Friday, May 28, 2010

Idag försov jag mig alldeles. Igår innan jag somnade sms:ade jag med Rich, och det var han som väckte mig med ett sms imorse. Så då vet man att man sovit för länge, för de ligger ju 6 timmar efter... men men.

Nu är jag uppe. Åt lite frukust och väntar nu på att matsmältningen så att jag kan gå gill gymmet en liten stund. Igår beklagade jag mig (fast jag tror inte någon lyssnade) på att viktmaskinen de har säkert verkar jättesmart för någon som *inte* tränar. Varför? Jo, för inget utom vikten går att ställa in. Urdumt. Och så har de ingen legpress, och det saknar jag. Mycket.
Men, trots att jag beklagade mig över armpressen så visar det sig att jag har träningsvärk idag på precis rätt ställen, så något måste ju ha fungerat. Eller, tja, det är bara bröstmuskler som har träningsvärk men ryggen har jag ju tränat lite i smyg så det kanske kommer efter dagens pass. Vi får väl se.

Tja, det här var ju lagom kul. Kanske ska passa på att att rensa körsbärsblomsblad från balkongen när jag ändå inte har något bättre för mig. Man kan ha det så kul, så kul.

Thursday, May 27, 2010

Sådär!

Jag har komponerat många ilägg men inte kommit för mig att faktiskt skriva ut dem. Men nu har jag en del saker som jag kan skriva om - däremot kan jag inte lova att det blir särskilt intressant.

... jag tog precis bort en massa om tvätt som blivit blågrå och som jag nu försöker få vit igen. Men det var inte intressant så det tog jag bort igen. Men nu vet ni iaf att det finns en väldigt ointressant historia om tvätt.

Igår var jag på fastighetskontoret och betalde för gymmet. Det är egenteligen 300kr per år, men eftersom det gått några månader blev det 200. Och det var ju snällt, men sen kom jag på att det är ju Juni snart, vilket betyder att jag egenteligen skulle betalt 150. Men! 200kr för gym, det går nog inte att slå. Så klaga ska man inte.
Idag var jag på gymmet och tog 10 min på crosstrainer, 5 på löpband, 15 på cykel. Sen blev det lite vikter också, men... tja, jag vet inte. De har bara en viktmaskin som man ska kunna göra en massa på, men den är inte särskilt smart konstruerat. Den verkar säkert jättebra för någon som inte riktigt vet vad det gör, men det går inte att ställa in höjd på sitsen osv, så det blir lite knäppt. Men jag tänker som så att jag gör det jag kan där och kompleterar hemma. Sen när jag får jobb och inkomst kan jag ju gå med på ett "riktigt" gym, men det viktiga nu är att jag gör något. Det jag saknar mest är en benpressmaskin, men jag får göra fler squats hemma helt enkelt. Och jag kan alltid ta mer motstånd på cyklen för att få lite mer fokus på baken.

Igår var jag och träffade en kompis. Eller, vi kanske inte var kompisar innan men nu är vi iallafall det (säger man kompis i min ålder? Vän låter kanske bättre). Iaf, igår träffades vi efter minst 8 år och det var trevligt. Vi pratade nonstop i fler timmar än jag tror vi planerat, men så hade vi ju inte planerat så mycket. Vissa klickar man bara med, och detta är en sådan person. Inga krussiduller, och det är skönt.

När jag cyklade hem från stationen tänkte jag på hur vackert Malmö är, särskilt nu på våren. Det luktar otroligt gott överallt eftersom det finns blommor och buskar, och nu slår syrenerna ut - helt otroligt. Och det är en bra stad att cykla i, tycker jag iaf än så länge. De har till och med smarta ställningar så man kan hålla i sig utan att gå av cyklen (eller hoppa ner från sadlen, typ). Det är de där orange sakerna vid övergånställen, innan förstod jag inte alls vad de var.

Nej, nu måste jag åka och köpa mjök så jag har något till kaffet imorgon. Och sen ska jag ... vet inte vad jag ska göra, blir nog ett bad innan helgen i Hlm och för att få lite muskel-relaxion innan jag går och lägger mig.

Wednesday, May 26, 2010

Vissa saker pratar man inte om. Nu finns ännu en punkt på den listan.
Men nu vet jag iaf av erfarenhet att man överlever och att känslan av illamående går över... tja, nån gång iaf.

Och så går man vidare och glömmer. Hoppas jag.

Thursday, May 20, 2010

Kanske, kanske dags att uppdatera. Mitt förra inlägg var väl sisådär positivt och man kan ju inte låta sådant ligga överst hur länge som helst.

Veckan har varit ganska lugn men jag känner mig mer än bekväm med det. Har inte spenderat mycket pengar alls förutom på mat, och efter den tid som varit känns det väldigt skönt. Otroligt skönt, faktist. Att inte behöva föra över något på över en vecka.. tja, det har inte hänt på några månader.

Jobbar på att få ut saker ur lägenheten igen. Vill ha det så prylfritt som möjligt, så idag blev det en tur i köksskåpen eftersom mitt matkällarförådsutrymme nu blivit ledigt. Jag har inte varit och kollat eftersom det var så skitigt sist, men jag får nog ta en tur ner där nu om en stund. Har lite gamla maskiner som bara tar upp plats som jag gärna får bort, och lite annat som jag hoppas får plats.

Ska lägga upp annonser på blocket senare idag också, men om någon är intresserad av skrivbord, hörnskåp, avlastningsbrod eller tjocktv är det bara att höra av sig så kan ni få första tjing.

Körsbärsträdet utanför blommar för fullt. Det är nog bara ett prydnadsträd utan bär, men fint är det. Håller som sagt på att städa, och så fort det är färdigt kommer nya bilder på lägenheten med fina träd utanför. Just nu är det jättehärligt med en pil som går i en ljusgrön nyans vilket utgör en fin bakgrund och kontrast med de stora rosa moln som övertagit gården.

Tja, vad mer är nytt? Inte så mycket. Funderar på hur jag ska göra med byråer till sovrummet eftersom alla mina kläder är en enda röra eftersom jag inte har plats för dem. Så fort jag blivit av med TVn där inne blir det att åka till Ikea och köpa två Malm. Sen ska man bara komma på vilken storlek som passar bäst, men det blir nog inte så svårt.

Wednesday, May 12, 2010

Ni vet det där stället jag ska besöka? Som haft stängt fast ingen tror på mig? Inte ens de själva?

De har stängt. Och idag när jag ringde för att kolla, igen, blev kvinnan jag talade med mycket involverad i det hela.
-Du menar att de har stängt fast det inte står något om det på deras hemsida?
-Ja, och det har det inte gjort de senaste tre veckorna.
*samtal görs av henne*
-Jo, det stämmer att de har stängt, och de kommer ha det hela veckan. Men jag har bett dem lägga in information om detta på deras hemsida.

Jag vann! Hela mitt argument är ju att det först och främst är dumt att ha så många anställda som endast sitter och hänvisar till en hemsida. Att sidan sen innehåller fel information gör inte det hela bättre.

Men nu kommer korrekt information alltså läggas up på hemsida. Kanske. Och kom då ihåg att det är lill jag som åstakommit detta genom att ihärdigt ringa och åka dit utan framgång.

Ibland behövs det bara en endaste liten bäck, men då måste den vara väldigt envis.

Tuesday, May 4, 2010

Ni som inte tycker att jag ska spendera pengar ska sluta läsa nu, för detta inlägget är precis om det. Fast det var pengar spenderade på rea och till något som jag kan ha för alltid, så det gör det hela mycket bättre. Eller hur?

En del av er vet att jag fick lämna efter mig en del av mina ljuslyktor när jag åkte från USA, det var helt enkelt inte ekonomiskt att skicka hem alla.
























Denna ljuslykta gör mig otroligt glad. Och ledsen. Jag vet inte varför, men jag får tårar i ögonen när jag tittar på den, och jag kan sitta och titta på den ganska länge.
Ni som vet lite om glas ser ju att detta är Orrefors Hallon serie. Mamma hade redan en skål som jag var med att köpa för många år sedan - jag köpte en liten skål idag också, att ha framme... och två av dessa ljulyktorna. Först visste jag inte varför jag ville ha dem, men just nu är jag väldigt glad att de är mina för de är så fina. De blir ännu finare med den brillianta uppfinningen av värmeljus i plastkupa, dvs inte metallkupa. Det gör att ljuset filtreras genom hela lyktan och inte bara uppåt, vilket gör att det glittrar något otroligt. Och jag blir som sagt väldigt glad. Och lite ledsen.























Detta är en överexponerad bild på min orkide som jag har i storarummet. Sarah påpekade att de matchar gardinerna som är här - denna bild togs i mörker vilket är varför det visa lyser så, men just nu är det den enda bild jag har, och det visar iaf hur fin växten är. Den gör mig glad varje dag. Och inte ledsen alls.

Monday, May 3, 2010

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev - och sist lovade jag att bilder skulle komma näst. Jag kan iaf medela att det är ett löfte jag nu kommer uppfylla.

Vi kan börja med vad som mötte mig när jag tittade ut genom fönstret tidigare idag (eller, det var nog tidig kväll).




























Det verkar ha varit något slags lopp, men vad för något lopp vet jag inte. Men det var iaf lite intressant några minuter. Sedan gick jag in för att fortsätta laga mat.

Glöm inte att du kan klicka på bilderna för att få dem stora, och klicka på dem igen för att få dem riiiiktigt stora!






















Detta är min väldigt glada och törstiga murgröna i sovrummet.  Tänkte att han nog blir ännu gladare om han får komma på bild på bloggen.



















Balkongen sett från köksdörren. På lilla gröna bordet står en citron nångting och en salvia, plus en ljusstake som blivit väl använd av familjen tidigare - jag ska inte vara sämre, lovar!
Vid väggen står mina numer nedklippta clematis - en vit och en mörklila/vindröd. De ska bli stora, för det har jag bestämt. 
I den blå krukan står en kaprifol som numer har hela fem bambustänger att klättra på istället för en. Den ser mycket större ut nu, men det är nog för att den är lite gladare.
De växter som skymtar på det vita bordet (men ni måste klicka på bilden för att se dem) är lavendel och citronmeliss. De trivs jättebra, fast jag längtar tills det blir lite varmare och de börjar dofta lite mer med hjälp av värmen. 




































Jag har nog jätte-flest stolar på min balkong, i olika format. Men, det ni ska lägga märke till på denna bild (i mitt tycke) är dessa saker:
1. Lycktan som hänger uppe till vänster. Den är min nya favoritsak på balkongen, fast på delad plats med växterna.
2. Murgrönan som växer glatt på sin spalje. Jag har tydligen mycket god hand med just murgröna, så om jag itne lyckas med resten lyckas jag iaf med dem. Bra att veta.
3. På det lilla bordet till vänster, lite gömt, står min rosmary (så heter det iaf på Engelska... svensk stavning är svajig så vi kör på Engelska idag). Den är iaf inte alls glad idag, men det är nog för att det blivit kallt. Eller blev han ledsen när han blev del av en väldigt god plåt klyftpotatis häromdagen....























Blid i ny vinkel. Vet inte varför dets er så ihopklämt ut, men men.





































Ännu en bild på ljuslyktan. Det kommer kanske en på den när den har ljuset tänt, vi får se när jag får det fotot.

Det var allt. För dem som undrar har det där stället jag "så gärna" vill besöka stängt på obestämd tid, eller tills byggarbetarna blivit klara. De vet inte alls när det kan bli, men jag har iaf ett direktnummer att ringa nu (fast jag vet inte säkert, för den info som snälla tanten hittade på websidan stämde inte heller överens med det som hon tyckte sig veta....). Tja, denna histora lär ju inte få ett slut inom snar framtid men förhoppningsvis går saker och ting bra ändå.

Nu är det läggdags. Gonatt.