Friday, July 31, 2009

Idag fick jag gå på bio helt gratis...! 3D, G Force!!

Woohooo!!
Jag kommer inte ihåg så mycket. Något om köksmaskiner som skulle ta över världen men det var inte tillverkaren utan mullvaden som låg bakom! För människorna hade tagit hans familj ifrån honom, men så påminde marsvinet mulvaden om att de var hans familj och då ändrade han sig och alla var glada. Till och med det tjocka marsvinet som fick vara del av familjen. Jag kommer inte ihåg hur det slutade efter det... jo, de dansade. I 3D. Och jag fick popkorn i min sko som inte ville komma ut.

Sedan regnande det, jättemycket, igen. Och blixtrade, tom så mycket att Miss Moo sa "ohhh, do you hear the rumble tumble, Soph??" Och det gjorde jag! Tänkte att vi kanske inte skulle sitta precis vid fönster-raden men det fortsatte inte. Man vill ju inte skrämma upp en 6 åring och en 4 åring om man inte behöver!

På tal om ... tja, ingenting egenteligen, så hade vi Ikea köttbullar till kvällsmat idag. De var inte så där jätte goda, har ingen aning om vem tillverkar dem men godare har man ju ätit.


#1

Idag inköptes det solglasögon. Mest för att de behövs och för att de andra jag beställde tar en himla tid på sig att bli klara. Idag hade de kommit till affären, men de insåg att... ojdå, de var ju klara lenser, inte mörka som ju är brukligt då de är solglasögon. Så de kommer ta en vecka till på sig att komma. :(, sa jag och införskaffade dessa med 90 dagars öppet köp (inklusive använding). Så vi får se om de är här för att stanna eller inte. Vad säger ni?












#2

Detta är de glasögonen jag köpte med styrka i glaset. Inte just dessa glasen, som ni ser är de ju mörklagda och mina glas var ju inte det. Än. Jag la inte upp denna bilden innan eftersom jag ser så GLAD!!!! ut, men iaf. Så här ser de ut på en .... Sophie.

Så, här kommer nu frågan.. behåller jag båda? Vilka ser bäst ut enligt er smak? Och vilka passar mig bäst, ni som känner mig.

Thursday, July 30, 2009

Idag har varit en lite upp och ner dag. Det började bra, men tågen var försenade vilket alltid är irriterande. Kom 15 min försent till jobbet, men det gjorde inget eftersom det inte var så mycket att plocka undan och jag skulle gå med Miss Moo till hennes lekskola och vi hade gott om tid till det.

Tog chancen att få in en liten workout när jag gick med henne till lekskolan, så jag halvsprang hela vägen dit. Låt mig bara få säga att jag INTE tycker om när det är kvavt, och det var det idag. Väldigt kvavt! Kan inte vänta till hösten kommer så man får klar och frisk luft. Sedan halvsprang jag hela vägen tillbaka, och Mr. C spelade Wii men fick stänga av det så att vi kunde spela spel (Candy Land) och han kunde göra sin Kumon läxa (Kumon är ett efter-skolan center där man kan ta extra lektioner i matte och engelska, fast det är väldigt basic och mycket repetition där man jobbar på att barnen ska kunna ta han om sin läxläsning själva, när de väl lärt sig inlärningsmetoder som fungerar). Mamman gick till gymmet så jag hade Baby E hemma, och när hon vaknade var det dags att lägga i ny tvätt i tvättmaskinen och lägga det blöta i torktummlaren.

Baby E tycker INTE om torktumlaren. Jag tänkte att hon kanske skulle tycka det var interessant att se kläderna tumla omkring, men icke. Underläppen började darra, och sedan kom världen ill-skri följt av mycket dragandes av mitt hår (till synes för att klättre över mig och iväg från allt det hemska). Så jag stängde av det igen tills det var dags att gå, så att hon inte skulle bli alltför ledsen. Men det var för sent, och lilla E kunde inte sluta dra i mitt hår som hon nog använde mer som snuttefilt än för att visa att hon var arg. Och fy vad hon var arg... hon ville inte ens titta på sig själv i speglen, vilket alltid annars brukar fungera. Det var inte förrän Mr. C började dribbla med en fotboll som hon blev lite gladare, och när vi satte oss ner för att titta närmare på en badboll som hon blev glad och attakerade bollen så som bara en 6 månaders baby utan uppfattning om rörlighets förmåga och jordens dragningskraft kan.

Efter att jag jobbat klart för dem gick jag till tidningen, där min chef la in min artikel i den ny upplagan och sa att "det ser ju riktigt bra ut!" Sedan satt jag där i lite över en timme och tittade på datorn utan att göra så mycket eftersom min chef var så upptagen och lite smått stressad över andra saker. Han är precis som jag, så jag känner igen beteèndet. Sedan var han tvungen att gå, så jag gick också, och han var såååå glad och tycket det var så fantastiskt att jag kunde komma och hjälpa honom! Vet inte vad jag gjorde men det var ju kul att han var så glad iaf. Ibland känns det som om jag inte gör så mycket men ... jag antar att han uppskattar mig iaf, så det är ju bra.

Sedan skulle jag gå och hämta mina solglasögon som skulle kommit in i tisdags, igår SENAST. Fast de var såklart inte där. Funderar på om limegrönt är rätt färg för mig, så jag frågade om om de hade den andra med rosa inne, fast det hade de inte. De ska beställa in den så att jag kan se vilket som passar mig bäst, men jag tror det lutar åt rosa/mörkrött just nu... det känns som om det är mer min färg, och det syns ju inte så mycket utan är mest bakom som ni såg på tidigare bild. Men nu får vi vänta ännu längre för att se. Blev lite småsur där men iaf.

Så jag gick till tåget, och när jag skulle byta från 4an till 6an på 125e så .... kom det inget tåg på 25 minuter. Sååå kul att stå där och vänta vänta vänta med de små råttorna som kilar över spåret. Man kan alltid se råttor på 125e, fast jag kan inte säga att det stör mig så mycket längre. När tåget väl kom gick det jättesakta utan anledning, vilket var mycket irriterande. När jag väl fick sittplats var jag så glad att jag missade min hållplats och åkte till sista stoppet. Okej, då. Fast sista stoppet och mitt stopp är precis lika långt från huset jag bor i så det spelar egenteligen ingen roll, och nu fick jag ju chancen att gå in i verktygsaffären.... fast de hade inte vad jag ville ha, så jag gick till mataffären. Där fick jag skinka som jag var så glad över innan jag insåg att den är otroligt salt, så det blir nog inte mycket njutning där. Och sedan var det två saker som hade lappar om att det var extrapris, och jag kollade riktigt noga för att se så att det inte stod "förutom blablabla" vilket det inte gjorde. Fast när jag kom till kassan var just den varianten jag valt inte med i extrapris gruppen. Jag påpekade att det inte stod att den inte var inkluderad, men då sa de att "den är aldrig på extrapris." MEN SKIV UT DET DÅ!!! Blev så sur. De ska egenteligen ge det till dig för priset det är märkt för, men de ville inte så jag sa skit samma och gick hem för att upptäcka att min nya fina emaljerade gjutjärnsgryta gått sönder så att jag inte kan använda den mer (bubbla i emaljen som sprack för det var rost under). Så då blev jag ännu mindre glad och stekte korven som jag trodde skulle vara jättegod (men som var jättesalt). Sedan satt jag och surade ett tag tills jag bestämde mig för att gå och träna.

Så jag gick, och jag tränade, och det kändes så skönt. Har inte varit på gymmet på några veckor men gått och tänkt mycket på det de senaste dagarna. Saker som att jag saknar känslan och så vidare. Så jag sa till mig själv att om jag nu ska tänka så mycket på att jag *inte* går så kan jag ju spara på de tankarna och... gå.

Nu är jag inte så sur längre, inte alls faktiskt. Och det känns skönt att ha gjort något som är nyttigt, och jag kan inte vänta tills jag får gå tillbaka (vilket är på lördag, men då kommer jag ha duktig träningsvärk!)

Och nu ska jag gå och lägga mig, för jag är trött och imorgon är en lång dag. Förhoppnignsvis blir det lite badande, men det ska åska och då får man inte bada eftersom polen vi går till har öppet tak som inte går att stänga, tydligen (eller så är det för mycket jobb, jag tror mest det beror på det).

Förresten, vi hade tornados här igår. Slå det om ni kan!!


Detta är vy ner från våningen där jag jobbar... 40de denna gång (gårdagens bilder var från 26e våningen). Här kan ni se poolen, som är i kupol-byggnaden eller den runda glas-saken.



Detta är min dumma emaljerade gjutjärnskastrull som gick och gick sönder. Fy! Detta var såklart *innan* den gick sönder, och jag gjorde jättegod kräm.

Wednesday, July 29, 2009

Jag har minsann gått och blivit taggad av Herr Götborg, som vill att jag ska sätta min iPod på shuffle och sedan dela med mig av de första 25 låtarna som kommer upp. Detta ska tydligen ge er, kära läsare, en idé om vad jag lyssanar på om dagarna. Men det skall tilläggas att om jag sätter hela iPoden på shuffle blir det nog inget rättvist smakprov, eftersom jag mest lyssnar på "Recently Added" listan.

Men, detta skall göras rätt, så jag ska följa reglerna. Kommer nog bli mycket interessant, det här.

1. Hate That I Love You - Rhianna ft. Neyo

2. The Animal Song - Savage Garden

3. Listen To Your Heart - Roxette

4. Idlewild Blue (Don't Chu Worry 'Bout Me) - Outkast (André 3000)

5. Last Night - David Craig

6. Rainy Days - Young Jeezy

7. Baby Girl - Sugarland

8. Babylon - Outkast

9. Jag Står För Allt Jag Gjort - Peter Jöback

10. Flirt - Pussycat Dolls

11. Suffer - Staind

12. Slide - Goo Goo Dolls

13. Walk Of Life - Dire Straits

14. Hey Ya - Outkast

15. Cars - Brainpool

16. Dead End Street - The Kinks

17. Toy Soldier - Britney Spears

18. Miracle - Cascada

19. Dark Blue - No Doubt

20. Breakdown - Mariah Carey

21. Make Me Pure - Robbie Williams

22. If I Were A Boy - Beyoncé

23. Rödljus - Kent

24. Live To Tell - Madonna

25. Open Road - Gary Barlow

Ok, det var ju inte så farligt som jag trodde det skulle bli. Men jag måste påpeka att jag aldrig lyssnat på Nr. 6, 7, 10, 12, 15, 19 och 24. Får väl ta och göra det någon dag. Nr 18 fick mig att vilja gå till gymmet, men det är så kvavt idag att jag inte vågar, ifall det är så att deras AC inte fungerar.

På tal om vädret så är det en riktigt underbar dag här idag, med varning om tornados, hagel och mycket blixt och åska. Med andra ord en dag att hålla sig inomhus, så det är vad jag har gjort. Så det var nog bra att jag inte kunde hämta mina solglasögon igår eftersom jag hade blivit ledsen nu när jag inte kan använda dem. Men imorgon så blir det att hämta dem, och förhoppningsvis använda dem.

Tja. Det var väl inte mycket mer just nu. Ska försöka planera middagen, men jag har ingen aning om vad jag vill ha så det kommer nog bli interessant. Åt ingen riktigt lunch så det blev ju lite kladdigt där, men det funkar nog ändå.

Dagens bild, för det var väl så att jag skulle lägga in bilder med varje inlägg?

Det blir tre, så ni kan se utsikten lite bättre. (Klicka på bilderna för att se dem större!)


Mitt skrivbord på kontoret, fast det är ju inte "mitt" eftersom alla som hjälper till delar det. Men när jag jobbar på kontoret befinner jag mig här, om inte snett bakom min chef eftersom man inbland får bättre internet signal därifrån. Här kan man också se att min chef tycker om bilar... det finns bilar och bildelar överallt på kontoret, alltid i olika uppsättningar.



Utsikt när man sitter vid skrivbordet - Statue of Liberty, Ellis Island, New Jersey City och Hudson River.




Och så Battery Park City. Har jobbat i huset rakt fram (det höga till höger, rött tegel), det som sitter ihop med det huset fast är några våningar lägre, det stora grå til vänster och det som skymtar precis bakom (fast det ser man nog mest om man vet exakt vad man tittar efter). Så... tja, känner ju till det här området ganska väl nu. De stora, höga och grå byggnaderna i mitten på bilden, lite längre bort, är delar av Financial District.

Sunday, July 26, 2009

Som ni ser har jag ändrat bloggen lite! Tycker det blev lite ljusare och min absoluta favoritbild är nu banner så det blev ju utmärkt!
(Fast när jag redigerade bilden togs orginalet bort, vilket retar mig. Jag tror jag har backups på min andra harddrive, men om inte kommer jag bli ordentligt sur! Sparade via "save as" vilket betyder att den sparas som kopia, eller det var iaf vad jag lärde mig, men så var inte fallet denna gång).

Idag gick William och jag ut och åt för att fira min födelsedag. Var lite små irriterad efter att vi sagt fem och han inte dök upp förrän vid halv sju, men det var mest för att jag var hungrig då jag inte ätit på hela dan förutom frukost. Vi åkte till Red Lobster där de har vad jag kallar "cheesy shrimp," dvs räkor i ostsås över pasta. Det kommer även med friterade jätteräkor med tillhörande skål remoulade sås, plus en lite skål med räkor i vitlöks smör. Plus pommed men det åt jag inget av. Vi fick även förrätt vilket bestod av skaldjurs fondy (inte så flott som det låter, tyvär!) i brödskål. Fast efterrätten var bäst! Cold Stone Creamery är en glassaffär där de mixar glassen åt dig på en marmor skiva, och glassen de använder är bättre än Haägendaz. Ojojoj. Jag tog sweet cream icecream med kolasås, mini marshmallows och krossad daim. Mums.

Så, nu behöver jag inte äta på en vecka. Men det var kul att komma dit, jag har längtat efter cheesy shrimp hur länge som helst. Fast det som alltid räknas mest när man går ut är såklart sällskapet, och jag träffar inte William ofta nog.

Annars har helgen inte varit så händelserik, och imorgon är det tvätt som gäller.
Veckan som gått har varit lite mer händelserik än veckan som kom innan. Jobbade hela tre dagar, ojojoj! Så denna månaden har inte blivit så hemsk som jag trodde den skulle bli, och nästa vecka jobbar jag hela fyra dagar eftersom jag fick en förfrågan om att jobba Onsdag idag (och jag svarade givetvis ja!)

Veckan som gått har också gjort mig ett år äldre. Jag antar att man blir äldre varje dag, men denna gång så ändrades numret jag nu måste säga till folk då de undrar hur gammal jag är. Dagen började helt ok, jobbade och fick lite extra för att det var min födelsedag. Sedan jobbade jag för tidningsmannen, och gick min favoritrunda nere på Wall St och området däromkring. När jag var klar gick jag förbi en glasögon butik och gick in för att kolla deras solglasögon. Och när jag gick hade jag köpt ett par med min styrka, så jag får dem på Onsdag. Jag hade tänkt mig lite mer moderna, men landade på dessa:



Det var nog inte den stilen jag tänkt mig, men som Rich sa, de som är jätte moderna i år är ute nästa år, och efersom dessa har styrka i glasen så är det dumt om jag inte vill använda dem pga det. När jag frågade om dessa skulle vara ok svarade han "Det vet väl inte jag!"... så ja, jag vet inte, men jag tror jag tycker om dem. Jag har velat lite men jag brukar ju vela hit och dit när det kommer till saker och ting. Det jag försöker tänka på är att när jag sist köpte glasögon gick det till på samma sätt, och jag har inte ångrat dem en sekund.

Förra året när jag jobbade för danska Monika fick jag ett presentkort til en pappers affär på 18de gatan mellan 5th och 6th Ave. Jag kom att tänka på det i tisdags, och tänkte att jag skulle åka och köpa något till denna födelsedagen med pengarna. Jag hade en känsla av att det var giltigt i ett år, så när jag kom hem la jag fram det så att jag skulle komma ihåg det (jag har ju glömt det i ett år, nu!) Men så kollade jag datumet, och såg att det gick ut... i tisdags (dvs samma dag som jag kollade). Fick panik eftersom det var på 75 dollar och just nu har ju inte så mycket att röra mig på, och den summan hade varit hur kul som helst att spendera. Jag gick in på internet eftersom jag fortfarande hade en timme innan det officiellt var den 22 Juli, men man kunde inte använda presentkortet via internet i vilket fall som helst.
Så, i onsdags morse så ringde jag till dem när jag vaknade och sa att jag hade ett presentkort men att det gått ut dagen innan. Tanten (jo, det lät som en tant) sa att ok, jag kunde komma in och använda det trots att det gått ut.

Sarah och Josse känner till denna affären och vet att man kan gå runt i flera timmar och bara titta. De har allt som har med papper att göra; scrapping papper och klistermärken i alla dess former, all sorts papper du kan tänka dig, kuvert, pennor, lådor, sorterings system, mappar och pärmar och en massa annat som inte har något syfte men som är kul ändå! (Daniel och Elin... vi ska definitivt gå dit när ni kommer, och detta är inte något budget alternativ men ett måste med tanke på Elins intresse!)

Efter två timmar gick jag hem med följande:


Ovan är ett memo-block (rött), en antecknings-bok (rosa) och mappar för ... tja, papper som man vill hålla reda på. Behövde dem inte, men jag tyckte de var så fina och detta var ju trots allt födelsedags present så jag tänkte att något onödigt kan man ju köpa.



Och har man väl köpt något onödigt kan man ju köpa lite onödigt till. Detta är överstryknings pennor (som matchar serien, den rosa matchar den delen jag valde som ligger under). Och det som ligger under är små stick-it notes i olka format, glömde ta bilder på insidag men jag kan lägga in det sen. Men... det var så gulligt att jag inte kunde låta bli.



Detta är papper jag köpte... man kan väl använda det till vad man vill, men jag täntke använda det som brevpapper. Det rosa och aqua är A4 ark, och det bruna är kuvert (A5? Hälften så stora so A4 iaf). Vet inte om jag kommer använda det så mycket, men jag har tänkt köpa något liknande ett tag så nu har jag ju det. Som sagt, kankse inte något man behöver, men eftersom jag var tvungen att använda upp presentkortet gjorde jag så gott jag kunde.

När jag skulle betala kunde tjejen inte få det att funka, så ägaren (som tittade lite undrande på mig när jag varit där en timme och en halv) över och sa att det inte spelade någon roll vad datument sa; presentkortet var mitt att spendra vare sig jag gjorde det den dagen eller om 10 år. Men efersom jag spenderat så mycket tid att välja ut allt var det ju lika bra att slå till (också med tanke på att det tog mig ett år att ta mig dit!)

Jag tittade på stämplar och liknande för att kunna göra kort, men så kom jag på att jag inte har så mycket tålamod för sånt, och detta var ju en present så jag kände att jag kunde spendera det på sånt som gör mig glad.

Annars har det inte hänt så mycket, och nu är klockan mycket igen. Skriver mer en annan dag.

Wednesday, July 15, 2009

Idag har jag varit hemma sjuk. Eller, hemma sjuk kanske man inte kan kalla det eftersom jag inte riktigt hade något att göra i vilket fall som helst, men jag sa till tidningschefen igår att jag nog inte skulle komma in idag utan vara hemma och bli bättre. Och jag har blivit lite bättre, fast jag vaknade sådan så jag vet inte om det räknas. Är fortfarande lite snuvig men inte som jag var igår.

Jag började dagen med att sova i 11 timmar, vilket nog behövdes. Vaknade inte en enda gång i går natt eller i morse, och när jag vaknade gick jag upp direkt. Försökte lista ut vad jag skulle göra men kunde inte komma på något, så jag dushade och åt frukost/lunch och stickade lite. Har en film jag ska titta på, men den är så lång så bara tanken på att titta på hela filmen gör mig trött. Jag är inte så bra på att titta på film hemma när jag är själv, jag börjar alltid göra andra saker och missar halva filmen. Så jag stickade lite till, bakade en tiger kaka och åt en avokado.

Sedan skulle jag kolla ett medelande jag fått på mobilen, och när jag skrev ner nummret som personen i fråga lämnade såg jag att skrivbordet vid fönstret var lite dammigt. Så då började jag damma, och dammade hela lägenheten. Det var mycket att göra, kan jag säga! Sedan dammsög jag och plockade undan och det känns så mycket bättre nu. Fast det tog ju några timmar, så nu är klockan halv nio och jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Det blir nog lite mer stickande medans jag tittar på tv eller nåt, jag hoppas bara på att det inte är repriser vilket är det enda de har nu under sommaren. Eller, ja egenteligen så är det ju allt de har, verkar det som, eftersom det känns som jag redan sett allt jag ser (och jag tittar inte så där jätte mycket på tv, den är mest på i bakgrunden medans jag irrar runt och gör... tja, jag vet inte vad).

Imorgon blir det jobb mellan 10 och 13, sedan ska jag till tidningen. Vet inte riktigt vad jag ska göra där, men han brukar ha lite frågor om Photoshop (och frågar på mig, ha!) som jag brukar klura ut åt honom. Fast nu har han börjat fråga efter lite mer komplicerade saker som ju inte finns, typ "Kan man inte skapa en mapp som gör att när man lägger in bilder i den så sparas alla bilderna i ett nytt format?" och så vidare. Vi har kommit fram till hur man gör en batch i Photoshop, men jag tror denna senaste frågan är lite mer önsketänkane än realistik. Men om jag har fel och någon vet hur man gör detta, så kommentera gärna!

Förresten, här är den senaste artiklen jag skrev:



Klicka på den så blir den större så att ni kan läsa. De glömde sätta mitt namn under, vilket grämer mig lite, men det är iaf jag som skrivit! Whoohoo.

Nu är det nog dags att börja tänka på läggdags igen. Mitt schema är ju lite åt skogen just nu så jag är tillbaka till att vara uppe sent och uggla. Antar att jag är sån eftersom det blir så såfort tillfälle ges, och ibland även när tillfälle inte ges. Men jag ska försöka komma i säng runt 23, och det brukar ta mig ett tag att komma dit. Så jag ska göra allt det jag skulle kunna tänkas komma på 22.45 nu så att jag verkligen kan lägga mig i tid! Vi får se hur det går.

Sunday, July 12, 2009

Rich kom över idag och efter att jag nyst sisådär 25 gånger på 10 minuter sa han att han inte trodde det var allergier som drabbat mig, utan en förkylning. Det var väl några andra saker som också pekade mot förkylning, som mycket snytande och rethosta. Men, så kul kan man också ha en söndag.

Jag försökte mig på att baka sockerkaka idag, för att göra svensk jordgubbstårta. Men det gick inte! Först så exploderade smeten lite, och det var lite vulkan-effekt i ungnen där ett tag. Efter att skrället tagits ut och ungnen torkats ur någorlunda och skrället sedan satts tillbaka (denna gång med folie som skydd under formen) så bestämmde sig smeten för att växa åt fel håll. Resultatet blev en ... sak. En kak-liknande sak med en stor krater i mitten. Fast vi kom fram till att det fortfarande smakade gott, så istället för att dela kakan i två delar och lägga jordgubbssylt imellan så blev det att dumpa jordgubbssylt och Cool Whip (amerikansk grädd-liknande sak utan kalorier, typ... fast Rich kan inte äta mjölk och denna sak har inget mjölk så det funkade) i kratern och sedan tjälpa ur blandningen på tallrikar. Smakade gott gjorde det, sa Rich, för mina smaklökar hade vid det här laget beslutat sig för att inte längre fungera.

Det jag lyckades bättre med var middagen, som bestod av vitlöks marinerad köttbit (bottom round steak?) samt ungsbakade potatisklyftor och zucchini, plus god sås som jag lyckades med. Eller, som sagt, Rich sa att det var gott, så jag litar på honom.

Det är underligt att man lägger märke till konsistensen på mat på ett helt nytt sätt när man är förkyld (eller, har allergi, som ju jag håller fast vid att detta är... eller kanske inte nu längre). Så, det jag kan säga är att jag lyckades få fram bra konsistens på all mat. Och det räknas väl också, eller?

Rich var även snäll och skjutsade mig till Macy's där jag lämnade tillbaka en jacka och en kofta som jag inte använt. De pengarna kommer betala nästa mobil-räkning, så så kul kommer jag ha för dem! Usch och fy säger jag bara.

Så jag, för er som läser detta så är det ju uppenbart att jag och Rich fortfarande träffas regelbundet. Jag har insett att det inte kommer bli något, men som vän och någon som bryr sig kommer han nog finnas kvar ett tag till. Just nu har jag ju inte så många som vet hur jag mår förutom ni som finns i Sverige, så det är skönt att ha någon som bryr sig på riktigt och håller koll på att man tar hand om sig själv (för han kan bli ganska irriterad på mig om jag inte gör det, fast det är annorlunda när det kommer från någon som inte är familj).

Är ganska trött nu när jag tänker på det. Har börjat sticka på ett nytt projekt och det går bra. Jag började på ett annat innan, men gav upp eftersom det blev fel hela tiden och garnet inte var så bra för det mönster jag valt ut. Så nu stickar jag med ett mörklila garn (som färgar mina fingrar och händer rosa, kul kul). Kände att jag behövde komma från de starka färgblandningarna som jag haft innan. Det är kul med mönster, men man kan inte ha både mönster och garn i många färger, har jag kommit fram till. Nej, istället är det bättre att välja ett enfärgat garn till ett avancerat mönster så att det syns, eller ett enkelt mönster för ett mångfärgat garn så att garnet kommer till sin rätta.

Oj då. Det blev ju lite mer där en vad jag tänkt mig. Det där med garn och mönster är något som kan ta upp väldigt mycket tid, särksilt när man heter Sophie.

Och heter man Sophie ska man snart gå och lägga sig, även om man inte ska någonstans imorgon. Har bestämmt mig för att stanna hemma och vila upp mig, och sedan jobba för Jo på tisdag och sedan gå till tidningen efter. Förrästen, på tal om tidningen, så har den hjälpt mig komma fram till att när jag blir mångmillionär (dollar millinonär, då) ska jag flytta in till 15 Broad St, precis vid Wall St. Då bor man granne med New York Stock Exchange, Tiffany&Co, plus en lyxchokladbutik som ger ut gratis smakprov. Det sista fick jag reda på när jag gick in där med tidnignar, och fick smaka på något väldigt gott. Fast när jag gick in på BMW som ligger bredivid blev jag inte erbjuden något prov, inte. Tyckte gott jag kunde fått någon liten variant, men icke sa nicke.

Nej, nu är det läggdags. Gonatt!

Saturday, July 11, 2009

Det här med att blogga är tydligen svårt att komma ihåg ibland.

Fast de senaste veckorna har inte varit så underhållande, och de närmast kommande veckorna ser inte ut att bli allt för roliga.

Jag blev idag informerad av min mor om att jag fyller år om en och en halv vecka. Det tog henne två minuter att få fram detta, och slutade med att jag på mindre trevligt sätt svarade att jag mycket väl visste om att min födelsedag var runt knuten. Men varför skulle jag inte veta detta? Brukar folk glömma sina födelsedagar, eller? Jag brukar iofs inte ha koll på min namnsdag, men ... det är ju inte detsamma.

Men men, iaf. Humöret är lite på gungning då jag i tisdags fick reda på att familjen jag jobbar för tisdag och torsdag inte kommer var iväg i två veckor under Juli som de sagt sedan början av April, då mannan "av misstag" bokat fel flygdatum och de nu kommer vara iväg i över en månad. Och sedan hade de glömt informera mig om detta. Så, från och med igår har jag obetald semester i EN MÅNAD. Tackar!

Det där kartonghuset på trotoaren verkar inte alltför avläset just nu, och jag är glad att jag sparat alla mina flyttkartonger så att om det kommer en varg tar det iaf fyra till fem huffpuffande innan det faller.

Så, mitt humör hänger nog ihop med detta. Tittar jag efter annat jobb? You better believe it. Men just nu känns det som all luft gått ur, vilket inte underlättas av att jag fick en rejäl bihålsinflamation pga allergi igår. Katter är inte mina vänner, särskilt inte i ett hus där de inte verkar veta hur dammsugaren fungerar.

Nej men, detta var ju ett riktigt trevligt och upplyftande inlägg. Det är nog dags att sluta innan självymkan blir alltför påtagligt. Det jag har att avsluta med på en någorlunda glad not är att jag nu blivit expert på att baka scones (vilket kan ses på olika sätt om man räknar in att gymmet inte blivit besökt på ett tag... fast nu när jag har all denna tid så kanske det kan förändras.)