Wednesday, March 31, 2010

Ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig (några timmar tidigare än igår, tack och lov!)

En mamma jag jobbade för för några år sedan kom förbi idag och fick tillbaka sin KitchenAid mixer och symaskin som jag lånat (min inte riktigt använt). Hon hade man och barn med sig, men eftersom de inte kom förrän vid 23 (firade passover hos hans föräldrar) fick jag inte mer än att säga hej till barnen. E har vuxit så mycket! Sex år är hon nu, ingen liten fjärlsflicka utan en stor! Och härlig. Men iaf, hennes föräldrar tyckte det var väldigt kul att vara här och "handla" och eftersom de hyrt en bil för att hämta en cykel hade de en hel del plats så de kunde lasta in lite mer... som typ 1/4 av mina saker! Sååå skönt att bara bli av med lite - alla ljus (eftersom mamman älskar ljus och jag ju hade en hel låda).

Och lite annat grejs. Lite kanske svider men! Jag skulle ju inte ha med mig det ändå. Så vad gör det för skillnad? Att sätta ut det på nätet är bara onödigt.

Jag har även haft en rejäl översvämning idag, så min hyresvärd var här idag tillsammans med sin son och fru och vi höll på med handdukar och kramade ur och hade inte så kul i lite över en timme.

Sen kom Rich, men han sov mest. Bad om ursäkt för att han snarkade men det var väldigt rogivande, så jag får försöka få tillbaka den känslan nu när jag ska försöka sova. Fast det känns som det inte kommer vara så svårt eftersom jag inte sov så djupt i går natt och är ganska så trött... och lättad nu när jag har så pass mycket mindre saker att försöka lista ut vad jag ska göra av. På Torsdag kommer Takisha och hennes man (och son!!) så då blir det ännu mindre saker att försöka lista ut vad man ska göra av.

Tuesday, March 30, 2010

Jag vet att jag tjatar mycket om detta men det är faktiskt urjobbigt.

Först att man har så mycket saker. Det enda jag ser framför mig är dollartecken som trillar ner i en soptunna. Vad onödigt! Det mesta har jag inte använt eller ens tagit fram för att titta på på över ett år, om inte sedan jag flyttade in. Så jag vet att jag inte behöver det eller ens kommer sakna det, men det gör inte det hela lättare.

Jag tror jag måste sätta mig ner med block och penna och skriva ner. Och kanske tom lägga upp i bloggen så att ni som läser kan säga att du, det där verkar väldigt onödigt att släpa med ända från USA. Jag har börjat tänka om angående mina vin och champange glas... jo, jag tycker väldigt, väldigt mycket om dem men... vad ska jag med dem till? Jag har ju flera skåp med glas i Sverige. Men jag tycker om dem! Jaja. Jag får väl ge bort dem till någon.

Men det som är jobbigast är trots allt böcker. Det visar sig att den där påsen jag fått för mig är billig faktiskt kostar mer per lbs än vanlig post gör. Det är ju bara dumt. Och varje låda med böcker kostar runt 800 kr att skicka.... men böckerna i den är ju värda mer än det, så det där med att köpa nya går inte riktigt  jämnt ut heller.

Jag vill ha en ny hjärna, en som inte känner igen de här sakerna och kan säga att du, släng, ge bort, gör dig fri! För det är just det det handlar om egenteligen.... alla dessa saker som håller fast en.

Jag har en hel låda med pennor. Jag skämtar inte.

Varför har man så många pennor? Varför har man lagt så mycket pengar på pennor? Vilken människa kan använda alla dessa pennor?????  De där randiga överstrykningspennorna köpte jag av ren nostalgi eftersom jag hade såndana när jag var liten. Så jag köpte nog de flesta de hade så attjag skulle ha. Gissa hur ofta jag använt dem? Nä, just det.

Grejen med just den lådan är att jag visade mamma den när hon var här, inte sist men gången innan. Och hon sa flera gånger efter det "den lådan får du aldrig göra dig av med, den är härlig!" Så nu får jag ju världens kval när jag jag tänker tanken på att lämna den. Och tar jag den med mig behöver jag ju aldrig någonsin köpa en penna igen. Fast jag gör nog så att jag plockar ut dem som Miss Moo kanske kan tycka är kul (typ hälften) och sedan går igenom resten så att jag bara behåller det jag kan tänkas använda.

Ha. Det var ju en bra ide, egenteligen... för jag köpte en liten bok till Moo idag eftersom hon fyller år imorgon, en dagbok med linjerade blad eftersom hon älskar att "skriva." Så en massa, massa pennor med den blir ju bra! Jo, så gör jag.

Sen tänker jag också lite som så att de böcker jag skickar trots allt har något att ge mig. Det är sådana böcker jag skrivit arbeten om och gjort upp min egna kurs runt (den om hur Svensken beskrivs och används i Amerikansk literatur) samt böcker som jag läst mer än en gång och vet att jag kommer läsa igen. Som mina Evelyn Vaugh böcker... dem kommer jag aldrig göra mig av med.

Och sen kommer garnet. Fast där kommer jag göra som så att jag helt sonika inte tittar på det jag ger bort. Det är två lådor jag inte öppnat sedan jag flyttade hit så dem kommer jag ge till välgörenhet. Så blir det, helt enkelt.

Jag vet, jättekul att läsa! Men men. Nu är det bara kläderna kvar. Den senaste veckan har jag såklart använt sånt jag inte tagit fram på ett år, hur typiskt är inte det?! Fast jag gjorde en stor beställnig så jag kommer hålla mig mest till det, och sedan lägga till lite av det som jag vet att jag tycker om sedan innan och har använt mycket. Det som är slitet kan ju kastas och det som ar ok att ges bort kan ges bort.

Igår gick jag igenom det mesta av mitt skrivbord och rensade ut en hel del. Av tre hyllor fyllda med papper och grejs har jag bara en halv hylla kvar, och hälften av den är nyköpta saker. Så där gjorde jag stor nytta.

Och så en lite ledsam historia.... mitt skåp, som ser ut såhär:





Ser ni? Det mesta av detta kommer gå direkt i soporna eller till välgörenhet. Lite jobbigt, men jaja. En kompis kommer på Torsdag och ska plocka på sig det hon vill ha, förhoppningsvis mycket!! Hennes man kommer med så vi får seh ur mycket han låter henne ta, men förhoppningsvis ser han detta som en positiv sak och ett bra sätt att spara pengar på! Skulle kännas bra om det mesta av detta gick till ett nytt hem.

Nä, nu blir det sängen. Jo, klockan är så mycket som det säger här i inlägget, vilket ju också visar på hur upp och ner allt är just nu.

Monday, March 29, 2010


Dagens inköp, båda på rea och tillsammans under det pris som den klocka jag gick dit för att köpa (och den klockan var på 35% rea, så jag gjorde ett riktigt kap). Först köpte jag den till vänster, efter att ha letat efter en med både guld och silver i armbandet.... men sådana fanns det inga utan en massa stenar och grejs, och det var pga en sten som trillat av min gamla klocka jag gick dit. De flesta i silver är för kalla för mig och min bleka hy, men denna passade på något sätt perfekt! Så jag slog till.
Och sen när jag gick runt och tittade lite till såg jag den andra - jag brukar inte tycka om klockor (på mig) som visar siffror, men jag såg inte dem förrän jag kom hem så det betyder ju att jag verkligen tycker om den klockan - som har just två-tonigt armband och .... stenar INNANFÖR glaset! Så de inte kan slås av! Hur mycket bättre kan det bli??
Sen får ni ursäkta min knöliga arm som egenteligen inte alls är så knölig men det är tydligen svårt att ta mobilbild på sin egen arm.

Så, klockor avklarade, med! Och fler peanuts att packa med (alltsa sadana packing peanuts, inte peanuts som i pengar... tyvär).

Wednesday, March 24, 2010

Ibland får man reda på intressanta saker. Som nyss då jag fick reda på att någon hittat min blogg genom sökorden gjutjärnsgryta +rost +ljusare skikt. Ah, ok då.

Förutom det är jag het slutkörd idag. Jag har blivit lite anti-allting och har ingen lust att packa alls. Var är alla mina röj-hjälpredor?? Ni ska veta att ni är saknade!

Idag inhandlades (förutom skor, shhh) bubbelplast och peanuts. Vet inte vad sånna där pack saker heter... frigolitsnuddar? Jaja. Sånna har jag iaf en hel påse av nu - och de väger ingenting! De är ju perfekta att packa med! Vilken upptäckt!

William kom över igår (vi pratar tydligen med varandra igen, vem kunde ana det?) för att, hoppades jag, ta lite saker med sig. Gissa vad han tog?

...

Två böcker. Jag försökte pracka på honom tre men jag hittade den tredje när jag kom hem igen. Han vill ha gjutjärnspannan också, men den får han först om en och en halv vecka om det visar sig att jag behöver den innan jag åker.

Mit internet har blivit helt sanslöst slött och irriterande. Vore det inte för att jag kommers säga upp det snart så skulle jag nog vara ganska mycket mer irriterad över det hela.

Jag skrev mer innan men det försvann p.g.a mitt lilla snälla internet. Jag ska gå och göra något annat kul, som att få ner saker i lådor och väskor istället för att bara flytta runt allt.

Tuesday, March 23, 2010

Att Packa Ett Liv

Om ni tror att ni börjar tycka det är tjatigt att höra om hur och vad man ska packa ner så kan ni ju tänka er in i min situation och sedan multiplicera det med några hundra. Jag har inte mycket annat i huvudet, men det är just där det stannar. Inget blir gjort och det enda jag åstakommit idag var att tydligen välta ner en burk pennor när jag inte var hemma (ingen annan förklaring till varför allt låg på golvet när jag kom hem, t.o.m jag undrade om det var så att jag skaffat katt utan att komma ihåg).

Idag var jag på postkontoret men blev tillsagd att en såndär säck får man bara när allt väl är nerpackat i lådor (jaha) och att eftersom allt nu skickas via flyg blir det inte mycket billigare. Nähä.

Just nu har jag lust att lämna allt precis som det är och sedan inte tänka mer på det. Men det skulle ju inte vara så snällt mot min hyresvärd, när man tänker efter.

Den andra tanken är "varför?" Ja, det kan man fråga sig. Varför ska man alls ta med någonting, jag har ju precis röjt undan lägenheten och det finns ju inte mycket plats i den om det kommer lådor med grejor som ska placeras ut.

Helst av allt vill jag bo kvar i min lilla värld som ändå är ganska så alldaglig, där jag inte behöver göra så mycket och och bara vara. Träffa Rich när jag känner för det och sedan inte tänka på något annat. Men det funkar ju inte, inte alls. Det är jobbigt när någon är klok och säger "Livet går vidare" för det är inte det man vill höra när man försöker komma underfund med känslor som kommer vällande över en när man står och tittar på hållare till skursvampar.

Jag köpte en sån idag. Hållare till skursvamp. Jag har redan en här som funkar alldeles utmärkt, men idag köpte jag en ny att ta med hem. Det var nog onödigt, sugpropparna på den nya kommer säkert inte hålla lika bra som den jag redan har. Jag köpte även en liten tillsats till mitt diskställ som man kan använda till bestick Det finns säkert i Sverige, men jag är ju inte säker så det var lika bra att ha en härifrån. Men jag tror nog det är just det, att den är härifrån. Frågan är om det är så smart om det nu kommer att påminna om en svunnen tid. Eller, snart svunnen tid.

Förutom detta har jag idag även köpt en liten mini visp, en såndär kock-visp med bågar istället för krull. Sedan inhandlades ett lakan som är sytt att passa över hela sängen, så vi får hoppas på att det gör det nu eftersom måtten är annorlunda. Proppar till flaskor inhandlades, samt insatser till flaskor som gör att saker och ting rinner i en stråle istället för att skvalpa ur som det ibland gör när man försöker hälla med en flaska. Varför detta var ett viktigt inköp har jag ingen som helst aning om. Nu verkar det lite löjligt.
På vägen hem handlades det som "behövdes" från pharmacian in, bl.a. shampo, balsam, Paul Mitchell Sleek Shine plus rakhyvlar. Men just rakhyvlarna var viktiga för just denna varianten går inte att få tag på i Sverige (Gillette utan en massa Diva och Goddess som ordföljd, de ger alla mig någon slag irritation förutom att de är så dyra). 140kr för 8 refill är ganska billigt eftersom 4 refill kostar runt 100kr i Sverige. Och de kan jag ju dessutom säga att de varken tar plats eller vikt i baget, så det var ju faktiskt lite av en investering. Sen kan man ju debattera hur jag ska redogöra för 3 liter shampoo, men det tar vi en annan gång.

Imorgon får jag i alla fall diskutera alla dessa tankar med någon som kan göra lite matte och kolla upp företag åt mig om det trots allt visar sig behövas. Will och jag pratar tydligen med varandra igen och imorgon ska vi gå ut och äta Cheesy Shrimp, som jag kallar den rätt jag tidigare intagit två gånger på Red Lobster. Imorgon blir det min tredje, och förmodligen sista gång på detta väldigt Amerikanska ställe. Och det är just räkorna i ostsås som är väldigt goda, de friterade räkorna och de i vitlöks smör är inte fullt lika härliga. Egenteligen är det nog inte så gott alls, men men.

Just det ja, jag skulle ju berätta om min lilla shopping tur... eller turer, som det ju blivit. Häromdagen köpte jag nya Converse som nog kommer bli mer än godkända av Hannah. De har en liten grej som kanske inte stämmer in på mig (just det, döskallarna... med rosett, till och med) med det är på insidan så det gör nog inte så mycket. Jag har bruna sedan tidigare som tyvär blivit helt utslitna, och jag har tyckt mycket om dem. De hade inga bruna denna gången, så det blev svarta. Fast de hade Levi's som ser ut precis som Converse i brunt, så dem köpte jag också (väldigt billiga, faktiskt - runt 200 spänn!). Sedan hittade jag ett par Tahari ballet slippers som jag köpte (fast i svart, inte inte inte vitt). Men idag gjorde jag nog det mest udda inköpet, förutom mina cowboys inspirerade boots - nämligen bronsfärgade ballerina slippers. Ojoj. Fast de är ganska neutrala ändå, och lite roligare än svarta. Fast nu får det nog vara slutshoppat med skor eftersom... jo, just det - de ska med mig på något sätt och helst inte behöva kosta för mycket i slutändan. Dagen till ära hade jag på mig mina nya svarta Converse men vädermännen här är lite förvirrade och trodde att PM kommer i AM så det regnade hela dagen. Kanske inte så kul att ha nya skor när det regnar, eller? Men det som gjorde dagen till en riktig pina var det faktum att jag aldrig kan ha nya skor på mig utan att få skavsår eller värre. Idag var det lite värre än vanligt och till och med jag blev lite chockad över hur illa det var. Ajaj. Fast det gör ju inte ont om jag inte har skor på mig, så det passar ju bra att jag är ledig imorgon så att jag kan stanna hemma och läka lite. Och kanske ha mina andra fina, nya skor när jag går ut imorgon kväll.

Nej, som vanligt har det blivit sängdags igen. Tur att man har så nära till sängen!

Sunday, March 21, 2010

Just det. Jag glömde ju säga att anledningen till att jag funderar på att inte använda mig av ett flyttföretag eller skicka lådor via båt är att ett av företagen jag pratade med självmant sa "Du, det här blir en dyr historia. Du kan nog köpa allt nytt för samma pris, så tänk på detta ett tag." Och det var ändå ett av de företag som erbjöd ett billigare pris. Om till och med de säger att man kanske ska tänka om så är det nog dags att göra det.

Man kan få många kaffebryggare för 10.000kr.

Så. Just nu ser det ut som igår - en bokpåse, två lådor och kanske kanske en extra väska eller låda på flyget.

Det har inte hänt så mycket sedan jag skrev sist, det är nog mest saker och ting som lägger sig och man kommer fram till vad man vill och vad som känns bäst. Just nu resonerar jag väldigt mycket kring just mina saker, och det jag har starkast band till är just böcker. Kläder... nja, har jag inte använt något på länge kanske det är onödigt att behålla det och spendera pengar på att skicka det. Jag ska ju ändå börja hård-träna och hålla koll på dieten igen i vilket fall som helst. Istället kommer jag beställa lite nya kläder (för jag orkar inte gå och shoppa i affärer just nu) och det kommer bli lite nya jeans och några fräsha tröjor till våren. Förutom det tar jag med mig sådant jag fortfarande använder, och resten går till välgörenhet.

Ska nog börja packa saker till välgörenhet snarast, så att jag får ut saker som bara är i vägen. Då blir det nog lättare att välja vad man vill ha kvar. Har ju massor med böcker och block osv som jag inte vill ha kvar ändå.

Rich var här idag, och det var en välbehövd break från allt. Vi gjorde ingeting förutom att titta på tv och äta. Jag lyckades olja in alla mina träslevar, men ibland får jag sådana ryck och det verkade som en bra sysselsättning medan jag väntade på att riset skulle koka och Rich ändå höll på med sitt fantasy football eller baseball eller vad det nu var. Sen var det ju tur att maten blev bra... varför är det så att det som är enklast att laga också är det som är godast? Gjorde min kyklingfilê med lök, vitlök, bambuskott, vattenkastanj och minimajs. Sen smaksätter man med soja och sesamolja (och salt och peppar) och det är allt... det är nog vår favorit, alltid lika gott (och Rich äter alltid lika mycket, vilket ju är en komplimang i sig). Idag gjorde jag ris till också, men det brukar jag inte göra.

Jo pappa, lite mat infromation får man allt ta del av när man läser bloggar - men än har du ju inte behövt läsa om frukost!

Nu blir det läggdags, ska upp tidigt imorgon. Jobbar ju bara för en familj nu, mina favoriter, och det blir ca 3 dagar i veckan vilket är perfekt. Jag kommer ju iväg och träffar härliga människor och får lite ärenden gjorda samtidigt som jag tjänar lite pengar - alltid positivit. Det har varit extra härligt de senaste dagarna eftersom vädret varit så fint och lilla E har kunnat springa omkring. Hon lärde sig gå för två-tre veckor sedan, och det är något särskilt med ett litet barn som fortfarande tycker det är underbart att gå och springa. Sen kan man ju undra varför de alltid springer i motsatt riktning än vad alla andra gör, men det är väl som det är. Jag är lite avundsjuk på lilla E... häromdagen gick hon fram till den lilla muren som gränsar till vattnet, la upp armarna och hakan på händerna och tittade ut över vattnet. Det är inte många 1åringar som kan göra det, inte! (oroa er inte, det finns ett staket ovanpå muren så det finns ingen risk för att någon trillar i om de verkligen inte försöke). De vet nog hur bra de har det, men ibland kan man inte hjälpa att man vill få dem att förstå precis *hur* bra de har det.

Just det, läggdags! Gonatt.

Saturday, March 20, 2010

Man kan ha kul och få värre huvudvärk för mindre.

Har tittat, jämfört och filurat på vad och hur jag lättast och billigast ska få saker till Sverige. Det verkar som en kombination av olika alternativ är den enda lösningen, så Axelsons får börja förbereda sig på att få lite stora paket om några veckor.

Efter att ha hört med olika företag verkar det som om att de som skickar boxar via båt inte är att förlita sig på, inte ens lite. Och även om jag nog skulle vara ok med att skiljas från en del av mina saker finns det annat som jag skulle bli lite mer än irriterad över om det visade sig att de inte kommit fram.

Att skicka en stor låda på runt 12 kg kostar ca 700 kr per låda. Att skicka en stor säck med böcker, upp till 30 kg, kostar 350kr för de första 5kg och sedan 35kr per extra .5kg. Vet inte hur mycket mina böcker väger men det verkar vara en vetting lösning som rekommenderas av en del - och så måste man ju inte slänga i böckerna i säcken utan kan packetera inom säcken så att allt ligger lite finare och tål att slängas omkring en del. 

Flygbolaget är små snikna idioter som bara låter dig flyga med en väska. Väska nr 2 kostar 500 kr och väska nummer tree 1500. Varje väska efter väska nr 2 kostar 1500, typ. Så jag funderar på att ta tre väskor, och då betala 2000 för dem. Men då får man ju dem säkert, så det borde ju gå. Kanske.

Och sedan får jag helt enkelt fint packetera de lite mer ömtåliga föremål jag vill skicka med peanuts och bubbelplast och hoppas på det bästa. Det jag vet att jag vill skicka på detta sätt är än så länge en skål, ett uppläggningsfat, tre flaskor samt en ram. Sen får det väl bli en eller två lådor med garn och lite blandat, som anteckningsböcker (de får inte skickas med de andra böckerna sedan det finns regler som säger att bäcker som skickas i MBags måste vara tryckta, dvs inte utskrivna hemma eller handskrivna).

Så det kanske slutar med att det kostar lika mycket som jag fått erbjudande för från andra ställen, men skillnaden är att jag får dem snabbare (spelar ingen större roll egenteligen) och att jag har lite mer garantier på min sida. Plus att man vet att man använder ett pålitligt företag, dvs Amerikanska posten, och inte något som man hittat på internet. Att man sedan kommer bli ganska selektiv är nog bara en positiv sak eftersom jag trots allt inte vill ha med mig för mycket eftersom jag inte vet vart jag då ska göra av allt.

Jo, såhär kul har jag det. Jag har dessutom hunnit med att laga färska musslor i vitvinssås samt fått huvudvärk av att lyssna på grannar som nog köpt nya, fina högtalare till trädgården och tyckte att idag var en helt underbart perfekt dag att testa dessa på. Jag har fått lyssna till basen av flera populära sånger men också klassiker som I Will Surive etc ända sedan kl. 10 imorse. De stängde precis av, och det var nog tur det för annars hade jag börjat ringa lite olika ställen för att se om någon snäll polisman skulle kunna be dem sänka ljudet. Och jag överdriver inte, non-stop sedan kl 10 (dvs 11 timmar, NONSTOP) med bas som fått väggarna att skaka.

Och, just det.. våren har kommit hit. Vi har haft 18C och solsken i fyra fem dagar nu. Lite oväntat men härligt ändå. 

Thursday, March 18, 2010

Oj så kul man kan ha det.

Tittar på priser på att få saker skickade till Sverige och just nu verkar det som att posten är bästa alternativet. Vem hade kunnat tro det?! Det rör sig om 400-650kr/paket, men då kommer det fram inom 10 dagar. Allt annat jag tittat på rör sig om ungefär samma pris men då tar det en månad eller mer, plus att William inte hittat något företag som verkar seriöst. Hellre att man lägger ut lite mer och betalar ett fast pris från början än att man sitter fast med sina grejor för att ett företag helt plötsligt ändrat sig och vill ha mer eller skickat ens lådor till fel port.

Så det blir väl så att jag inte tar med mig så mycket hem, helt enkelt. Känns allt lite konstigt att behöva välja vad som känns viktigast från det man haft med sig och runt sig de senaste 7 åren.

Wednesday, March 17, 2010

Idag har inte varit en bra dag, alls. Snarare helt omvänd eftersom jag haft otroligt ont i huvudet och mått illa mest hela dagen. Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att det hela rörde sig om baksmälla, men då måste man ju ha ingagit alkohol och det har jag inte gjort. Men men, det går förhoppningsvis över snart - mår faktiskt ganska mycket bättre redan, sedan jag kommit hem igen.

"Jobbade" idag, mest för att träffa mina små favoriter. Det tog ett tag innan minstingen höll med om att hon kom ihåg mig, men när hon väl tillkännagav detta fick jag många kramar och till och med en blöt bebis puss. Och så lite härliga klappar som gjorde lite ont men det är trots allt tanken som räknas!

När Moo väl såg mig kom hon springade med sån fart att jag trodde jag skulle trilla omkull, men hon hoppade upp ganska smidigt ändå. Hennes mamma berättade att hon sagt att hon hoppades att jag hade med mig den blå hatten, men att det viktigaste var ju att jag kom och det gjorde ju inte så mycket om jag inte tog mössan med mig, men att hon skulle bli väldigt glad om jag gjorde det. Nu blev det så att jag glömt tvätta mössan (vilket gör den mycket mjukare) så jag tog inte med den idag. Lite besviken blev hon, men hon vet att jag tar den med mig på Fredag så då blev allt bra igen. Jag har även med mig en överraskning till henne och hennes mamma, nämligen choklad hjärtan. Från början hade jag två lådor med mig men nu finns det bara en kvar. Eller, den andra finns kvar men det fattas fyra bitar, så då kanske det inte passar att ge bort den.

Nu blir det sängen... är fortfarande väldigt trött. Och jag tycker om min säng, sov som jag inte sovit på flera veckor när jag kom tillbaka. Har fortfarande väldigt svårt för att komma ur den på morgonen, men eftersom vi snart kommer skiljas så gör det nog inte så mycket. Fy vad jag kommer sakna min säng, det är nästan lite sorgligt att man kan fästa sig så vid något. Man får hoppas på att sängen i Malmö kommer bli lika älskad, vi får väl se.

Imorgon har jag inga planer alls. Kanske gym, kanske tvätt, kanske inget alls - beror på hur jag mår. Det är alldeles för varmt här, 18C var det idag... lite konsigt att gå från -2 till 18 på mindre än 48 timmar, så huvudvärken kan ju bero på det med. Vad vet jag, jag hoppas bara den inte finns kvar imorgon bitti. Jag har försökt med allt nu, förutom sömn... fast så vaknade jag ju med huvudvärk så det verkar ju inte ha hjälpt. Men nu har jag druckit kaffe, tagit vitaminer samt köpt huvudvärkstabletter och tagit min allergi medicin osv.... tror jag ska lugna mig lite nu så jag inte får huvudvärk av att försöka bli av med den.

Nej, nu går jag och lägger mig. Kan ju inte sluta skriva, men det är väl egenteligen ingen nyhet.

Sunday, March 14, 2010

Nytt inlägg fast inte här - bilder på lägenheten kan hittas här!!

Gjorde såhär för att fler ska kunna titta men jag vill inte att alla vet om just den här bloggen. :) Denna är ju lite mer för familj och nära vänner.

Wednesday, March 10, 2010

Jag trodde jag hade kameran med mig hit till Malmö men efter att ha letat hela dagen och blivit förundrad över att jag ändå var tvärsäker på att det *inte* var killarna som kom med sängen som tyckt att just en kamera skulle vara en bra suvenir kom jag på den smarta tanken att ringa hem och kolla med dem. Och jo då, där låg kameran så snällt på en låda och väntade på mig. Så, det blir tyvär inga bilder från just kameran idag, men däremot har jag några från min mobil. (Jag har nog heller inga fler meningar som blir lika långa som den första i detta inlägg).

Men, som jag nämt ovan så kom min säng idag! Jag är lite extra glad sådär, men som ni ser sitter jag uppe sent eftersom jag tycker det är läskigt att gå och lägga mig. En spärr som nog går över snart, men den sitter som berget just nu.

Sängen ser iaf mycket bekväm ut, och jag har utrustat den med bäddmadrass av dyrare slaget samt nya underlakan och påslakan. Som ytterligare dekoration finns de kuddar som jag köpte på Indiska för några veckor sedan. Som vanligt - klicka på bilderna för att se dem i större förmat!



Så här ser själva rummet ut. Igår moppade jag golven som en galning och just detta golv fick sig två moppningar med såpa och sedan en omgång med något slas parkettlack. Mycket bra resultat, fast det syns ju inte på denna bild.




Lite mer av sängen - det står ett sängbord bredvid sängen på andra sidan, men det syns ju inte. På sängbordet står det en lampa, men den syns ju inte heller, fast man ser skenet från den. Jag har räknat ut att sängen är 64cm hög med bäddmadrassen så då räknas inte täcke och kuddar, och absolut inte prydnadskuddarna.

Jag funderade ett tag på att kanske byta ut benen mot ett par på 20 cm istället, men blev medhållen då jag sa att det ju är lättare att städa under en hög säng (och det var inte bara jag som höll med mig själv som ofta är fallet, utan någon helt annan!).

Ni ser även på bilderna att Nalle Puh tagit sig fram efter att ha spenderat många år på vinden. Han skulle egenteligen varit med i USA nu men det var nog bra att han blev kvar hemma. Han får titta ut ett tag men jag tror inte han stannar så länge eftersom bäcker snart kommer från just Amerikat och de behöver plats att stå på.

Och nu är det läggdags. Gonatt!

Thursday, March 4, 2010

Jag har ju blivit urdålig på att uppdatera, men det är inte min mening att låta det gå så långt emellan uppdateringarna. Det är ju trots allt lite mycket som händer nu och jag sitter inte ner långa stunder på dagarna, inte alls. Jag är nästan lite rädd för hur mycket jag får gjort - men det ska tilläggas att jag nog inte fått lika mycket gjort om det inte var för stöd och hjälp från resten av familjen Axelson.

Nu är det Torsdag... eller, egenteligen är det ju Fredag, men eftersom jag inte laggt mig än är det fortfarande igår. Eller nåt.

Veckan, dvs Måndag, började med begravning i Malmö. Jag och pappa gjorde oss iordning och gav oss iväg runt 9 för att först hämta blommor och sedan köra. Kom fram i god tid och gick in i kapellet prick 11. Det var fint och efter begav vi oss till Margareta Paviljongen i Pildammsparken där det dracks kaffe och pratades. Det var inte så sorgligt, men jag tror inte jag haft tid att tänka på det så mycket än eftersom jag stått i så mycket.
Efter begravningskaffet åkte jag och pappa till lägenheten där jag lastade in lite väskor så jag har ombyte där, plus att jag slängde lite sopsäckar osv eftersom det står en kontainer där nu.

När vi kom hem var jag ganska trött eftersom jag spenderat det mesta av Söndagen till att plocka på vinden, och jag hade blivit tillsagd att det räckte med att plocka runt där uppe så jag satt ett tag. Sen kunde jag ju inte hålla mig så det blev till att gå upp där igen och fortsätta sorterandet.

I Tisdags åkte jag till Malmö runt 13 tiden eftersom jag skulle vara på boupptäckning tidigt på Onsdags morgonen. Jag åkte upp via Mobilia där jag tankade min mobil och köpte lite mat osv. Sedan åkte jag till lägenheten där jag åt lite och sedan gick ner i källaren för att se vad som finns där. Alldeles för mycket, visade det sig. Fick ihop en sopsäck med skräp (det är nog bra att jag inte kommer ihåg allt jag slängt, annars skulle jag nog bli mörkrädd) och samlade ihop lite som jag tänkte att jag kunde skänka och ha i lägenheten. Det enda som stannade i lägenheten var min lilla trä ko, som är en liten pall. Hans ena öra hade trillat av men jag hittade det, så det gjorde mig glad. Men nu måste jag ju köpa lim så att han kan ha sitt öra där det ska vara.

Gick och la mig alldeles för sent efter att ha gått igenom de två skåpen ovanför garderoberna i hallen. Fy så mycket saker!!

På Onsdagen gick jag upp runt 7 efter några timmars sömn och tog mig ner till Familjens Jurist där jag träffade en trevlig man som hjälpte mig med mammas boupptäckning. De hade inte fåt några papper själva så det var ju bra att jag hade med mig mina papper, dvs årsbesked osv. Det visar sig att jag får behålla lägenheten och att föreningen inte kan säga något om det. Så, nu har jag lägenhet i Malmö, precis vid Pildammsparken! Underbart!

Efter det blev jag lite gladare efersom jag inte vågat hoppas på att jag skulle få behålla lägenheten. Precis när jag gått från juristen ringde en tant från Pingstkyrkan i Malmö som jag fått kontakt med, och sa att hon kunde komma och hämta de grejor jag hade redo. Det var 12 stora sopsäckar med i princip oanvända kläder, skor, väskor, handdukar, prydnadskuddar osv samt tre banankartonger med saker som jag inte kände för att ha kvar- lite böcker och prydnadssaker från när jag var liten. Det var skönt att bli av med det eftersom det öppnade upp så mycket plats! Härligt. Fast lite ont gör det när jag tänker på det, men vad skulle jag med allt det till? Det blir för jobbigt att gå runt i det som var mammas, och kläder mm är ju bättre att det kommer till användning.

Efter att tanten varit där och hämtat allt kom en man vars fru ville köpa min korgstol. Han kollade lite, tyckte om den och slog till. Så jag fick in lite mer än förväntat för den, men inte så mycket som jag frågat efter, men jag blev mer än nöjd!

När korgstolen väl åkt iväg sorterade jag ut två vitrinskåp och satte undan sådant som jag inte vill ha i glas skåpen men inte vill lägga undan i lådor. Sedan åt jag lite lunch, och precis när jag ätit upp kom Hannah för att hjälpa till lite. Det är så härligt att få besök av systrarna, bara att umgås är mysigt. Men vi var effektiva och packade ner inte mindre än tre serviser och lite andra muggar och äggkoppar som jag inte kommer använda men som är lite sentimentala. Det kom även en dam som vill köpa min fåtölj, och kanske två mattor. En matta får hon gratis eftersom jag tänkt slänga eller skänka den ändå, så jag är glad att någon helt enkelt kommer och tar den! Hon kommer igen på lördag för att hämta fåtöjen och sen får vi se vad hon tycker om priset på mattorna.

Efter att Hanna och jag packat ner proslinet och ställt undan lite åkte vi hem till Hässleholm, där jag såklart gjorde en runda på vinden igen.

Idag har jag varit på Handelsbanken för att fixa med såndär kortmaskin som man ska ha hemma till sina kort, och sedan åkte jag till tippen med en massa papper från vinden. Jag har verkligen sparat på allt... och nu när jag är klar har jag inget kvar. Men, jag tänker som så, att om jag inte behövt eller ens tänkt på dessa papper under de senaste 7-12 (eller i vissa fall mer) åren så är det nog inget jag behöver. Det finns nu 6 tomma banankartonger, plus att jag valt ut vad jag ska ha med till Malmö och ha i lägenheten.

Idag hanns även med en runda på Maxi tillsammans med Meta, och sedan har jag kollat runt hur mycket äkta mattor kostar på blocket samt att jag fått reda på hur mycket min nya säng kommer kosta inklusive frakt. Och så har jag såklart varit på vinden och sorterat ännu mer... det är nästan helt klart där nu! Ska bara ta undan det sista, men all sortering är avslutad och det är bara till att lägga ner saker som ska skänkas i påsar osv. Fy vad skönt! Jag har nu en stor Japan låda istället för en liten som jag hade innan, och nästan allt är samlat på samma plats. Sedan har jag en Chicago låda, fast det är bara en banankartong. Sen har jag en låda med barnböcker samt en låda med vuxenböcker som ska till Malmö, fast inte än.

Det som ska till Malmö i helgen är täcke, lite köks saker, prydnadssaker och en massa från studenten som t.ex. skålar och glas osv. Så nu kan det serveras både grädde och champange, jag meddelar när ni kan komma!

Nu är klockan som sag i morgon, och jag ska nog försöka sova lite. Imorgon bär det av till Malmö där Ikea ska besökas, och sedan ska det handlas lite mat tror jag. Det blir att gå till och från Mobilia efter att jag lämnat mina Ikea inköp, så det blir nog till att gå endel. Jag funderar allvarligt på att köpa en väska på hjul så att inhandling av mat blir lite lättare, men den billigaste jag hittat kostar 399 kr så det får vänta ett tag.

Lördag kommer familjen ner och hjälper mig gå igenom förrådet plus att stol (och förhoppningsvis mattor) hämtas, och sedan bär det av till Hässleholm igen.

Tja. Som ni ser, lite mycket att stå i. Är ganska trött, om man säger så!! Jag lovar att höra av mig så fort saker lugnar ner sig, men just nu finns det ingen tid alls. Kanske är det så att detta är en försvarsmekanism för att slippa tänka och känna för mycket, men samtidigt är det lite skönt att få saker och ting iordningställda.

Nä, nu får jag sluta. Gonatt!

Oj, just det... bilder på lägenheten! Har inga inifrån än, men det kommer... här är på huset iaf!