Wednesday, April 28, 2010

Till er som har kul åt särskrivningar hittade jag just detta i mitt (ännu outgivna) CV:
Kassa uppgifter

Skulle såklart vara "kassauppgifter," om det nu ens finns något sådant ord. Men iaf, ibland lönar det sig att läsa något om och om igen. Det var ju tur att jag skrev "bra relation till kassachefer" och inte "bra relation till kassa chefer."

Så, nog med det.

Tuesday, April 27, 2010

Det blir inga kort idag eftersom molnen inte tyckt det passat att släppa fram solen. Eller, jo, lite sol fick vi här i Malmö runt lunch. Jag råkade sitta på balkongen just då, så det passade ju mig riktigt bra. Andra koppen kaffe intas numer på balkongen om det inte är alltför kallt, och idag passades det på att ansa lite växter när jag ändå var där. Det var väldigt, väldigt svårt att klippa ner clematis plantorna, men jag har ju fått instruktioner om att göra just det så nu är det gjort. Vi får hoppas på att det skjuter i höjden inom den närmaste veckan - men med tanke på hur mycket de klättrat och lyckats sno sig runt spaljen sedan i lördags ska det nog inte bli några problem.

De andra växterna verkar trivas ganska bra, men jag funderar på att plantera dem direkt i krukorna. Går det bra att göra så om man grundar med lecakulor i de krukor som inte har hål? Jag tänker som så att det ju måste ge mer utrymme åt rötter osv, men vi får väl se hur det blir med det. Omplantering kommer i sånna fall inte ske på balkongen, det är en läxa jag lärt mig sen sist. Det är väl ganska typiskt att den enda heltäckningsmatta som finns i lägenheten finns just på balkongen? Ironi om något.

Förutom att ansa clematis och lavendel har dagen spenderats med att dammsuga lägenheten. Allt har dammsugits; golv, lister, dörrkarmar, ovansidan på skåp och garderober, badrummet och t.o.m balkongen (p.g.a ovan-nämnda heltäckningsmatta). Dammsugaren är så pass stark att den i princip ryckt upp plastmattorna i både hallen och köket - jag har i och för sig märkt att de bubblat lite redan innan men det kanske blir dags att byta ut dem snart. Köket behöver ju en renovering i helhet, så den mattan kan ju vänta tills resten ska bytas ut, men hallen... tja, det blir kanske inom snarare framtid.

Men, det gjorde en enorm skillnad att få det ordentligt rent, särskilt de två mattorna som nog inte sett en rejäl dammsugning på några år. Var mamma gjort av den riktiga dammsugaren kan man allt fråga sig, men nu finns det iaf en här och det är väl det som betyder något.

En annan sak jag märkt är att väggarna här är gjorda av något mycket konstigt material. Antingen är de så porösa att inget fäster eller är de så hårda att inget går i... och på två ställen har någon lyckets få i skruvar som nu inte kommer ut, men jag har en känsla av att någon av vaktmästarna varit inne och hjälpt till att få upp dem - nu kommer de få hjälpa till att ta ner dem.

Lägenheten i övrigt är överraskande iordningställd. Det är bara köket som är rörigt eftersom jag har så mycket att diska upp (som kommit från USA och det känns lite bättre att diska det innan det sätts in i skåp osv).  Vi jobbade tydligen på rejält duktigt i lördags, jag och Ewa.

Ja, lördagen. Den är ju en berättelse i sig. Jag och Ewa hade en heldag som började runt 11 snåret i Hässleholm. Vi hade tänkt åka runt 11, men vår familj och det där med tidsplanering fungerar ju inte alltid. Vi började med ett besök på ÖB, där det inhandlades knivar och tvål - för dem som söker nya knivar till bra pris har de Fiskars, ett märke jag tänkte att jag kunde satsa på då familjen har haft en sådan kniv ett bra tag och som fortfarande funkar utmärkt. Så det blev 6 sådana, plus en knivslipare, och tvål. Sedan begav vi oss med fullastad bil (det tog tre pers 15 minuter att få in allt -tre stora väskor fyllda med saker, två lådor, dammsugare, micro, skrivare, 7 växter, en enorm kruka, lite påsar med blandat innehåll osv osv). Efter att ha stannat upp lite snabbit i en rondell tyckte Ewa att en väska åkt på växterna, så hon föreslog att vi skulle köra in någonstans för att fixa till det. Då vi fortsatte stannade plötsligt traffiken utanför Bosjökloster, och vi upptäckte lite poliser, bergningsbilar och en röd bil i ett dike. Det visade sig vara en fyrbilskrock, och vi hade första parkett till bergningen av två. Efter 15 minuter fortsatte vi och kom utan problem fram till lägenheten där vi packade ur bilen, vilket tog sin lilla tid. Efter mycket slit var tillslut allti lägenheten, där vi började packa upp. Efter att vi tömt det mesta tog vi en tur till Ikea, där de inte hade byrån jag tänkt köpa (men som visade sig väga hur mycket som helst så det tar nog ett tag innan den kommer hit). Vi kom dock tillbaka med en spegel, vattenkanna, tre krukor, servetter, äggdelare och lite annat. På vägen tillbaka hade vi kommit ihåg att köpa mat, så vi åt den innan vi tog de tomma väskorna ner till källaren där de lastades med en gammal dator, skrivare och lite annat som skulle till tippen. Vi körde inte från Malmö förän efter 20, och lyckades (som brukligt när jag sitter vid ratten) köra lite fel och tog en runda inom Lund också. Tillslut kom vi dock hem, och då var vi ganska rejält trötta.

Gårdagen var också händelserik, då jag lyckades gå upp tidigt och skjutsa en syster plus pojkvän till stationen, hem för att sova 2 timmar till, en tur till tippen och Maxi. Kl 14 kom en vit bil innehållande Elin och lilla Tuva, och vi körde mot Kristianstad. Fast först stannade vi till vid Elgiganten, där jag lyckades hitta en 2100W fön. För billigt. När jag ändå nämner det kan jag ju också nämna att den är alldeles fantastiskt bra och torkar mitt hår på max 3 minuter, vilket... tja, är bättre än att stå med en annan fön i 10 minuter. Efter Elgiganten blev det staden som jag växte upp i, och det var sig likt men ändå annorlunda. Några affärer har försvunnit, andra har kommit. Fast de stora var sig lika, och jag köpte inget förutom en lite rosa skål med fint mönster som passar perfekt att ha ett litet ljus i - jag har nämnligen invigt den idag. Vi mötte upp med herr Daniel och tog en snabb dagen-före-födelsedagen fika på Duvanders (för det stavas väl inte Dyvanders?). Mycket gott! Det bar sedan av tillbaka till Hlm, fast vi tappade Daniel någonstans på vägen.  Mycket trevlig dag, fast nästa gång åker vi nog tidigare så att vi hinner med lite mer, som Domus osv. Vet inte varför jag hängt upp mig på Domus, men iaf!

Nu är det snart dags för ett bad, och sedan sängen.

SENARE: Så bra att man kommer ihåg att klicka på "publish post" när man skrivit klart... bad avklarat, påväg till sängen. Detta skrevs före 21, så... ja, lite sent men bättre sent än aldrig.

Monday, April 26, 2010

Har inte bloggat på ett tag eftersom jag tagit en liten dator-paus. Har ju varit inne lite varje dag när jag väntat på badrum osv, men för övrigt har jag inte varit inne så mycket. Ganska skönt, om än ovant.

Ja, jag hade ju tänkt skriva men det har varit ett par händelserika dagar så det tar nog lite längre tid än vad som är hälsosamt just nu. Ska ju jobba på det där med att sova på lite bättre tider, så jag får skynda till sängen snart. Men imorgon kan jag ju skriva mer, och dessutom lägga ut bilder på balkongen (som jag inte får köpa fler blommor till för då blir jag en galen blom-tant, istället för en galen katt-tant).

Gonatt!

Tuesday, April 20, 2010

Dags för lite bilder, för det var ju ett tag sedan nu. Jag tror jag hade en bra idé för något tag sedan, att jag skulle lägga upp en bild med varje blogginlägg. Och så blev det ju inte, men nu kommer här iaf några bilder för att jämna  ut saker och ting. 


Klicka på bilderna för att se dem stora!!


















Här ser ni den nya persiennen! Visst är den fin? Jo, jag vet att den sitter ganska högt, men om man drar ner den längre så syns den andra (fula) persiennen imellan, och det blir inte snyggt. Som ni ser här så syns den nu inte alls.
Men! Ni ser även alla mina nya blommor! Jag hade inte tillräkligt många krukor så jag fick ta till en mugg (eller hink, som min familj föredrar att kalla mina precis-lagom stora kaffekoppar). De blev så olika alla krukorna att det faktiskt gick ihop. Och ser ni att jag även lyckats matcha krukan på tvättmaskinen med både brickan den står på och ramen som hänger ovanför? Helt omedvetet!






















Lite mer närbild på blommorna. Tycker om dem.





















Av någon anledning kostade denna växt lika mycket som alla i fönstret, plus en som står i sovrummet (med krukor, skall tilläggas). Hur det kommer sig vet jag ej.


























Persiennen nerdragen. Tycker det är lite gulligt att blomman tittar ut ändå, fast det ser man ju inte så tydligt på denna bild. Jag har även flyttat kvastdamsugaren till andra sidan bokhyllan... den är fin men behöver ju inte vara i fokus, precis.




















Dagens inköp. Jag har länge, länge velat ha dessa skålar. Och nu har jag dem! I lila och rosa! Kunde inte bli bättre!



















Detta är dagens inköp i sällskap av tidigare inköp. E känner nog igen de andra slevarna, och kakformen kommer snart att invigas. Ni märker när.





















 Här får ni förklaringen till varför jag valde den färgskala jag valt. Jag hade denna jättebunke redan, och då kunde jag väl lika gärna matcha den lite sådär. Och jo, denna bunke är enorm. Helt underbar, helt enkelt.






































Favorithörnan i köket. Och jo, jag använder det mesta i denna bytta ofta, trot eller ej. Så fort mina låder kommit får dessa redskap sällskap av lite fler, men då åker rivjärnen ner i lådan - de står där nu för att deras handtag är tjocka, och hjälper därför till att hålla allt annat upprätt.

Så, det är vad jag gjort idag. Men jag har även hunnit med att betala räkningar, och gått hem från Trianglen. Det tog ung. 20 minuter, tror jag - men då gick jag inte så fort utan tyckte mest att det var skönt att gå i regnet en stud. Jo, ibland kan man tycka det, särskilt när man inte varit ute och gått på ett tag.

 (Jag vet inte varför det blir så stora mellanrum mellan text och bild, men ju mer jag försöker fixa det desto värre blir det... men det funkar väl som det är, hoppas jag!)

Monday, April 19, 2010

Kvällen spenderades hos min kusin F och hans fru (eller flickvän, jag vet inte om de är gifta... ojdå) och deras underbara lilla dotter. Jag fick till och med en kram innan hon gick och la sig. Sen tyckte hon om mina skor, så det uppskattades ju, särskilt eftersom Miss M också gjorde det och brukade leka Puss in Boots de dagar jag hade dem.

I morse fick jag den brillianta ideen att puts glasdörrarna på balkongen, dvs de dörrar som går att dra för. Ringde först fastighetsbyrån och frågade om man kunde och fick putsa själv, och det fick man - nyckel skulle jag nog hitta någonstans för att kunna låsa upp dem så att de kan svängas innåt balkongen. Hittade nyklen ganska snabbt och satte igång. Det gick jättebra tills jag kom till den sista dörren som inte bara svängde upp utan helt hoppade av. Så jag stod där med en stor och ganska tung glasdörr i famnen. Oj, tänkte jag... det var ju inte bra. Och det kändes som att det kunde sluta med en dyr nota.

Men! Efter att ha fått lite lätt ånget och lite mer panik fick jag tillslut rätta på det hela. Fastighetskontoret ringde tillbaka eftersom jag ringt dem mitt i alltihop, och han undrade om jag stod här med en dörr i famnen. Jag sa att det gjorde jag inte, för då hade jag nog inte svarat... men att jag fixat det (alldeles själv!!) men att jag uppskattade att han ring tillbaka. Sen passade jag på att frånga om det kanske är ett känt fenomen, och han sa "Man kan väl säga som så att det har hänt förut." Med andra ord, det var inte bara jag som råkat stå där och undra vad sjutton jag skulle göra.

Så, efter lite jobb har jag nu glasdörrar som man kan... se igenom! Det blev en enorm skillnad, kan jag säga, fast jag fick ju putsa om en del efter alla de fingeravtryck som uppstod mitt i paniken.
Jag tror nog det kommer ta ett tag innan jag putsar igen, fast man ska ju ta itu med sina rädslor snabbt så det kanske inte tar så lång tid trots allt.

Nu får man bara hoppas på att det inte regnar på hela sommaren. Men jag antar att jag ska vara glad att det inte regnade idag.

Inga andra nyheter. Imorgon blir det bank och arbetsförmedling och faxa grejs och gå till begravningsbyrån. Kul!

Just nu har jag jätte huvudvärk, så det blir sängen nästa. Vet inte om jag håller på att bli sjuk, men jag tog vitaminer osv bara för att... imorgon blir det mycket grönsaker, har nog inte riktigt ätit så många som jag ska de senaste dagarna. Och vatten istället för kaffe är nog inte heller någon dum idé, fast jag brukar ju vara bättre på det än vad jag varit idag. Fast det brukar man nog inte få ont i halsen av, så ... tja, vi får se var detta slutar. Kan ju vara träden som knoppar utanför - förresten, körsbärsträdet precis utanför håller på att slå ut så jag kanske tar några extra dagar på mig att komma till Hlm om det börjar blomma snart... för då kommer jag sitta på balkongen och njuta av det! :)

Sunday, April 18, 2010

Jo, det var ju en sak till.

Jag börjar bli gammal. Eller sån som jag irriterade mig på när jag var liten, och tyckte att sånt beteende kunde ju gamla sluta med.

Exempel #1:
Jag blandar ihop namn, och om jag ändå får det fel bryr jag mig inte så mycket. Det gäller även det där med uttal, särskilt om ett barn blir irriterat på mig och säger "Men hon/han heter XYZ!" Då svara jag "Jaha, men det sa jag ju." Riktigt irriterande.

Exempel #2:
Jag blandar ihop saker, eller ser inte vad jag köper innan jag kommer hem, om ens då. Som när farmor köpte glass när jag var liten och man sa "Oh, vad gott med jordgubb!" och hon kunde svara "Jasså, jag trode det var choklad" eller något liknande. Det tyckte jag var så konstigt... man ser väl på paketet vad det är man köper?! Nej, tydligen inte. Höromdagen skulle jag köpa glass, och tänkte att kola lät väl gott. Men det var inte kola, det var kanel... och jag tycker inte om kanel. Så nu väntar kanelglass den som hälsar på mig näst... bara så ni vet.
Helgen har varit lung, har inte gjort så mycket (fast pappa tror ju inte på mig när jag säger det, utan att det betyder att jag målat något rum eller liknande - jag kan lova att så inte är fallet, jag skulle gärna vilja måla om men finfina popcornsväggar gör detta omöljigt).

Jag har försökt ändra om lite, men inte mycket. Som E vet har jag ju några riktigt fina slevar som jag ju fick hitta skrytplats till, och det är avklarat. Sen har jag, med tveksamt resultat, försökt skruva ner draperistångshållare. Jag fick ner de som satt till höger, på var sida om dörröppningen, men inte de som satt på vänster. Så nu ser det jättesnyggt ut med en hållare kvar på var sida. Jaja. Det är iaf bättre än en stång utan något på, och mycket mycket bättre än en stång med dammigt drapperi.

Sen har jag lyckats överbelasta lådorna i garderoben, så de trillade ner. Det var ju inte lyckat. En av grejsen som håller uppe grejsen som man drar lådan på hittar jag inte, och det är ju mycket mystiskt. Men, det kan fixas senare. Hade tänkt köpa till två lådor att ha länst ner i garderoberna men nu kanske det blir en stor låda i ena garderoben istället. Vi får se, det verkar inte jätteviktigt just nu.

Tja, på tal om garderober - jag har ändrat om i stora klädkammaren och det har blivit lite luftigare. Sängbordet som stod där innan har jag flyttat upp i ett av toppskåpen i hallen, eftersom det inte fanns något hyllplan där. Så nu har jag tre hyllplan, vilket är utmärkt och har resulterat i mycket mer plats. Ser kanske lite knasigt ut, men det funkar och sängbordet står säkert.

Och sist, men inte minst har jag strukit upp gardinerna i sovrummet med sånt där fåll-lim, och det blev faktiskt mycket bättre. Jag passade på att stryka gardinerna när jag ändå hade dem nere, och det gjorde nog också att det blev bättre.

Lite småplock finns kvar i vardagsrummet, men det får väl ta sin tid att hitta sin plats. Jag måste komma på var jag ska ha vissa saker så att jag inte glömmer att de finns, vilket jag har en tendens till att göra.

Saknar lite av mina saker nu, men det är ju påväg (får vi hoppas). Jag hade lite kul när jag insåg att det där med vulkaniskaska visst kan drabba mig - jag väntar ju på lådor som fraktas via flygplan. Men men, de kommer när de kommer och då kommer det bli ännu lite mer hemma här.

Det jag saknar mest här nu är ändå att träffa vänner och familj, jag bor ju lite avsides. Tänkte att jag nog får börja bjuda in lite människor, men bjud gäran in er själva! Eller, säg när ni har lust och komma, för just nu har jag ju inget annat på schemat, iaf inget permanent. Det kommer förhoppningsvis ändras snart.

Nu blev det plötsligt mycket som började röra sig i huvudet, vet inte varifrån allt det kom. Men jag antar att man inte kan vänta sig annat.

Hörde från J som sa att Miss M pratar mycket om mig, och jag kom på att jag ju inte skrivit något brev till henne än. Och det går ju inte an, så jag skrev ett litet brev. Hon hade lite problem med mitt svamphus, men jag sa att jag inte lyckats hitta något här än så det var ju synd att hon inte fick se mitt gamla svamhus. Tack D, den bilden har gjort susen när det gäller att hålla min berättelse "sann."

Varför blir jag alltid så aktiv på kvällen? Det är lite irriterande. Jag kan sitta hela dan och inte göra något särskilt, och sen när jag ska lägga mig kommer jag på att jag måste göra det och det och det. Och sen kommer jag inte isäng förrän några timmar senare, oftast alldeles för många timmar senare.

Ska nog ta och göra lite av det jag kan tänkas komma på att göra senare, så att det är gjort. Och då kan jag förhoppningsvis komma i säng i rimlig tid. Vi hörs!

Thursday, April 15, 2010

Tiden bara springer iväg när man inte gör något, verkar det som. Egentligen gör jag nog en del men det känns inte som det, iaf inte idag.

Idag vaknade jag av ett SMS från Rich, som tänkte att om han gick upp runt 6.15 lokal tid vore det nog tid för mig att gå upp också, särksilt som jag ligger 6 timmar före honom. Hur han kunde pricka in så rätt vet jag inte, men det var ett bra sätt att vakna på. Och om vi nu ska vara ärliga hade jag nog fortsatt sova ett bra tag eftersom jag inte hade en aning om vad klockan var.

Igår skickade William den sista lådan. Jag vet inte om det som finns i den kommer fram helt, och jag kommer inte riktigt ihåg vad jag lagt i den förutom vinglas, doftkrus och träningskläder. Det där sammanfattar nog mitt liv rigtigt bra - att inte ha en aning om vad som finns i det och det som finns är väldigt blandat. Jaja.

Håller fortfarande på att packa upp, fast nu är det mest småplock och sånt är inte kul alls märker jag. Sen kan man ju undra lite hur man tänkt när man packat, och det säger jag efter att jag varit riktigt stolt över att jag bara tagit sådant som "man behöver." Där ser man.

Har funderat på en sak sedan jag kom hem till Sverige. Många här, som syns eller vill synas ofentligt (tv, radio, bloggar osv) är otroligt negativa. Visst, det kan vara kul att påpeka någon som felstavat något eller har en tanke om något, men att endast fokusera på det negativa i vardagen? Det verkar inte sunt. Visst, jag kan bli förbannad på irriterande tanter som biter på mina pärlor men barn som skriker på resturanger, men att fokusera på det och ha det som det enda jag delar med mig av när jag skriver verkar inte bara egensinnat utan deprimerande.  Och i långa loppet - vem bryr sig, egenteligen?

Det finns kanske ingen som riktigt bryr sig om vad jag skriver här heller, men men. Om ni återkommer måste det ju finnas något här som lockar.

Jag har inte varit ute alls idag. Det var inte meningen, jag hade planer på att handla så att jag kan baka en kaka, men det kan vänta. Istället gick jag upp lite sent, som jag nämnt ovan, och åt frukost. Tycker inte alls om att titta på tv när jag äter frukost, har jag märkt - radion är mycket mer rogivande, och jag tror jag kommer börja premurera på en dagstidning så jag har lite läsning också. Sen gick jag och satte mig på balkongen med en kopp kaffe, och bara var. Det var skönt. Lite kallt men det blir nog mysigare i sommar. Kom på att jag inte alls har stående sol hela dagen utan på morgonen fram till 11 eller så. Efter det försvinner solen runt husknuten, och nu när träden börjar knoppa ser jag att jag inte kommer få så mycket refklekterad sol från huset mittemot som jag fått innan. Men jag tänkte på vad min kusin sa om det - att de hade en lägenhet som hade kvällssol och det var otroligt varmt på sommaren. Nu hoppas jag på att min lägenhet håller sig sval, och sol på morgonen kan ju vara bra för mig som inte tycker om morgnar egenteligen.

Det jag har fått gjort idag är att sätta upp en träpersienn i köket. Trodde inte det skulle passa på bra men det gjorde det minsann, särkskilt efter att jag tagit bort rullgardinen som satt ovanför. Vet inte varför jag tänkte att jag kunde ha båda, men nu blev det iaf rätt. Och snyggt! Och praktiskt, eftersom jag hellre drar ner en persienn (som är snygg och inte grå-vit efter 25 år i fönstret) än en rullgardin.

Ska nog börja med middagen nu så att jag kan ta ett bad innan det blir försent. Jag har lite svårt för det där med tider osv, när man får använda vad. Jag vet ju inte... får man verkligen inte dusha efter 10 på kvällen? Badrummet här är ju inte nära sovrummen utan mellan köket och vardagsrummet, så då borde man ju få göra det, eller? Musik osv kan jag förstå, men ändå. Jag får nog ringa förvaltaren som ska ha genomgång med mig när lägenheten skrivits över på mig, men jag bor ju här nu så det skulle ju vara bra att veta. Sen undrar jag även var sjutton pappersinsamlingen tagit vägen, det är ju inte så kul att ha påsar och säckar med papper i lägenheten men man får ju bara slänga det i återvinnings grejen, så det skulle juv ara bra om den fanns. Tycker man.

Nej, just det, middag var nästa.

Monday, April 12, 2010

Dagen har varit en ovanligt bra dag. Eller kanske inte ovanligt bra, men ovanlig och bra.

Började med ett tandläkarbesök som gick som förväntat, antar jag. Inte mycket hände förutom att jag fick bedövning, och det är ju alltid lika kul.

Sedan blev det till att fixa, fast jag glömde ju hälften av det jag skulle få gjort. Det är tur att det kommer en ny dag i morgon.

Fick hyran betald på banken för några månader framåt, så nu behöver jag inte tänka på det. Sen blev försäkringen också betald, så det känns skönt. Jag letade lite efter underlägg till matbordet, men några sådana hittade jag inte - iallafall inte några som jag skulle kunna tänka mig att ha, så det blir till att leta vidare. Åkte även till Jysk där jag inte hittade något av intresse - tycker den affären är lite småskum, men men.

Träffade min vän E och hennes lilla T, vilket var mysigt. Det är skönt att man kan träffa någon efter så många år och känna att man kan fortsätta utan att det gör någon skillnad. Det där är mycket lättare att skriva på Engelska, men ni förstår vad jag menar hoppas jag. Det var mysigt med fika och ... jag har upptäckt Nisses! Jag tror inte jag har tyckt Nisses var så kul sedan jag växte mig för stor för deras leksaksavdelning, men deras köks-del är ju inte fy skam den heller! Så där hade jag kul och det blev lite gott skratt från Es sida med kommentarer som "Du har ju inte alls förändrats!"

Kvällen blev lika mysig och i lika gott sällskap av D som tyckte att vi verkade roligare än jobbet. Eller, riktigt så var det kanske inte men det var iaf trevligt att ses efter alla dess år. Efter pizza och många timmars prat och mer mys med T blev det att återvända hem.

 Sängen har jag inte riktigt nått än, men jag är påväg dit nu.

Thursday, April 8, 2010

Jättesnabb uppdatering....

Har skickat 7 lådor idag, en till på väg till posten på någon höger som nog löser sig, hoppas jag!!

Väskor packade... en på 69lbs (31.5 av 32 kg) plus en på .... nåt liknande. Tredje är inte helt packad än men snart så!

Kommer hem om mindre än 24 timmar! Det ni! Jag ska hinna tvätta, stänga bank konto, slänga det sista och sedan flyga 8h under den tiden. Men först ska jag sova, för det ska också hinnas med!

Gonatt.

Tuesday, April 6, 2010

Jag hade en lång lista för vad jag skulle göra idag:
* Byta glas mot lakan
* Byta sytt lakan mot slätt lakan
* Lämna tillbaka kläder
* Klippa mig
* Köpa tröja till Ewa
* Köpa tröja till pappa
* Köpa handkräm

Jag fick en ska gjort... nämligen klippningen. Och oj vad det känns skönt!! Men det tog en och en halv timme (det brukar ta 20 minuter, fråga mig inte vad som hände men hon fick till sin stora belåtenhet föna mitt hår, vilket hon inte brukar få eftersom det kostar 200 kr - varför vet jag inte). Men iaf, mycket belåten är jag, och det behövdes verkligen. Sen fick hon världens driks, men det var mest för att hon alltid gör så bra ifrån sig och för att jag kommer sakna henne (säger den som klipper sig 1-2 gånger om året).

Idag hade J avskedspicknick för mig. Överrasknings party, fast Miss Moo hade ju råkat försäga sig (fast det gälls tydligen inte för hon gjorde det när hon var fyra, och fast hon bara varit fem i mindre än en vecka gör det jätteskillnad för en femåring skulle ju aaaaaaldrig sagt något!). Förra veckan gick vi hem från skolan och Moo sa "Du Sophie, jag ska berätta en sak för dig, men du får inte berätta för mamma eller Mr C att jag sagt något, för du ska egenteligen inte veta, men jag berättar ändå för jag tycker du ska veta... vi ska ha fest för dig, för att du ska åka. Fast jag får inte säga det till dig så säg inget till mamma och Mr. C..."
Jag höll mitt löfte och sa inget. Några dagar senare säger Moo "Sophie, berättade jag det jag inte fick berätta för dig? Om ditt party?" Jo, svarade jag, det hade hon berättat. "Ok... men du får inte säga till mamma eller Mr. C att jag sa något, för det är en överraskning... fast nu sa jag ju det ändå."

Idag skulle de ha picknick, jag jag tänkte inte så mycket på det förrän alla mammorna kom och satte sig hos Jo och sa att det var ju sorgligt att jag ska åka... så fattade jag att det nog var bäst att jag stannade på picknicken. Så började Jo duka upp och hade köpt canoli, stort fat med frukt, beställt två gigantiska pizzor American style, och så kom det upp en tårta där det stod "Goodbye Sophie". Då blev jag lite tårögd, det får jag ju medge.
Och sen fick jag presenter! Det var lite kul för imorse städade jag vagnen och hittade ett jättesnyggt paraply som jag ville ha men insåg att jag nog inte har tid att gå och leta upp själv, så jag tänkte att jag kan ju fråga J om jag får köpa det av henne så hon kan köpa nytt till sig sen... men jag fick precis samma! Det var lite häftigt. Det är ganska stort men fälls ihop litet, med automatisk upp och ned fällning - och det har tryck av Downtown Manhattan Skyline, urläckert! Sen fick jag en anteckningsbok med New York tryck på, och magneter med små svartvita bilder på NYC... jättemysiga. Plus en ram från Kate Spade som kostade lika mycket som mina väskor brukar (vilket säger en del, haha). Sist men inte minst.... och det som visar på hur väl Jo känner mig - $200 till en ny väska!! J sa att hon försökt hitta en men att hon tyckte det var svårt att köpa just väska till någon annan, och att hon ju vet att jag har "bestämd" smak, dvs jag vet dirket vad jag tycker om men det kan ta ett tag innan jag hittar det. Så... tjooo! Vad kul! Jag blev såklart jätteglad. :)

Sen sa J att Moo sagt att hon berättat för mig, men jag svarade att trots att hon sagt det hade jag ju inte förväntat mig allt detta. Och det var ju tur att de tog det idag eftersom jag har lite stressigt schema på Onsdag. J tyckte nog det var lite synd att Moo "försagt" sig, men jag berättade hur hon "försagt" sig och då tyckte J som jag, att det var ganska mysigt!

Så, det var pga av denna lilla fest jag inte hade tid till allt det andra. För att inte nämna att det tog så lång tid hos frisören... så det blir till att åka ner imorgon igen, men det blir nog bra för då kommer jag ju ut.

Och... just det. Dagen utfördes på 2.5 timmars sömn, vilket inte var helt frivilligt. Oj... just det. Glömde min plånbok hemma idag, så när det var dags för lunch ... tja, det blev till att promenera 20 minuter för att få den hemma hos J. Miss Moo gick välidgt mycket idag och klagade inte en enda gång... kommer sakna henne något otroligt! Hon vill alltid hålla handen när vi går, och det är så mysigt. Tycker så mycket om den tösen, det blir nog det svåraste med att åka.

Nä, nu får jag tömma lite skåp. Sopbilen kommer imorgon så det vore nog bra om jag får ut så mycket som möligt nu ikväll.

Sunday, April 4, 2010

Oj då, det var väldigt vad jag är bra på att vända på dygnet. Lite dumt det här, helt upp och ner även om man jämför med Svensk tid.

I vilket fall som helst så pågår räknandet för att skicka saker för fullt. Jag har nu läst flygbolagets websida angående bagage väldigt noga, och kommit fram till att om jag packar 32kg (9 kg extra) i första väskan kostar detta 50 dollar. Nästa väska kostar 50 dollar oavsett för upp till 23 kg, och sedan ytterligare 50 dollar om jag lägger till 9 kg. Tredje väskan kostar 100 dollar för upp till 23 kg, och efter det kostar 9 kg 50 dollar... fast den tror jag att jag håller till 23 kg.

Detta är ju dyrt. Ja.
Men! Om man jämför med Amerikanska postens priser så är det inte så dyrt. En låda på 9 kg kostar 85.95 dollar plus skatt, så då tjänar jag ju på att betala extra på flyget. En låda på 23 kg kostar 177.55 dollar, vilket betyder att jag tjänar 77.55 dollar på att ta en extra väska på flyget.
Det hela lite mer koncentrerat: Jag betalar 250 dollar via flyg, och skulle betalt ca 333 dollar för samma vikt via post.

Så nu har jag nog bestämt mig, tror jag. Så skönt! Men fy för grejor, säger jag. Tredje väskan blir nog mest böcker och lite ömtåligare saker, plus ramar med bilder osv. Jag har nu lite extra plats i väskorna jag redan packat, vilket blir bra för det finns lite plats över i båda. Kom precis på att jag inte packat några skor än, så de får väl klämmas ner någonstans de med.

Jo, där läste ni allt rätt! Jag har redan packat två väskor. Otroligt, jag vet. Men jag börjar stressa lite mer nu och vill ha detta gjort. Byråerna är tömda och kläderna sorterade, och jag börjar få mer övsikt över vad jag har.

Friday, April 2, 2010

Annan vinkel.

Cherryblossoms, klarbla himmel och 23 grader i skuggan... Happy Easter!!