Tuesday, August 31, 2010

Jag kan ju börja med att informera om att min mobil är lite död eftersom laddaren inte fungerar. Har jag inte listat ut vad som är fel imorgon köper jag en ny (laddare, alltså), men för närvarande har jag ingen laddad mobil.

I övrigt händer det inte mycket. Informationsmöte om jobbet på torsdag så jag antar att det drar igång på måndag.
Förra veckan såg mitt schema ut så här:
M: 60 min cirkelgym, 60 min spinning
T: 60 min cirkelgym
O: 60 min spinning
T: 60 min spinning, 60 min cirkelgym
F: 70 min cirkelgym

Helgen var lite lugnare, men denna veckan drog det igång igen. Igår, måndag, gjorde jag 60 min cirkelgym och 60 min spinning.
Idag gjorde jag min egen workout, 20 min trappmaskin, ben-styrka (5 olika övningar), 10 min gångmaskin i hög uppförsbacke (lutning 12) och till sist 20 min gångmaskin.

Imorgon, onsdag: 60 min spinning, 75 min kombinationspass med cirkel gym samt spinning.
T: 60 min yoga, egen träning (kondition samt styrka, armar och rygg)
F: 75 min cirkelgym
L: 60 min cirkelgym, egen träning (styrka ben plus kondition)
S: 75 min cirkelgym, 60 min yoga.

Så det är det jag håller mig sysselsatt med, förutom att söka jobb och annat som är ungefär lika kul.

Friday, August 27, 2010

Mitt liv i ett nötskal

Idag åkte jag ner till Djäknegatan (fick ringa till en kompis för att komma ihåg vad gatan och affären jag skulle till hette). När jag väl kom dit jag skulle efter att ha behövt gå en halv gågata under festivaldags (hu!!) visade det sig att de hade stängt till kl 15.00. Klockan var nu 14.02, och jag hade mycket tid över att komma på något att hitta på. Inte nog med att jag inte ville hitta på något förutom att köpa det jag kommit för att köpa så fanns det inget kul i närheten. Så jag gick in på Löparlabbet, där jag köpte strumpor. Första felet, för jag behöver inte strumpor och det var inte sånna jag ville ha, men nu har jag dem. Jag hoppas på att de är alldeles fantastiska strumpor som kommer förändra mitt liv, men vi får se.

Sen kom jag på att Panduro ju inte ligger så långt därifrån. Så jag gick dit, utan att ha något att köpa. Hoppade till lite när jag såg att de hade en skylt där det stod "Sy och Sticka" men de hade bara strunt stickor och fejk garn, så det blev lite besvikelse där. Men tur ändå, så sparade jag dem pengarna. Trodde jag.

Jag försökte mest få tiden att gå och tittade på många saker i detalj. Många, många saker har de, så jag tittade på mycket. Men inget jättekul. Sen kom jag till scrap avdelningen, och som nog några av er vet så scrappar jag inte. Helt plötsligt ser jag ett helt block med en massa glittriga och fina papper, och jag kunde inte lägga ner det. Så nu har jag en helt block med 48 ark 1/2 glitter or brilliant scap-ark med fågelholkar, flugsvampar, blommor och rutor. Några ränder också, tror jag.
Elin, jag hör av mig.

Sen kom jag iaf dit jag skulle och fick det jag kommit för att skaffa. Plus två normal stora proteinbars, fast dem fick jag helt gratis!

När jag väl kom hem blev det lite stress eftersom jag skulle till gymmet och inte hunnit äta. Jag hade planerat dagen väldigt väl men jag hade ju inte räknat med att få vänta en timme, men jag hann det jag skulle och kom iväg i tid.

Nästa vecka börjar allvaret, kanske. Vi får se.

Tuesday, August 24, 2010

Oj vad min blogg har varit kul på senaste tiden.

Det händer inte så mycket. Inte mycket alls. Söker jobb, gymmar, sover. Får konstig post. Alldeles för mycket reklam... (en full pappers ICA kasse i veckan, typ... det är för mycket.) Tänker att jag ska städa men kommer aldrig för mig att göra det... eller, jo, det gör jag ju. Men hallen blir alltid så rörig och det är irriterande. Jag trodde att när man blev vuxen skulle man ha ordning och reda (och ett köksskåp fullt med tablettaskar). Jag har varken ordning eller ett skåp fullt med tablettaskar.

Jag tror min spis håller på att gå sönder. Den har börjat göra klickande ljud när man sätter på plattan. Den har inte gjort det innan men den verkar ju inte helt ny om man säger så, och den har nog inte använts alls på flera år. Men jag vill inte köpa ny spis, för om jag gör det vill jag göra om köket samtidigt... eller iaf lägga på ny diskbänk för den jag har gör mig galen.

Jag hörde ett par grannar gräla precis, och försökte tjuvlyssna men spisen knakade så mycket så jag hörde inte riktigt. Han var iaf jätte irriterad och sa "SLUTA!" hela tiden och hon sa "Men det är ju inte min cykel." Jag förstod aldrig vad det handlade om, men någon kom och så var det jätte trevliga och sen när personen gått började det där "SLUTA!!" igen. Efter 5 min gick de in. Tur jag inte bor vägg i vägg med dem. Eller den som hade fiol lektion tidigare idag... då skulle jag nog bli lite trött.

Sängen nästa, nästan lite tidigt för att vara mig... Men huvudvärken från helgen sitter i. Den försvann innan idag i några timmar men så fort jag tänkte att det var så skönt att bli av med den så kom den tillbaka. Sova kanske kan hjälpa, även om det inte gjort det hittills.

Men, jag har ju en bild!  Pappa tycker ju inte om när man bloggar om sin frukost men sin middag har han inte sagt något om! Här är min standard middag: lax med grönsaker. Idag blev det lax med broccoli. Jag har blivit lite pseudo vegetarian, inget kött men fisk och ägg går bra. Varför det blivit så vet jag inte men jag känner inte alls för att äta kött just nu, inte ens kykling. Inte här iaf, på andra ställen går det hur bra som helst.

Monday, August 16, 2010

För några år sedan skulle jag hyra Brokeback Mountain. Jag råkade hyra Cold Mountain istället... hur det gick till vet jag inte, men iaf.

Det är ingen kul film alls, och den visas på 8an just nu. Men den är grymt bra (no pun intended) så jag måste ju titta på den igen.

Andra nyheter? Jo då. Översvämning i källaren. Så nu måste allt ut och sortars igenom. Jag orkar inte, har inte alls lust att gå igenom förrådet igen. Det var inte alls kul att moppa upp en hink smutsvatten efter ett dubbelt pass på gymmet heller, kan jag meddela.

Och det börjar ju bli mörkt nu, på kvällarna. Jag tyckte det var lite dumt att det inte fanns någon lampa över vasken så man kan se vad man gör när man diskar. Det har irriterat mig ganska mycket den senaste veckan. Men så idag, när jag stod där och tyckte det var dumt... ja. Då inser jag att det är ju något som sitter där, under skåpet... som visar sig vara en lampa. Den fungerade dessutom!

Ibland kan man känna sig lite dum.
Och just det, jag har fortfarande inte sett Brokeback Mountain. Men Cold Mountain har jag snart sett två gånger.

Saturday, August 14, 2010

Liten observation

Jag har märkt att svenskar irriterar sig på att svenskan får mer och mer influencer från engelskan, särskilt när det kommer till stor begynnelsebokstav i titlar osv.

Nu tycker jag i och för sig att det ser bättre ut och ibland glömmer jag bort mig och gör det själv, men jag förstår principen i att ett språk har vissa regler och dessa regler ska följas.

Men, det som *verkligen* stör mig är när det blir tvärt om och svenskan inte bryr sig om andra språks regler, dvs skriver engelska titlar med små begynnelsebokstäver. Min fråga är då varför det är så farligt om man skriver med stora bokstäver i svenska titlar om nu svenskar själva struntar i att följa reglerna för andra språk?

Jag hade inte brytt mig om det inte var för att jag hört detta från så många olika håll och att det faktiskt blivit en stor grej. Det är en sak att lyfta fram ett problem men att sedan inte bry sig om att man själv bryter mot ett annat språks regler visar bara på ignorans och ser väldigt dumt ut.

Thursday, August 12, 2010

Jag var på intervju idag och fick skriva på anställningsavtal innan jag gick.

I princip kommer jag jobba tre timmar om dagen, fyra dagar i veckan, så det är ju inte mycket. Det baseras på låg grundlön och provision på det, så förhoppningsvis går det tillräckligt bra för att det ska bli något av det hela. Men jag tycker om företagen/organisationen så förhoppningsvis kan man gå vidare på andra banor inom företaget om man visar att man är intresserad.

Det är i princip ett företag som säljer en service som går ut på att ge hjälp med läxläsning till elever i grundskolan och på gymnasiet.

Så. En början, sen får vi se vart denna väg kan leda.

Monday, August 9, 2010

Träning

Det är det jag sysslar med mest nu, det finns ju inte mycket annat att göra. Eller, jo, endel småsysslor men de räknas inte riktigt.

Men träning har jag i alla fall tid med, och eftersom jag inte vet hur länge till jag kommer att ha så mycket tid så blir det till att ta vara på det nu.

Att gå med i Friskis&Svettis var nog det bästa jag kunde ha gjort, fast jag tycker fortfarande att namnet är ovanligt löjligt. Men nu är det ju inte det man ska basera sina åsikter på, så jag får väl ha överseende med det.

Just nu kör jag dubbla pass tre till fyra gånger i veckan, dvs ett konditionspass som spinning eller ellitpical samt ett cirkelgyms pass. Sen kör jag ett pass två dagar i veckan, ett konditions pass och ett cirkelgyms pass. Det blir inte lika mycket fria vikter, men jag har ett schema jag går efter nu vilket betyder att jag gör lite extra vikter fyra till fem gånger i veckan, men bara några övningar istället för det jag gjorde innan.

Mitt favoritpass faller tyvärr på fredagar kl 17.00, så det blir nog så att om jag kommer till Hlm blir det på lördagar. När det nya schemat drar igång den förste september kanske de har det passet några gånger till i veckan, men tills dess kommer jag att hittas i Malmö på Friskis.

Nu blir det till att söka lite fler jobb, det har varit ovanligt tomt på den fronten de senaste veckorna.

Thursday, August 5, 2010

Idag och igår har jag varit extra mega trött. Det har säkert att göra med att jag kört dubbla pass denna veckan och fått någorlunda ordning på maten, men fyyyy vad man kan vara trött.

Spinning har blivit mitt nya nöjesmoment, förutom att det är hur jobbigt som helst och man helst vill göra något annat när man först sätter sig på cyklen. Men nu har jag fått ordning på mina clips (som sitter fast i pedalerna) och börjat förstå grejen med att stå upp och trampa. Idag var jag på ett medel pass, men jag tror inte tränaren var medveten om det eftersom det var position två och tre mest hela passet (position ett är att sitta ner, två när man står rakt up och tre när man har baken *över* sadlen och håller långt fram på styret så ryggen är som ett C). Jag tror jag överbelastat mina knän med för mycket ben press, så jag tar en break från det nu medans jag bygger upp musklerna runt just knäna lite mer. Det blir desto mer deadlifts och benböj istället, så får vi se om det hjälper. Men, det gör också att crosstrainern inte är så kul, i alla fall inte den sorten de har på passen. Den varianten de har på gymmet är helt ok.

Så denna veckan har jag kört mest spinning, men imorgon har jag ett crosstrainer pass. Helst skulle jag ha varit med på det cirkel gym de har på eftermiddagen men jag kom på det för sent så nu är det fullbokat. Jaja, har ju ändå kört två pass nu i veckan så det får väl räcka.

Annars händer det inte så mycket. Det finna absolut inga jobb just nu, men jag hoppas det kommer lite fler alternativ snart. Vi får i alla fall hoppas på det. Om en eller två veckor kommer jag ta kontakt med företag själv, men jag väntar med det till semestertiden är slut och folk hunnit komma tillbaka till jobbet lite. Det där med 5 veckors semester är fortfarande lite främmande för mig, men jag skulle ju inte ha något emot att själv ha det så då blir det ju till att hitta jobb. Sen nästa sommar kommer jag också glassa runt och ha någon som väntar på att mina 5 veckor är över så att världen kan börja rulla igen.

Gonatt!

Monday, August 2, 2010

Dagens Resultat

Idag besökte jag och två härliga vänner The Studio i Malmö. Jag tror de flesta känner till vad detta
handlar om men jag måste erkänna att det var en ganska seg dag med otroligt och onödigt mycket väntande. Om det inte varit för sällskapet hade det nog blivit ett ganska mycket kortare besök (... utan foton, då, för att umgås på ett roligare ställe).

Men nu blev det ju foton, och här har ni mina resultat. Det blev inte till 10 bilder, inte med knasiga poser och handkonstulationer. Fast en toppen människa träffade vi idag, men det räcker att de som  var närvarande vet detaljerna kring det. Och mitt frieri fick inte heller något resultat. Hm. 


































































Det där med att ha händer kring ansiktet förstår jag mig inte på. Fast nu vet jag ju vad mina önskemål är, om det blir någon nästa gång.