Thursday, December 31, 2009

Datorn ar dod sa forvanta er inga uppdateringar pa en vecka eller mer. Ska in och se om de kan hjalpa mig imorgon, och sen far vi se hur stort hal det lamnar i planboken.

Suck.

Wednesday, December 30, 2009

Har ju inte uppdaterat nu på ett tag. Blev tillsagd att jag skulle uppdatera av någon som själv inte uppdaterat på typ en vecka så lite stött i kanten blev jag allt. Fast det har varit så mycket på sistonde så det har nog blivit lite för lätt för mig att bli just stött i kanten. Jag vet ju att det är dags att skriva, särskilt eftersom det fortfarande kommer besökare som nog förväntar sig nytt innehåll.

Så, den senaste veckan har hunnit innehålla julen, vilken var ganska hektisk. Förra veckan jobbade jag mest hela tiden, mellan 10-12 timmar om dagen (plus två timmar dit och hem) så det blev lite sådär med att komma in på datorn. Sen satt jag hundvakt mellan juldagen och annan dag jul, och tog inte med mig datorn. Det var ganksa skönt att sitta och inte göra någonting. Med sällskap av världens mysigaste och knasigaste hund (hon är stor, runt 25kg, men tycker om att sitta i knät) hade jag en mysig dag. Det tog dock ett tag för mig att somna eftersom jag hört att den förre hundvakten hade fått besök i soffan under natten, så jag inledde natten med lite mildare mardrömmar om att jag blev utputtad ur soffan. Varje gång jag vaknade låg hunden helt ovetandes och djupt sovandes i sin hundkorg, så efter en timme eller så somnade äntligen jag med.

Så, hela förra veckan jobbade jag. Torsdag, vilket ju var julafton, jobbade jag också. Samtidigt var jag inbjuden av familjen till julmiddag osv, så jag gjorde nog inte mer än vad man skulle gjort som vanligt gäst, dvs underhålla Lillan, hjälpa till med maten och duka undan, diska lite osv. Jag fick till och med julklapp, julens enda inslagna julklapp - ett par morgontofflor/inneskor som jag älskar efersom mitt golv här hemma blir så kallt på vintern. Sen fick jag ett presentkort till Sephora också, på $100, vilket var gulligt av dem. Lillan fick en bok av mig, en som hon faktiskt tycker om och kan sitta och lyssna på. Det är ganska stort med tanke på att hon typ aldrig sitter still. Mest försöker hon springa iväg från mig, och när jag väl får tag på henne säger hon "No, Feet, No!!!" Det är jag som är Feet. Ibland är jag Sofeet, men det är ganska gulligt ändå. Nu har jag nog blivit kallad det mesta... Soph, Fo, Fosi, Topi, Toby och några till.

Jag börjar inte förrän lite senare imorgon, men det börjar ändå bli lite sent, precis som det brukar.

Tuesday, December 15, 2009

Jag har något jag måste erkänna.

Jag spionerar på er.

Eller, fullt så illa kanske det inte är, men jag har en liten mekanism som loggar besökare och varifrån de kommer. Så jag vet när Sarah är i Kalmar och är uttråkad och loggar in för att se om jag uppdaterat (om det nu inte är någon annan in Kalmar som tittarförbi, i så fall: Hej!)

Så, nu tänkte jag som så att eftersom jag börjar bli lite nyfiken på er som kommer förbi så kan ni väl säga hej? Och om vi inte känner varandra kan ni väl berätta hur ni hittat hit?

Jag är en nyfiken prick, och det var därför jag intallerade denna lilla manick. Det är Google Analytics, så jag kan se varifrån någon loggat in, och vilken dag, men det är allt. Om ni har blogger tycker jag ni ska titta in på vad detta är (och om ni gör det och får besök från Whitestone, NY, USA, så är det tydligen jag... varför jag loggas in därifrån vet jag inte, vet inte ens var Whitestone is, men men.)
Innan jag installerade detta program tittade jag lite på andra, men jag tyckte om att jag inte behövde lämna ut mina inloggnings uppgifter till något som inte är bundet till Google osv. Google i sig själv är lite skrämmande eftersom man har både mail och  blog och annat genom dem, så de vet nog mer om mig än någon annan. För att inte nämna sökmotorer... lite mörkrädd blir man kanske om man tänker för mycket på det.


Men iaf, ni från Huskvarna, Malmö, Bromma, Solna, Stockholm, Helsingborg och Kristianstad kan väl säga hej eller nåt?

Ja. Nyfiken i en strut, det är jag. Särskilt om struten är fylld med godis, och detta är ju lite som det -nya godisar man aldrig sett förr men gärna vill veta mer om.

Äh. Det blev ju en löjlig gämförelse, men jag skylle på min lilla sömnpiller som jag tog innan idag (oroa er nu inte på Dykensväg, det är OTC, dvs Over The Counter, dvs Inte Receptbelaggt, dvs Inte Beroendeframkallade, dvs sånt som nog skulle vara det i Sverige men inte är det här så jag tog en halv dos för att inte bli sovandes i en vecka).
Och med det har jag bara en sak till att säga: Gonatt!

Monday, December 14, 2009

Ser att det har kommit några besökare så jag fick dåligt samvete för att jag inte uppdaterat.

Har inte så mycket att uppdatera om. Rich skulle kommit idag men fick vända om pga is på vägarna. Först blev jag sur men sen såg jag på nyheterna hur bilar slirade omkring och tänkte att det var nog tur att han inte försökte köra hela vägen, trots allt.

Jag hade kunnat gå och tvätta men så mycket energi hade jag tydligen inte, så det blev till att sitta hemma och titta på stickmönster istället. Jag spenderade lika mycket tid på det som det skulle tagit mig att sticka klart min strumpa, så det kanske inte var så lyckat.

Funderar på vad jag kan göra åt barnen jag jobbar med, någon julklapp eller så. Tänkte på en hatt eller något till Miss Moo men jag vet inte.... jag får fråga henne imorgon! Hon är min lilla bästa kompis just nu, fast i Fredags skrek hon som en stucken gris för att hon var tvungen att ha blixtlåset uppdraget HELA VÄGEN plus att hon fick ha LUVAN PÅ. Hela gatan stirrade, och vi skulle inte så långt alls. Fast med -10 var man tvungen att dra upp blixtlåset så långt det gick, det var bara så. Men ojoj vad hon kunde skrika, och ojoj vad folk tittade. Fast hon är ändå bäst och härligast.
Miss E är härlig hon med fast... hon sitter aldrig still. Aldrig. Man kan inte byta blöja på henne eller göra någonting... försöker man få på henne kläder blir hon hur arg som helst och kryper iväg. Så stannar hon på lagom avstånd (ung två tre meter bort), vänder sig om, tittar på en med den mest besvikna "hur kan du?!" blick och kryper vidare, snörvlande men arg. Väldigt gulligt, en riktig liten personligthet.

Andra familjen går bra, fast när jag var där igår fick den lilla feber så det var ju inte så kul. Föräldrarna var där så det hjälpte ju, men ändå... stackars liten. Fast hon mådde nog bäst av alla, för föräldrarna blev väldigt oroliga medans hon höll modet uppe och skojade runt så mycket det går när man har över 39 graders feber.

Tja, vad har annars hänt? Inte mycket. Har fått många samtal om jobb den kommande och följande vecka, men jag är ganska fullbokad, som tur är! Samtidigt blir jag lite... tja, lite små bitter över att folk man inte hört från sedan man intervjuvade med dem helt plötsligt ringer och är hur trevliga och vänliga som helst och undrar om jag kan komma och jobba. Varför har de inte hört av sig tidigare? De kunde ju sagt något, om än för att saga att de inte behövde hjälp just då. Nu helt plötsligt är vi jätte kompisar och kan jag inte göra dem denna jätte tjänst?! Är det verkligen säkert att jag inte kan ändra mitt schema så att det passar dem? Jag har lust att fråga varför jag ska göra det när dem jag är hos nu verkligen vill ha mig och vill att jag kommer efter jul med, men jag säger bara tack tack, kul att höra av dig, om något öppnar upps sig står du först i kö (fast jag tillägger inte "om jag känner för det, vill säga.")

Veckan som kommer blir nog precis som den ska, jobb varje dag. Börjar bli lite bättre nu, fökylningen har försvunnit fast näsan tyckte inte om när det var kallt och luften blev torr. Vet ärligt talat inte vad min näsa föredrar längre eftersom den alltid verkar protestera på ett eller annat sätt, men så länge den sitter där den ska och det går att andas genom den så ska jag inte klaga. Ser fram emot en ny vecka, fast inte tvätten som måste göras imorgon. Så länge jag kan somna ikväll ska det inte vara några problem, det tog mig några dagar att ta igen mig efter att inte kunna sova natten mellan söndag och måndag förra veckan.

Monday, December 7, 2009

Tiden flyger visst iväg!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om men jag har några bilder jag velat lägga upp (de är jätteinteressanta, lovar!) och nu har jag äntligen kommit mig för att föra över dem på datorn.

För några veckor sedan skulle Rich ta något i min frys och undrade om jordens undergång var påväg eftersom frysen var lite på bristningsgränsen vad gällde innehåll. Jag konstaterade att jo, det såg ju så ut. Några dagar senare tog jag en närmre titt på vad som fanns där och insåg att det mesta nog inte skulle ätas eftersom jag inte ätit det under det senaste året. Så det åkte ut, och resultatet blev detta:


Ha! Nu vet jag vart alla mina förvarings lådor tagit vägen!



Se så fint det blev. Och detta var *efter* att jag gått och handlat lite extra hallon och blåbär. Jag är fortfarande fundersam till hallonen på översta planet eftersom de stått där ett tag och kanske smakar konstigt nu... hm. Tål att funderas på.


Det blev inte mycket kvar i dörren heller. En vodka flaska som varit här sedan Sarah var på besök (om det var Josse eller Henrik som var följeslagare kommer jag inte ihåg, men den är iaf inte ny!) Och kaffe, bönor samt en iskudde från när knät knäppte till på gymmet.


Lite julgranskulor gör alltig roligare! Hade ju en stor låda efter att ha varit på Ikea så ljusslingan samt lampan fick lite sällskap. Ser ganska mysigt ut, faktiskt! Kan det inte vara jul året om så man kan forstätta ha detta uppe? :)

Har inte gjort så mycket i helgen eftersom mina överstalningsförsök om att jag inte höll på att bli sjuk inte fungerade. Rich ringde i morse och frågade om han fick komma och eftersom jag kände mig ok sa jag ja. Mysigt med lite sällskap, särskilt eftersom det bara var amerikansk fotboll och skidor på tv (jag tycker inte om något av det, fast med Rich här burkar det gå lättare). Han hade spelat am fotboll själv på morgonen och fick helt plötsligt världens kramp i lårmusklen. Det har hänt innan så det där men en stor karl som skriker rätt ut av smärta var inte lika shockerande denna gången, och jag vet ju hur det känns eftersom jag själv ibland får charlie's horses (dvs kramp i underbensmusklen, vad den nu heter på Svenska). Det gör lite sådär jättejättejätteont och om de är riktigt jäkliga tar de flera minuter att gå över och sen har man ont i flera dagar. Det var nog dagens största händelse.

Jag gick även till tvättomaten och det var inte alls kul. Alla torktumlarna var upptagna (och de har typ 16) men jag fick en som de använder själva (man kan lämna in tvätt om man vill och hämta dagen efter). De är mycket, mycket bättre än de som man kan änvända när man tvättar själv, så det tog inte så lång tid men det är ändå så tråkigt att sitta där och inte göra någonting. Brukar spela spel på mobilen osv, men det är ändå tradigt.

Men nu är iaf tvätten avklarad, och jag fick hem några gallons med vatten eftersom jag hade min lilla tvätt vagn med mig och kunde lasta upp lite på den.

Nu är det dags för sängen, imorgon är en lång dag och jag börjar tidigare än vanligt. Skulle lagt mig vid 23, men det händer ju aldrig i min värld. Aja!

Wednesday, December 2, 2009

Ibland får man inte saker och ting gjorda. Man har den där högen med brev som ska skickas men de glöms var dag trots att de ligger precis bredvid dörren. Och ibland måste man göra något som är lite komplicerat, som att till exempel ta kort för förnying av körkort. Det låter ju ganska enkelt, men det visar sig att så är läget inte alls. Här har de helt andra mått som de tar korten efter, och när man lite snällt frågar om de kan ta ett kort som har 14-17mm mellan öga och hakspets får man till svar att "Du, nu talar du ett språk jag inte förstår. Här i *USA* mäter vi i inches, inte minimeter eller vad det nu är du pratar om." När man sedan frågar om någon annan i kön möjligtvis skulle veta hur många delar av en inch 15mm skulle kunna vara avbryter personen igen och säger "Det kvittar vad de säger, jag kan ändå inte MINIMETER." Men när en person tilltalar en på sådant sätt blir man sur, och säger med ett drypligt sött leende att om de lyssnade så skulle de förstå att man försöker få reda på hur mycket dessa miLLimeter är i just INCHES, så vi försöker bara förtydliga (inte sagt: för sådana idioter som dig som vägrar lyssna och tydligen inte lyssnat mycket i skolan för miLLimeter lärs visst ut, men då tar man ju förgivet att du GÅTT i skolan, och det är nog lite för positivt tänkande i detta fallet).
"Fotografen" förstår då att hon ser både dum och elak ut och lägger snällt svansen mellan benen men innan hon hinner säga något säger en annan snäll man i kön att det finns ett ställe något kvarter bort där de har en PROFESSIONELL fotograf som nog kan hjälpa lite mer, och jag följde snällt hans instruktioner och gick dit istället.

Och oj så glad man kan bli när någon inte bara förstår vad man frågar efter (och vet vad mm är trots att han pratar Engelska) och dessutom är jättesnäll och trevlig. Det blir ännu bättre när hans fru ska ta kort för hon tar några stycken så att man ser någorlunda bra ut (och frågade snällt om man fick le på de kort som fotografiet skulle hamna på, för det får man tydligen inte över allt...). Det hela tog ynka 10 minuter och kostade lika mycket som det skulle gjort på posten. Och, så klart, det är ett ställe jag åker förbi nästan varje dag och skulle kunnat gå in på när som helst, men jag visste ju inte att de var så bra. För att vara ett företag som fokuserar på att ta kort och behandla bilder har de världens värsta skylt ovanför ingågnen, det ser ut som något en treåring tryckt upp. Men men, skenet bedrog och allt blev väldigt lyckat.

När jag sedan promenerade tillbaka till posten med mitt nya kort och alla dessa brev som skulle skickas kunde jag inte låta bli att le. Att det kan vara så enkelt att göra någon glad, det borde man tänka på lite oftare så att man kan göra det samma åt någon annan (fast det brukar nog de flesta göra, utan att tänka på det).

Idag tog jag mig tillbaka till gymmet och upptäckte att de bytt ut alla vikter och viktmaskiner till helt splitter nya grejor. Mycket trevlig överraskning, fast tre av mina favoriter var borta. De finns visserligen i annat format, men de maskiner de hade innan funkade helt perfekt... tja, det är lite svårt att förklara och jag tror visst jag kommer vänja mig vid de nya, men det var något speciellt med de förra maskinerna som jag tyckte extra mycket om.

Jag har även provat på att göra egen glögg, och det blev lyckat. Och helt plötsligt smakade den jag köpte på Ikea inte alls lika gott och jag förstår varför man har sånna där små glöggkoppar (som jag säker har några uppsättningar av på vinden i Hässleholm!) Vet ni att man ska göra glögg på vin (jo, det visste ni nog) men att man sen ska tillsätta en halv LITER vodka (eller brandy)? Vaddå starkglögg?? Och så ska man inte koka den heller, för då försvinner ju alkoholen. Jag måste medge att jag gav min glögg en liten kokning för jag ville inte alls ha alkohol i min, så den där vodkan uteblev den med. Har ungefär en liter färdig glögg och den kommer nog räcka ett tag, minst sagt.

Annars har det inte hänt så mycket. Jobbade inte idag men imorgon ska jag jobba, så det blir nog bra. Jag hade tänkt att jag skulle prova en ny rutin imorgon bitti, nämligen att gå upp lite tidigare för att gå till gymmet *innan* jag går till jobbet vilket jag aldrig gjort innan (om jag inte börjat förrän 19 eller nåt). Det låter kanske lite pretantiöst men jag kommer inte gå upp 5 eller nåt, mer runt 8 eftersom jag börjar jobba runt 14, så då har jag ju lite tid. Fast det är ändå ganska abitiösa planer för att vara jag eftersom jag burkar tycka om att sova så länge som möjligt (idag sov jag till just 14, men det var inte alls planerat och jag blev mist sagt shockad när jag vaknade!). 

Nu har klockan lyckats springa iväg igen så det blir sängs bums om mina planer alls ska fungera. Gonatt!!

Friday, November 27, 2009

Jag skrev ju att jag skulle lägga upp bilder på mitt julpynt, så här kommer det några plus lite andra som inte riktigt har med julen att göra.

Som vanligt - för att se större variant av bilderna så klicka på dem!


 Detta är min adventsljusstake som jag tycker så mycket om!



 
Bild på lite mer av köket plus adventsljusstake.




Inte så bra mobil-bild på julstjärnan.




Lite  bättre närbild på julstjärnan. De hade inte det jag letade efter så det blev till att improvisera.






Söta julgranskulor som glittrar lite mer än vad man ser här. Hade tänkt hänga upp dem någonstans, men de passade bra här så de får nog stanna. Sen har jag ju lika många till som jag kan hänga upp om jag skulle vilja.




Den nya blomman som passar in mycket bättre än den gamla.




Vy över solnedgång bortom New Jersey.




Knasig Baby E.




Vid hamnpromenaden i Battery Park City.




Fint höstväder och fina färger.




Lite småcool bild, vet inte hur den blev så men tycker om den.




En av ... tja, vad man nu kallar dem, men efter att NY Yankees van sin 27 världsserie så hade de en parad där spelarna står på dessa och åker upp på Broadway från Battery Park till City Hall.



 
Ny dörrmatta. Jo, ni vill visst se bild på det!!
Jag skulle skriva att idag var Thanksgiving och önska er alla en happy sådan, men så visar det sig att det var inte alls idag utan igår. Så går det kanske när man, som jag, har lättast att fördriva tiden snabbt på kvällarna.

Men, i vilket fall som helst så hade jag en riktigt Happy Thanksgiving. Jag blev tillfrågad av nya familjen om jag ville följa med till mannens föräldrars hus (ojoj, skrev nästan föräldrar's hus... oops), fast för att jobba. Jag sa att det är klart jag gör det - vad skulle jag annars gjort? Suttit hemma och inte gjort någonting, eller snarare sovit bort hela dagen.

Så, jag gav mig iväg runt lunch för att vara där runt 13.30, fast det blev att jag kom dit kl 14 eftersom Lillan sov. Jag tog chancen att gå och köpa en kaffe och sedan köpte jag lite mineralvatten som de bett om, och efersom jag inte kunde hitta blommor blev det två flaskor cider istället.

Sedan blev det att hjälpa till med lunch till Lillan, fast den ville hon såklart inte ha. Efter detta misslyckade försök och ett litet powerstruggle med att få på klänning gav vi oss iväg via bil till Staten Islan.

Första gången jag var på Staten Island! Jag har lagt till med båt innan, men jag gick aldrig av båten så det var intressant. Tydligen finns det både bra och dåliga områden, där de sämre områdena verkligen är sådana man inte ska vistas i om man nu inte ska köpa crack eller nåt. Men, svärförädrarna bodde iaf i ett väldigt charmigt, riktigt typiskt Amerikanst villa område (där villorna inte är villor, riktigt, utan små söta hus som ser helt olika ut och där man kan förseställa sig de som bor där och efter ett tag så kommer man på att man har små historier till varje hus som särkert inte alls stämmer överens med verkligheten). Lillan var så glad att få se sina farföräldrar, och det var hunden också. Den stackarn var tydligen åksjuk och var väldigt glad att vara framme. Eftersom Lillan var upptagen erbjöd jag mig att ta hunden på en runda, och det var riktigt mysigt. Vädret var lagom fint, inte kallt alls och ganska soligt, plus att det var kul att få se området.

Sedan var det till att hjälpa till och hålla reda på Lillan, och hjälpa till och ställa undan och så vidare... dvs inte mycket annorlunda från hur det burkar gå till på "fester" man befinner sig på, fast det är kanske svenskt att tänka så? Fick prova en lite pizza bit, plus väligt god crab eller clam bake (fråga mig inte vad det är, men det var ganska gott fast det inte såg så ut!!)

Mannen hade lovat att middagen skulle leva upp till alla förväntningar, men jag har lärt mig av tidigare erfarenheter att man inte ska hoppas på för mycket när andra står för matlagningen i det här landet. Men, jag måste medge att maten var riktigt god (och jag lyckades till och med äta upp eggplant parmesan gratängen som någon la upp en riktigt stor bit av åt mig. Jag frågade om man verkligen behövde äta upp hela biten, och blev tillsagd att om det var något som behövdes ätas upp så var det just den eftersom det var husets stolthet och det skulle bli mycket ståhej om det lämnades något på tallriken... och de verkade inte skämta om det, heller!)

Kalkonen var god, men jag tycker nog mest om stuffingen. Och så hade det någon slag potatis paj, vilket i princip var potatis mos med massor av ost som stått i ugnen.. hujeda mig, den var god! Sen var det en massa annat men jag tror inte jag fick något av det, men det var nog som det var. Jo, nån grönsak var det också, som var god. Broccolirabi kallas det och är som mini broccoli på långa stjälkar, eller nåt.

Sedan hjälpte jag till med disk och så vidare, och när lillan lagt sig blev det tid över till efterätt (lite mycket där). Kl 21 var det dags att skjusta mig till båten och farmor till hennes service lägenhet, så jag kom hem prick 23 vilket inte var så sent alls.

Igår jobbade jag kväll för dem och gick runt 23. Taxin kom snabbt men så fort vi kom ut på FDR (motorvägen som går upp längs västra sidan av Manhattan) var det totalstopp. Helt, fullt totalstop med stor skyllt som snällt upplyste oss om "ACCIDENT AHEAD ALL LANES CLOSED AT GRAND ST." Så efter att vi stått där, helt still, i typ 45 minuter gjorde vi som dem som kom efter oss - vände om och körde tillbaka (på motorvägen!!) till en on ramp som tydligen nu var en off ramp. När vi kom till West Side Highway (dvs motorväge på västra sidan av Manhattan) så tog det 30 minuter max innan vi (eller jag) var hemma.

Nya familjen verkar bra, jag trivs och det är kul att prata svenska varje dag! Lillan förstår lite svenska men hon svarar mest på engelska, och hon har börjat prata en hel del. Vi har haft lite "bonding time" denna veckan  och i går (ursäkta, förrgår, dvs Onsdag) gick vi ut helt själva och var på open play på kids gymmet som egenteligen är ett stort lekrum med stor studsmatta, ringar att hänga i lite, saker att klättre på osv. Det gick hur bra som helst, fast det bara var hon och jag. Hon är en mysig liten tjej, väldigt söt med stora runda kinder och ljustbrunt lockigt hår. Hon är en riktig två-åring - allt ska ut, allt ska öppnas och saker släng för att sedan överges och nästa sak ska öppnas och tömmas och sedan skrattar vi och springer iväg och öppnar barnsäkra lås för att leka med fönsterputs och annat kul. Så det blir mycket stohej, men det är ganska kul.

Jag har märkt att trots att jag jobbat mycket denna veckan och det har varit många nya intryck så är jag inte alls stressad. Jag var verkligen inte bekväm med den andra familjen och eftersom mamman var helt knasig blev det bara stress, plus att deras katter var jättejobbiga. Den nya familjen är helt annorlunda och båda föräldrarna är välidgt engagerade (den andra pappan träffade jag tre gånger på tre år.... säger kanske lite om familjeförhållandena?) Plus att jag blev inbjuden till svärföräldrarna, det säger mycket om deras förtroende, fast sen vet man ju inte om det var så att de också skulle ge sitt medgivande eller nåt. Men hur som helst så trivs jag riktigt bra, och att jobba för dem och J och tidnignen kommer bli toppen! Känns så skönt, och jag är helt klart redo att kämpa iväg till gymmet igen - jag har inte gått på länge eftersom jag varit så stressad och inte mått bra.

I övrigt så har jag varit på Ikea och blivit riktigt jul förbredd! Köpte en avdventsljusstake!! Jag är så glad i den - den står i fönstret i köket och varje gång jag ser den blir jag glad. Jag har inte haft jul saker eller ljulpyntat sedan jag flyttade hit, i princip (med undantag för när Axelsonnarna kom hit) men i år tänkte jag att eftersom det gör en glad, varför inte? Köpte en julstjärna också, fast den är jag inte lika nöjdt med. Får ta kort och lägga i här nu i helgen så ni får se.
Sen hade de ju glögg! Så det blev lite av det också, plus pepparkakor, Paradis ask, diskborstar, en knivslipare som jag letat efter jättelänge (i platt format, om det säger er något... men den är helt fantastisk, rekommenderas starkt!!), underlägg, julgranskulor (fast julgran ska jag inte ha), ljus, ljusslinga, blomma, en liters måttskål, köksredaskapsset i trä och lite annat smått och gott. Jo, just det, toaborste. Den råkade ligga överst när jag åkte hem på tåget så alla som tittade i min påse skrattade lite och tittade sedan konsigt på mig. Vaddå, är det konsigt att köpa toaborste för 99 cent? Det är väl bara smart?? Just det, köpte ju en tvättkorg också, en sån där billig ihopfäll bar - de passar perfekt i min garderob och en av mina gamla gick isönder hörom veckan och tejp hjälpte inte riktigt.

Vad annars? Inte så mycket, antar jag. J har varit på semester denna veckan så nästa jobbar jag hela veckan, vad jag vet. Ser fram emot det, måste jag säga!

Det var säkert mycket jag glömde skriva om nu, men det kommer ju en ny dag imorgon så det kan skrivas mer då. Nu är det läggdags eftersom klockan är mycket. Fast imorgon får jag sova så länge jag vill, och det ska bli skönt.

Saturday, November 21, 2009

Kanske dags för att uppdatera lite.

Mycket nytt, fast jag höll på att skriva "inget nytt att rapportera om." Vilket ju inte alls är sant.

Jag har slutat på ett jobb, fått ett annat, har semester från ett tredje och vet inte vad jag ska göra på det fjärde.

...

Ska jag ta det där från början? Ok.

Sedan förra hösten jag jag jobbat för en familj varje Tisdag och Torsdag 10-16. Ibland har det varit 11-17, ibland 10-17... tja, ni förstår. Jag har iallafall jobbat för dem varje Tis/Tors, aldrig ringt in sjuk, inte tagit ledigt och så vidare. När de i somras bestämde sig för att åka på semester i fyra veckor (efter att ha sagt att de skulle vara iväg i två) och dessutom tyckte att det passade hur bra som helst att inte betala mig under de veckorna blev jag lite... tja, lite små sur och lite bitter, sisådär. Ett tag var jag ganska förbannad men det hjälper sällan i dessa situationer. För två veckor sedan kom jag till jobbet, min vana trogen, och fick reda på att de ville ta en paus på tre veckor men att de (eller, tja, de och de, mamman pratar vi om här) sedan ville att jag skulle komma tillbaka. Jag sa att det tyckte jag inte var så schyst, att säga det precis när det tydligen ska hända och inte förvarna lite så att jag kunde planera något annat. Det är ju det där med hyra, sa jag. Den ska ju betalas och det blir ju lite svårt om jag nu inte får betalt. Men det var tydligen inte snällt av mig att säga det, men utgången blev iaf att jag jobbade två veckor till och att vi nu har vår "tre veckors paus."

I går var sista dagen på dessa två veckor, och när jag gick så sa mamman att om jag fick erbjudande om annat jobb, kunde jag inte låta henne få veta det då så att hon kunde säga om hon ville behålla mig eller inte.

Ha! Det kändes ganska skönt att kunna säga "Jag har redan fått erbjudande om fast jobb, och de är villiga att planera sitt schema runt de dagar jag jobbar hos Jo. Dessutom är det 8-18 timmar mer i veckan än vad du har erbjudit mig hitills. Men, varför ringer du inte när du tänkt ut vad du behöver och vad som funkar för mig så kan vi prata mer då."

Jag tror inte vi kommer prata mer, iaf så hoppas jag på det. Varför ska jag stanna hos någon som varit en skitstövel mer än en gång och dessutom har mage att be mig säga nej till något som ger mig några tusen mer i månaden, och där de dessutom verkar trevliga? Det där med att vara trevlig och schyst gör ganska mycket om man vill att någon ska jobba för en, vet du!

Så, vad är det nu jag pratar om?

Jo, ni, jag har hittat nytt jobb! Hos en "svensk" familj! Mamman kommer från Göteborg (tror jag) och pappan är New York Italienare. De är riktigt härliga och har en liten tjej på 21 månader som är hur go som helst (men väldigt mammig). Mamman hade tidigare eget choklad bolag och pappan är advokat, och jag blev lite imponerad av några av hans klienter måste jag medge. Det har gått bra denna veckan, fast jag tror lill-tjejen undrar varför jag är där hela tiden. Som sagt, lite mammig men vilken 2 åring är inte det? Plus att de just flyttat och hennas andra barnflicka försvann i samband med det (typ) så det måste vara lite knasigt. Dessutom pratar jag ju det där konstiga språket hela tiden (hon förstår lite svensk, men svarar mest på engelska). Men det får vi jobba på!
Just nu är det upp till lilla Miss om det är så att jag verkligen får jobbet, men jag ska dit hela nästa vecka (eller kanske inte hela, men delar - Miss Moo med familj är på semester i Bahamas, så jag har några extra dagar ledigt).

Det där med Miss Moos familj var ju lite kul... jag frågade Moo om jag inte kunde få följa med, och det tyckte hon ju var en toppen ide! Och jag med, för den delen. Fast det blev ju inte så. I vilket fall som helst så har mamman, J, varit medveten om den andra knäppgökmamman, och stöttat mig i att gå vidare. Idag när jag jobbat klart fick jag lite extra eftersom de inte är här nästa vecka, och jag insåg att hon ju var tvungen att ge mig lite extra eftersom hon hållt med mig när jag klagat på den andra skatan... haha. Hon hade ju inte behövt eftersom jag vetat om att de ska iväg i några veckor, men ändå. Det skulle ju sett lite galet ut om hon hållt med mig om att de andra betedde sig illa om hon sen gjorde nästan samma sak själv (fast i mina ögon är det stor skillnad).

Mitt tredje jobb, dvs Moo&Co, är helt ok. Som sagt, ledigt nästa vecka men jag tjänar nog in skillnaden så jag oroar mig inte

Fjärde jobbat är min praktik där jag redigerar denna eländiga guide. Först skulle jag sortera i bokstavs ordning och sedan skriva in området under namnet på stället, men nu ska jag tydligen sortera efter område och sedan i bokstavsordning  innom område. Pfht. Tror jag. Jag har skrivit och frågat så att det blir rätt men inte fått något svar - om han ändrar sig igen får han ge mig de 100 dollar han lovat mig för orginal redigerigen, och sedan hitta någon annan som har lust att sitta och göra om detta om och om igen. Kul är det inte! Fast jag har lyssnat på mer musik sedan jag började jobba på detta än vad jag har på länge, så det kan ju ses som positivt.

Denna veckan har jag inte hunnit med mycket annat än att just jobba. Och "dusha" om man nu kan kalla det dush. Mer lite skvätt-och-skölj. Men så ska jag inte heller säga för ren, det blir jag. Att slutresultatet är lite halvfrusen hjärna efersom håret tvättas med iskallt vatten försöker jag att inte tänka på (djupfryst hjärna kan tydligen tänka ändå). Snart tre veckor utan varmvatten - hade ni Hässleholmare trott att jag någonsin skulle klara det? Svara nu ärligt.
Fast ikväll var jag bara så trött på det hela och tänkte att jag nog skulle uppskatta att få lite varmvatten igen. Typ.

Fy vad trött jag blev plötsligt, det är nog dags för sängen. Somnade tvärt på tåget hem idag, fast utan att trilla över som en del irriterande människor gör ibland. Sån är inte jag, nej, jag somnade ganska fint idag och satt up när jag vaknade, fast jag missat alla stopp förutom mitt...så det var ju bra. Tror inte det var så bra sömn, bara, mer lite halvt avsvimmad av utmattning, så förhoppningsvis kan jag sova länge imorgon.

TILLÄGG: Jag har läst igenom detta och ser att det finns några stavfel och så vidare, men jag hittar dem inte när jag går tillbaka för att ändra. Så jag ber om ursäkt och hoppas på överseende, och skyller på att jag inte har något svenskt ordbehandlingsprogram som kan hjälpa mig på vägen. Gonatt!

Sunday, November 15, 2009

Ny bild

En bild som Miss Moo tog i fredags. Ganska bra for en fyra-arig fotograf, och en ny bild for er darhemma sa ni kommer ihag hur jag ser ut.

Strumpor ... hur kul kan det vara?

Jättekul, visar det sig!

Titta!

Första paret strumpor som jag lyckats sticka! Första strumpan blev klar innan mamma kom hit men nu är äntligen den andra också klar, så jag har ett par!

Känner mig som en fyraåring som inte vill ta av sig sina nya skor när man ska gå och lägga sig. :)




Tjohoo! Och sköna är de också! Plus att det nog inte gör så mycket om man sover med dem på, jämfört med rosa lackskor och sådant (som sagt, fyra var jag, eller iaf däromkring).



I andra, helt fristående nyheter så ska jag prata med en svensk mamma om jobb imorgon. Vi får se hur det går, men hon låter trevlig per telefon. Har också pratat med två andra mammor, och helt plötsligt har jag fått flera samtal via min annons som finns i tidningen jag jobbar för (men den annonsen har stått där i flera månader). Efter tisdagens idioti är jag som sagt lite mer än redo att gå vidare, och det ser mer och mer ut som att Maj/Juni är då jag återvänder till Sverige. Ska börja kolla jobb och sånt nu, och har blivit väldigt sugen på att flytta till England, så vi får se vad som sker. Men det har iaf börjat röra på sig, och jag ser fram emot förändringarna.

Wednesday, November 11, 2009

Det gick ju runt en liten grej för ett tag sedan där man skulle ställa iPoden på shuffle och räkna upp de första 10 sångerna. Jag köpte igår en ny iPod, och skillnaden på modellerna kan ses här:



Som ni ser har jag inte uppdaterat min lilla Nano sedan 2004 då min familj var på besök (och Sarah, om du har den gamla gamla du köpte då... om den inte används eller inte funkar, kan inte jag få den tillbaka och lägga till den till mitt lilla iPod museum? Det skulle vara lite kul att ha gamla modeller även om de inte funkar!)
Iaf, ny iPod. Och... ojojoj är allt jag kan säga. Vilken skillnad! Ljudet är ju helt annorlunda. Och jag hade faktiskt andledning att uppdatera denna gång, så det var inte bara för att jag kände för något nytt. Min gamla har varit mer än uppskattad under de senaste fem åren, men har abara 8GB minne (och det var mycket när jag köpte den, den jag had innan hade bara 2 eller 4GB minne).

Så, min nya lilla bästa kompis har 16GB minne (och det är precis så att hela min musik samling ryms på den då jag har ynka 15GB musik på datorn eftersom jag inte laddat upp så mycket då jag inte kunnat ha mycket på iPoden ändå). Och så har den spel (jag och Klondike har haft mycket kul idag). Men, det som shockade mig mest var ändå att den har högtalare! Inte så stora och kraftiga men jag fick mig ändå en shock när jag råkade trycka play och hörde musik fast inga hörlurar var i.
Min favorit är ändå radion... hur koolt är inte det! Jag har inte lyssnat på radio på flera år, och jag tycker om det eftersom det kommer lite blandat hela tiden.
Och så har den en liten video kamera, men tja, den är väl ändå lite onödig. Kamera hade jag förstått, men video kamera? Jag antar att det är därför den har små högtalare, men ändå. Lite smålöjligt om du frågar mig.

Det var just när jag upptäckte högtalarna som jag insåg att jag satt den på shuffle på alla mina 3655 sånger, och det som kom upp var nog en mycket mer riktig variant av vad jag lyssnar på än vad som kom upp sist. Det var två sånger jag tog bort eftersom de inte var mina - en Westlife som Sarah måste laddat över när hon var här, för jag har aldrig lyssnat på eller laddat ner Westlife, och skivor har jag absolut inga. Den andra var GooGoo Dolls, som måste vara Elisabeth's från när de var här får flera år sedan, för det har jag inte heller laddat ner och har inga skivor heller.

Så, vad kom då upp?

1. Astrid Lindgrens Favoriter - Pilutta-visan (en av mina favoriter, det är synd att inga barn jag tar hand om här kan svenska!!)
2. Whitney Huston - My Love Is Your Love (inget jag lyssnar på ofta men denna låter är härlig)
3. Bell and Sebastian - Me and My Major (Tigermilk är absoluta favorit-albumet, eller... ett av många)
4. Take That - Babe (need I say more? Obsessions, they last).
5. Lenny Kravitz - Believe
6. Pharell/Snoop Dog - Drop It Like Its Hot (jo, tycker den är bra, fast det har nog mer med stilen än texten att göra)
7. The Kinks - Autumn Almenac (The Kinks!! Vet inte hur många kilo deras musik hjälpt mig göra mig av med)
8. The Beach Boys - You Still Believe In Me (.... tja.)
9. FreeWheel - Save (deras första album var helt väck, men bra)
10. Robbie Williams - Do You Mind (Robbie!! Whoo!!)

Ok, vattnet är kok och det är dags för "dush" och sedan är det läggdags. Tisdagen var väldigt knasig och jag vet att vissa av er väntar på uppdatering och mer detaljer men just nu orkar jag inte. Kort verision: Mamman ville att vi skulle ta ett break på tre veckor (dvs jag får inte betalt men förväntas komma tillbaka glad i hågen och fortsätta om en månad). Jag påpekade att detta kunde skapa problem i och med att jag behöver betala hyra, och att jag inte blivit förvarnad så det var kanske lite svårt att hitta något under tiden, för att inte nämna att hitta något under tre veckor kanske inte är så lätt. Hon svarade då att det var ju inte snällt av mig att säga att om jag inte fick betalt på tre veckor så skulle jag förlora min lägenhet (vilket inte är helt sant men ... det är ju egenteligen det som kan hända) och att det då var hennes ansvar. Så nu har hon sagt att vi kör på i två veckor och sedan... tja, jag vet inte.
Men om jag ska vara ärlig så har jag aldrig tyckt om att jobba för denna familjen, mamman är konsig (haha, som ni ser!!) och barnen har inte så mycket att gå efter så de kan vara lite småjobbiga ibland. Så vi får se vad som händer nu - egenteligen kan jag, i nöd och näppe, klara mig på det jag jobbar för Jo på, men de ska iväg en vecka i slutet av November. Vi kommer försöka göra så att jag jobbar några andra dagar istället så att jag inte går i förlust, men det blir ju ialla fall några hundralappar mindre. Och om jag sen inte jobbar detta jobbet så .. tja. Det är itne så mycket i veckan eftersom det bara är 12 timmar, men ändå.

Jag har iaf en god nyhet, och det är att min hyrsevärd igår kom och sa att de inte kommer att ta någon hyra alls för de dagar vi är utan varmvatten. Vilket betyder att jag redan sparat ihop mer än 200 dollar! Helt plötsligt gör det inget om vattnet är av i en vecka till eller mer, haha.

Och jo, jag gick och köpte min iPod igår efter att jag fått nyheten om jobbet. Men, jag har märkt att här i livet (i alla fall i mitt) så brukar det funka som så att om jag sparar en massa så har jag ändå inte vad jag behöver i slutändan, men om jag forgår med en plan (som att köpa denna iPod var sedan några veckor) så brukar det lösa sig på plus-sidan. Jag vet att det låter konstigt, men det är som om mitt hopp och min tro i att det ska lösa sig funkar bättre och leder till mer positiva saker än om jag börjar oroa mig och nojjar och tror att allt ska gå åt skogen, för då gör det det.
Så jag håller humöret uppe, och jag tror det kommer lösa sig. Och nu när hyran redan är så pass mycket billigare så har jag ju sparat mer än iPoden i sig kostade, och den hade jag ju redan sparat ihop till.

Just det ja... vattnet. Kanske ska använda det innan det svalnat av igen!

Tuesday, November 10, 2009

Jag planerade ett längre inlägg med svar på Herr Göborgs fråga om Miss Moo tror på att jag bor i en flugsvamp. Nu när jag ändå nämner det så kan jag ju lika gärna berätta: Jo, hon tror helt klart på att jag bor i en flugsvamp. Med bild som bevis är det ju svårt för henne att motsäga mig, och hon säger ofta med drömmade blick (och mycket brownie i munnen, för små bitar är inte hennes grej) "Sophie, bor du verkligen i en flugsvamp? Åh, jag vill åka och titta på din flugsvamp, och din säng, och ditt kök... har man kök i en flugsvamp?"
Ibland får jag lite dåligt samvete, men hur ofta är man 4 och tror att ens barnvakt bor i en flugsvamp? Om jag var fyra och trodde att min barnvakt bodde i flugsvamp skulle jag känna mig mycket speciell, så jag vill inte riktigt förstöra det nu. På fredag har jag fått i uppdrag att ta med bild på min säng, och den kommer jag visa riktig bild på.

Idag köpte jag improviserad skohylla, eftersom det behövdes lite sådär och jag lyckades hitta en som passade in (dvs var väldigt, väldigt smal så att dörren fortfarande kan öppnas utan problem). Jag kom även ihåg att köpa ny dörrmatta, och den billigaste var ganska fin och hade färgrikt lövmotiv, så det blev den. Passar in i hallen/ingången eftersom det är lite gulorange färg där. Eller nåt liknande.

I övrigt är jag otroligt trött på datorer och bokstäver och listor och addresser just nu eftersom jag håller på att redigera ett 80 sidor långt dokument. Det ska dubbelkollas telefon nummer, addresser, områden och sedan så ska allt sammanställas i bokstavordning. Jag tycker inte om att sätta saker i bokstavsordning, men jag antar att efter det här kommer jag ha stenkoll på det, och förhoppningsvis få nytta av det i framtiden. Det skall dock tilläggas att jag får betalt för mödan denna gång, runt 7kr per sida. Klirr i kassan blir man alltid glad av, och så får jag ju mitt namn under titlen redigerare på färdig produkt så det blir ju också bra! Eller nåt. Fråga igen på Torsdag och svaret kanske blir annat, och antagligen barnförbjudet.

Nu blir det sömn. Saknar mina morgondushar, ska jag säga. En vecka utan varmvatten, fast jag har kommit in i rutin nu på det där med att koka vatten och blanda med kallt och hur man ska tvätta håret och vilket inställing dushhandtaget ska ha för att det ska gå så snabbt som möjligt så att inte hjärnan får frostskada. Antar att det är dessa små saker som gör livet mer intressant? Har bara detta att säga: Jag kommer vara en av de gladaste personerna någonsin när varmvattnet kommit tillbaka!!
Just det, ja... sömn. Go'natt!

Monday, November 2, 2009

Imorse när jag gjorde mig iordning hörde jag en massa röster utan för min dörr. Det var nog bara två, men en gammal dam med polsk-engelsk dialekt som samtalar med en inte-direkt engelsktalande spansk man kan tydligen låta som en hel buss full med människor.
Iaf, när jag gick far alla dörrar ut öppna (alla en, plus någon liten sak under trappan som är ett typ av förvarings utrymme.Den icke-engelsktalande spanska mannen visade sig komma från ConEd, gas  bolaget här i New York. En läcka, informerades jag om, och gick promt in och drog ut alla el-uttag och öppnade de fönster som kunde öppnas.

Sedan gick jag och hoppades på att huset skulle stå kvar när jag kom hem. Och det gjorde det!
Men, fick jag snart reda på, gas och varmt vatten skulle det vara ont om. I två dagar, kanske längre.

...


...

Ok. Nu förstår Familjen Axelson mitt lilla problem. Inget varmt vatten. På TVÅ DAGAR.

Jag försökte att inte få panik eller hålla hyran i fånge medans problemet löstes utan räckte snällt över mina snålt sammansparade dollar och sa att man kunde ju dusha på gymmet, om det skulle krävas.

Så jag gick runt här ett tag, lite som en vilsen höna, och ringde till folk som jag känner nära. Hm. Det var ju inte så många, bara en, och eftersom det är YANKEE TIME ikväll (Yankees vx. Phillies World Series, enda World Series i Världen där bara ETT LAND tävlar!! Ha!) så var nämnd person väääääldigt upptagen och svarade varken på SMS eller samtal.

Men så provade jag sätta på spisen, som är gas-spis och ju inte skulle fungera. Och den fungerade. Hur vet jag inte.

Lite prövande skruvade jag på varmvattnet... och fick lite ljummet vatten. Så jag hoppade nästan in i dushen med kläderna på, och fick en riktigt varm dush (nästan lite skållande, faktiskt, eftersom jag inte ville sätta till kallvatten utifall det skulle bli så att varmvattnet helt plötsligt försvan. Men det gjorde det inte!

Så jag är riktigt toasty och väldigt ren just nu. Och jag hoppas på att få in en liten dush imorgon, och förhoppningsvis kan de lösa problemet under morgondagen.

Denna gången fick jag iaf inga smarta ider som att ta ett bad efter att pappa sagt att dusha var förbjudet eftersom det var översvämmning i källaren. När mitt varma och sköna bad var slut (bad = propp = inget vatten i rören) hade jag helt glömt bort att jag inte skulle dra ur proppen, och lagom tills att jag kommer ner för trappen kommen pappa in och ser mig i full handduks mundering (dvs turban osv) och blir ... tja, minde glad. Och jag satt sedan på toan i en timme, vilket nog är första och enda gången jag faktiskt låst in mig för att jag skämmdes så!

Och nu ska jag ta och se om Yankees kan ta hem segern. Om de inte vinner ikväll kommer de tillbaka till NY på onsdag, och det blir nog liiiite firande om de vinner! Just nu är de i Philadelphia, så det blir vinst på bortaplan.. och det funkar nog nästan lika bra. Men att Yankees ska vinna är ju helt självklart!



Friday, October 30, 2009

Jaha, ja. Idag jobbade jag mellan 8.30 och 17.30, underbar dag med underbara små varelser (M och E, plus C på eftermiddagen). M hade ingen lekskola idag, så det var jag och Miss Moo med sällskap av Miss E hela långa dagen.

När jag först kom in körde vi igång diskmaskinen och sedan ville Moo dekorera mini-pumporna vi köpte häromdagen. Fram åkte glitter och klister, plus Sharpie (som dock inte fungerade, så några ansikten fick inte våra pumpor detta året). De små pumporna fick däremot färg-glada glitter hattar med små glitterbollar på (en av dem trillade av när vi kom hem, glitterbollarna menar jag, och jag fick minsan en lång föreläsning från Miss Moo om att jag inte använt tillräkligt mycket klister och att nästa år fick jag minsan och dag ta och komma ihåg det. Hmpf!) När vi skulle börja med glittret råkade Moo välta ut ett helt glitter-rör över hela köket... grönt glitter som fastnade vid allt, framför allt Miss E som vid nio måndaders ålder lyckas vara just där hon inte ska. Så vi var lite glittriga hela dan... jag visste det inte men senare när vi gick på toa i bokaffären så tyckte jag att mitt halsband nog glittrade lite ovanligt mycket... vilket visade sig vara grönt glitter. Aja!

När pumporna hade fått sina hattar (... pumpor brukar kanske inte ha hattar, men våra har iaf det i år!) gick vi på lekträff med M's kompis, och E kröp runt och åt sand och åkte rutch-kana och åt lite löv och sedan gav vi upp och åt lunch. M's kompis L var väldigt pratglad och tyckte små högar med löv såg ut som pajer och klättrade på allt som kunde klättras på och... tja, det var lite skönt när det hela var över och M, E och jag gick till bokaffären för att förtära "brownies, chocolate milk and lemonade!" Nu blev det bara de två förstnämna eftersom jag tyckte saft ovan på allt verkade lite mycket, men M tyckte vanligt vatten med en skvätt citron i gjorde susen, så det funkade ju också.

Sedan gick vi och läste några böcker och M valde den som hon kunde komma ihåg lättast (Three little bears, One with a light, One with a stick, One with a road. A spooky old tree. Do they dare enter the spooky old tree? Of course they do. Three little bears, One with a light, One with a stick, One with a rope. A creaking old stair. Do they dare go up the creaky stair? Of course they do. [en korkodil tar en björns rep på bilden] Three little bears. One with a light, One with a stick, One with the shivers. A moving wall. Do they dare go through the moving wall? Of course they do!)

Osv.

När E vaknade åt hon lite lunch (hon tycker mycket om bröd, har jag märkt) och sedan var det dags att hämta Charlie. Sedan blev det lek i parken med bästa kompisarna och sedan ringde J och sa att det nog vore bra om vi kom hem eftersom hon inte ammat på hela dagen.

Efter jobbet åkte jag upp till en pharmacia och besökte en läkare som sa att jag hade halsont (jo tack, det visste jag ju) och skrev ut antibiotika och nässpray (250kr för antibiotikan, 1200 för nässprayet... näpp, inget skoj där inte... 1200kr för ett nässpray!) Fick en annan grej utskrivet på samma gång så nu har jag sparat pengar på ytterligare ett läkarbesök, men... fy! Jo, de behöver ett omgjort häslsosystem här, det får jag ju medge. Man har helt enkelt inte råd att bli sjuk (nu har jag turen att kunna skicka in dessa kvittion till försäkringsbolaget... hoppas jag, annar blir det lite panik får jag medge). Egenteligen skulle han skrivit ut antibiotiska ögondroppar också, men det har jag redan hemma så han sa att jag skulle använda dem trots att de gick ut för två veckor sedan (tydligen är de ok ett år efter utgångsdatum, men jag tror det blir bra när väl bihålsinflamationen blivit behandlad). Men jo, de där ögondropparna kostar runt 1400kr, så det hade inte alls varit välkommet.
*Ringde precis och jag ska skicka in allt till Sverige och de sätter tydligen in det dirket på banken... det var ju smidigt! Nu får vi hoppas på att de ersätter enligt bra växelkurs!

Nu är jag iaf och ska dusha och ta antibiotika och sedan blir det läggdags. Hemma hela helgen tror jag, det är nog bäst att ta det lungt och försöka bli bättre. Trodde inte jag var sjuk men nu har jag blivit tillsagd att jag är smittsam (?) två dagar fram... smittsam för/mot vad vet jag inte, men iaf. Ska bli skönt med sääääängen!

Wednesday, October 28, 2009

Som jag nämnt tappade jag min mobil när mamma var här. Jag vet inte var det hände (om jag visste hade jag nog inte tappat den, smart sagt det där) men när vi stod på perrongen på Fulston St och väntade på tåget var inte mobilen i fickan. Jag hoppas bara att den som hittade den inte hittade den för snabbt eftersom mitt lösenord var satt att komma på efter 1 timme, så om det tog längre tid än så för någon att hitta den så var den i princip oanvändbar.

Iaf, som jag också nämde var mitt humör inte på topp efter detta, och jag började tänka på att spärra osv. Man får själv stå för de kostnader som uppstår fram tills det man spärrar telefonen, så man hör skräckhistorier om hur den som hittar mobilen börjar ringa till avlägnsa släcktingar och ladda ner musik och spel, men än så länge så har jag inte sett någon sådan aktivitet på kontot så vi får hoppas på det bästa.

När vi tog Airtrain som går från A tåget till JFK frågade jag en snäll kille om han kunde kolla upp mitt mobilbolags nummer, och det kunde han. Han gav mig numret till Sprint  så jag kunde ringa och spärra. När jag gjorde det frågade jag om hur mycket det skulle kosta att ersätta mobilen (den kostar $549 ny) och det var  $100 för att få ny via försäkringen. De sa att det var bäst om jag åkte inom en butik och kollade, så det bestämdes att jag skulle göra det, men att det nog skulle kosta runt $330 om jag ville ha ny mobil inom en vecka (det tar ganska lång tid för försäkringsbolaget att skicka ny).

Mammas check-in var inte förrän 17, så jag åkte vid 16.30 så att jag skulle hinna till butiken. Innan jag åkte sa hon att hon ville ge mig pengar till en ny mobil, även om det kostade $350 (med skatt som tillkommer). Jag fick lite dåligt samvete eftesom det ju inte var hennes fel, och eftersom jag blivit så sur när jag tappade den, men hon insisterade.

Så jag satte mig på tunnelbanan igen (5 timmar på en dag! Nästan som att flyga till Sverige!!) och åkte in till Fulton St där det ligger en Sprint butik. När jag kom dit väntade jag i 30 min på att en kille skulle hjälpa mig (de andra där vet inget, något jag fått reda på genom erfarenhet). Helt plötsligt dök en tant upp som beställt tid och han höll på med henne. Han kom fram och frågade om en tjej kunde hjälpa mig och jag som var trött och irriterad och stressad började storgråta. Kul. Kände mig bara lite sådär knasig och dum, men kunde inte hjälpa det. Men hon var jättegullig och förklarade priserna och modellerna. Innan hade jag en BlackBerry Curve 8330 och jag har tyckt jättmycket om den och den har funkat hur bra som helst. Med deras priser kunde jag få en splitter ny Curve för  $199 plus en extra rabatt på $100, så slutpriset skulle bli $99 (dvs lika mycket som en fabriksomgjord modell som försäkringsbolaget skulle skickat).

Hon sa också att deras nya BlackBerry Tour 9630 kunde använda med SIM kort och att den var snäppet bättre men kom med en prislapp på $279 plus rabatt på $100, så slutpris på $179. Eftersom mamma sa att hon skulle betala slog jag till och tog en Tour, och jag är såååååå nöjd! Den kan läsa sidor min gamla mobil inte kunde, och OS på detta är mycket, mycket smidigare. I stort sett samma men med lite mer funktioner och bättre grafik.  Plus att det blev runt halva priset mot vad jag från början trodde, och mycket mycket bättre än en fabriksomgjord liten skitsak som kostat nästan lika mycket (ursäkta språket där, men det är sant). Plus att den kan användas i Sverige om det nu blir så att jag kommer tillbaka, vilket ju är ett stort plus.

Nu när jag haft den några dagar är jag fortfarande nöjd. Den har några spel (min gamla hade bara Brick Breaker vilket jag inte finner något som helst nöje i). Nu har jag något som heter Mole (ordleks spel), Klondike, Sudoku och BrickBreaker. Mole är ganska kul och hyfsat tunnelbane nöje, och sudoku är också helt ok, fast jag har inte haft hjärna att lösa så många sudoku än efersom jag varit så trött.

Den har även ordbehandlingsprogram samt en mobilvariant av Excel och PowerPoint, fast jag har inte tittat närmre på det. Och så nån tv grej jag inte helle använder så mycket.
Specs är bl.a. 3.2mp kamera/video kamera, 1GB tillsatt minne (247mb i telefonen) ... Hm. Tja, det är väl ungefär så mycket jag kommer ihåg! Det jag  går på är att den funkar och är skön att skriva på, det andra är väl mest bonus. Jag är också ganska säker på att jag inte vet hälften av vad man kan göra med den här manicken, så det blir lite överraskningsmoment här och där när man upptäcker något nytt. Och så ska de komma ut med nytt OS snart, så nu har jag ju något annat att roa mig med att kolla upp och vänta på.

I övrigt gör min hals nu otroligt ont. Eller, inte ont än, men den kommer göra det imorgon. Just nu är den mest tjock och jag kan inte svälja riktigt. Men det gör inte så mycket eftersom jag inte jobbar imorgon, tydligen. Fick SMS från mamman innan idag där hon sa att imorgon var inställt. Kan inte säga så mycket eftersom det inte hänt så ofta innan, men nu blir det ju inget betalt, vilket är mindre kul. Jag jobbar inte lördag kväll heller, så det jag jobbade idag gör knappt upp för det och imorgon blir bara förlust. Precis när jag tror jag fått något extra och kan komma ifatt händer det något som gör att allt blir skräp. Aja, nu har jag ju iaf tid att vila mig så att jag, förhoppnignsvis, blir bra till på Fredag. Eller iaf så pass att jag kan jobba. 

Monday, October 26, 2009

Sådär, ja! Nu har jag äntligen lite tid och ork att uppdatera.

Som tidigare nämnts har jag haft besök från Sverige, närmare bestämt mamma. Hon kom över för att, som hon sa, "se hur jag mår." När jag sedan frågade hur jag nu mår, så fick jag reda på ganska mycket (som tur var var jag medveten om det mesta, så det var väl... skönt?).

Det blir ju alltid lite stress när man har någon så nära inpå sig, särskilt när det inte finns några dörrar att stänga ens när man ska sova, men det gick bra. Vi gjorde lite allt möjlig - åt på mysiga resturanger, gick runt och tittade på olika områden och så köpte vi några skor och väldigt många strumpor. Det är nog bäst att sammanfatta per dag, så här kommer en uppdatering:

Onsdag: Mamma anlände till JFK runt 19.30, men jag som trott tåget skulle ta 2 timmar och inte närmare 3 kom inte förrän runt 20. När jag var 5 min från terminalen ringde någon, och det visade sig att någon som jobbade på flygplatsen med att hjälpa vilsna turister frågat mamma om hon ville ringa + sånt tycker jag är så snällt. Efter att jag kom fram tog vi taxi hem (den tog knappt 20 minuter, så det var det värt!!) och när vi kom hem hit betällde vi kinamat och sedan gick vi och la oss.

Torsdag: Jag jobbade under dagen så mamma underhöll sig själv. Kl. 16 möttes vi utan för byggnaden och gick (eller sprang, eftersom det regnade så) till DSW som är en skoaffär med lite billigare priser. Jag fick ett par jättesnygga skinnstövlar som jag gått och sneglat på men inte haft råd att köpa, så jag blev glad. Efter det gick vi och åt på Chevy`s Fresh Mex. Det blev så mycket att vi inte orkade äta upp, men gott var det iaf! Efter det åkte vi hem, och sooooov.

Fredag: Jag jobbade för Jo så mamma höll sig i området eftersom Jo inte har något emot att jag umgås med familj och vänner när de kommer på besök. Jag och Miss M hade lekträff med en kompis till henne på morgonen, och mamma mötte oss när vi skulle gå till skolan kl. 12. Efter att vi lämnat M på skolan och lilla E somnat i vagnen gick vi in och tittade på Whole Foods. Sedan gick vi in i bokaffären där vi åt lunch på deras cafè. Kl 15 var det dags att hämta M och C på skolan, och sedan gick vi på lekträff med C´s och M´s bästa kompisar, så mamma fick klara sig själv igen. Efter att jag slutat jobba gick var det meningen att vi skulle åka och äta på en Indisk resturan, men det blev inte av. Istället blev det Sophie´s Diner som ligger här uppe där jag bor.

Lördag: Vi hade reservation på en resturang på kvällen, så vi gjorde inte så mycket på dag. Med "inte så mycket" menar jag att vi åkte ner till 14de gatan där vi åt på Den Skallige Chokladmakaren (eller som det egengeligen heter, Max Brenner - Chocolate by the Bald Man). Jag har aldrig ätit så goda Belgiska våfflor innan! Det var inte som vanliga våfflor, utan mer som små kakor gjorda på ett våffelgärn med jordgubbar och grädde samt vit choklad på... mums! Efter det gick vi till ett annat DSW där vi båda hittade skor denna gången. Jag fick ett par snygga svarta stövlar samt ca 20 par strumpor (...jo, sant! Så nu har jag bara nya strumpor, men det gör ju inget). Mamma hittade också ett par snygga skor, så det var inte bara jag som handlade. Sedan gick vi upp på Filene's Basement där det inte var meningen att vi skulle handla utan bara titta, men mamma hittade ett par riktigt snygga skinnhandksar som går längre upp på armen till halva priset, så jag fick dem (fast de kostade ändå 40 dollar, så billigt var det inte!!) Och när vi ändå var igång med att köpa strumpor så köpte vi ett sex pack till. Nu var vi ju lite utshoppade så vi gick till Starbucks där vi tog varsin välbehövd kaffe, och sedan gick vi till Urban Outfitters fast jag har nog blivit gammal för deras musik var aldeles för hög och skrikig, så vi stannade inte så länge. Jag är lite besviken på att de låtit skor och rea-kläder ta upp så stor del av källren där de brukade ha en massa inredning och knasiga saker, men men, man får ju satsa på det som säljer mest.
När vi var klara på 14de gatan tog vi buss upp till 49de där vi skulle äta. Vi gick till Churrascaria Platforma. Det är ett köttställe där man får en liten bricka med röd och grön sida, och har men den gröna sidan upp kommer de med grillat kött (enorma bitar!) på enorma spett som de skär upp till dig, och du får äta så mycket du vill. Man orkar inte så mycket, men bara atmosfären är värd att upplevas... och för köttälskare som oss var det underbart! Jag hade gjort reservationen på internet och klickat i att vi firade mammas födelsedag (om än lite sent) och när vi var redo för efterätt kom de med en enorm bit Pinacolada Cheesecake med tomtebloss i. Så det var grejer, det! Efter det var vi bara lite sådär utmattade så det blev att åka hem och sova.

Söndag: Vi sov till 9, och åkte sedan in till stan där vi gick av på 59de och Lexigton. Vi gick ner till 57de där vi gick in på Daffy's. Mamma tyckte det var helt ok och köte en skål med lock plus en ljustake. Vi hittade även en jättefin filt till henne, något hon letat efter ganska länge. Sedan gick vi längs 57de och tittade på alla designer butiker, och runt 5th Ave vände vi uppåt och gick längsmed Central Park tills vi kom till Columbus Circle där vi tog buss upp till 81st och Broadway (där jag jobbade för några år sedan). Vi gick in på Zabar's och tittade lite, samt köpte lox cream cheese (typ philadelphia ost med lax i, mums!). Sedan gick vi in på H&H Bagels som ligger precis bredvid där vi köpte alldeles nygjorda bagels som vi sedan tog till Starbucks för att njuta med tidigare inköpt ost. Godare får man leta efter, helt klart en NYC favorit!! Zabar's är känt för sina ostar och H&H för sina bagels, så ... ja, mer behöver jag ju inte säga. Starbucks vet vi ju alla vad det är känt för!!
Min garnaffär (jo, MIN!!!) ligger precis därvid också, men de hade stängt. Jag var tvärsäker på att de skulle ha öppet, men icke. Egenteligen var det nog bara tur för jag har ju en hel del garn, mist sagt.  Vi gick ner till 72dra gatan, men det blev inte så mycket mer. Det ligger en annan Urban Outfitters där, men det var inget särskilt med det. Mamma var sugen på att äta glass på Coldstone Creamery, men det var lite dött där och luktade konstigt, så vi gick in på Duane Reade istället. Lite maskara och balsam blev inköpt, men inte mycket mer. Det blev hem istället, där vi åt kinamat och sedan gick och la oss.

Måndag: Jag jobbade 10-15, så mamma och jag gick och delade en macka i bokaffärens cafè till lunch  och efter det gick vi in på Bed Bath and Beyond där vi köpte nytt dushdraperi till mig (vilket verkligen behövdes). Efter att jag slutat åkte vi till Macy's där vi åt världens godaste hamburgare på The Cellar. Vi tittade runt lite och sedan gick vi till Old Navy eftersom jag hade en hel bunte kläder att byta eftersom de skickat fel modell och storlek på jeans och jacka. Fick det bytt och kom hem med två nya stickade tröjor, två andra vardags tröjor, en ny jacka (grå så att inte mitt blonda hår syns på den) och en härlig halsduk. Efter det tog vi buss till 60th St och 3rd Ave där vi hittade en godisaffär på tre våningar, men eftersom vi var på väg till ett efterätts ställe tittade vi inte så mycket. På Serendipity 3 tog vi varsin varm choklad, vilket hade räkt långa vägar, men eftersom de är berömda för sina efterätter tog vi varsin Forbidden Broadway Sundae vilket ingen av oss orkade äta upp. Sedan blev det att åka hem och sova.

Tisdag: Jag jobbade mellan 11 och 17, så mamma mötte mig efter och vi åkte buss upp till Broadway där vi gick förbi en annan sybehörs och garnaffär jag gått till några gånger. Efter det gick vi till Canal St där vi köpte sjalar/halsdukar och hittade små söta kinesiska bakverk samt glasögonfördral till mamma. Sedan åkte vi hem och gick på Sophie's för kvällmat, sedan hem.

Onsdag: Jobbade mellan 10-16 och efter att jag jobbat klart mötte mamma mig utanför och vi åkte ner till Broadway och Fulton St där vi gick in på Sephora för att köpa perfym till mig.  Hittade inte den jag ville ha så det blev en annan, men jag kanske byter den... vi får se. Sedan tog vi tåget till 23de gatan där vi köpte handkräm och en liten presentförpackning med härligheter till mig på Bath&Body Works.
Efter det gick vi förbi min skola en sista gång, och sedan in på New York Burger Co. där vi tog varsin Chicago Burger med pommes och lökringar. Orkade inte äta allt men gott var det iaf, något att prova när man är här om man vill ha riktigt god burgare med riktigt god pommes och dressingar i alla dess former (som man får ta själv av, så mycket man vill, haha... man behöver det inte för maten är så god ändå, men det är mysigt i vilket fall som helst).  Sedan gick vi in på Walgreens vilket är min favorit av alla de pharmacy's som finns här. Köpte loafers och lite hår grejer plus shampo, och sedan åkte vi hem och gick innom CVS där det köptes dushtvål. Sedan blev det hem eftersom mamma skulle packa och sedan blev det sovdags igen.

Torsdag: Mamma skulle åka så vi gick upp lite senare (jag hade ändrat jobbdag så jag kunde följa henne till flygplatsen).  Vi tog resväskan och traskade iväg till Sophie's där brunch skulle förtäras, och jag insåg att jag lämnat mobilen hemma. När vi ätit klart sprang jag hem och hämtade den... vilket jag nu i efterhand inser att jag inte skulle ha gjort.
Efter att vi köpt metro kort till tåget (och mamma köpt ett tvåveckors kort till mig samt ett som kan anvädas fritt under ett år) åkte vi ner till 125th St där vi bytte tåg, sedan till Fulton St där vi bytte igen. När vi stod där och väntade insåg jag att jag inte hade min mobil i fickan, och inte i väskan.... tja, den var ingenstans. Eller - nånstans var den ju, men den var inte där jag var, och detta var problemet. Fick lite blandat panik/raseri utbrott som stackars mamma försökte hjälpa lösa med det gjorde det bara värre. Så jag var på urdåligt humör fram till flygplatsen, och sedan var jag mest ledsen och stressad för att spärra mobilen osv. Mer om detta i ett annat inlägg, men mammas incheckning öppnade inte förrän kl 17, så jag åkte runt 16.30 för att hinna in till Manhattan och fixa med mobil.

Så. Jag har ju fått en hel del den senaste veckan, men efter att inte ha köpt något nytt förutom det mest nödvändiga på ca ett år kändes det fantasktiskt!


Sedan ska jag inte glömma att nämna att mamma tog med min examens present från henne - en guldring med diamanter plus matchande örhängen! Älskar den!!


Andra presenter som hon tog med från Svergie var turkisk peppar (äntligen!!), Marabou choklad, en påse blandat godis (munnar, geléhjärtan, sura hallonflaskor och lakris fiskar!!), tandborstar, tandkräm, nagelfilar, ögonbrynsfärg och tvål plus Toblerone, Escada Ocean Lounge (parfym) samt en likör från TaxFree.


Så... tja, det blev lite lyx där! Kan inte komma på något jag skulle behöva de närmaste månaderna när det kommer till sådana saker. Plus att det ju alltid är kul att få besök, oavsett vad som medtages. :)

Tuesday, October 20, 2009

Jag lever, men har besök från Sverige så det har inte blivit mycket uppdaterat. Eller, snarare inget alls som ni märkt.

Bihålsinflamation igen, vilket inte är kul alls. Eller så kanske det bara är stress, men det är i vilket fall som helst dags för att sova. Uppdaterar mer när tillfälle ges och ork kommit tillbaka, vilket kan ta allt från ett par dagar till en vecka - vi får se!

Wednesday, October 7, 2009

Idag har jag kunnat titta på alla fyra avsnitten av Svenska Hollywoodfruar, och jag kan nu också förstärka min fråga om vad det är alla fasar sig över?

Jaja, det är väl lite småknasigt att Svenska folket kan förundras så över något, för de finns de i Sverige som lever precis likadant. Och denna lilla Maria, hon har ju inte gjort om ett av sina rum på 10 år! Det, om något, är något jag inte hört talas om i ett Svenskt hem där de flesta rum görs om inom fem år. Allt ska förnyas och det är fondväggar hit och dit - Ikea är väldigt populärt av många olika anledningar, men min filosofi är att just i Sverige är det en sådan hit eftersom det gör att var gemene man kan förnya ganska ofta, med kuddar och lakan och dukar och serviser och så vidare. Det är något man inte ser här, inte alls på samma nivå som i Sverige.

Det jag reagerade mest på var ändå att Svenskar ju inte måste ha så mycket att fasa och uppröras över om det nu är just detta som tagit upp så mycket plats i media som det gjort. Och det, om något, säger mer om Svenskarna och deras status än mycket annat. Det är tur att detta kan ta så stor plats och väcka uppmärksamhet - det är bara i ett land där folk är tillräkligt trygga i sina liv och sin situation som man har tid till att fundera på det hela. Skratta er lyckliga för det, säger jag.

Och nu har jag bevis på att jag har en halv struma klar. Jag sov nog lite mycket idag eftersom jag inte kom så långt på denna, men jag stickade även på min grytlapp-som-ska-bli-baby-filt, så lite har jag fått gjort. Och lagat middag har jag också gjort - fast gym och tvätt blev inte av. Det är väl därför man har så många dagar i sitt liv, så att man ska hinna med allt. Den andra strumpan kommer nog bli klar någ gång för jul, eller nåt.

Tuesday, October 6, 2009

En liten grej som åkt runt några rundor nu, så här kommer min variation. Helt och fullkomligt ointressant, men ändå.

1. Vad heter du? Sophie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Soft
3. Flicknamn: Sarah
4. Pojknamn: Sebastian
5. Yrke: Software Developer
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Sjal
8. Mat: Soppa
9. Sak i badrummet: Softsoap
10. Plats/stad: Stenshuvud
11. En orsak att vara sen: Sophie-ism
12. Något man skriker: Sorry!!
13. Film: Sophies Värld
14. Något man dricker: Snapple
15. Band: Scissor Sisters
16. Djur: Sengångare
17. Gatunamn: South End Avenue
18. Bil: Saab
19. Sång: Single Ladies

Monday, October 5, 2009

Kära Svenskar,

Nu trodde ni nog att jag undankommit en viss programserie som fått ett fantastiskt mottagande I Sverige. Fantastiskt konstigt mottagande, om ni frågar mig - och jag har inte alls undakommit, utan snarare försökt ta reda på vad denna kvinna kan säga som väcker så mycket uppståndelse.

Så jag traskade in på 8ans hemsida och tittade på Aschbergs intervju, och ....

...

...

Ja. Jag tyckte lite av det hon sa var sant. Faktiskt.
Har jag nu gått och blivit alldeles Amerikaniserad?

Antagligen.

Jag tyckte inte det hon sa var så konstigt. Men så har jag ju också spenderat de senaste 7.5 (snart 8!!) åren i ett land där socialism är det mest hemska som kan hända ett land.

Fast lite dum-görande var det nog, för jag satt och stickade medans programmet gick på datorn, och detta hände:




Riktigt så där ska det inte se ut, nej. De stickorna som ligger vid sidan om ska var i ena halvan av denna filt (just nu är det mer en grytlapp, men det ska *bli* en filt!). Blev lite konfudersam och la det hela åt sidan och tacklade det nästa dag, och det var ju inte så knasigt som jag trodde. Men ändå, det hade ju inte hänt om inte detta program varit på.

Det jag häpnades mest över, i ovannämnda intervju, var nog mer programledarens .... tja, förtjusning över att någon inte tyckte som alla andra och blev helt till sig när Mrs. Anka sa att man luktar illa av sparris. Uppenbarligen äter inte Herr Aschberg mycket sparris, för man stinker faktiskt när man ätit det, så det är så! Så det var ju inte så upplysande, eller?

Nej, jag förstår mig inte på denna uppståndelse. Och det stärker lite av det jag inte ser fram emot när det kommer till att återvända. Jag har upplevt tendenser till detta och inte riktigt förstått varför, men men.

Och, en viss sak har ju blivit väldigt skandal belagd i Svergie, av det hon sagt - jag kan bara säga en sak - ÄKTENSKAPSFÖRORD. Det är väl så klart denna kvinna (eller egentligen lilla tjej, för även om hon klär sig tantigt och säger en del klantiga saker så är det hela egenteligen bara baserat på låg självkänsla och osäkerhet) säger att vissa saker ställer man upp på. Grejen är att gör inte hon det så finns det andra som mer än gärna tar hennes plats, vilket också betyder bankkonto. Nu säger jag inte att detta är rätt, jag säger bara att det är så det funkar här i vissa kretsar.

Jaja, nog med det. Själva programmet i säg har jag inte lyckats se, men jag tror nog inte jag gått miste om så mycket.

I övrigt har jag lyckat sticka en halv struma till, men denna gången tänker jag fortsätta tills jag får en hel. Bilder kommer när det blivit klart.

Nu ska jag gå och leta reda på ett par varma, köpta strumpor eftersom det börjat bli kallt här nu. Äntligen höst!!

Sunday, October 4, 2009

Idag stickade jag en halv strumpa som jag sedan fick dra upp. Vad glad man blir av sånt!!
Eller, kanske inte. Men, men, hade bara ett nystan av just denna färgen, och jag behöver nog mer än så för att göra ett helt par. Så jag ska använda något annat jag har, för är det något jag har mycket av så är det garn.

Annars är det inte mycket nytt. Köpt ny höst jacka, fast den fick jag pengar till av mamma. Hon har även sponsrat med ett par nya skor inför hösten, för att inte nämna att hon kommer om två veckor så det blir nog ganska mycket mer då.

Köpte en hel del kläder via nätet (allt från Old Navy) fast jag kommer bara behhålla ett par mjukis byxor, ett par jeans och den innan nämnda jackan. De andra jeansen var för stora, så de får jag skicka tillbaka. Aja, det ska väl ses som positivt, men lite irriterande är det allt när man planerat något och det sen inte funkar.

Tja, det var nog inte så mycket mer just nu. Har några email jag ska svara på, och det är planerat att ske imorgon. Om någon väntar och inte hört av mig innan Måndag, säg gärna till!

Wednesday, September 30, 2009

Saker och ting går på som vanligt här.

Nya sticknings projektet är OpArt babyfilt. Färgerna är vintervitt och ljusblå (inte puderblått eller babyblått, utan lite starkare). Tog ett tag att få till det i mitten där men nu så går det på ganska bra (är på åttonde varvet nu, med färgerna eller vad man nu ska kalla det, bilder kommer snart). Den kommer gå till Takisha som fick en liten pojke för ca en månad sedan. Jag har inte hälsat på än eftersom de bor så långt bort (två timmar åt fel håll, om man ska säga som så) och jag har inte haft lust att åka till en nyfödd eftersom jag inte mått så bra heller.

Jag slutade ta mina allergi mediciner i helgen, och märker stor skillnad. Mer energi, men också mer sömn när jag väl sover. Fast mina drömmar är fortfarande helt knasiga, så jag vet inte vad det beror på. I Måndags försov jag mig 1.5 timmar och dushade, klädde på mig och sprang iväg till tåget, allt inom 20 min. Jag vet, helt otroligt för att vara mig, men det hände faktiskt. Och jag kom bara åtta minuter försent till jobbet - ska ju inte komma sent överhuvudtaget, men för att ha försovit sig så mycket var det inte så farligt.

Jobbar på som vanligt, Gick och tränade ikväll (har inte varit där på ett bra tag). Blev glad när jag såg att de fixat min favorit maskin, benpress, så det blev lite extra tag där. Allt blev nog lite extra jämfört med vad jag gjort på sistonde, men jag tog mig iaf tillbaka!

Kommer med uppdatering senare, kanske i helgen. Ska försöka ta mig i sängs innan midnatt, men det ska nog inte vara några problem. Men, eftersom det handlar om mig så vet man ju aldrig.

Thursday, September 24, 2009


Så, här är den då, sjalen jag jobbat på de senaste veckorna. Just nu är den på utspänning, och när den är torr kan den tas av.

Fy vad mycket jobb. Och fortfarande en massa justerande eftersom allt ska vara jämt, så det blir till att fortsätta tills allt ser jämt ut. Bra att ta kort lite då och då under processen, eftesom man ser var man behöver justera.

Men, den är iaf nästan klar!! Woohoo!
Den är inte helt klar än, eftersom våtläggning och utnålning kvarstår, men den är iaf färdigstickad!!

Klicka på bilden för att se mer detaljer.




Jag har även gått och klippt mig. Kommer inte ens ihåg när jag sist klippte mig, men det var nog i April någon gång. Klippte av ca 10-12 cm, men det är fortfarande nedanför axlarna.
Bilden här nedanför är kanske inte jätte-bäst, men det är väl så man ser ut efter att ha jobbat en hel dag när man har sinus infektion (vilket jag nu inser kallas bihålsinflamation på svenska...).



Som sag, har inte mått så bra den senaste veckan. Fick ont i bihålorna i fredags och har fortfarande problem. Vet inte vad det är, men det lutar mer åt allergi än förkylning eftersom jag inte har haft några andra symptom (mina förkylningar brukar börja med ont i halsen och hosta efter tre dagar, men denna gången har det bara varit halv-täpps och väldigt ömt. Går kanske till läkaren nästa vecka om det inte blivit bättre - vet inte vad de kan göra men det kanske ska kollas upp.

Men, iaf, nu är det läggdags. Det var egenteligen läggdags för länge sedan men jag var ju tvungen att sticka klart när jag nu bara hade en rad kvar att sticka (vilken tog ca 2 timmar, skall tilläggas.... så jag hade nog varit trött även om det inte var efter 1 på natten!)