Wednesday, June 30, 2010

Två saker stör mig när det gäller jobbsökande. Eller, det finns nog fler om jag tänker efter men just nu är det följande:

På Arbetsförmedlingens hemsida kan man spara annonser på jobb som man söker. För att göra detta måste man vara inloggad. Grejen är att man loggas ur hela tiden och idag har jag 9 utan 10 gånger fått svaret "Du är inte inloggad! Du måste logga in i applicationen för att komma åt sidan." Detta händer även när jag klickar på "Logga in." Så vad ska jag då göra, om jag inte kan logga in??? Otroligt irriterande.

Det andra är de företag som skriver ungefär såhär: "Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser gärna att de av det underreprecenterade könet söker positionen." Hur vet man om man är av det könet? Nu finns det ju bara två alternativ så chansen är ju 50/50 på att man faller i rätt kategori.
Ibland står det även att " Vi välkomnar sökande med olika bakgrund." .... ok! Men så bra att vi alla har olika bakgrund, för då har ju alla iaf träffat rätt på nån punkt. Eller?

Formuleringar i all ära men ibland kan det vara lite svårt att förstå vad de menar.
Dagen inleddes med insikten att idag är en molnig dag.

Det betyder att det inte blir någon stund i solen. Efter att detta konstaterats gick jag och la mig igen, men sova kunde jag inte eftersom fönstret bestämt sig för att slå mot rullgardinen (som har stålkant). Om Rich varit här hade han haft mycket kul åt mig eftersom jag hoppar av minsta lilla oväntade ljud. Jag  beter mig som en lite hypad spratteldocka, typ.

Vad gör man då en molnig dag? Jo, man går ut med allt pappersliknande material till kontainern och sedan dammsugar man och tvättar golven. Fast det behövs ändå göras så det är ju bra att det blir gjort.

Igår fick jag lust att baka en kaka så jag bakade en honungskaka i Nalle Puhs anda. Den blev dock inte jättegod, men jag hoppas att en natt i frysen och sedan lite upptinande i micron gör susen. Om inte annat kan gäster väntas göra tappra försök till att övertyga mig (och sig själva) om hur god den är. (Eller, nej... så elak är jag inte. Är den inte god idag åker den ut.)

Tuesday, June 29, 2010

Det är så konstigt men varje gång jag går in på bloggen för att skriva ser jag att det blir fler och fler inlägg. Logiskt är det ju men en dag kanske man skulle gå tillbaka och se vad som hände för länge sedan. Den dagen är dock inte idag.

Förra onsdagen var jag på arbetsförmedlningen och träffade min handläggare, som sa att jag nog inte skulle komma att träffa honom så ofta men jag fick lite tips, en handlingsplan och löfte om en coach. Det visade sig att den han haft i åtanke som min coach inte fanns tillgänglig, så jag fick en annan.

Denna andra coach träffade jag idag och det var ett mycket produktivt möte som gick långt över tiden. Hon bad om ursäkt men jag sa att jag bara var tacksam (jämfört med när de ville få ut mig på mindre än 4 minuter så är detta rena himmelriket).

Vet ni, jag kan!! Jag kan till och med mycket, så det ska nog inte bli några problem för mig att hitta jobb. Kanske inte rätt tidpunkt att söka jobb, men nog ska det gå! 

Jag höll på att säga att jag nog aldrig blivit så peppad förr, men det är inte alls sant. Det kommer support från många håll och har alltid fått, både från lärare och professorer och dem jag jobbat för. Varför det är så svårt för mig att tro dem och förstå att det faktiskt är så vet jag inte, men jag får nog ta och ändra på det nu.

Helgen, eller Midsommar i sig, fick mig att omvärdera många saker. Vissa saker har jag inte gjort på flera år, och jag försöker bryta mönster nu. Ett exempel är att jag inte badat på flera år. Det bröt jag i och för sig för några år sedan i USA då jag gick och badade med barnen jag tog hand om, men det var en pool i en privat klubb där det inte fanns så många  besökare, och de som var där kände jag. Men jag har inte  badat med min familj på minst 14 år, och den vanan bröts i helgen. Inte nog med det, den bröts i en å! Jag har lite svårt för naturliga badkällor med tanke på att jag inte tycker om kryp och så vidare, men det gick riktigt bra! Och härligt var det.

Förutom att vädret tillät bad så blev det mycket tid i solen med underbart sällskap. En riktig midsommar, och jag har inte haft en sådan på många, många år. Swedish Midsummer Festival i Battery Park City kan inte mäta sig med det här, inte på långa vägar!!

Efter helgen, dvs igår och idag, har jag varit duktig och organiserat mina garderober. Den där klädkammeren är hopplös för allt hamnar där inne, och det har det gjor igen - men det är mest sånt som ska ut till pappersinsamlingen men som jag aldrig kommer till skott med... imorgon får bli dagen då det sker.
Men, iaf, garderoberen men jackor i hallen och och båda i sovrummet är nu helt om-organiserade. Den i hallen kan man kanske inte göra så mycket med, men de i sovrummet var det desto mer bestyr med. Förutom att alla korgarna trillat ner pga skruvar som inte satt fast ordentligt* så var allt en enda röra eftersom jag i princip tömde min resväska (eller resväskor) från USA rakt in i dem. Efter några timmars skruvande och lirkande och vikande och tvättande har jag nu två väldigt organiserade garderober med korrekt uppskruvade korgar och väldigt många galgar varpå alla det hänger kläder. Det är nog bra att de står i sovrummet för den garderob jag hade i USA som var utanför min lägenhet (precis utanför dessutom) var tydligen tillräkligt långt bort för att jag skulle glömma vad jag hade i den. Men iaf!
Ordning och reda blev det, och det blev till och med plats över för tvättkorgar - en för färgad tvätt och en för vit tvätt. Ojoj, intressanta grejer det här!

Balkongen är helt underbar, men solen försvinner från den kl 11.30. Det betyder att jag går upp tidigt för att få iaf några timmars sol, och det känns bra att få dagen omvänd på rätt håll. Dessutom har jag fått bukt på blommorna nu, och bladlussprayen jag köpte förra veckan har verkat mer än förväntat. Klematisen växer nu så det knakar, igen, efter att i princip ha tynat ner till ingenting efter att de små krypen varit i farten någon vecka. Murgrönan och också börjat växa igen eftersom de små krypen lyckats ta sig till den också.
Men den växt som är mest uppseendeväckande för tillfället är schersminen. Den blommar som ingen buske någonsin blommat förut, det är så mycket blommor på den! Och härliga, vita, vackra blommor! Dessutom doftar de ljuvligt av smultron (eller hubbabubba jordgubb, om du frågar mig).

Tja.... annars har det inte hänt så mycket. Sängen nästa så jag orkar upp innan solen försvinner från balkongen.

Wednesday, June 23, 2010

Jag bestämde mig för att öppna netbooken jag köpte förra veckan. En trevlig liten HP Mini 210 som är över förväntan. Det tog mig en hel vecka att öppna förpackningen eftersom jag tänkte att om jag nu kan komma ut på internet och få min mail via Blackberry så fanns det ju inget behov av ytterligare en teknisk pryl som fyller samma funktion. Men, det visade sig efter väldigt många om och men att Halebop inte alls stöder Blackberry som de så många gånger sagt att de gör. Därför blev det till att öppna förpackningen med lilla datorn idag.

Jag är nog en Mac-person i hjärtat men just nu kan jag inte hitta en riktigt bra anledning till att lägga ut 17000+ på något som jag egenteligen redan har. I och för sig vågar jag ju som jag nog nämnt knappt flytta på MacBooken just nu men den fungerar och det finns ingen andledning att spendera sådana penger just nu.

Efter några timmar på den nya manicken jag kan konstatera att jag är mer än nöjd med mitt beslut att öppna kartongen istället för att ta med den till affären. Kan det tänka sig vara för att Windows 7 har lånat mycket från Apples OS? Detta är inte bara något jag häver ur mig, det var HP killens säljpoint när jag gick in på Siba i måndags för att ta mig en extra titt och se vad jag kände när jag såg den igen och visste att jag hade en hemma.  Iaf, HP killen berättade lite mer och jämförde processorer och hårddiskar osv och visade lite på minin vad den hade för finesser och hur OSet kopierat Macen. Jag hade lite kul åt honom när han skulle visa hur man kan skaka fönstret och på det sättet få det att dela sig på två "Om du kollar så delar sig fönstret när man skakar det... jo, man skakar det så här... hm, alltså, såhär gör man... Ah. Man ska kunna skaka det och då delar det på sig och lägger sig till höger eller vänster." Jag har inte försökt skaka något fönster än men det kommer kanske.

Vad är det jag tycker så mycket om med Minin, då?
Jag har kommit underfund med hur man använder shortcuts via tangentbordet - funkar precis som på Mac. Perfekt!
Tangentbordet är av island-mode, dvs det ser ut som tangentbordet på en MacBook/MacBookPro, vilket jag tycker är såååå fiiiint.
Skärmen har inga kanter utan är high-gloss hela vägen ut... tjusigt.
Skärmen är mycket större än jag förväntat mig, vilket jag uppskattar. Allt kommer upp i samma storlek på web-sidor som på min Mac, fast man ser inte all reklam på sidorna... och det är aldrig fel.

Jag är inte sådär teknisk av mig men jag vet när jag gillar något... och jag kan säga att utav alla de Microsoft OS jag använt mig av så är detta något jag gillar. Mycket.

Nu ska jag bara försöka lista ut hur jag får min iTunes över hit och mina foton osv. Fast de ligger i säkert förvar på min externa hårddisk och på min Mac så för tillfället är jag inte så oroad. Spotify är ju faktiskt något jag kommit att uppskatta mycket och jag har en känsla av att jag kommer uppskatta det ännu mer nu.

Monday, June 21, 2010

I andra nyhet har dagen sett ut som så:
Jag vaknade av något brummande, en sån där irriterande maskin man klipper kantgräs med. Jag drömde om den en hel del, och försökte vänta ut ljudet så att jag kunde somna om.
Och gissa vad som hände?! Precis på sekunde jag gav upp och klev ur sängen slutade ljudet.
Såååå irriterande!

Men upp kom jag och frukost åt jag. Sedan cyklade jag iväg till banken för att betala räkningar, så nu är hyran betald fram till Oktober. Skönt.

Efter det cyklade jag förbi en cykelaffär som heter Hojen, så jag köpte en ny cykel.
Eller... nej, det gjorde jag inte. Men de kollade över min och jag fick luft i däcken, så den känns som ny!

Sedan åkte jag innom de där elektronik affärerna där jag blev kär i datorn jag inte öppnat än, igen.

Efter det bar det av till posten där jag hämtade ut två paket, ett från Rich och ett från Halebop. Detta betyder att jag har alldeles för många telefoner för närvarande, men det ska nog gå bra ändå.

Jag fixade även skärm-skydd till mobilerna och sedan åkte jag hem. Visade sig att jag varit iväg ganska länge så det blev snabb lunch/mellanmål, bad och sedan lite öppnande av paket och middag. Har filurat över mobilerna ett tag och nu blir det sängen nästa. Sååå skönt!
Hej.

Jag har ett litet problem.

Efter nyår, då hårddisken på min MacBook dog utan någon som helst förvarning eller anledning har jag inte varit så pigg på att ta med den någonstans. Den har iofs en ny hårddsik, men den har ibland stängt av sig för att sedan komma igång igen utan att något hänt (förutom med mig, jag brukar få en mindre hjärtattack varje gång det häner).

Iaf. Den får iaf inte komma med när jag åker tåg osv, eller är hos pappa. Jag vågar helt enkelt inte flytta så mycket på den. Förutom de ovannämnda problem fungerar den bra och är relativt snabb, det enda jag kan klaga på är att batteriet inte håller så länge som det brukade. Men, jag tycker väldigt, väldigt mycket om den.

Men det är just det där med att ha en bärbar dator som man inte vill ta med någonstans. Det är ju lite galet, eller? Så för ett par veckor sedan sa jag att om jag hittade en mini-dator under 3000kr, så skulle jag köpa den.

Och jag hittade en Samsung, via Elgiganten, som jag köpte via deras tele-affär eller vad det kallas. Det visade sig sedan att ... den fanns inte. Så jag kunde få pengarna tillbaka om jag ville... och det ville jag ju faktiskt. Egenteligen var det inte just den jag ville ha, eftersom den hade en kant runt skärmen - glossy skärm och utan kant är ju faktiskt snyggare! Precis efter att jag beställt den datorn hittade jag en som var just som den jag ville ha, men det kändes dumt att köpa två även om en skulle skickas tillbaka. Men den andra var just en sådan jag verkligen ville ha! Så jag blev lite glad när Samsungen inte längre fanns, men inte alls så glad när den HP Mini jag sett på Sibas hemsida inte längre fanns där.

Så en dag i förra veckan rullade jag iväg till Mobilia där de har både Elgiganten, Siba, Expert och OnOff i princip bredvid varandre (bara Elgiganten som ligger på andra sidan vägen). På OnOff hittade jag Samsungen, och tänkte att det var ju tur den inte kom för den var ju inte rosa utan väldigt lax-färgad. Och inte så fin alls. Och jag strosade runt ett tag mellan de olika affärerna, och när jag var på Siba (som jag tog sist) visade sig att de hade samma erbjudande i affären som de haft på internet - och att de faktiskt hade några i lager! Så jag köpte en HP Mini 210-1022eo (fast min är silver). Skillnaden på det vå datorerna, eller egenteligen på returvilkoren, var att Elgiganten sa att man kunde använda varan om och man inte tyckte om den fick man lämna tillbaka den, no questions asked. Siba sa att när kartongen väl är öppnad så får man behålla varan, de tar inte tillbaka något som är öppnat. Och jag måste säga att det är en policy jag kan uppskatta eftersom jag inte alls tycker om att få något som någan annan har pillat på, särskilt inte när det gäller dessa summor (eller mindre som för pulsklockan, om ni kommer ihåg).

Nu sitter jag här, lycklig ägare till en HP Mini 210 som är fint nedpackad i en box med orginaltejpen intakt. Och när jag frågar folk om de tycker att jag ska öppna den svarar de "Nej, vänta."
Vilket jag snällt gör... men jag börjar bli osäker på varför. Så pass att jag gick tillbaka till Siba (och OnOff samt Expert) idag för att kolla utbudet. OnOff hade nu samma model men den var minsan 12kr dyrare än min, plus att deras försäkring är runt 100kr dyrare. Och det är fortfarande precis det jag vill ha - bra specs och fiiiin skärm.
Men jag kan ändå inte öppna den där lådan. Så nu undrar jag - vad väntar jag på?? Ni får gärana komma med förslag, och om ni (som jag) inte hittar någon anledning så får ni gära säga till mig att jag kan öppna den där lådan nu.
Tack.

Sunday, June 20, 2010

Det har inte hänt så mycket den senaste veckan, så jag har inte haft så mycket att skriva om. Eller, jo... jag skulle kunna skriva en del om hur besviken jag är på det Svenska systemet vad gäller att beställa och få varor skickade. Om jag frågar om saker och ber någon kolla något så förväntar jag att jag får korrekta svar och att saker faktiskt dubbelkollas, särskilt om jag som kund betalar för det. I veckan har jag fått inte ett, inte två utan tre paket där varorna a) inte fungerade alls och dessutom blivit användna, b) fått reda på att det jag beställt var slut, två dagar efter att de lovat att jag skulle ha varan hemma och c) fått ett paket med böcker där alla utom en var i oacceptabelt format (som jag dessutom väntat på i mer än tre veckor och betalat alldeles för mycket för att få skickat till mig).

Den produkt som inte alls fungerade var en pulsklocka från Stadium. Jag ville ha Polar T6 Black Diamond men den fanns tydligen inte någonstans - däremot fanns den andra varianten på samma klocka i Helsingborg, så jag fick deras nummer för att ringa dem så att de skulle skicka den eftersom klockan var efter 20 och de var på väg att stänga. Så nästa dag ringde jag och frågade om de hade klockan kvar - jo, och jag kunde få den för det billigare priset. Done deal, sa jag och bad dem kolla att klockan inte blivit använd och att förpackningen var oöppnad - det var den, men de försäkrade mig om att klockan fungerade fint och att den inte blivit använd.
En vecka (istället för en dag) senare fick jag en försändelse som jag raskt gick och hämtade. Kom hem och var såååå spänd på hur klockan var - och blev mer än besviken. Inte nog med att förpackningen var öppnad, allt i den hade blivit använt (tom instruktionsboken såg ut som den var två år gammal och mycket väl-läst). Dessutom fungerade klockan inte alls. Helt död. Så jag for till Staduim där de sa att de kunde skicka en ny. Ok sa jag.
På väg ut gick jag inom Inter Sport där det visade sig att de hade Black Diamond verisionen som jag ju egenteligen ville ha. De kunde inte ge mig den för samma pris som Stadium, men de sa att de kunde tänka sig att dra av en hundring. Eftesom deras exemplar var helt oöppnade (jag fick ju se själv) tänkte jag att det nog var bättre att köpa den där, så jag gick tillbaka till Satdium och sa att jag hellre lämnade tillbaka klockan som inte fungerade och istället fick pengarna tillbaka. Då tvärvägrade kassörskan att ge mig de 100kr jag betalt för frakten, eftersom det inte är affären som tar betalt för det. Jag förklarade att jag inte var villig att betala 100kr för att de skulle skicka en produkt som inte fungerade, att jag inte velat vänta en vecka och att jag ju bett dem kolla att produkten fungerade innan den skickades. Efter att hon upprepat att de inte fick något för frakten frågade jag om hon verkligen tyckte att det var ok att jag i princip slängt iväg 100kr för att någon inte gjort vad de lovat, dvs kollat att allt fungerade innan varan skickades. Hon sa att det hade de visst gjort, men jag hade ringt Helsingborg innan jag gick till Stadium här och killen erkände att han inte kollat. Jag sa det, och hon insåg att hon inte kunde ljuga mig rakt upp i ansiktet mer och så fick jag tillsist tillbaka allt jag lagt ut.
När jag väl kom tillbaka till IS för att köpa klockan jag verkligen ville  ha fick jag den för 200kr mindre än markerat pris - och jag frågade inte ens. Så jag kom hem med det jag ville ha från början, och om än inte för så lite som jag hoppats så fick jag iaf en helt ny och perfekt fungerande klocka som gör mig glad bara jag tittar på den. :)


Jättekul histora, jag vet. Nu blir det läggdags.

Thursday, June 10, 2010

Fy vilken dag! Eller rättare sag, fy vilket väder! Det blåser och regnar om vartannat, och jag vill inte gå ut eftersom jag inte har någon annan jacka än min vinterjacka. Och utan jacka går jag inte ut, så mycket kan jag säga!!

Jag har fortfarande inte fått någon avi från posten angående böckerna jag köpte från USA, men de kommer väl så småningom. Tycker bara att de ska ta och komma nu.

Igår var jag och kollade in pulsklockor nu när jag kommit igång med träningen igen. Skulle vara intressant att logga det lite mer och se var man ligger osv, och kanske köra lite hårdare än vad man annars gör. De funktioner som finns på maksiner burkar kunna mäta hastighet och sträcka bra, men inte mycket annat. I vilket fall som helst så hade de inte de klockor jag var intresserad av hemma, men den kille som hjälpte mig hittade en klocka som var billigare på deras hemsida - tyvär fanns den bara i Helsingborg, så jag ringde dit idag för att se om de kan skicka den. Det fanns två verisioner av samma klocka, och den ena var på rea. Men när jag ringde idag hittade killen jag pratade med inte den som var på rea, men han förstod inte att det var just den jag ringde efter så jag fick den dyrare för rea priset. Hm. Jaja, jag ska inte klaga.

Jag har också konstaterat att jag nu har två fungerade sommarkort, så det ena går till systrarna så att de kan komma och hälsa på mycket nu i sommar.

Men det är inte alltid man tjänar pengar. Tidigare idag kom Ica bonusen och den var på 75 kr, vilket betyder att jag inte kommer handla mycket alls månaden som kommer. Jag har inte alls lust att se hur mycket jag har spenderat, men det blir ju lättare att planera mat osv nu när jag har lite mer rutin på det hela och vet precis vad jag ska ha i mig varje dag. Men nu har jag ju iaf lite att spara nästa gång jag handlar, så det är ju bra.

Nej, nu är det gymmet som gäller. Tänkte att jag kanske skulle skippa det idag men jag har ju tagit på mig träningskläder så då kan jag ju lika gäran gå. Det är ju inte precis så att jag har så mycket annat att stå i just nu. Imorgon blir det därmot städning innan familjen kommer på besök på lördag!

Wednesday, June 9, 2010

När jag gick i Lund för x-antal år sedan fick vi gå och se en sån där life-coach föreläsare. Eller, det var han kanske inte, men lite i den andan var det.

Iaf. Det är två saker jag kom ihåg om honom. Han hade åkt till USA och rest runt och hittat en massa snälla människor att bo med och hade under tiden träffat många motivation-speakers som inspirerat honom. Sen hade han bott i nån stuga med några kompisar här i Sverige, och de hade haft så lite att göra att små saker blev enorma - som att åka till affären. När man är mitt uppe i vardagen går sånt av bara farten, men när man inte har något annat som ska göras kan ett besök till affären bli en enorm anstränging. Man ska skriva lista, ta sig dit, handla, ta sig hem och sedan sätta undan allt. Det som brukade vara en 30min måste göra blev en dagsresa.
Killen pratade i två och en halv timme och det är dessa två saker jag kommer ihåg. Det där med hur man pluggar osv har jag helt glömt bort... hm.

Men jag kan nu relatera till att små saker kan bli jättestora när man inte har så mycket annat som händer. Mina höjdpunter på dagen är följande:
- Se om tidningen kommit när jag går upp. Det är lite spänning när man går de där stegen från sovrummet till dörren. Ibland ligger där ingen tidning, men om man drar undan drapperiet så har den dessa gånger helt enkelt inte trillat ned utan sitter fastklämd i brevinkastet.
- Hur kaffet kommer smaka. Det har hänt att det luktar skumt men än har det bara smakat bra. Men det är lite spänning de där sekunderna innan man tar första klunken.
- Väntan på posten. Ibland kommer de tidigt och ibland sent, ibland kommer den inte alls. Just nu väntar jag med spänning på böcker jag beställt från USA (och just som jag skrev detta kom posten, men inte några böcker... hm, paketet skickades den 24 maj så jag tycker det borde komma nu).
- Träning. Jag kan "bygga upp" mig för träning i över en timme. Om inte annat får det tiden att gå.

Tja, det är mest det jag underhåller mig med nu för tiden. Jag har inte lust att åka in till stan eller Mobilia för ofta för jag vill inte göra av med pengar just nu. men det är ganska skönt ändå, för de dagar jag kunnat göra ingenting de senaste sju åren är lätt räknade.

Sunday, June 6, 2010

Det kom

Under de senaste månaderna har många frågat mig hur jag mår, och jag har uppriktigt svarat att jag mår bra. Svaret jag fick var oftast, om inte alltid "Vänta bara, det kommer."

Och nu har det kommit. Det skulle nog varit bättre om jag fortfarande var i Hässleholm, men nu är jag inte det så det får väl gå ändå.

Kitchen


















Som vanligt - klicka på bilderna för att se dem större.














































































































































De andra bilderna ser ni ju vad de föreställer så därför skriver jag inget på dem - men här kan jag ju säga att jag tagit bort både brödrost och kaffekokare för att få mer plats. Sen har mina Amerikanska cookbooks fått sin egen speciella plats (dem jag skickade hem, jag hade dubbelt så många men det blev dyrt att få hem dem). Och jag kör numer på kaffe från pressen, vilken är lila eftersom det var den enda färgen de hade kvar som inte var röd eller rosa eller vit. Men den lyser ju upp så det var nog rätt färg trots allt (jag ville egenteligen ha en svart, men de var slut).

Friday, June 4, 2010

Balcony

Vi fortsätter på växt-temat. De som pratat med mig den senaste månaden har nog märkt att balkongen är ett ämne som är mig kärt. Kanske inte lika intressant för andra, men istället för prat får ni bilder (jo, fler bilder - jag är medveten om att jag lagt upp bilder tidigare).


















Bordet med Salvia, Lupelia och nån annan fin växt. Tyvär kommer Salvian försvinna snart tror jag, och det har skett lite ändringar sedan bilden togs före helgen. Men det kommer (såklart) snart nya så att ni hålls uppdaterade.



















Mina två Klematis som blev nedklippta och som jag hade väldig ångest över. Men, det började skjuta skott och nu är den ännu större. Kul!


















Titta! Härliga, underbara små skott som kommer överallt.


















Ja... vad ska man säga. Lavendlen vill varken eller, nu har den börjat vissna i mitten men de där spröten har blivit dubbelt så långa och hänger runt och verkar vilja fortsätta. Så vi ger den en chancs. Citronmelissen väser så det knakar och den där spretiga till vänster hamnade i soporna idag eftersom den över natten gått från att se glad ut till att vara alldeles grå och torr. Jahaja.
Och lyktan som står här kan sättas i kruka eftersom den kom med en pinne som kan skruvas på. Den hamnar nog i Klematisen senare i sommar.























Detta är världens mest ömtåliga Fuccia. Det regnar knoppar om du så mycket som råkar nudda vid den eller bordet. Men den verkar trivas ganska bra ändå. Och berätta inte för någon om detta bordet för det är säkert alldeles för fint för att stå här. Jaja.


















Lite mer av balkongen. Kaprifolen (stora blå krukan i mitten) väser så det knakar, den är dubbelt så hög nu. Murgrönan växer men inte lika fort, och jag har nu laggt till en Shersmin. Bild på den kommer senare för just nu står det en stor tvättställning som nog inte gör sig så fin på bild.


















Om någon vet vad detta är för blomma så berätta gärna! Har fått många förslag.

Thursday, June 3, 2010

Köksfönster

När jag kom hem från USA andra gången köpte jag lite nya blommor. Tygblommor är inte riktigt min grej, och även om de som fanns här var ok för att inte vara riktiga så var de inte vad jag var ute efter.

Så efter en tur till Mobilia hade jag införskaffat några växter som fyllde mina önskningar. Såhär såg det ut efter att jag kom hem och placerat ut mina nya vänner:


















Lite på höjden och lite vid sidorna, så att det piggade upp. Den där till vänster hade jag inte stora förhoppnigar över, utan köpte den mest för att den kom i kruka. En liten vit nylonfjäril med glitter följde också med, men den hamnade i soporna så fort vi kom innanför dörren.

Jag har nog berättat för en del av er om den där växten. Jag höll på att säga "lilla växten" men den är itne så liten längre. Den växer nog .5cm om dagen, minst - och jag kallar den nu för Trollhåret, för det är det den liknar mest. Bevis? Kommer här:


















Som ni ser har alla växterna vuxit en hel del, så jag tror de trivs, i alla fall lite grann sådär.

Träning

Ni vet det där jag pratar om ibland, förutom balkongen? Jag gjorde det igår, fast hemma.

Men, jag gjorde något nytt. Jag skrev ner några övningar på ett papper, och jag kommer skriva upp dem här för annars kommer jag tappa bort pappret och undra vad det nu var som funkade:
21s x8 (2)
Bicep curls x16 (5)
Tricep extentions x12 (5)
Deadlift x12 (5)
Scullcrackers x12 (5)
Squats - fast x18
Hip raises x12
Shrugs x12 (5)
Standing rows x12 (5)
Standing cruch x12 (5)
Bench dip x12
Squats w weights x12 (5)
Shoulder presses x12 (5)
Stationary lunge x12

Som ni ser har jag ingen aning om vad övningarna heter på svenska men iaf, körde igenom programmet i den ordningen tre gånger utan vila mellan övningarna (förutom lite stretch när mjölksyran började komma) och ... jo, man kan visst träna hemma. Blev riktigt slut.
Det jag märkte var att om man kör ett program och du vet precis vad du ska göra är det lättare att köra på.
Så hur vet jag nu att det funkade, då?
Träningsvärk som bara den. Härlig känsla!

Idag blir det gym med lite elliptical och cykel och tyngre vikter för rygg osv. Ska bli skönt att få röra lite på sig - träning hemma i all ära men det är en speciell känsla efter att man klarat ett tufft cardio pass på gymmet.

Wednesday, June 2, 2010

Lax.

Det tycker jag om. Mycket. Och det är det bästa medlet när jag ska äta bättre för det är något jag ser fram emot och kan hålla mig till. Jag vet inte hur jag ska förklara det hela men det är iaf en favorite of mine.

För ett tag sedan köpte jag såndär styckfryst lax. I USA åt jag endast färsk lax, eller, köpte färsk som jag sedan frös in själv, så det kändes lite skumt att köpa fryst till att börja med. Men det har ju familjen kört på innan och vi har överlevt och till och med tyckt att det var gott, så jag körde på det. Tänkte inte ens på att det kanske skulle kunna finnas färsk (för jag tror tydligen inte att man kan köpa något färskt, och det kan de intyga på Malmborgs på Mobilia).

I torsdags tog jag ut en lax och tänkte att jag skulle äta den innan jag åkte till Hässleholm. Men sen försov jag mig, så hela dan blev sen och jag slängde in den där laxen i frysen igen, för det kändes onödigt att slänga den.

Och nu har jag ångest. Vågar man tina den och äta den igen (och nej, jag hade inte tänkt äta den fryst)? Fick höra i helgen att det ju växer maskar och annat härligt i fryst lax.

Jag antar att detta är ett slags farväl om ni aldrig hör av mig igen, eller om jag blir galen för att jag ser en mask. Eller så kanske jag går ner 80 kg på en vecka för att masken i magen äter upp all näring. Nu tror jag att jag har täckt allt som kan hända.

Tänk nu om jag överlever och inget händer? Jag hoppas nog lite på det om jag ska vara ärligt.

Cinnamon Rolls

Härom veckan fick jag ett infall - kanelbullar skulle bakas. Det var lite konstigt, till och med för mig, eftersom jag aldrig bakat kanelbullar förr och egenteligen inte tycker så mycket om dem. Men, det skulle bakas, och det var just kanelbullar jag bestämt mig för.

Så jag satte igång och fick inviga mina Margaretha skålar som jag ju så stolt visat upp för er tidigare. Eller, om ni glömt:


















Baket blev lyckat och här är några exemplar av vad jag åstakom:





















































Förutom att jag blev nöjd med hur de såg ut kan jag ju berätta att de var väldigt goda - och nej, det finns inga kvar. Däremot kan jag tänka mig att baka några fler om någon skulle vilja komma på besök.

ETA: Jag har skrivit tre andra inlägg med bilder men tänkte att jag lägger ut ett om dan de närmaste dagarna så att det sprids ut lite. Kom just på att jag nog skulle väntat med detta och skrivit "den som väntar på något gott....!" och sen lagt upp detta, men jaja. Nu har ni iaf mer att vänta och behöver inte titta på 25 bilder på en dag. :)
Jag har lovat och lovat bilder men det har ju inte kommit några. Idag har jag extra kul och tvättar, vilket betyder att jag inte kan ta mig ut eftersom maskinen ibland behöver hjälp på traven (ungefär som när någon säger "nej, jag kan inte!" och jag säger, "jo, det kan du visst!" och trycker på en knapp några gånger tills det går, och då hurrar vi båda högt... eller, jag hurrar och maskinen surrar).

Men, eftersom jag kommer befinna mig här  i iallfall fyra timmar till så täntke jag att jag ju kan använda dessa timmar och hålla några löften. Titta tillbaka om några timmar så kanske det finns något nytt att studera.