Wednesday, September 30, 2009

Saker och ting går på som vanligt här.

Nya sticknings projektet är OpArt babyfilt. Färgerna är vintervitt och ljusblå (inte puderblått eller babyblått, utan lite starkare). Tog ett tag att få till det i mitten där men nu så går det på ganska bra (är på åttonde varvet nu, med färgerna eller vad man nu ska kalla det, bilder kommer snart). Den kommer gå till Takisha som fick en liten pojke för ca en månad sedan. Jag har inte hälsat på än eftersom de bor så långt bort (två timmar åt fel håll, om man ska säga som så) och jag har inte haft lust att åka till en nyfödd eftersom jag inte mått så bra heller.

Jag slutade ta mina allergi mediciner i helgen, och märker stor skillnad. Mer energi, men också mer sömn när jag väl sover. Fast mina drömmar är fortfarande helt knasiga, så jag vet inte vad det beror på. I Måndags försov jag mig 1.5 timmar och dushade, klädde på mig och sprang iväg till tåget, allt inom 20 min. Jag vet, helt otroligt för att vara mig, men det hände faktiskt. Och jag kom bara åtta minuter försent till jobbet - ska ju inte komma sent överhuvudtaget, men för att ha försovit sig så mycket var det inte så farligt.

Jobbar på som vanligt, Gick och tränade ikväll (har inte varit där på ett bra tag). Blev glad när jag såg att de fixat min favorit maskin, benpress, så det blev lite extra tag där. Allt blev nog lite extra jämfört med vad jag gjort på sistonde, men jag tog mig iaf tillbaka!

Kommer med uppdatering senare, kanske i helgen. Ska försöka ta mig i sängs innan midnatt, men det ska nog inte vara några problem. Men, eftersom det handlar om mig så vet man ju aldrig.

Thursday, September 24, 2009


Så, här är den då, sjalen jag jobbat på de senaste veckorna. Just nu är den på utspänning, och när den är torr kan den tas av.

Fy vad mycket jobb. Och fortfarande en massa justerande eftersom allt ska vara jämt, så det blir till att fortsätta tills allt ser jämt ut. Bra att ta kort lite då och då under processen, eftesom man ser var man behöver justera.

Men, den är iaf nästan klar!! Woohoo!
Den är inte helt klar än, eftersom våtläggning och utnålning kvarstår, men den är iaf färdigstickad!!

Klicka på bilden för att se mer detaljer.




Jag har även gått och klippt mig. Kommer inte ens ihåg när jag sist klippte mig, men det var nog i April någon gång. Klippte av ca 10-12 cm, men det är fortfarande nedanför axlarna.
Bilden här nedanför är kanske inte jätte-bäst, men det är väl så man ser ut efter att ha jobbat en hel dag när man har sinus infektion (vilket jag nu inser kallas bihålsinflamation på svenska...).



Som sag, har inte mått så bra den senaste veckan. Fick ont i bihålorna i fredags och har fortfarande problem. Vet inte vad det är, men det lutar mer åt allergi än förkylning eftersom jag inte har haft några andra symptom (mina förkylningar brukar börja med ont i halsen och hosta efter tre dagar, men denna gången har det bara varit halv-täpps och väldigt ömt. Går kanske till läkaren nästa vecka om det inte blivit bättre - vet inte vad de kan göra men det kanske ska kollas upp.

Men, iaf, nu är det läggdags. Det var egenteligen läggdags för länge sedan men jag var ju tvungen att sticka klart när jag nu bara hade en rad kvar att sticka (vilken tog ca 2 timmar, skall tilläggas.... så jag hade nog varit trött även om det inte var efter 1 på natten!)

Thursday, September 17, 2009

För att börja lite rakt på, så har mitt hår blivit långt (halvägs ner på ryggen, dvs riktigt långt) och jag beställde klipptid till på Måndag. Jag valde på två ställen, och ringde mamma för att fråga om jag skulle ta det dyra eller det billiga stället. Det billiga, svarade mamma som nog har lite mer förstånd än jag. "För sist du var där var du så glad när du klippt dig, så därför ska du gå dit. Och köpa skor för pengarna du sparar, för det behöver du nu." Eller tja, det där med skorna var ju faktiskt min ide, men iaf!

Gissa nu vad jag drömde om igår kväll??
Jo! Just det! Mardröm om att jag gick och klippt mig och fick hockey frilla och väldigt kort. Jag har sparat och kämpat för att återfå mitt når i år nu, efter misstaget att utföra permanent som jag ju gjorde för... tja, sisådär många år sedan. Så jag försökte intala mig i drömmen om att det ar en dröm och att när jag vaknade skulle jag vara så lättad, men så vaknade jag (i drömmen) och hade fortfarande hockey frilla. Fy. Inte kul alls. Var faktiskt ganska glad när jag vaknade (med håret i behåll!).

Jag drömde att jag blev kidnappad, också, av en galen församlig. Och jag hade en lastbil som gick på batteri, men batteriet tog slut men det fanns reserv... som visade sig vara sådana batteri man har i brand alarmet. Och sedan var jag på en buss, men lyckades hoppa av och komma undan mina kidnappare, och då var jag i Kristianstad och gick in i en kiosk.

Usch ja. Kanske mitt liv är tråkigt? Varför skulle annars mina drömmar ta med mig på så vilda resor? Jag är ju helt slut när jag vaknar på morgonen!

Såg precis på nyheterna att en tjej som anklagat fem män (unga killar) för våldtäkt hittat på allt. Och det var inga små anklagelser heller, och alla fem killarna fick sina bilder visade på tv. Inte klokt, att få livet förstört innan du fyllet 20. Känner samma ilska mot den tjejen nu som jag kände sympati för henne när historien först kom ut... USA är ett knasigt land.

Imorgon ska jag vara med Miss Moo. I Måndags när jag var där sjöng hon ABC visan. Så jag sjönt lite, jag med.
"A B C D E F G...." sjöng jag.
"Nej, Sophie, så går den inte!" rättar Miss Moo mig.
"Inte? Hur går den, då?"
"A B C D F R P!" sjöng Moo.
" Är du riktigt säker på det? F R P?" frågade jag.
"Jo. Eller... lite säker är jag. Eller inte så säker kanske. Men det låter ju bra." sa Moo och gick iväg.
Så nu vet ni det. F R P låter bättre än E F G.

Och på tal om Moo så tycker hon inte om att bli kallad Moo. Fast hon har gått med på att eftersom jag kallat henne det sedan hon föddes så är det ok om jag säger det ibland, bara inte för ofta.

Jag tycker om Miss Moo. Hon är min lilla speciella kompis, och vi har kul ihop. Så det ska bli kul imorgon, fast jag har Miss E (Moos lillasyster, 7 månader) medans Moo är på förskolan, så vi får väl försöka hitta på något. Jag brukade ta Moo till bokaffären för att läsa och titta på böcker, men Miss E stoppar allt i munnen så det går inte riktigt. Jag vet inte vad vi ska hitta på om inte bokaffären är ett alternativ, så jag antar att vi får gå och gunga. Eller nåt. Kanske vi kan hitta nåt som hon kan bita på så att vi kan ha lite kul båda två.

Mitt andra jobb, på tidningen, är lite frustrerande just nu. Jag håller på att rensa upp en lista med adresser över olika företag i Lower Manhattan, som resturanger, parkeringshus, affärer, skolor osv osv. Det är jätte tråkigt! Listan har ca 1.200 adresser som ska läggas upp på en hemsida, och jag har fått lov att kolla postnummer och annat kul, plus leta webadresser. Jag håller på att dö! Igår satt jag och tänkte "tur man får betalt" och sen kom jag på att det får jag ju inte alls! Och då blev det ännu tråkigare och jag fick ont i ögonen och ryggen och ville bara gå hem. Så nu får jag göra det hemma istället, kul kul.

Nu ska jag dusha, sen lägga mig. Stickade lite innan idag men det är så mycket nu, varje rad är så lång. Så när jag tänker att jag nästan är klar så inser jag att nä, det är jag ju inte alls. Och då blir jag frustrerad och måste gå och göra något annat ett tag... det var så jag hamnade här för att uppdatera. Men nu har jag ju gjort det, men jag kan sticka mer imorgon. Fast jag går nog hellre till gymmet, så vi får se hur det blir med det.

Wednesday, September 9, 2009

Idag har jag pratat med kandidater till Community Board 1 Primary Election som kommer hållas på Tisdag nästa vecka. Jag fick dock inte fram rätt information enligt tanten som jag jobbar med, men jag försökte iaf! Mer än så kan man ju inte göra. När jag frågade henne om detaljer om vilken sorts information hon behövde sa hon att hon inte hade tid att berätta för mig eftesom hon redan hade förklarat för chefen. Men chefen skickade aldrig detaljerna utan sa att jag skulle fråga när det fanns möjlighet för allmänheten att träffa kandidaterna och fråga om saker de undrade över. Men, det var tydligen inte vad hon ville ha, utan hon ville ha deras scheman. Vad jag fick fram av dem jag pratade med fanns det inget särskilt schema (vilket inte verkar rätt) förutom ett möte imorgon kväll. Jaja, det blev ju lite klöddigt där.

Jag fick iaf ett tack för det jag satte ihop igår kväll, vilket var en sammanfattning om ceremonier som kommer hållas för 11 September. Så jag fick ju till något rätt, så det är ju bra.

Jobbar fortfarande på den lila sjalen, blev så sur på den igår när jag räknat fel och sedan tappade en maska. Men nu har jag fått rätt på det igen, vilket känns skönt. Ska börja på Agave delen nu, tjohoo.

Här är bilder på en annan sjal jag gjorde för ett tag sedan. Den blev klar i våras precis efter att det blivit för varmt att använda halsdukar (vilket det var meningen att det skulle bli först).

Första bilden är på sträcknings proceduren. Jag gjorde det i helgen och det gjorde enorm skillnad! Ungeför som ett manglat lakan gämfört med ett torktummlat lakan som legat i och blivit kallt. Som ni även kan se är sjalen enorm (större än ett stort badlakan, det ligger ett under på den här bilden men man kan inte se det). Ni kan även se att hantlar har många användningsområden!!




Lite mer detaljer på maskorna. Räta maskor i fem omgångar, sedan en rad med omslag, följt av fem räta omgångar. Inte svårt alls men ger lite mer effekt (garnet är för melerat för att kunan göra något med mer mönster, har jag kommit fram till).



Bilden nedan är från när jag fortfarande stickade på sjalen, men man kan se skillnaden.

Monday, September 7, 2009

Som jag nämde i förgående inlägg så har jag börjat sticka på Aeolian Shawl.

Lite uppdatering med bilder!

Detta är garnet jag använder, Koigu KPPPM (handmålat garn) i en plommonlila färg. Jag har fem nystan sammanlagt.







De trådarna som ni ser kallas livslinor och gör så att man inte behöver dra upp allt om man gör ett misstag eller tappar en maska. Och just nu ser det ju inte mycket ut men efter att allt är färdigstickat ska alltihop blötläggas i 20 minuter för att sedan sträckas och nålas ut ("blocking" på Engelska). När det torkat medans det är utnålat är sträckningen "låst" eftersom fiber från djur (dvs får osv) har "minne" och därför håller den nya formen.

Och om det är någon som läser denna bloggen och inte är medlem på ravelry.com, så gå och bli medlem redan nu!! Mycket virkat och stickat där, men om man söker inspiration så är det stället att hitta det på!

Nu är det snart läggdags eftersom det är jobb imorgon. Men jag hinner nog med att sticka en eller två rader till, tror jag.

Sunday, September 6, 2009

Usch och fy, säger jag!

Ännu en dag med otrolig huvudvärk. Vet inte vad detta handlar om, men det är iaf inget jag uppskattar. Det beror inte på kaffe abstinens, för jag har druckit två... tja, baljor som pappa skulle sagt. Och inte är det för att jag druckit för lite heller, för jag har hällt i mig en och en halv liter vatten. Ätit har jag också gjort, lins-soppa med färsk spenat och lite gräddfil ovanpå. Kan ju vara allergier, så jag tog precis allergi medecin och huvudvärks tabletter, och hoppas nu på det bästa.

Anledningen till att jag stör mig så på denna huvudvärk är inte bara för att det gör så jäkla ont (med brist på bättre beskrivning) utan för att jag hade tänkt ägna dagen åt mitt nya projekt, nämligen Aeolian Shawl. Om ni går ner på den sidan så ser ni att alla intruktioner är via diagram istället för utskrivet, vilket jag är van vid. Detta ska dock vara "lättare" enligt dem om kan tyda dessa diagram, och eftersom jag verkligen vill sticka denna sjalen så blev det till att börja lära sig. Och om jag ska vara ärlig så var det inte så svårt att tyda dessa symboler, och det finns bara två olika maskor i stickning så det är inte så krångligt som det ser ut. Man kan sticka ihop och göra omslag och så vidare, men in grund och botten är det bara två olika maskor (rät och avig, tror jag de kallas på svenska). Har kommit halvvägs på löv-delen, dvs den del som är i center. Men nu med denna huvudvärk orkar jag inte göra någonting, får hoppas på att medecinen och huvudvärkstabletten tar snart.

För övrigt fick jag i Fredags ett paket från familjen Axelson, innehållades tre böcker plus ett kort. Det såg ut som det var öppnat så jag ville bara kolla att det stämde. Ingen turkisk peppar, men man kan väl fortsätta önska sig det! Vad jag hört är de mer klåfingriga på Italienska posten så om nu syster Elisabeth fick sitt paket intakt kommer jag fortsätta hoppas på att en dag få lite gott! Av någon anledning har de inte turkisk peppar på Ikea, annars hade problemet ju varit löst. Och nej, det är tydligen inte något man växer ifrån, även om far min trodde det. Haha!

Nej, ska tänka på vad jag kan göra resten av kvällen nu när jag inte kan göra som planerat. Är ledig imorgon eftersom det är helgdag här, men jag kommer nog jobba lite på ett uppdrag jag just fick från tidningen.

Saturday, September 5, 2009

Nej men, så jobbigt det kan bli!

Har haft otroligt ont i huvudet hela dagen, ända sedan jag vaknade tills jag kom hem. Hade inte tid att köpa kaffe på väg till jobbet i morse, och det jag hade hemma smakade diskvatten och åkte i slasken. Tänkte att huvudvärken kanske bedrodde på för lite vätska, så jag hälde i mig vatten hela dagen vilket mest resulterade i ett oänligt springade på toa.

När jag väl kom hem fick jag tillsist i mig lite kaffe, och mådde efter någon timme och lite pizza mycket bättre. Och nu är huvudvärken helt borta, men jag har en massa överflöds energi och är inte alls sugen på att gå och lägga mig.

I går hade jag en väldigt konstig dröm. Jag har haft lite underliga drömmar på senaste tiden, mycket har haft med pooler av olika slag att göra, och jag vet inte varför. Rich frågade om jag druckit mycket vatten innan jag gått och lagt mig för tydligen så betyder vatten i drömmar att man behöver gå på toa. Men, så har det inte varit. Det knasiga är att jag kommer ihåg allt från drömmarna så väl, eller iaf vissa delar väldigt tydligt.
Men, i går natt så drömde jag iaf om Gene Simmons (från Kiss) och vad som i drömmen var hans hus. Jag kunde gå och och ut som jag ville men var tvungen att hoppa in genom en kopp som stod utanför på gräsmattan. Detta hänger nog ihop med att jag börjat läsa Alice i Underlandet nyligen... eller, det är den förklarigen jag har. Det var iaf väldigt underligt.

Och nu vet jag att pappa säger att varför läser en 28 åring Alice i Underlandet? Jo, för det är en klassiker som jag inte tidigare läst på Engelska, så det är därför. Jag har sett filmen men aldrig läst boken. Nästa är Peter Pan. De som vet (dvs läst böckerna) säger att de är väldigt olika Disney filmerna i att de tar upp olika samhällsproblem och situationer på ett sätt som inte är direkt anpassat för barn. Efter att ha hört det blev jag så klart sugen på att läsa dem, och det passar perfekt att läsa innan man ska sova för det är inte direkt sådant jag skulle ta med mig på tåget.

På tal om böcker så fick jag idag ett paket med böcker och ett grattis kort från Hässleholm. Vaddå sen födelsedags present? Haha, nej, men orginal paketet blev tydligen förstört och jag uppskattar MYCKET att det kunde skickas igen! Fast det fanns ingen turkisk pebar i paketet, vilket gjorde mig lite fundersam. Lappen på paketet sa dock endast "böcker" så jag antar att jag inte kan skälla på någon klåfingrig tull person som stulit godis some inte fanns.

Idag jobbade jag med min lilla favorit, Miss Moo. Hon har nu sagt till mig och några andra att hon föredrar att man kallar henne hennes andra smeknamn och att hon inte tycker om Miss Moo, men... jag tycker om det och fyra års vana är svårt att bryta. Och jag kallar henne Mads också, eller Maddie, och bara hela namnet när det är riktigt allvar. Ojojoj. Men iaf, Miss Moo kom idag fram till mig och sa "Sophie! Jag har en ide!"
"Jasså," svarade jag. "Vad är det för ide då?"
"Jo," sa Miss Moo, "M&M.... det tycker jag du ska ta med dig nästa gång du kommer!"
Haha. Jo. Igår träffade jag henne på lekplatsen och jag hade köpt för mycket non-stop aktigt godis till barnen jag var med då, så jag bjöd Miss Moo och hennes kompis, så hon förväntade sig nog att jag skulle ha med mig lite idag också. Men visst var det en bra ide?? Haha.

Tja, vad har mer hänt? Jag vet inte jag. Det var ju ett tag sedan jag uppdaterade men jag har jobbat så mycket och varit så trött så jag har inte varit på datorn så mycket. De flesta dagar går jag och lägger mig innan 11, vilket är väldigt ovanligt för att vara mig.

Nu blir det nog snabb dusch för det är ganska sent, och sedan sängen ändå. Ska försöka ta vara på morgondagen men jag tror att jag kommer sova ganska sent och sedan vara uppe ganska sent - alla mina favorit program sänds på lördagskvällar, men de börjar inte förrän 23.35 och seda är det fyra på rad, så ni kan ju tänka er hur sent det blir! Men man kan sticka, och blir man trött kan man ju lägga sig.

Och jag har varit duktig och förberett kaffe för imorgonbitti - det där med iskaffe var nog den bästa iden som kommit i min riktning den senaste tiden (fast utan så mycket kaffe hade jag ju inte fått sån huvudvärk idag pga abstinens, men men!)

Om det är något speciellt ni undrar över och tycker jag ska uppdatera om så kommentera gärna! Som sagt, lite för länge sedan jag uppdaterade så jag vet inte riktigt vad som behöver nämnas.

Och fråga gärna saker ni undrar över ändå... jag kan ju alltid skriva ett upplägg baserat på en fråga osv.