Monday, February 23, 2009

Idag har egenteligen inte varit så händelserik, men det har varit precis lagom. Gick och jobbade i morse och tjänade lite extra eftersom jag jobbade för tre mammor (de trodde jag bara skulle ta betalt för två av dem... varför vet jag inte men när den tredje kom så betalade hon och det verkade inte som om hon tänkt något annat, så jag vet inte vad det handlade om riktigt).

Kom hem runt 14, åt snabb lunch och väntade 30 minuter innan jag gick och tränade. Kom dit innan 15 så det var skönt eftersom det inte var så mycket folk. När jag kom hem vilade jag lite innan jag började laga mat. Gjorde en kykling gryta att lägga i frysen, blev tre portioner så det var ju bra. Gjorde tatsiki också, så jag ska ha det till kykling ikväll. Känns bra att ha det gjort eftersom det betyder att jag inte behöver planera middag nu för resten av veckan, vilket också betyder att jag inte behöver köpa mat.

Gjorde lite skillnad i plånboken efter i morse så jag är inte lika stressad nu som jag var innan.Vet inte riktigt hur mitt schema är men det löser sig nog.

Annars har det inte hänt så mycket. Tänkte äta nu, sticka lite och sen gå och lägga mig lite tidigare. Jag säger alltid att jag ska lägga mig tidigare men det händer ju aldrig! Aja, får hoppas på att det blir så ikväll, gick ju och tränade så det kanske hjälper. Måste sätta på värmen nu, det är lite kyligt och mitt lilla värme element hjälper inte så mycket. Kanske hjälper att äta lite... fast det börjar bli lite tröttsamt när det är så kallt hela tiden... kanske börjar bli redo för vår och värme trots mina protester? Haha.

Sunday, February 22, 2009

Dags för uppdatering!

Tittar på Oscars galan och är lite smått uttråkad nu. Rich var här tidigare idag och vi tittade på gammal film (50 talet, Gilda) och beställde pizza. Beställde från ett nytt ställe där de leverarade till dörren (!! det gamla stället var man tvungen att gå ut till deras bil, och då är ju poängen med att kunna stanna hemma borta, särkilt om det regnar). Pizzan var också mycket godare än det andra stället, och lite billigare (fast Rich fick stå för kalaset denna gången).

Stickar vidare på min lilla sjal. Den har blivit en bra bit längre och jag känner att jag avancerat ganska rejält på sticknings-skalan.

Ojdå. Verkar som Slumdog Millionare vinner en hel del priser ikväll. Har inte ens sett filmen och tycker det är lite för mycket men jaja. Får väl ta och se den nu eller nån gång i framtiden.

Har inte hänt så mycket på senaste tiden. Jobbet går som vanligt, letar lite efter nåt att fylla ut med men ingen tur än så länge. Just nu har jag ingen buffer alls men det brukar ju lösa sig på ett eller annat vis.

Ska jobba i morgonbitti fram till lunch och efter det vet jag inte vad jag ska göra. Det blir antigen hem till gymmet eller till skolan för att hälsa på Takisha. Blir nog gymmet efersom det blir så packat på måndag kvällar, och jag tycker det blir så trist när det är mycket folk. Men jag har iallafall funnit min väg tillbaka dit nu så det kan ju vara läge att hålla igång! Blir väldig skillnad i humör måste jag säga, så det blir att pusha på det.

Hm. Ja, känner att det inte finns så mycket mer att säga nu. Veckan som gick har inte varit så händelserik och just nu passar det in. Lite mindre stress över pengar hade varit trevligt, men som sagt, sånt brukar lösa sig till det bästa.

Dags för lite sömn.

Sunday, February 15, 2009

En snabb uppdatering, ska snart gå och lägga mig och mitt battri på datorn håller på att ta slut.

Saker går på som vanligt, skulle vilja ha mer jobb mem har iaf fått ett samtal som kanske leder till några timmar extra. Veckan ser ut som vanligt förutom att jag inte jobbar onsdag, men det är nog ok eftersom jag ska på återkontroll då.

Igår gjorde jag inget, hade fruktansvärt ont i magen så det tog lite energi. Magontet började i Fredags kväll (20.15 exakt, om någon är interesserad) men sedan var det inte mycket mer med det förutom att det inte gick över. Vet inte vad det var, men nu är det nästan borta. Det är mer minnet som gör att man fortrarande reagerar när man gör något som gjorde ont innan (dvs allt!).

Idag kom Rich med ett kort som han tycket var väldigt underhållande, och jag tyckte väl mest det var tanken som var gulligt. Det är en lite hund som viftar med öronen när man rör på kortet, med stora ögon. Precis hans stil, haha.
Vi gjorde inte mycket, kollade på film och åt lunch (han tycker min lilla kyckling, mini majs, bambuskott och vattenkastanj mix är väldigt god, och det tycker jag med så det har blivit lite tradition de senaste veckorna, inte minst för att det är så enklelt att göra).

Tja. Har städat ut garderoben nu så om någon vill gå in där och titta så kan de. Inte mycket interessant, man man riskerar iaf inte att få en hög kläder över sig. Lyckades få ner alla kläderna i byrån, vilket var mycket bra. Trodde aldrig det skulle få plats.

Har nog inte så mycket mer att säga nu. Blir så lung när Rich har varit här så jag ska nog gå och njuta lite av det, läsa en bok eller skriva ner lite tankar eller nåt. Blir nog sova direkt om jag får gissa, men man kan ju alltid hoppas på att göra något lite produktivt. Vi får se.

Saturday, February 7, 2009

Sjal

Sjalen jag håller på att sticka just nu. Kunde inte få några bra bilder med min mobil kamera så jag får förska igen imorgon med min digital kamera istället. Men, man kan iaf nästan se mönstret, fast färgerna är ganska mycket klarare än vad som syns här.
När den är klar måste man tvätta den och sträcka och nåla ut den så att när den torkar så syns mönstret tydligare.

Har inte gjort så mycket idag, har varit ganska skönt. Har börjat träna lite smått igen, mest för att komma tillbaka lite. Kommer nog gå tillbaka till gymmet i slutet av veckan, känns som det är dags för det nu. Plus at antibiotikan kommer vara avslutat vid det laget, så jag behöver inte oroa mig för något sådan då.

Lördag så de har såklart alla mina favorit program ikväll. Eller, kanske inte mina favorit program men de är lagom underhållande.

Rich kommer över imorgon runt ett. Det kan bli så att han måste åka och göra något för en organisation, men bara om det är kris så vi får hoppas på att det inte blir det.

Ska fortsätta lite på sjalen nu, medans allt känns som det flyter på. Ska nog gå och lägga mig runt ett så att jag kan gå upp ett tag innan Rich kommer. Sista ledgia dagen på fem dagar! Så har det inte varit på... flera månader! Haha, nej men det är nog behövligt att komma in i rutiner igen. Och jag jobbar ju inte jätte mycket, så det ska nog gå bra. Ska kännas skönt att fylla på kassan igen, det behövs.


Funderar på om jag ska duscha ikväll. Det blir nog så, har kommit in i de rutinerna igen. Fast när jag jobbar behöver jag en dusch på morgonen, annars vaknar jag aldrig. Så, det blir nog det, och sedan lite te och kanske mys med en bok, och sedan sängen. Låter som en riktigt härlig plan nu när jag tänker på det.

Wednesday, February 4, 2009

Snabb uppdatering: Allt har gått bra idag, det verkar som om morgon dagen är den som kommer vara jobbigast. Fast processen är påbörjad och nu är det bara att slutfölja.

Har inte känns jobbigt alls idag, vilket har varit skönt.

Rich och jag åkte ner till stan, åt lunch, och medan jag gjorde mitt satt han och sov, stackarn. Var tydligen kallt och dragit där han satt, med dörrar som slog och folk som gick ut och in. Där jag befann mig var det nästan för varmt. Blev runt skickad lite, men inte för mycket. Och vid sista samtalet kom Rich in, men det var inte mycket med det. Allt kändes bra och de var gulliga och omtänksamma.

Åkte hem, beställde kina mat och gick hem och åt. Rich åkte vid sju och jag tittade på tv och stickade tills för en stund sedan. Bestämde mig för att jobba imorgon trots allt eftersom de ringde och frågade och jag inte kan göra något förrän efter fyra imorgon iaf. Så jag jobbar till fyra och jag tror det är bättre än att sitta och inte göra något hela dagen. Har ju ledigt både Lördag och Söndag, och jag ska kunna jobba som vanligt på Fredag om saker går som planerat.

Nu är det läggdags, ska upp sju imorgon och just nu känns det alldeles för tidigt. Gonatt.
En liten elefant jag virkade till lilla Carmen, i ett-års present. Glömde ta bilder på den efter att jag sytt på ögon, men jag tänkte att jag kan ju visa bilderna ändå.
Jag vet inte om Carmen tyckte om den, hon brukar ta den i snablen och slänga iväg den. Fast jag vet att hennes storebror, Luca, tycker mycket om den. Han brukar ta den och gå omkring med den och studera den ganska noga, vilket är gulligt.








Tuesday, February 3, 2009

Ny dag. Eller ja, denna dagen är ju snart slut nu.

Har varit riktigt duktig idag och dammsugit samt våt-torkat golvet. Igår kväll fick jag en spurt och dammade och plockade undan lite (fast kolla inte i gardroben...). Känns skönt att ha lite ordning och reda igen, och nu när det är vinter drar man in så mycket smuts så det behövdes torka golven. Öppnade fönster fast det snöade tidigare idag, så det var rikigt skönt att få det städat samtidigt. Härligt härligt.

Fick dra upp mitt nya sticknings projekt trots allt. Kom av mig igår så det blir att ta nya tag. Usch vad jag blir sur på sånt. Fast jag kollade runt lite och jag hade 24 maskor extra (medvetet). Från vad jag kunde se hade de som använt samma garn som jag och samma mönster fått ganska breda sjalar, och eftersom jag vill att min ska vara mer som en halsduk så tänkte jag att det nog är bättre att föja mönstret helt, dvs med 89 maskor. Det ser ut som de blir ganska breda ändå, så det blir nog bra.

Tittar på ett program om säkerhets kontroll här i USA, vid lands gränsen osv. Vet precis hur de där stackars personerna känner sig när de blir tagna åt sidan för extra kontroll, haha. Inte kul... fast jag har nog mest förbryllat de som tittat i mina väskor med all choklad jag brukar ta med mig! Fast det behöver jag ju inte göra längre eftersom Ikea finns nära nu.

Har haft lite ont i huvudet idag, vet inte om det är stress eller om jag håller på att bli sjuk igen. Vaknade i går natt av att jag hade ont i halsen, men har inte kännt något sedan dess. Kan vara att jag inte druckit tillräkligt mycket, heller, så jag har försökt dricka vatten idag, typ ett stort glas i timmen, och tog vitaminer och lite annat. Tog en huvudvärks tablett för en timme sedan och en har hjälpt, har tänkt göra det hela dan men glömde.

Sitter mest och myser över att det är så städat här nu. Städade köket också i går, så jag har inga måsten som hänger över mig alls.

Satte precis upp en annons på craigslist, USAs verison av blocket.se kan jag tänka mig. Ingen vill ha min gamla tv (fick Jo och Marks gamla, vilket var en klar förbättring jämfört med den gamla). Så jag tänkte att funkar det inte på craigslist så kan jag alltid försöka med freecycle.com, vilket är en site där man helt enkelt ger saker man inte vill ha till någon som vill, och som kan komma och hämta dem. Så, kanske får bort den där TVn snart. Den gör ju ingen nytta i hörnan, och nu när Sarah och Henrik snart kommer så kan den ju inte stå mitt där de ska sova.

Och nu är det dags att gå och lägga mig. Började på stickningen igen (tog en paus i bloggandet för att börja på den) och det känns mycket bättre denna gången. Förhoppningsvis tar det inte ett halvår att få den klar.

Sunday, February 1, 2009

Ojojoj, nu blev det lite stressigt. Jobbar inte alls veckan som kommer, förutom imorgon bitti för Jo plus fredag eftermiddag för Jo. Så det blir ju inte kul i kassan, om man säger så. Som tur är har jag mer på banken än vad jag trodde, men allt beror på hur man ska betala på Onsdag. Om man får räkning så har vi inga problem, men om man måste betala kontant blir det kanske lite kris (fast vi har en känsla av att det blir räkning, i vilket fall Rich säger att han tar hand om alltihop... och även om det inte är det så kommer han ge mig det som jag lägger ut, det är mest det att om jag lägger ut har jag typ 0kr kvar på banken).

Aja. Det klarar sig nog, det brukar det ju. Och alla familjerna behöver mig mer efter att denna veckan är slut, vilket nog är bra så att jag håller igång. Kanske till och med är så att det är bra att jag inte jobbar denna veckan, om jag tänker efter.

Har inte haft lust att göra så mycket på sistonde. Började sticka en ny sjal/halsduk idag, från detta mönstret. Har kommit till runda nummer sju eller hur man nu pratar stickning i Sverige, men det är inte allt för svårt och jag ser redan att det kommer bli ganska fräckt. Familjen känner nog igen garnet, det var samma jag satt och stickade på sist jag var hemma. Fast den halsduken fick dras upp eftersom det slutade med att den var 10cm bred och runt 5 meter lång... lite galet där kanske. Så, nya tag! Lägger upp bild när jag kommit en bit på vägen (två cm är int mycket att ta bild på).

Har lite svårt för att veta hur jag ska känna mig. Känner mig precis som vanligt, bara lite ont då och då. Om jag ska vara ärlig så kanner jag mig, som jag sa, precis som vanligt... fast ibland får jag dåligt samvete för det, det är som om jag egenteligen borde känna så mycket mer. Kan man få skuldkänslor för att man inte känner tillräkligt? Det är ju galet.

Idag har jag inte gjort så mycket. Dels för att jag inte har lust att göra något, dels för att jag är så trött. Så jag gick och tvättade, och det var tydligen inte mycket som behövde tvättas. Ibland kan jag inte få ner allt jag ska tvätta i tvättvagnen, men idag var den inte ens halvfull. Så det gick ganska snabbt, men jag missade ändå mitt favorit matlagnings program. Kom hem lagom till ett annat om godis, hemlagad marshmallow. En som var doppad i choklad, en annan som var gjord som rulltårta med kola... usch vad sugen man blev! Fast jag gjorde en lite hallon smoothie istället. Köpte glass utan tillsatt socker (antar att det var lite sötningsmedel istället), så jag tog en sked av den, plus mini mjölk och en handfull hallon. Har tänkt göra det hur länge som helst, men har inte kommit ihåg att köpa glassen. Köpte lite yoghurt också, så vi får se när den kommer att användas. Hade grekisk yoghurt hemma redan, fast den är ju inte sötad så jag vet inte hur gott det blir i en smoothie.

Det är lite underligt att jag inte tittar på tv ofta, men de gånger jag gör det så har jag redan sett det iaf en gång innan.

Så det där med jobb är ju lite irriterande. Får se hur det blir nästa vecka, annas får jag nog ta och söka nytt oavsett. Det emailet jag fick ikväll sa att denna veckan behövde de inte mig, men mannen börjar jobba i LA och kommer vara där över veckorna under våren till familjen flyttar efter till sommaren när skolan är slut (fast då ska jag ju ha "riktigt" jobb i vilket fall som helst). Denna veckan kommer hennes mamma och hjälper till, men nästa behöver de mer hjälp vilket skulle vara perfekt. Och den andra familjen som ställde in denna veckan för att de är i sitt hus norrut kommer tillbaka nästa vecka, så det borde vara som vanligt fast lite bättre då. Vi får se.

Men, jag jobbar ju för Jo imorgon, och jag ska upp om sex timmar så jag får nog gå och lägga mig nu. Har ju inte så mycket annat att göra så jag oroar mig inte riktigt för sömn, jag kommer nog få nog av det även om det inte blir just i natt. :)