Sunday, October 31, 2010

Stavningskontroll

Detta, mitt 200e inlägg, tillägnas följade:

Jag kan stava. Jo, jag kan faktiskt det. Men efersom jag skriver på en liten Mac som blivit uppfostrad på engelska (titta, liten begynnelsebokstav!! jag lär mig!!) har allting små röda prickar under sig när jag skriver. Om det nu inte råkar vara så att ordet även finns på engelska. Då syns inga prickar.

Ibland när jag skriver rättar något program automatiskt min stavning åt mig, utan att jag ber om det. Det brukar bli värre då, eftersom de brukar rätta efter engelsk ordbok. Eller, jo, det hjälper ju massor när man skriver på engelska men inte när man försöker få fram en text på svenska.

Så när jag sitter här och ska läsa igenom och se om allt stämmer, så stämmer ingenting. Allt är fel, eller 98% är fel, om man tittar på stavningsprogrammet. Det blir lite si sådär väldigt jobbigt att läsa då.

Nu vet ni. Jag kan stava. Fast det inte syns, och jag ibland partar istället för pratar och ... tja, andra lite underliga saker.

Saturday, October 30, 2010

Nu kan jag ju uppdatera igen. Det har jag nog kunnat mest hela tiden, men men.

Det händer inte mycket nytt här förutom träning, jobbletande och sovande. Har varit ovanligt trött veckan som varit, så pass att jag hoppat över gymmet två dagar (och det är inte vanligt om det inte är så att jag absolute inte kan gå pga frånvaro från Malmö eller liknande). I onsdags gick jag till och med och la mig igen innan jag gick och jobbade för att jag skulle orka. Jag har mina filosofier om varför det varit så, men vad vet jag. Jag vet iaf att jag inte varit sjuk sedan April, dvs inte haft någon såndär dudnerförkylning som jag alltid lyckas få vid jämna mellanrum. Magvirus ränkas inte hit, men jag tror tröttheten helt enkelt varit någon liten släng av något som helt enkelt inte brutit ut. Jag klagar inte, men ändå. Sådär trött vill jag inte vara igen.

Idag har jag, förutom att jag tagit mig till Mobilia och Malmborgs och handlat mat, tagit mig till gymmet och lagat mer soppa. Den där soppan är väldigt god... men jag hittade inte någon butternut squash idag och då blev jag lite ledsen. Nästa gång jag kokar soppa blir det nog ärtsoppa, men inte såndär gulbrun sörja utan klargrön... kanske gör en liten step-by-step på den också, och receptet kommer även det från den danska soppdamen.

Gymmet var nog det som gav mest, idag var det ryggdag och jag provade/la till några nya övningar. Jag tror jag kommer behålla dem allihop och köra dem igen. Imorgon är det ben-dag och jag ska göra mitt bästa för att inte göra som jag gjorde sist, dvs vara lite för positiv och sedan inte kunna röra mig på 8 timmar.

Nu blev jag sådär trött igen, men så är ju klockan också läggdags. Fast först ska soppan hamna i lådor som ska in i frysen.

Thursday, October 28, 2010

Att koka soppa på en knapp

Det var en saga jag tyckte väldigt mycket om när jag var liten. Ja, det vill säga den varianten där Kajsa Anka ska laga soppa hos Joakim men han har inget förutom en knapp hemma... eller, jo, det hade han visst.

Men! Jag vet hur man kokar god soppa. Eller...

Vet ni? Vi gör det på sagornas vis här också. Det blir lättare så.
(som vanligt får ni klicka på bilderna för att se allt de har att tillföra)

Börja med följande:























Chop chop och lägg till lite grovt malen svartpeppar och generöst med fligsalt (om ni använder vanligt bordssalt får ni ta det lite försiktigt). Drizzla över så mycket oliv olja som ni tycker verkar passande. Kort sagt, få det att se ut såhär:


















Sätt i ugn som är värmd till 175C och ta ut när det ser ut ungefär såhär:


















Koka upp ca 1 liter vatten och lägg i lite grönsaks buljong (kykling går också bra, man får helt enkelt välja själv!). Koka upp, lägg till det som finns på plåten. Det kommer att se ut såhär:


















Lägg på lock och låt puttra i ca 10 minuter. Inte koka, puttra. Detta är mycket viktigt, tror jag. Ni behöver ju inte stå och titta på det hela under denna tiden men om ni gör det så ser ni följande:


















Sen tar ni fram kökets roligaste leksak! Zippern! Eller handmixern som den också kallas. Zippity zap zap, så håller man på tills allt är slätt och fint. Den ska vara väldigt tjock i konsistensen, men om ni tycker att den är för tjock så kan ni tjoffa i lite mer vatten, ca 1 dl åt gången. Koka snabbt upp om ni gjort detta, annars inte. När man uppnått önskad konsistens rör ni i ca 1 dl grädde. Inte matlagningsgrädde, utan riktig grädde. OBS! Nu får ni inte koka soppan mer, då blir den inte lika god.

Ni har nu fått det resultat ni strävar efter, nämnligen:


















Sen äter ni. Den är supergod och kan gärna njutas med en knäckemacka som försetts med mosad avokado och lite flingsalt. Eller så kan ni göra det festligt och bjuda på nygräddat vitlöksbröd.

Jag tror den går bra att frysa. Jag hoppas iaf det eftersom jag har ca 5 liter i frysen just nu.

Tuesday, October 12, 2010

Ännu ett litet test för att se om även detta fungerar. Om det gör det blir jag lite sådär jätteglad!

Bilden nedan (eller var den nu hamnar) visar min nya leksak. Hm, eller nej, det är det ju inte. Det är min über-viktiga gateway till att hitta jobb! Lite irriterande då det är som dial-up och hastigheterna inte alls når de utlovade 16Mb/s utan snarare 2-3(högst). Men! Det fungerar. Fast roligast är nog att min ständige kompanjon nu fungerar precis som han ska! Nu ska vi bara luska ut hur vi kan få bort den lilla loggan nedan.
Sent from my BlackBerry® wireless device

Monday, October 11, 2010

Test

Ett litet test för att se om detta fungerar.
Sent from my BlackBerry® wireless device