Wednesday, May 27, 2009

En massa kort från dagens ceremonier.


Vi väntar på att gå in på arenan.


Mer väntan... det var över en timme försenat så vi stod och underhöll oss bäst vi kunde.


Jag med cap och allt.


Jag med min cap, gown och hood (den vita kragen som går ner som en huva där bak, med skolfärgerna på insidan - vitt och blått).


Fler studenter som väntar på att ta examen.


Professorer och andra viktiga personer går upp på scenen.


Borgmästaren Michel R. Bloomberg kom och höll tal för oss. Det blev många tal och det hela tog ungefär två timmar.


Michel Bloomberg, lite suddig.


Konfetti!! Whoohoo! Vad kul man kan ha!


Mer konfestti och en massa... glittriga saker som kom upp. Kul! Eller nåt...


Många glada studenter och en massa blå-vit konfetti, och mycket hurrande.


Konfettin börjar avta.


Professorer, skol "presidenten" och ... tja. Lite andra. Michel Bloomberg fick gå efter sitt tal eftersom allt var så försenat.


Jag försöker få min "kompis" att ta kort på mig och skylten bakom.


Jag och skylten! Fast jag ser lite trött ut eftersom det tog sån tid för "kompisen" att förstå.


När jag kom hem väntade blommor vid dörren!


Fina rosor från Familjen Axelson!

Monday, May 25, 2009

Super duper mega trött är jag. Varför vet jag inte, men jag har inte druckit kaffe sedan i Fredags så det kan ju vara därför. Imorgon blir det kaffe, helt klart.

Jobbade hela dagen idag fast det egenteligen var helgdag. Men, jag får ju bara betalt om jag jobbar och inga helgdagar inte, så det blev till att göra som vanligt. Inte för att jag hade något annat jag tänkt göra, men ändå.

Annars är det inte mycket. Jag fick mitt reportage om sommar läger publicerade i tidningen, nästan en hel-sida. Väntar bara på att det ska börja ringa med klagomål. Usch usch.

Ett mer akut problem är vad som skall ätas till middag. Är hungrig men trött så det blir nog att värma något snabbt. Skulle gärna gått och lagt mig men har lovat att göra något till imorgon så jag får väl böjra på det. (Rs nya ide är att vi ska göra en helt ny hemsida för tidningen med länkar till höger där man kan hitta allt man vill, dvs olika kategorier med del-kategorier, typ Föräldrar, och sedan skolor, dagis, förskolor, aktiviteter osv som föräldrar kan vara intereserade av. Det är nu mitt uppdrag att se om jag kan hitta information om vad som kan finnas i de olika delkategorierna, och sedan lägga upp det på något sätt så att det blir lättsökt. Urgh).

Så, ja, min kväll är kartlagd.

Sunday, May 17, 2009

Jahaja, det har visst varit slager festival i Sverige, eller Europa, i helgen. Rich lyckades påpeka detta då de hade något om det på tv (fråga mig inte varför) men jag tror han saknade min lilla nostalgi tripp som jag brukar ta runt denna tid på året. Den går ut på att visa honom allt som nog skulle vara pinsamt om man inte visste bättre, men som får mig att bli lite smått fjortis och spela Lilli och Sussi, Carola och andra godingar för någon som inte förstår Svenska, vilket gör att allt bara ser så mycket värre ut i hans ögon. Eller, jag kan ju tänka mig det iaf.

Jag började nästa jobba nu ikväll, tills jag kom på att det är söndag kväll och att jag ju inte får betalt, så varför skulle jag göra det? Imorgon är en annan dag, och jag kommer befinna mig på "kontoret", plus att jag har två till fyra intervjuer att göra då. Så, ikväll blir det vila, eller sova, eller nåt.

Vi gick och tittade på Angels and Deamons idag, vilket var lagom underhållande de tre timmar vi befann oss i salongen. Filmen var inte så lång, men vi kom tidigt och filmen börjar alltid 15 min sent, så det gjorde lite ont i baken när vi gick. Sen hjälpte det inte att jag hade träningsvärk efter att ha funnit min väg tillbaka till gymmet igår, så det blev lite stelt där på slutet.

Annars har det inte hänt så mycket. Jag har en ny story att jobba på nu, sammanfattning om sommarläger i Lower Manhattan. Så jag har ringt runt och kollat tider, åldrar, platser, saker att göra och så vidare. Om ni vill att ert barn ska gå på fyra dagars sommarskola, sex timmar om dagen i sex veckor, så kostar det runt 30.000kr. Minst. Seglarskola går på runt 8.000 kr per vecka, så där blir det lite dyrare om du går flera veckor i rad. Ja, jag har då inte råd att gå, fast jag är ju över åtta så jag tror inte de vill ha mig iallafall.

Vet inte riktigt vad planerna för veckan är. Nästa vecka är det graduation, men jag tror inte jag kommer gå. Vet inte vad jag ska där och göra med 10.o00 andra människor när jag inte har någon där, är ju inte så kul att gå själv.

Men, nu är det läggdags. Ska läsa lite först så jag kan somna igen, lyckades såklart somna när Rich var här eftersom det vankades baseball, basket och golf. De borde visa det på kvällarna, då skulle jag garanterat komma i säng i tid!
Gonatt.

Saturday, May 16, 2009

Laundry Day

Sahar kul kan man ha det pa tvattomaten en lordagskvall runt halv nio. Lite tott efter ett hart gym-pass, men annars helt ok. Ja, forutom att man ar pa tvattomaten, da.

Wednesday, May 13, 2009

Trött trött trött trött trött är jag.

Idag har jag letat upp info om sommar läger och allt som detta innebär, dvs tider, priser, schema, osv. Inget är det samma ens för samma åldersgrupp eftersom man kan bestämma hur många dagar i veckan man vill att barnet ska gå, hur länge per dag, hur många veckor och så vidare. Fick ett email från en av redigerarna om vilken sorts info hon ville ha men sen när jag kollade upp det sa den andre redigeraren att det verkade lite mycket för den längd artiklen kommer vara.

Mitt i alltihop fick jag sluta med detta för att DIREKT skiva om trottoaren som höll på att byggas om precis utanför. Tydligen ett problem som det tagit dem 20 år att fixa till, efter många turer hit och dit. Så, jag spenderade några timmar på den artiklen, som skickades vidare till redigerare 1 efter #2 godkännande. När jag sedan pratade med #1 sa hon att hon inte kunde ta med den för det var alldeles för mycket fel, så hon skulle skriva om den själv.
?
Jag förstod ingenting, och #2 blev sur och sa att först och främst får hon inte säga så för det är inte sant, och för det andra skrev jag precis efter den information hon skickat till mig.

Urk. Jag blev less och gick hem (efter att chefen sagt att jag kunde gå, hade varit där i 8 timmar i vilket fall som helst).

När jag kom hem gick jag in och redigerade morgondagens online kalender, och efter det åt jag lax och nu ska jag gå och lägga mig.

Har fått världens förkylning igen, fast jag vet inte om det är en förkylning eller om det är allergi. Imorse hade jag ingen röst utan lät som en ledsen groda när jag försökte prata, och rösten har fortfarande inte kommit tillbaka. Jag ringde till försäkrings bolaget för att se vilka läkare jag kan gå till, men jag kommer nog inte dit förrän på fredag morgon om jag har tur. Det började i fredags med täppt näsa och sedan på lördagen fick jag öron inflamation (eller iaf väldigt ont in några timmar). Sedan dess har näsan förblivit täppt och inget verkar göra någon nytta, varken tabletter eller saltlösnings sköljningar eller allergi medicin. Så, tja, vet inte vad jag ska göra. Ska se om läkaren tycker det är värt att ta antibiotoka. Hade inte brytt mig så mycket om det inte inte var för rösten och för att jag har sådan huvudvärk. Det hjälper nog inte att jag inte sovit bra på ett par veckor så jag ska gå och lägga mig nu om några minuter.

Annars är det inte mycket nytt. Stressar över jobb som vanligt, men det är nog det mesta. Vill tillbaka till gymmet men bihålorna har ju förhindrat det nu ett par veckor vilket börjar göra mig riktigt sur.

Dags för sängen, kanske kan sömn hjälpa kroppen reparera sig.

Monday, May 11, 2009

Tant Gumman

Miss M har valdigt speciell smak.
Jag hade tankt uppdatera bloggen idag men glomde laddaren pa jobbet. Oops.
Sa, ni far en kul bild pa M istallet. Vi har mycket kul ihop, men ibland paminner hon mig om min halv-knasiga mormor, som ju bevisas har nedan.

Wednesday, May 6, 2009

Snabb uppdatering eftersom jag är så trött och har haft ont i huvudet mest hela dagen.

Jag vet inte om jag har varit spänd eller om det är för att det är så dammigt där jag jobbar, men denna huvudvärk har inte varit att leka med. Usch och fy, säger jag.

Jobbet, ja. Började i måndags och sorterade igenom ett års utgåvor. Skrev ner utgivnings datum, volym och nummer och sedan skrev jag ner de viktigaste rubrikerna. Allt detta klämdes in på små post-it lappar som sedan fästes på utgåvorna, så att det är lätt att se när de ligger i hyllan, samt att man kan se hur många utgåvor det finns av varje upplaga. Tjohej!
Sedan fick jag gå och fylla på utgåvor i en byggnad och flytta från en anna till en tredje. Hur kul som helst.
Idag blev det mer sorterande/dokumenterande om utgåvor mm, plus att jag fick städa undan "mitt" skrivbord. Jag har utsikt över frihets gudinnan samt Hudson River. Fast jag ser inte så mycket av det eftersom jag får fokusera mig på mina uppgifter, haha. Kanske sen nån dag när man sitter och filosoferar.

Är nog lite si sådär med hur jag känner mig för detta jobbet. Den tant (för det verkar vara en tant) som tar hand om internet utgåvan verkar inte riktigt tro på att jag klarar av detta. Chefsredaktören gör det, men denna tant ringer och pratar och pratar och pratar och verkar inte vilja träffa mig och har redan förutfattade meningar om vad jag kan och inte kan. Hon är rädd att jag inte klarar av det för att jag är svensk. Tackar så mycket. Hon verkar vara lite lätt-stressad och inte särskilt tillmötesgående, men vi får väl se till att ändra på det. Jag kan! Jag vill! Lär mig! Visa mig hur man gör! Eller nåt. Men bestäm dig inte för att inte tycka om mig innan du ens träffat mig.

Har inte tränat på hela veckan. Fy skam! Nej, så är det väl inte. Men jag vill tillbaka, känner att jag behöver det. Så jag ska sova "tidigt" idag och försöka gå imorgon kväll. Kommer inte hem förrän vid åtta men vi får se vad som händer. Idag hade jag både en pizza slice och en stor amerikansk kaka (500 kalorier, skojar inte, de är gigantiska!) men ... tja. Fick pizzan på jobbet (och sallad, skall tilläggas) och kakan tog jag i hopp om att få energi. Men det fick jag inte. Så jag får sluta lura mig själv så nu, för det är då man ställer till det. Gym och rent ätande påbörjas igen imorgon.

Gick till konsulatet igår och fick reda på att de inte kan anställa någon eftersom de ska stänga i januari 2010. Så det var ju inte kul. Men jag blev tillsagd att gå till FN-nångting som låg någon våning upp och prova där, så det ska jag. Jag hade dock inte med mig min resumè på engelska, så jag får gå tillbaka en annan dag. Det skulle ju vara bra om man vet lite mer om vad det är för avdelning, vad de fokuserar på osv innan man går dit och säger "Hej, anställ mig!"

En sak är då säker, jag kommer kolla mer än någonsin efter ett jobb som betalar nu. 20 timmar gratis arbete per vecka är lite att ta i, om jag ska vara ärlig.

Tuesday, May 5, 2009



Måste ju representera!! Åker i och för sig inte förbi stadium varje dag längre, men iaf!
Och i år ska jag dit... ska ska ska. Och jag ska köpa en liten hand-docka som ska klappa händerna, men bara för att jag lovat Rich att jag aldrig skulle göra något sådant... :)

Monday, May 4, 2009

Jag skulle gå till Svenska konsulatet imorgon men jag tror inte jag kan gå än. Jag vet inte vad jag ska skriva i mitt CV men det största är nog det faktum att jag inte kan nämna att jag jobbat som barnvakt... de kan ju inte anställa någon som skriver om illegala jobb på sin CV. Så jag måste gå och se vad jag ska göra med det, och hur jag ska ersätta den erfarenheten. Jag tror jag sätter dit min nuvarande praktik istället och går dit imorgon för att se om de har någon blankett man kan fylla i eller så.

Fy vad jag blev nervös där ett tag. Men det skulle ju vara dumt att sjabla till det nu när jag kommit så pass långt att jag ska dit. Känns lite dumt att jag inte tänkt på detta innan men jag antar att man lär sig av sina erfarenheter.

Jaja. Idag var iaf första dagen på nya "jobbet." Fick sortera igenom gamla upplagor och märka dem efter volym och utgivningsdatum, samt sammanfatta huvudrubriker osv. Sedan fick jag gå på uppdrag! Mitt uppdrag var att fylla på med nya tidningar i ett ställ, gå och köpa kuvert, och sedan gå till Embassy Hotels och ta halva deres hög för att ge till 2 River Terrace (en ny byggnaad där bl.a. Leonardo DiCaprio har lägenhet, fast vi har listat ut att det nog är hans mamma som bor där och inte Leo... tyvärr, vi var lite uppspelta över att få se honom eftersom huset är precis mittemot lekparken).

Sedan fick jag gå tillbaka till "kontoret" som är en liten etta i en lägenhet. Jag har nog aldrig sett ett så rörigt ställe, det är som ett litet museum med en massa bilar överallt (leksaks bilar, en ratt, vad jag tror är grillen på en bil och lite annat). Jag är ju ingen bil människa så vad vet jag vad det är, men ratten har jag iaf kunnat identifiera.

Jag tror det kommer gå bra. Det verkar vara kul och jag tror att efterhand som RS kommer fram till att han kan lita på mig så kommer jag få fler uppgifter. Han har hjälp av en äldre kvinna (är det artigt att säga så?) som har en ny ide om en utgåva som riktar sig mot barn och barnfamiljer, så jag blev lite G på det och att hjälpa henne, och kanske göra ett litet schema för vad som händer i området. Jag tror jag kan lära mig massor, och även om det är lite halvdant just nu så är det ju iaf bättre än att sitta hemma. Och viktigast av allt, jag arbetar, så jag är nu legal igen! Tiden höll ju på att rinna ut så detta om just i tid. Jag kan ju leta efter ett betalt jobb undertiden som jag gör detta.

Det enda jag inte tycker om är att han vill att jag ska lämna min dator där, men det kan jag ju helt enkelt bara säga nej till. Jag tycker inte att det är något de ska ha att göra med, om jag ska vara ärlig. Om det var de som gett mig den, visst, men det är ju min dator och jag har ju personliga saker på den som de inte ska ha att göra med. Kanske inte så mycket för omvärlden men för mig är det, så det är så! Tycker inte om när andra ska in och kolla... så länge jag kan göra det som ska göras är det väl det som betyder något. Är lite så när det gäller mina saker, och om det händer något så har jag ju inte råd att fixa det nu, och jag tror knappast de kommer göra det heller. Så vi får ta det som det kommer, men jag kommer inte erbjuda mig att göra något med mina grejor från och med nu (som kameran osv... jag tog dit den men han skulle in och ta ut minneskort och ändra inställningar. Fråga först. Inställnigarna gör jag som jag vill med, och om du frågat hade du fått veta att inställningarna var precis som du ville ha dem, och varför ta ut minneskortet? Fråga hur stort det är istället!) Sånt gör mig irriterad, jag gör ju inte så med dina saker utan att fråga först.

Annars är det inte så mycket. Ska sova nu, tjohoo. Och ta mig till konsulatet imorgon, ändrade min CV medan jag skrev detta. Vet inte vad jag ska göra med brevet som skall läggas till, men jag kan ju ta med det nästa gång och se om de har någon blankett att fylla i imorgon eller nåt. Vi får se. Annars får jag väl pallra mig dit igen, med brev. Eller skicka in det eller nåt, så att de vet att jag menar allvar.

Gonatt!

Sunday, May 3, 2009

Imorgon, eller idag (beroende på när du läser detta inlägg), börjar jag min praktik på praktiken... Hm. Det blev ju invecklat. Men min provtid på vad som kan bli min praktikplats (eller obetalda arbetsplats, vilket bättre beskriver situationen) påbörjas.

Jag var nervös men Rich, som brukar kunna ta mig ned till jorden ganska snabbt efter att jag och mina tankar svävar iväg långt, lååångt härifrån, sa "Du är nervörs för ett jobb du inte får betalt för? Varför? De ska vara glada att få dig gratis." Men jag har ju läggning för att vara nervös iaf. Men han hjälpte lite, så det är ju bra. Och vad har jag att vara rädd för? Uppenbarligen ser de att jag kan bidra med något, annars hade de ju inte frågat om jag kunde komma prova en tid med dem.

Igår fick jag en glad överraskning... två jackor som aldrig passat passar nu.
Det är en annan sak Rich sa att han inte förstod, alla dessa kläder jag har som aldrig passat. Varför? Brukar man inte köpa kläder som passar? Jo, för det mesta. Men ibland hittar man erbjudande man helt enkelt inte kan gå förbi, så om jackan är en storlek för liten men kostar 25 kronor så kan man ju hoppas på att man går ner, och då passar den ju. Och så har man fått en jacka billigt! Denna logik kunde dock inte Rich förstå sig på, förutom då jag sa att det är ju bra att jag har så många kläder som varit för små men som nu passar, för annars hade jag inte haft något att ha på mig. Hur så, undrar du kanske? Just nu har jag helt enkelt inga pengar att köpa nya kläder, så varje nytt plagg som nu passar gör mig glad eftersom jag ju har något helt nytt, och det är kul!

Ok, så kanske den logik jag ser i det hela är lite långsökt, men uppenbarligen är det positivt i nuläget. Plus att jag har ännu en liten mållinje att ta mig över - jackorna är bara precis lite för tajta, så jag har en till två veckor på mig att få dem att passa, och jag har inte jobbat så mycket på vikten de senaste två veckorna så det får bli en ny morot.

Morötter är förresten något jag insett att jag inte tycker om. Alls. Jag köper mini morötter för de är godare än vanliga morötter, men jag tycker ändå inte om dem. Anledningen till att jag köpt dem är att de ska vara nyttiga, men de ligger så fint i kylskåpet utan att bli uppätna. Så jag får väl hitta något annat nyttigt... paprika tycker jag ju om. Så det får bli det och tomater nästa gång jag går och handlar.
En annan sak jag tycker är ok men som magen inte tycker om är, tydligen, äpplen. Så det får bli stopp på det med, för om man inte kan äta det finns det ju ingen anledning att köpa det. Bananer klarar jag dock gallant, likaså meloner av olika slag. Vindruver är lite si sådär, men sparris har jag fått helt knas på under de senaste veckorna. Brukar ungsbaka en bit lax med grön färsk sparris, en tomat i klyftor samt lite skivad vitlök över och det är hur gott som helt, plus att det går snabbt och inte resulterar i så mycket disk.

Ojoj. Ibland undrar jag vem som skulle vara interesserad av att veta detta. Jag kanske ska ta en titt på vad jag skriver och se om det är något att skriva om. Å andra sidan är ju detta en uppdatering på vad som pågår i mitt liv just nu, och ... tja, det är ju detta. Inte så mycket annat. Vikten är en stor del av det jag spenderar tankar och energi på, men av självklara anledningar. Jag har lust att gå tillbaka till doktorn och se hur mina värden är nu. Inte för att det var något alarmerande sist jag gick på koll men för att se om de blivit bättre, för allt kan göras bättre. Men det jag har att gå på nu är hur pass mycket bättre jag mår och hur pass mycket bättre jag (ärligt talat) ser ut. Och ibland tänker jag på vad folk säger - att det inte spelar någon roll hur man ser ut. Men ursäkta ärligheten som nu kommer, men vilket totalt skitsnack det är. Det kanske är sant när man väger 5 eller 10 kg för mycket, men när man som jag varit nära 50 kg överviktig? Då är det inte sant längre. Visst finns det vissa som kan se förbi det yttre, och det är dem man vet att man kan lita på. Men att säga att det inte har någon betydelse är inte sant. Jag märker skillnaden redan nu, och det är -stor- skillnad.
Och ibland tänker jag på hur jag klarade det innan. Visst, 17kg är knappt halvvägs, men 17 kg är 17 kg! Tänk att gå runt och dra på det varenda dag... min ryggsäck brukade väga runt 8kg när jag bar runt på den, och att sen ha två av dem? Det hade tagit kål på mig. Så hur jag klarade av att dra på det hela tiden, dag ut och dag in, det förstår jag inte. Och på tal om ryggsäck så får jag inte längre lov att använda en, eftersom jag har en tendens att packa den full oavsett. Så, numera har jag en väska, vanligt vis också fullpackad, men ofta av mindre variant än ryggsäck och då också mindre vikt.

Ok, mer vikt prat. Nästa inlägg ska vara helt fritt från sådant. Men som jag nog sagt tidigare, detta är en stor del av det som händer och gör stor skillnad just nu, så att inte skriva om det skulle vara att utelämna lite för mycket.

Nu är det läggdags, skulle sovit för en timme sedan men saker och ting är som det brukar... svårt att komma isäng i tid. Veckans utmaning är att lägga mig så att jag får minst 8 timmars sömn per natt... så får vi se hur det går!