Thursday, April 30, 2009

Detta med swine flu tas några steg längre här än vad jag tror det gör på andra ställen. Idag fick jag följande sms från Rich:
"It was once said that a black man would be president "when pigs fly". Indeed, 100 days into Obama's presidency... Swine flu." (Jag tror ni fattar, men om någon inte gör det så utalas "flu" =influensa precis som "flew" =flög.)

Sedan fick jag denna bilden via email, och jag skrattade ... lite för länge, tror jag nog.

Klicka för att se den större, så blir det lättare att läsa texten.

Har jobbat idag, inte hört något från tidningen men jag ringe iaf som vi kom överens om.
När jag kom hem åt jag en banan, lite ost och en timme efter det gick jag och tränade. Stickade lite innan jag gick, så jag fick lite gjort där med.
Väl på gymmet gjorde jag 20 min på ... ush, jag vet inte vad maskinen kallas på svenska. *går och kollar* Hm, tydligen kallas de samma som på engelska, elliptical. Den här modellen har gymmet jag går till. Kanske inget man ska satsa på att ha hemma om man inte råkar bli millionär och har em massa extra plats, eller nåt.
Nu kom jag ju av mig. Iaf, 20 min elliptical (pulse:168, 5.6-6.8mph, 1.7miles, 312calories för er som detta betyder något). Efter det gjorde jag pulldowns (wide grip, narrow front grip), rows, chest presses, chest flies samt leg presses. Jag vet, jag vet, man ska bara göra en muskel grupp åt gången, men jag gjorde lite av allt idag. Efter i måndags gjorde ben press maskinen att jag var öm tills.. tja, idag, egenteligen. Imorgon tror jag inte jag kommer till gymmet så då får jag ju tid att vila upp mig och sen kan jag välja vad jag vill göra lördag och söndag, blir väl en dag med rygg och sen resten nästa dag.

Det är många som kommenterar att jag ser annorlunda ut, särskilt denna veckan. Idag när jag kom till jobbet sa mamman "Vad snygg du är i håret. Men... du ser ju annorludna ut, helt förändrad!" och sen igen när jag kom tillbaka med barnen. Jo sa, som jag nämnde, också att jag ser annorlunda ut (eller hon sa att jag krympt, vilket jag ju gjort). Det var lite roligt, för Jo sa till Maddie "Ser du, Sophie krymper!" och Maddie sa "Nej, det gör hon ju inte. Det kan du inte. " Senare när vi satt på bussen påväg att hämta Charlie sa hon "Sophie... du krymper... " och såg väldigt fundersam ut. Men, sånt ska ju inte en fyraåring förstå i vilket fall som helst, iaf om du frågar mig. Sen frågade hon mig var jag bor, och jag sa att jag bor under en svamp, men det trodde hon inte på. Hmpf, smart liten flicka det där.

Ojdå, fick precis samtal från föreläggaren, så jag ska in och visa min kamera imorgon bitti. Blev lite nervös nu för han vill att jag kommer in de flesta dagar i veckan mellan 9-12, men det betyder att jag måste byta tider med jobb och så vidare och jag vet inte vad de tycket om det. Måste ju behålla det jobbet eftersom jag inte får betalt av tidningen... han sa att om jag kunde kolla annars fick vi lista ut något annat. Jag hoppas det betyder att han tycker det kan gå ändå, men ... jag blir bara så olustig av att inte kunna göra som de vill. Nu kommer jag inte kunna sova för jag kommer ligga och tänka på detta hela natten. Jag kan ju fråga dem jag jobbar för och se vad de säger, och funkar det så funkar det. Annars kanske jag kommer hem lite fortare än jag trott, börjar bli lite less på detta om jag ska vara ärlig. Jag menar, jag vet ju att jag kan saker och detta med barnvakt känns lite utdraget. Men några veckor att få erfarenhet och så har jag iaf något annat att stätta på CVn.

Får gå och hitta en bok nu så att jag kan få tankarna på annat håll. Har inte läst så mycket på senaste tiden eftersom jag mest kollat tränings böcker och tidningar för att hålla motivationen uppe, men just nu behöver jag något som tar mig från allt detta ett tag.

Wednesday, April 29, 2009

Ännu en dag som har spenderats mestadels vid datorn.

Imorse var jag ju på intervju med the Broadsheet och dess chefredaktör (jag antar att det är det han är, eller ansvarig utgivare? Det är iaf han som äger tidningen) och det gick väldigt bra. Det var lite pinsamt eftersom min resume har en del som kallas "Objective," dvs vad målet med resumen är. Mitt mål är ju att får jobb, men det går ju inte att skriva så man ska ändra det efterhand som man skickar ut CVn, typ "sekreterare till ordförande för blablabla" eller "informatör för XYZ" osv. Jag hade iaf glömt ändra det och det stod att jag sökte jobb på skola där jag kunde använda mig av min examen och min erfarenhet med barn osv osv. Oops. RS, som jag kan kalla honom, tyckte inte det gjorde något utan sa att detta var ett vanligt misstag men att jag nog ville rätta till det innan han skickade det vidare till redigeraren. Hm. Jo, det är nog sant.
Sen kom jag på att jag skickat ut CVn till fler ställen med samma misstag, så jag ändrade det så fort jag kom hem. Fy så pinsamt! Det misstaget kommer jag ju inte göra om, och jag tog bort det så att jag inte kan göra detta missag igen. När jag sen åt lunch var Dr Phil på, och de pratade om just resumeer och han nämde att detta "objective" fältet nog var det mest onödiga man kunde lägga till eftersom det är en cover letter som ska ta hand om detta (jag är uppenbarligen inte bekant med vad man kallar dessa saker på svenska, jag ber om ursäkt). Så då gjorde jag ju rätt i att ta bort det trots allt! Ska nämnas att jag tittar på Dr Phil ungefär två gånger om året, så jag valde iallafall rätt tillfälle att titta.

Men, det var ju inte detta pinsamma misstag jag skulle skriva om, utan min intervju. Det gick bra, han vill prata igen imorgon, se vad jag har för kamera och lite sånt. Sen ska vi prova och se om vi funkar att arbeta tillsammans i två eller tre veckor, och efter det kanske jag kan få praktikplatsen förlängd i två tre månader. Jag kommer ju såklart leta vidare efter betalt arbete, men han jobbar gärna runt mitt nuvarande jobbschema så det betyder ju att han ser mig som hjälp oavsett. Och om inget annat så får jag ju ut erfarenhet av det hela. Han berättade att hans redigerare kan vara svår att jobba med och är väldigt nogran, men det ser jag nog mest som positivt. Jag vet ju inte än eftersom jag inte jobbat med henne men vi får se hur det går. Han bad först om ursäkt över att han inte hade någon betald plats att ge mig, men berättade att han tänkt ta kontakt med Columbia och NYU för att se om han kunde få en praktikant därifrån, men sa att Baruch var lika bra. Jag sålde mig lite och sa att jag nog hade mer kunskap om området eftersom jag jobbat där i 5 år (ojoj, det var länge) än vad någon från Columbia och NYU har, och när jag nämnde vilka byggnader jag jobbat i och han förstod att jag är ett ganska känt ansikte i området så blev han lite mer pepp och verkade till och med lite imponerad.
Han nämnde även att han ville ha någon som kunde gå till motsvarande kommunfullmäktige möten osv, och det var lite kul eftersom jag tog med en artikel i vilken jag skrev om just ett kommunfullmäktige möte. Sedan nämnde han hur skolbussar står på tomgång... vilket jag också hade en artikel om. Källsortering är stort där nere, och de har många "gröna" hus, och det hade jag en artikel om, eller två. Sedan nämnde han att redigeraren kanske ville ha någon som kan skriva profiler om personer, och jag hade en profil om en man som RS t.o.m känner, så det var ju lycket.
Som ni ser, mycket positivt, så håll tummarna!

Jag blev just osäker på hur man stavar "nämna" vilket jag nämnt ung 10 gånger i ovanstående mening, så jag gick till Svenska Akademins Ordlista på internet, och visst är det ett ord. Nu skulle jag ju kunna skoja till det riktigt och skriva "Ville bara nämna det" men det blir nog lite mycket.

Förutom ovanstående så kom jag sedan hem för att skicka RS alla mina artiklar i ett email så att han kunde skicka dem vidare till sin redigerare och en journalist som jobbar för honom. Jag skickade även med en lista med referenser, dvs lärare och några mammor jag jobbat för som kan hålla med om att jag är bäst. Eller iaf duktig på det jag gör, pålitlig, lojal osv.

Det var en lärare, eller professor (vad kallar man lärare på universitetet?) jag inte frågat innan förutom i ett speicellt sammanhang, så jag skrev ett email till henne och frågade om det var ok att jag la till henne på min lista. Hon sa absolut, och sedan bad hon mig skicka min resume och ett coverletter till henne också. Varför vet jag inte, men jag vet att hon tycker jag var en bra student/elev och hon har pushat på mig lite med att visa självförtroende osv, så jag hoppas att det är för att hon vill kunna hjälpa mig och rekommendera mig om hon hör om något. Jag tror jag ska försöka sätta upp ett möte med henne på Onsdag nästa vecka eftersom jag ska in till skolan då iaf för träff med en vägledare. Det kan ju inte skada, och eftersom jag inte haft någon kurs med henne sedan 2004 kan det ju vara bra att uppdatera. Jag har träffat henne i korridorer osv och vi har pratat kort och säger alltid hej osv, så hon kommer ju ihåg mig och vet ungefär vad jag har för planer mm.

Det blir mycket dator när man håller på med sånt här, det är ju sant. Ska nog ta en break nu och göra något annat. Hade tänkt träna men jag är fortfarande så öm efter måndagens pass så jag tror jag väntar tills imorgon. Jag vet att jag fortfarande kan träna men jag kan alltid cykla lite hemma för att lösa upp musklerna lite (sån här träningsvärk har jag inte haft innan, och det sätt jag kan beskriva det hela på är inte särskilt trevligt). Jag täntke att jag ska njuta av det nu svala vädret, så pass svalt att jag var tvungen att stänga fönster för att inte frysa. Kanske sticka lite, har kommit en bit längre på min sjal men har inte gjort så mycket eftersom jag får dåligt samvete och känner att jag borde göra något annat. Men nu har jag ju fått så pass många goda nyheter att jag gott kan sätta mig och bara ta det lungt ett tag. Sjalen är lite över en meter lång nu, så det börjar bli spännande och jag kan redan se att jag kommer älska slutresultatet (för er som är nya, gå ner på sidan så har jag bilder jag lagt upp... 9 mars för att vara exakt. Sjalen är nu ungefär dubbelt så lång).

Det är mycket intressant i nyheter de har här, måste jag säga. Idag har de nämnt svin influensan lite över 100 gånger, det lågt flygande planet över Lower Manhattan, en racer bil som krashade och ... en kvinna som inte hade råd att gå till tandläkaren så hon limmade sina tänder med superlim. Det funkade tydligen inte riktigt och när en lokal nyhets station visade hennes story tyckte en tandläkare som såg inslaget synd om henne, så han gav henne gratis vård. Efter 40(!!) timmars operationer av olika slag hade hon ett "riktigt leende." Och nu är hon på de nationella nyheterna. Jo, så är det här. Gör något riktigt dumt och du blir känd i hela landet!

Och det var kanske inte ett passande slut till detta inlägg, men väl ett slut.

Tuesday, April 28, 2009

Ojoj, nu är jag på G! Med bloggen då, inte så mycket annat.

Eller jo, på G är jag väl, men det går så trögt ibland. Idag var det härliga 35 grader, men det blir inte så härligt när man tvingas spendera 7 timmar utomhus och inte hittar skugga. Problemet med denna värmeböjla (vi har tydligen slagit alla rekord med "varmaste dag" någonsin sedan det började mätas för denna tidpunkten på året) är att träd och buskar inte hunnit växta till sig eller slå ut, så det finns inte mycket skugga att söka. Men, vi har ju alla höga byggnader, så på eftermiddagen då solen stod lägre blev det lite bättre.
Mitt andra problem är att jag inte hittat någon solskydds kräm som inte gör att jag får dålig hy eller blir röd och irriterad, och utan krämer blir jag en liten kräfta. Så det kvittar ju vad man gör, och nu säger de att endel solkrämer också orsakar cancer när de bryts ner av solen och ... ja, vad man läser mycket och man vet ju inte vad som är sant. Här säljer de solskyddsfaktor 45, 70 och 85. Herregud, när jag var liten tyckte man 12 var högt! Och i slutet på semestern var men nere på 4 eller inget alls.
Ibland känner man för att säga att det kvittar väl, men det är lite svårt. Och eftersom BPC ligger precis vid vattnet har vi mycket sol som reflekteras runt (för att inte tala om hus som också reflekterar) så jag kör på 45 när det är som idag och 70 när jag vet att jag kommer sitta rakt i solen. Vilket jag inte tycker om att göra iaf när det är 35-40. Så de e så!

Ikväll gjorde jag kalkon hamburgare. De har mycket kalkon här, mald som köttfärs. Jag vet inte ens om det finns i Sverige? Här finns det över allt. Och malt kalkonbröst är bäst för det innehåller bara 1% fett. Huh. Det du! Men det är inte därför jag gjorde det, utan för att man kan använda andra smaker som blir lite lättare än vanliga hamburgare, och de blir jättegoda på hamburgebröd gjorda av havremjöl. Idag gjorde jag en blandning med kalkon, lite rivet lime skal (mer smak än saften och härligt gröna små inslag i burgaren), riven vitlök (eller pressad, vilket man vill), salt, pepper och lite röd curry paste. De blev otroligt goda!
Jag gjorde dem i söndag också, fast då hade jag i lite riven ingefära samt färsk persilja också, och det blev mer smak i dem fast jag blev nog mer nöjd med dagens resultat. Med lite vanlig matlagnings yoghurt på brödet blev det helt ok! Och jag gjorde några stycket så det blir att lägga i kylskåpet och värma resten av veckan. Hur mycket enklare kan det bli?

I fredags när jag var och kollade jackor var jag tvungen att springa på toa. Kanske inte så interessant att veta, tänker du, men det finns en anledning till att jag nämner det. Toan ligger nämnligen i källar avdelningen, och där har de handdukar, prydnads saker, köks grejer osv. Precis när jag kom ner för rulltrappan såg jag en hel hög nyinkomna överkast, jättefina och billiga. Dvs de hade kostat 98 dollar men såldes nu för 28 dollar. Och det var ett som såg precis ut som något jag velat ha jättelänge. Jag stod där och velade, och det slutade med att jag köpte det. Har inte köpt något till mig själv som inte är ytterst nödvändigt på länge (känns det som iaf, men jag kan inte tänka på något... ) Iaf, så slog jag till. Och nu är jag glad att jag gjorde det för det gör mig glad varje gång jag ser det.
Bilden är på överkastet och örngottet man fick med, men jag har tagit bort örngottet för det blev lite mycket. Nu har jag ett vanligt lila örngott på kudden, vilket gör att det blir lite mer lungt. Nu vill jag så klart ha nya gardiner också, men det får vänta. Ganska länge, tror jag.





Gissa vad det är dags för nu? Just det, dags att ta av överkastet och gå och lägga sig. Imorgon kl 9.30 har jag träff med ägaren till BPC Broadsheet för att se om jag är lämplig som praktikant där. Håll tummarna!

Monday, April 27, 2009

Jag lovade ju att redovisa för vad som händer nu för tiden när jag skrev senast. Sedan bliv det som det brukar, det där med att livet kom emellan. Men, det är ju positivt eftersom jag tycker att jag spenderar lite för mycket tid vid datorn ibland.

Sedan jag avslutade mina studier i slutet av December (sista tentan här hålls vanligtvis den 23 december, vilket är anledningen till att jag några gånger kommit hem dagen efter eller några dagar efter jul, något som ändrades till efter jul då Axelsonska familjen inte tyckte det var jättekul att åka och hämta på Kastrup kl 07.00 dagen efter julafton... varför kan jag inte förstå, det var ju bara jag och tomten där uppe och flög och alla tyckte så synd om mig på flygplatsen att jag fick gratis kaffe och snacks, så mig gjorde det ju inget!) Men, skämt och sido, sista dagen på terminen är den 23 december, fast jag var inte riktigt klar då eftersom det fanns ett prov kvar att göra. Det hade inget med några av de kurser jag tog att göra, utan var ett av många krav som skolan har för sina sudenter. Exempel på detta är att även literatur studenter måste ta biologi och kemi kurser för att få sin examen, samt musik, sociologi, psykologi osv. Det prov jag hade kvar att ta var i Excell, och när jag tog det i början av december klarade jag inte det. Så, julen spenderades med dataproblem, några panik attacker och slutligen ett prov där jag fick slutresultat 96/100, dvs godkänt. Den 16 januari, då jag inte hört av skolan om något problem med min examen, var den dag jag officielt klar.

Det är lite rörigt det där med datum när det gäller Baruchs examens datum. Sista tentan var 23 december, sista proved 9 december, sista dagen för att rätta till eventuella problem 16 januari. Den 1 april fick jag mitt diplom (trodde det var halvt på skämt först, jag vet, jättekul aprilskämt) men det är inte förrän den 27 maj vi har den officellla cermonin på Madson Square Garden. Vad som häner då vet jag inte riktigt, men det är då vi kommer stå där allihop som nu avslutat våra studier under hösten, med våra kappor och hattar på. Jag har beställt min kappa och min hatt, men om jag kommer gå på cermonin vet jag inte eftersom det nog inte är så kul att gå dit själv. Jag får se om jag har någon kompis som vill komma, men någon familj kommer nog inte finnas närvarande.

Under hösten ansökte jag om något som heter OPT, Optional Practical Training. Det betyder att man får ett arbetstillstånd som gäller under ett års tid, och man får jobba med vad man vill så länge det är något som är relevant till det eller de huvudämnen man studerat. Eftersom mina huvudämnen var Engelska och Historia är det lite krångligt att hitta ett jobb, men jag letar och ansöker även om arbetspraktiks platser. Problemet med det sistnämnda är att man inte får betalt, och det blir klurigt att leva utan inkomst. För att få saker att gå runt jobbar jag fortfarande som barnvakt. Det större problemet är att man får vara utan jobb i höst 90 dagar innan man brutit mot reglerna i samband med arbetstillståndet, och jag är precis på 60 dagar utan jobb just nu. Lite stressigt, och dem jag pratat med om arbetspraktiks plats verkar lite veliga och det händer inget. Jag har skickat så många email och ansökningar om jobb att jag blivit vimmelkantig, och jag vet inte hur mycket längre jag tycker det är värt att jobba utan att riktigt tjäna några pengar eller komma någonstans.

Dem jag sitter barnvakt för verkar inte tro att jag vill göra något annat. De tar för givet att det är detta jag satsar på, vilket för mig lite irriterad eftersom jag inte gått så pass många år på universitet och dragit på mig sådana summor i studielån för att .... sitta barnvakt. En mamma sa idag att hon förstår att jag inte vill jobba med barn utan att det var något tillfälligt för att få extra inkomst under studietiden, men att hon ändå tycker att jag ska försöka göra något som har med spädbarn eller barn under ett att göra. Varför? Hon tycker att jag har en specielt sätt att bemöta dem och de tycker alltid så mycket om mig. Vilket iofs är sant, men jag tvivlar på att det finns något där man kan kombinera literatur eller historia (eller psykologi som jag funderar på att läsa vidare i) som är anpassat till barn 10 månader eller yngre. Visst är det kul med små barn men... tja. Kanske inte det jag ser mig själv spendera mycket tid på om det inte är så att det är mina egna barn, och några sådana planer finns inte just nu.

Det är pågrund av ovanstående som humöret går lite upp och ner. Det är helt ok när man hör av företag eller andra som är interesserade men när man inte hör något och vet att klockan tickar är det inte lätt att inte få lite panikrelaterade tanktar.

Idag pratade jag med en man som har en liten (väldigt liten) lokaltidning för Battery Park City och jag ska träffa honom på onsdag för att prata om vad han behöver och vad jag kan erbjuda. Det är obetalt, men om det är något som är relaterat till det jag kan tänka mig att göra längre fram så kan det ju vara ok för att få erfarenhet och lära sig lite mer. Han verkar väldigt förbryllad över OPT så jag ska försöka hitta något att skriva ut så att han kanske kan få grepp om det hela. Vi får se hur det går.

Jag har även planerat att gå till det svenska konsulatet, men det har blivit framskjutet ett tag nu. Imorgon skulle vara dagen då jag äntligen kunde gå dit utan förkylnings problem eller andra saker som kom emellan, men så ringde den familjen jag jobbar för imorgon och frågade om jag verkligen inte kunde komma förrän kl 12, så jag sa ok, vi ses 11. Så, nu har det blivit framskjutet igen, till nästa vecka. Planerna nu är att jag skriver ut min CV ikväll, på svenska och engelsk, tillsammans med ett brev som introducerar mig och vad jag gjort de senaste åren och frågar om det har några möjligheter. Enligt hemsidan har de 23 personer som arbetar för dem, och de erbjuder svenska studenter arbetspraktik (som enligt dem är väldigt svårt att få och eftersom jag inte studerar längre eller är i Sverige så kan jag inte söka det). Sedan, efter att ha skickat CV och brev, går jag dit på Tisdag ser vad de säger då.

Så, det är det som händer här nu, förutom jobb vilket innebär lekplatser och annat kul.

Idag gick jag och tränade igen, något som kändes skönt när jag väl kom dit. Jag brukar undvika måndag på gymmet efersom det blir så trångt med alla som kommer efter helgen, men de senaste veckorna har det varit hur mycket folk som helst eftersom de hade "rea." Det är ett billigt men bra gym, ca 85kr/månaden (beroende på dollarkursen) och runt början av april hade de erbjudande om att bli medlem för en dollar. Rich tycket det var komiskt eftersom det inte kostade oss något att bli medlemmar utan vi betalar bara våra 85kr, plus 250 kr i årsavgift (dvs det var ju inte bättre erbjudande, men jag antar att en dollar låter billigt när man inte vet att det brukade vara gratis). Gymmet har en hel del lokaler i förorterna men jag tror inte de finns inne på Manhattan. Det jag går till ligger ungefär två kvarter från min lägenhet, och det tar lite mindre än tre minuter att gå dit. Helt perfekt.
Jag fick en spurt att gå idag. Jag hade ju planerat att göra det men kom på det där med måndags trängsel så jag tvivlade lite. Men imorse när jag kom till jobbet sa Jo att hon tyckte min jacka var så snygg (den svarta jag köpte) och när jag tog av den sa hon att man verkligen kunde se hur mycket jag gått ner (och hon ser mig några gånger i veckan, så hon behöver ju inte säga något om hon nu inte tycker det). När hon kom och lämnade Evie (3 månader) på lekplatsen dit jag tagit Madeleine och två kompisar till henne, sa Jo "Sophie, du är så söt!" Jag är inte riktigt van vid att folk säger det (förutom mamma, men vem tror sin mamma när de säger att man är söt??). Så med så mång komplimanger på en dag fick jag en lite extra kick i baken och tog mig till gymmet.

Väl där kändes det bara skönt och jag var inte alls så efter som jag befarade att jag skulle vara efter att inte ha varit där på en vecka. Jag har ju cyklat lite här hemma (motions cykel) men det blir annorlunda på gymmet, särskilt med styrketräningen. Det var en kille som hjälpte mig leta efter ett grepp/handtag till en maskin och sedan ville hjälpa lite till, men jag sa tack, jag klarar det nog själv nu. När jag sedan gjorde en annan övning var det en kille som gick förbi och sa "Hej!"... men jag vet inte alls vem han var. Jag har ju sett honom innan men aldrig pratat med honom, men jag märker också om det är någon man inte ser på ett tag så jag antar att han märkt att jag var borta ett tag. Det var iaf kul att känna sig lite välkommen tillbaka, även om det bara var av personer man ser i förbigående i vanliga fall. Jag är inte riktigt social när jag tränar, jag tycker om att gå dit, få det gjort, och gå hem. Att stå och prata verkar inte riktigt vara det man går dit för, plus att man tränar bättre om man håller igång och inte står still en massa.

Nu blev det ett långt inlägg. Det är dags att sova nu så det är nog dit jag ska dra mig. Någon gång snart ska jag komma på ett bättre avslut, men jag brukar oftast skriva innan jag lägger mig så det kan ju vara därför.
Godnatt!

Saturday, April 25, 2009

Jag hittade en bra "före" att jamföra med min nya "efter" bild. Snart kanske den nya efter-bilden kan bli en "mitten" bild, för på måndag bär det av till gymmet igen. Jag skulle gått idag men klockan är redan sen (dvs efter 17) och eftersom jag måste tvätta och städa också idag så får det bli gym på måndag. Är fortfarande lite snuvig men jag vet inte om det är allergi eftersom jag inte kan ta någon allergi medicin, eftersom den tydligen gick ut under vintern när den inte behövdes.
Eller, jag vet ju att det är allergi eftersom varje gång jag gick ut igår började jag nysa och näsan kliade som bara den. Vad jag är allergisk emot vet jag inte men det är något som inte finns i Sverige eftersom jag alridg haft detta problem innan. Rich filosoferar om att det är för att jag jobbar så nära Ground Zero och att det är därför luften däromkring är så dålig som den är. Om det ligger någon sanning i detta har jag ingen aning om.

Men! Nu var det ju bilder jag skulle visa. Så:

Före:

Detta var när Sarah och Josse var och hälsade på i Oktober. Det var efter att magen, som ni ser putar ut här, stötte i allting som jag blev trött på det hela och bestämde mig för att göra något åt det.
Så jag började träna, sex dagar i veckan (fast det började med fyra dagar och jag jobbade mig upp) och äta bättre. Jag märkte snabbt att om jag trände så åt jag bättre, så det blev till att träna så ofta som möjligt för att hålla kosten under kontroll.



Efter:

Detta var i Onsdags, och även om posen är annorlunda så ser man ju skillnaden. Jag hittade inte bilden från i Oktober förrän i går, men jag tror det var för att jag inte ville se. Det fanns några som visade mer (Sarah har dem, men jag tog bort dem från datorn eftersom det var alldeles för deprimerande att se). Sen har ni ju bilderna från jackprovandet. Det skall även tilläggas att mitt ansikte inte ser ut såhär. Eller, som en av mina mamma-kompisar sa: "Så ser du ju inte ut i ansiktet! Du har ingen sån dubbelhaka och du är inte alls så röd... du är mycket finare än vad denna bilden visar." Vilket ju värmer eftersom jag inte heller tycker denna bild är särskilt smickrande, men det är ju inte det som var meningen utan helheten som skulle visas.

Men iaf, nu kanske det blir mer förståligt att jag pratar mycket om det och att det är något jag tänker på. Jag har förstått att det inte är något tillfälligt man gör, utan att det är ett nytt sätt att leva och tänka. Förhoppningsvis hjälper det att påminna sig själv om varifrån man kommit och att även om det för tillfället står still och känns jobbigt och meningslöst så är det inte det (känner inte så just nu, men det är tankar som kommer och går).

Jag kommer skriva om lite annat nu de närmaste dagarna, det är kanske inte så kul att läsa om detta hela tiden. Men just nu är det en stor del av det som händer och avgör hur jag mår, så det är ju relevant.

Senare idag, efter tvätt och städning, kommer jag skriva lite mer om vad som händer just nu och vad mina planer är. Jag har ju gett ut adressen till bloggen till lite fler och nu när jag vet (eller jag vet ju inte, men jag hoppas) att fler läser så blir det ju roligare att uppdatera och hitta lite mer saker att berätta om.

PS: Klicka på bilderna för att se dem större! Det gäller alla bilder på bloggen, och det blir lättare att se detaljer osv.

Jag vill också nämna för de som är nykomna till bloggen att jag inte har något svenskt stavningsprogram, så jag ber om ursäkt för stavningsfel och dyligt. Gramatiken och en del talesätt har enligt dem som känner mig blivit lite förvrängd pga engelskt influerande, men det kunde väl varit värre (hoppas jag!)
Nu behöver jag lite kläd-hjälp.

Vilken jacka är snyggast?

1.


2.



3.


Jag har alla men tänkte lämna tillbaka en.

Jag provade denna också:

Just nu känns det som om jag köpte fel, men jag vet inte vad jag ska göra.

Den första satt bättre i ryggen, och det är inte världens bästa bild eftersom jag inte står rakt. Jag är inte säker på färgen, så det är svårt att säga. I affären tyckte jag den var fin, och mycket bättre än nr3 som jag tänkte nog blir smutsig fortare. Men nu tänker jag att nr1 kanske är tråkig och lång, men jag är ju så velig.

Och sista bilden satt inte så bra i ryggen, fast den är väldigt snygg framifrån.
Jag är lite rädd för att de kommer bli för stora snabbt, men ... tja. Jag vet inte vad jag ska göra.
Säg gärna vad ni tycker!!

Friday, April 24, 2009

Fin Dag

Varfor har man aldrig den bra kameran med sig nar det blit tillfalle att ta bilder?

Thursday, April 23, 2009

Jag har egenteligen inte tid att skriva nu för det är läggdags, och imorgon är en lååång dag (vilket är bra för kassan, men inte för sömnen eller sinnet).

Men, jag har ju nya läsare nu så jag får säga hej och kul att ni läser! Jag vill inte riktigt lägga ut min blog address på facebook men ni får gärna föra vidare om ni vill.

Det är vår här i NY, tydligen. Det betyder att idag var det kallt och blåsigt när det egenteligen skulle vara varmt och soligt. Imorgon ska det vara väldigt varmt och soligt men eftersom det inte alls stämde idag vet jag inte vad jag kan förvänta mig imorgon. Om det är 25 grader och sol känns det ju dumt att ha vinterjackan, men om det är som idag... usch, då klarar man sig inte utan.

Har skrivit en massa email ikväll och jag känner att jag har lite svårt att bryta övergången från Engelskan till Svenskan. Har lite svårt för att sälja mig själv också så att gå från "titta på mig! Jag är såååå bra, ni vill hitta ny plats åt mig i ert företag och en extra lön gör er säkert inget i en ekonomi som denna!" till att skriva blog på Svenska.

Ska försöka sova själv ikväll. Har ju varit sjuk nu ett tag så jag har tagit förkylings medicin som har lite sovhjälp i, och sedan värktabletter som också innehöll lite sovhjälp. Halsen håller fortfarande på att krångla, inte så att det gör ont utan mest att den lägger av lite som den vill. Men, det är ju inget som man behöver sömnhjälp för. För att inte nämna att det kan vara skönt att sova utan en massa knasiga drömmar. Jag har drömt om allt från att vara gravid inne på ett stort militär-robots liknande boende med swimmingpool (typ enögda utomjordinges-robboten i Monsters vs Ailiens) till att gifta mig med en pappers-kaffe-kopps uppfinnare som friade på sin brors bröllop (under vilket brudgummer ringde till mig för att fråga om inte jag ville ta hans föstmös plats). Fast inte samma dröm, då. Så, som sagt, lite "vanlig" sömn skulle inte skada, utan snarare vara mer... utvilande än ovan nämnda eskapader (är det ens ett ord?).

Oj oj oj. Det var inte illa. Som sagt, sömn behöves.

Tog en annan bild imorse, fast den är egenteligen inte så bra eftersom jag inte hade hjälp att ta den och fick ställa kameran på skrivbordet. Så.. tja, vinklen är väl inte den bästa men det är iaf en bild på mig. Kanske kan se lite skillnad? Jag kan ibland, fast det är svårt att se det själv ibland.

Tuesday, April 21, 2009


Tog en bild på mig själv. Kanske inte så bra men det är iaf såhär jag ser ut nu. Jag brukar iofs inte ha håret uppsatt men jag tränade hemma på cyklen för nån timme sedan så det är därför.
Hoppas på att komma tillbaka till gymmet snart, men just nu är det lite för mycket hosta. Kanske imorgon, vi får se.

Monday, April 20, 2009

Nu är det ju ett tag sedan jag uppdaterade.

Det har hänt en del och samtidigt händer det inte mycket. Jobbar på så mycket jag kan, går hos yrkes vägledaren på skolan för att får hjälp med hur jag ska gå tillväga med jobbsökandet och på kvällarna tränar jag.

Eller, jag har inte tränat på nästan en vecka nu. Var trött i början av förra veckan så jag tog det lite lung och tränade hemma en dag och gick till gymmet en dag. Sen på fredag blev jag sjuk (har aldrig haft så ont i huvudet innan) och det höll i in på lördagen ända fram till eftermiddagen. Kunde inte ta värktabletter eftersom min mage inte tyckte de skulle stanna kvar, så det var inte så kul. Igår vilade jag och idag har jag hostat och varit allmänt snuvig och trött.

Idag hade jag tänkt gå till konsulatet men jag tänkte att det är nog bäst att gå dit när jag kan prata utan att hosta tre gånger per mening och när näsan inte rinner konstant. Och jag måste köpa nya byxor eftersom man inte får gå dig i jeans (eller det får man kanske, men om man vill jobba där ska man klä sig som om man redan gör det, och då passar inte jeans). Så, förhoppningsvis kan jag ta mig dit på Onsdag eftersom jag inte har något annat att göra den dagen, förutom ett möte med min vägledare.

Tidigare idag jobbade jag några timmar, men lät som en groda och kände inte riktigt för att göra så mycket mer idag. Ibland är det svårt att veta hur man känner sig när man är hemma, särskilt när man bor själv för man har ingen att prata med så man vet inte hur man låter. Förhoppningsvis är det bättre imorgon eftersom jag jobbar mer då och hade tänkt köpa byxor efter jobbet.

Fast jag inte gått till gymmet så går det ok med vikten, har gått ner 17kg nu. Så, jag hoppas på en ny spurt när jag väl tar mig till gymmet igen, vilket jag hoppas blir onsdag eftermiddag.

Tja, det var väl inte så mycket annat. Det händer och fötter ju inte så mycket när man tänker efter, utan det är mer vardagen som drar förbi och de sysslorna är ju ganska tråkiga och säkert inget som är så interessant att läsa om.

Ska nog göra lite kvällsmat nu (hamburgare med vitlök och basilika i, gott! fast utan bröd) och sen går jag nog och lägger mig tidigt. Hade ju helst skippat detta med att vara sjuk och inte ha någon energi, det är ju inte kul precis.

Wednesday, April 1, 2009

Diploma!

Finare bild kommer, men kolla in!