Saturday, July 31, 2010

Jag visste inte att jag hade så mycket planerat idag, men det hade jag tydligen.

I går morse åkte min nya rullgardin i golvet. Eller rättare sagt, den brakade ner med ett förfärligt dån och lämnade lite hål i väggen samt att ena beslaget som håller den uppe gick i tu. Det blev till att improvisera igår natt med ett lakan som inte riktigt räkte till, så det blev till att införskaffa en ny idag. Det visade sig att Hemtex hade både billiga och bra varianter, så det blev en sådan. Jag tror jag har transporterat det mesta på min cykel nu, men det var förvånansvärt lätt att få hem rullgardinen på det sättet.

Just det. Innan jag gjorde det cyklade jag upp till min farbror för att leverera något som blivit glömt hos pappa för ett par veckor sedan. Hela vägen dit var det motvind, så det blev en lite mini workout.

På Mobila fick jag även ivägskickat ett paket till USA och småttingarna som jag saknar. Det kanske inte kommer innan deras semester, men det är kanske roligare för dem att ha något som väntar på dem när de kommer tillbaka.

Jag fixade även ett par nya pumps som jag insåg att jag inte har längre. Jag lämnade ju alla mina skor i USA... dvs ganska många par. Men nu har jag iaf ett par vanliga svarta pumps med lite högre klack som passar till allt. Perfekt.

Sedan blev det till att införskaffa clips till mina spinningskor (så att man sitter fast i pedalerna, vilket gör att man får mer "drag" när man trampar och tar i lite mer även då man drar upp benen och inte bara när man trycker ner). Jag rådfrågade min spinningledar-kusin som sa att det var en bra investering inte bara för att träningen blir bättre, men hennes första par hade hållt i 10 år... så då blir det ju inte mycket per år, eller per gång för den delen.  Samma kille som hjälpte mig med skorna var där idag, och sist sa han att jag kunde få clipsen billigare om jag köpte dem samtidigt som skorna, vilket jag ju då inte gjorde. Jag funderade på att fråga om jag fortfarande kunde få dem billigare, men tänkte att nej, det spelar ju ingen större roll. Men han märkte ned dem ändå, och sen hjälpte han mig hitta ett par nya löparskor eftersom de jag haft och älskat ett bra tag nog tagit det dom kan.

Sen blir det invecklat men lång histora kort, fick cykla till ett annat Inter Sport för att hämta rätt storlek, men de hade fel färg (och fel pris, 1400 istället för de 600 jag planerat lägga ut). De hade samma storlek som Mobilia, men jag tog dem ändå (de sitter bra men jag har helst aningen mer marginal, men de satt helt klart bäst av alla dem jag provade). De sitter dock lite konstigt så det blir till att åkta till Mobilia igen imorgon för att ta det andra paret som satt bra. Mitt liv i ett nötskal!

Jag hade tänkt träna också idag, men gymmet stänger tydligen kl 17 på lördagar, och jag trodde de hade öppet till 19 eller 20, så det blev inget tränat. Men jag kollade hur långt jag cyklat idag och det blev runt 15km, så det räknas allt som en liten miniworkout.

Imorgon blir det dock gymmet samt Indoor Walking, vilket betyder att det är sängen nästa. :)

Thursday, July 29, 2010

Idag har varit en riktigt trööööööög dag... min internetuppkoppling fungerar inte. Nu är den i och för sig inte min, men det behöver vi ju inte prata högt om. Det har hänt en gång innan att den inte fungerade på en hel dag, men lite irriterande var det. Så även idag.

Men, iaf, lite har jag hunnit med. Vad jag gjorde i förmiddags och under eftermiddagen men jag fick i alla fall massor gjort. Håller på att översätta en liten bok till småttingarna i New York - hörde förresten från dem idag. De håller på att köpa lägenheten de bott i sedan 4 år tillbaka, så jag antar att det betyder att de kommer att stanna! Fick även reda på att hösten kommer att gå till renovationer - jag avundas dem inte, men de kanske kanske kan bo i en av jobblägenheterna så länge (som min familj gjorde när de hälsade på). Jag är ganska säker på att badrummen och köket är det hon syftar på, och antagligen golvet i hallen. Ska bli kul att se hur det blir när allt är klart, måste ju åka och hälsa på dem och se!
Och så måste jag erkänna att jag vill tillbaka, för jag saknar NYC och dem väldigt mycket just nu. De var ju i princip min familj när jag var där. Det är i och för sig lite konstigt för jag hade aldrig hemlängtan när jag var där, inte en enda gång. Kanske att jag kom ihåg saker och ville hälsa på, men aldrig såhär. Kan man ha hemlängtan åt fel håll?

I kväll åkte jag iaf till gymmet. Jag var lite spänd för igår köpte jag nya skor till spinningen. Sist jag gick var det inte så kul - lite för att det gjorde så förgjordat ont i baken men mest för att det gjorde väligt ont i fötterna när man skulle stå upp. Men jag fick tipset att köpa spinningskor som har en väldigt hård sula. Igår gick jag till Inter Sport (Stadium på Mobila är uteslutet, handlar aldrig där igen) och tittade lite. Det visade sig att den billigaste varianten var den som passade! Så jag tog dem efter att ha frågat om jag kunde prova dem några minuter på gymmet och se om de gjorde någon skillnad, och om de inte gjorde de kunde jag lämna tillbaka dem.

De gjorde en enorm skillnad och passet idag gick riktigt bra, och jag kunde stå en hel del. Jag kanske inte riktigt trampade i takt men det kommer med tiden, det vet jag av erfarenhet. Jag fick iaf ut mer av passet idag än sist, och det var ju det som var meningen.

Efter det gick jag till gymmet och tog 20 minuter på crosswalkern, och sen lite styrka på det. Det börjar kännas skillnad nu, och det är det jag har saknat så det är skönt att få den känslan igen. Nu är det bara att köra på och vänta på resultat.

Sen måste jag bara säga detta, och sen kommenterar jag inte den saken mer. Jag vet att det är både motion och diet som behövs för att viktnedgång ska fungera. MEN jag behöver inte synpunket på vad jag gör. Jag har gjort detta innan och fått utmärkt resultat. Jo, dieten är viktig, men det är när jag slutar träna som jag går upp i vikt. Varför? För när jag inte tränar äter jag inte så bra heller. Om träningen gör så att jag tänker två gånger till på vad jag stoppar i mig ... Nej, rättning. Träningen gör att jag automatiskt äter bättre utan att ens tänka på det. Vi kan väl säga som så att om det inte syns någon skillnad om två månader så kan vi diskutera saken då? Just nu är jag inställd på att träna och kör fyra pass i veckan plus min egen träning och jag vill inte förklara eller försvara det just nu. Jag vill bara köra på.
(Detta vänder sig inte bara till er som läser bloggen utan många i största almänhet som har kommentarer osv - visst, de kommer från "a good place" men ibland blir det mest påfrestande).


Imorgon har jag ett cirkelgymspass, vilket betyder 3 rundor på circelgymmet. Ska bli kul att se hur det går - i tisdags gick det hur bra som helst, och jag hade helst gått ett varv till (vi gjorde två varv då).


Nu blir det sängen nästa... det är ett annat stort plus med att träna, man sover mycket bättre. Och alla som känner mig vet att det är något jag behöver!

Tuesday, July 27, 2010

Jag gick och tränade idag. Provade på cirkelgym för första gången, vilket består av mellan 18-20 stationer (kommer inte ihåg just nu och det står inte på hemsidan, men man är kör två och två på en station och det finns mellan 36 och 40 platser per pass).
I alla fall, körde ett sånt pass idag och det kändes skönt. Det är en blanding av styrka och kondition och man kör 45 sekunder vid varje station och sedan har man 7-10 sekunder att byta till nästa övning. Jag började lite mjukt med ett medel pass vilket betyder att man kör två varv, eller kör varje station två gånger. Kändes riktigt skönt och enlight min pulsklocka brände jag bort 642 calorier. Inte illa.

Efter det passet körde jag 14 min på en recumbent bike, och sedan 16 minuter crosstrainer/elliptical. Jag kompletterade med lite styrka och sedan tog jag mig hem på nåt sätt, för jag var inte lite trött. Men välidgt nöjd! När jag kollade pulsklockan för vad jag gjort mig skyldig till när allt var sagt och gjort visade den 1010 kalorier. Oj då!

Så nu har jag tagit tag i det där med att göra mer cardio, eller kondition. Så får vi se vad det leder till, men förhoppningsvis bra saker.

Nu blir det sänger, är lite sådär jättetrött.

Monday, July 26, 2010

 Det där med att ha en blogg kan bli lite långrandigt när det inte händer något - kanske inte för mig men för dem som läser dem.

Fast jag kan nog inte säga att det inte hänt så mycket sedan jag sist skrev eftersom min far och hans fru haft ett hejdundrandes party för mig för att fira min examen och att jag nu befinner mig i Sverige för en tid framöver (än vet ingen hur länge, aldra minst jag själv).

Sedan råkade jag fylla år en vecka efter det, och då blev det lite besök och festligheter här. Det var lite extra kul för jag har inte firat min födelsedag med paket och tårta på dagen sedan jag fyllde 25, och då var det inte med familjen utan en familj jag jobbade för. Så det kändes bra.

Och inte för att skryta men jag har fått fler presenter de senaste två veckorna än jag har fått de senaste åren, borträknat vad mamma gett mig. En del av dem har jag önskat mig i flera år men andra visste jag inte att jag önskade mig, men insåg när jag fick dem att om jag vetat att de fanns hade jag visst velat ha dem. Dem kommer det lite bilder på vid senare tillfälle.

I andra nyheter har jag börjat måla lite eftersom jag inte haft lust att sticka på flera månader. Än så länge har jag bara gjort en liten grej och den blev inte alls som jag tänkt mig, men grejen med att måla är ju att man kan göra flera försök... med just stickning är det lite mer strukturerat, så det är kul att göra något som man kan bestämma lite mer över.

Nu blir det snart sängen, körde extra mycket kondition idag (och ska forstätta med det iaf ett par månader och se vad som händer). Men, nu är jag i vilket fall som helst ganska trött. Jag tror att det lite svalare vädret hjälper lite med att sova också eftersom jag inte sovit så bra på ett par veckor, och igår sov jag som om jag inte gjort det på ...just flera veckor. Fast det känns skönt att ha börjat med mer kondition, jag gick tillbaka några år för att se vad som funkade bäst sist jag tränade med bra resultat vilket är vad som sporrade mig till att börja med det igen. Och när jag var klar med dagens pass kände jag mig inte alls trött utan bara riktigt nöjd och glad och stolt. Precis som man alltid ska!

Friday, July 16, 2010

Jag funderade precis på att jag nog blivit så pass gammal att jag inte bryr mig om födelsedagar längre.

Så kom jag på att jag ju är 26, så då har jag ju några år kvar innan jag är gammal nog att inte bry mig.

*puttrar vidare*

ETA: Jag har ju sagt till endel att jag inte önskar mig något förutom släta väggar och ett nytt kök, men det stämmer ju inte.  Fast jag kommer inte på vad det är jag önskar mig just nu...
Och på tal om sånt jag önskar mig (fast inte officellt eftersom det är så jättedyrt) så drömde jag om det inatt. Det som stått på min önskelista längst är en kiwifärgad LeCreuset (klicka!!) gjutjärnsgryta. I min dröm så fick jag en, men den var en mörkblå/svart variant och... nääää, det tyckte jag inte om. Och så får man ju inte säga om presenter, så därför önskar jag mig oftast inte något.

ETA2: Jag vet vad jag önskar mig!! En LeCreuset vattenkokare (klicka!!)!! Och den vill jag ha i just Caribbean... den färgen har jag inte sett innan, den passar ju en vattenkokare. Ojoj vad den var fin... vill haaaaaaaaaaaaa. Eller, som jag lärde mig säga när jag var liten.
"Den önskar jag mig i födelsedagspresent."

(för att undvika missförstånd... gjutgärnsgryta i kiwi, vattenkokare i caribbean/turkos). Fast det går lika bra med en tanke, de burkar betyda mer i längden.

Wednesday, July 14, 2010

Igår åkte de tre äldsta i vår familj till Ikea där vi roade oss med att köpa sånt man alltid inser att man behöver när man är på Ikea.

När jag bodde i USA var det alltid otroligt svårt att hitta örngott som inte var öppna (utan knappar) och glöm det där med att hitta rätt storlek - det finns sjugoelva varianter, och ingen av dem passar. Det hände mer än en gång att hur noga jag än försökte få det att fungera så kom jag hem med någon slags Kingsize pillowcase som var 1.5 meter långt. Det slutade med att jag köpte med mig lakan från Sverige eftersom jag ändå hade kuddar och täcke härifrån, och så löste jag det problemet.

Grejen är att jag aldrig sett örngott i någon annan storlek här förutom de vanliga 50x60cm. Just därför blev jag lite sådär jätteirriterad igår när jag kom hem med ett örngott i storlek 65x65. Har folk här stora, fyrkantiga kuddar i sängen nu? För jag har inte sett några sådana att köpa på sängavdelningen, det är då säkert (jag är lite för familjär med Ikeas utbut för tillfället, tyvär).

Så kom jag på att jag ju har en symaskin i garderoben. En relativt ny maskin som mamma köpt för att sy ett lapptäcke till mig. Jag tog ut den och tog mig en titt för att se vad det var för märke och modell (Husqvarna Viking Emerald 116, för er som känner till sådant). Det finns nämligen en symaksins affär på Mobilia, och eftersom jag ändå behövde köpa tråd för att sy om örngottet så kunde jag ju fråga dem om lite tips, tänkte jag. Typ hur man fyller på spolar rullen och trär maskinen osv. Den snälle mannen visade hur man gjorde både och (och sa att man alltid kan titta i intruktionsboken, men den ligger i en tung låda långt upp så då var det lättare att fråga, typ). Så jag fick både tips och grå tråd, lite blå kalk samt väldigt långa ... sånadär nålar med liten plastknopp på. Jag fick även väldigt mycket information om den svarta lådan som nu alla handlare har uppkopplade till kassa apparaten så att de inte lägger pengar i "fel låda." Detta var så intressant att han höll mig kvar i 5 minuter för att förklara precis hur den fungarar, men det kunde jag ju ta eftersom jag fått hjälp.

När jag väl kom hem igen fixade jag till det där örngottet. Kom på att jag spenderat mycket mer på att köpa fel och sy om det än om jag tagit rätt till att börja med, men men! Nu är det gjort, symaskinen är framme och jag har fått mersmak... Sen undrar jag bara varför jag skaffar mig så dyra hobbies, det är ju inte alls smart.

Saturday, July 10, 2010

Oj, här var det dag att uppdatera.

Befinner mig hos familjen, men jag är ensam hemma. De tyckte det var strandväder men det tyckte inte jag. Elelr, jo, det är nog sånt väder men jag orkar inte åka till stranden idag. Blev väckt i tid och otid av olika anledningar och det känns inte jättekul att åka iväg när man är helt död. Då är det skönare att vara hemma på altanen och läsa, fast till och med det verkar lite ansträngande just nu.

Om en vecka blir det fest här, det ska bli kul. Kommer väldigt många vänner och släktingar så det blir till att försöka umgås med alla. Vissa har jag inte sett på säkert 10 år så det ska bli kul!

Ojoj. Till och med skriva var jobbigt. Det får nog bli en tupplur på däcket trots allt, böckerna kan om inget annat hjälpa en att somna.