag. Sen kan man ju undra lite hur man tänkt när man packat, och det säger jag efter att jag varit riktigt stolt över att jag bara tagit sådant som "man behöver." Där ser man.

Har funderat på en sak sedan jag kom hem till Sverige. Många här, som syns eller vill synas ofentligt (tv, radio, bloggar osv) är otroligt negativa. Visst, det kan vara kul att påpeka någon som felstavat något eller har en tanke om något, men att endast fokusera på det negativa i vardagen? Det verkar inte sunt. Visst, jag kan bli förbannad på irriterande tanter som biter på mina pärlor men barn som skriker på resturanger, men att fokusera på det och ha det som det enda jag delar med mig av när jag skriver verkar inte bara egensinnat utan deprimerande.  Och i långa loppet - vem bryr sig, egenteligen?

Det finns kanske ingen som riktigt bryr sig om vad jag skriver här heller, men men. Om ni återkommer måste det ju finnas något här som lockar.

Jag har inte varit ute alls idag. Det var inte meningen, jag hade planer på att handla så att jag kan baka en kaka, men det kan vänta. Istället gick jag upp lite sent, som jag nämnt ovan, och åt frukost. Tycker inte alls om att titta på tv när jag äter frukost, har jag märkt - radion är mycket mer rogivande, och jag tror jag kommer börja premurera på en dagstidning så jag har lite läsning också. Sen gick jag och satte mig på balkongen med en kopp kaffe, och bara var. Det var skönt. Lite kallt men det blir nog mysigare i sommar. Kom på att jag inte alls har stående sol hela dagen utan på morgonen fram till 11 eller så. Efter det försvinner solen runt husknuten, och nu när träden börjar knoppa ser jag att jag inte kommer få så mycket refklekterad sol från huset mittemot som jag fått innan. Men jag tänkte på vad min kusin sa om det - att de hade en lägenhet som hade kvällssol och det var otroligt varmt på sommaren. Nu hoppas jag på att min lägenhet håller sig sval, och sol på morgonen kan ju vara bra för mig som inte tycker om morgnar egenteligen.

Det jag har fått gjort idag är att sätta upp en träpersienn i köket. Trodde inte det skulle passa på bra men det gjorde det minsann, särkskilt efter att jag tagit bort rullgardinen som satt ovanför. Vet inte varför jag tänkte att jag kunde ha båda, men nu blev det iaf rätt. Och snyggt! Och praktiskt, eftersom jag hellre drar ner en persienn (som är snygg och inte grå-vit efter 25 år i fönstret) än en rullgardin.

Ska nog börja med middagen nu så att jag kan ta ett bad innan det blir försent. Jag har lite svårt för det där med tider osv, när man får använda vad. Jag vet ju inte... får man verkligen inte dusha efter 10 på kvällen? Badrummet här är ju inte nära sovrummen utan mellan köket och vardagsrummet, så då borde man ju få göra det, eller? Musik osv kan jag förstå, men ändå. Jag får nog ringa förvaltaren som ska ha genomgång med mig när lägenheten skrivits över på mig, men jag bor ju här nu så det skulle ju vara bra att veta. Sen undrar jag även var sjutton pappersinsamlingen tagit vägen, det är ju inte så kul att ha påsar och säckar med papper i lägenheten men man får ju bara slänga det i återvinnings grejen, så det skulle juv ara bra om den fanns. Tycker man.

Nej, just det, middag var nästa.

1 comment:

Anonymous said...

Kloka tankar du har. Att vara negativ drabbar nog i slutändan personen själv. Man kan inte må bra av att vara negativ hela tiden.
Ska bli kul att kolla din persienn i köket. Låter snyggt. Bra jobbat minsann!
Kram Meta

Post a Comment