Sunday, December 5, 2010

Just det ja, bloggen!

Den lever kvar ser jag. Eller, så värst mycket liv har det nog inte varit här på sistonde, men det betyder ju att det händer andra saker som tar upp ens tid.

Eftersom ni alla är såååå spända på att få reda på hur mina dagar ser ut för tillfället kan vi ju ta en liten sammanfattning av Måndag-Fredag. De har ju blivit i princip identiska så det blir inte så svårt.

7.15: Klockan ringer. Jag går upp. (Innan satte jag den på 7.00 men då gick jag inte upp förrän 7.15, så jag tänkte att då kan jag ju lika gärna sova).

Frukost intas någonstans mellan uppstigning och iorndning-görande.

8.10: Jag beger mig till jobbet.

8.30: Börjar jobba, fast har antingen stått utanför och väntat på att någon med nycklar kommer och släpper in mig, eller om jag kommer in direkt så har jag satt på kaffe och tänt lite lampor osv innan det är dags att börja.

10.00: Mid-morning snack time! Brukar bli en halv banan, en klementin och lite mandlar. Gratis frukt på jobbet for the win!

12.00: Lunch. Antingen på kontoret eller på stan, men mest på kontoret nu. Sen går jag en runda - Trianglen ligger ju 3 min bort och med det en massa affärer. Bra att komma ut och rensa huvudet lite, även om det i detta väder mest innebär att man tittar på julsaker.

15.00: Afternoon-snack. Ibland har vi fika men jag tar min andra halva av bananen och en klementin till. Och kanske lite mandlar.

17.00: Går hem.

17.45: Äter middag. Nu för tiden blir det oftast soppa med några kokta ägg vid sidan om - då blir man inte så proppmätt och då kan man ....

18.30: TRÄNA! Ibland kommer jag inte iväg förrän närmare 19.30, det är lite beroende på vad som händer efter att jag går från jobbet. Ibland måste man ju handla och lite sådant, men jag brukar försöka komma iväg så att jag hinner hem till...

21.00: Bad. Med bubblor. Det brukar behövas efter en ben-dag på gymmet, och dagen efter för då har man tränignsverk. Och sen är det ju lite sådär lagom avkopplande mentalt och det behövs efter en lång dag med förändringar varje timme.

22.00: Ska det vara tyst i huset, så jag vågar inte dusha efter det. Alls. Vet inte varför jag är så kinking med det eller om det alls är så viktigt, men jag vågar iaf inte. Ofta brukar det bli sängen direkt, men egenteligen är det

23.00: som är den "riktiga" läggdagstiden. Ofta blir det just tidigare men ibland blir det lite senare.

Nu; två stora förändringar!
Jag har inte ätit lax på nästan två veckor och har inte längre lime i vattnet. Det ni!

Och jo, de förändringarna är precis lagom stora jämfört med andra förändringar runt omkring mig just nu. Om jag skulle försöka mig på att fylla i de där luckorna mellan snack/lunch/snack, dvs jobb-timmarna, skulle ni ha en 18 sidors uppsats framför er och det tro jag inte någon är sådär jätteintresserad av.

Tuesday, November 16, 2010

Jag cyklade hem från gymmet för några minuter sedan och tänkte på... hm. Jag hade tänkt kalla honom "Knasige *insert country of origin*en" men det går nog inte. I vilket fall som helst så tänkte jag att det var ju väldigt skönt att jag sluppit honom de senaste dagarna. Med systrarnas hjälp blev jag av med honom (för att göra en lång historia kort: efter radio silence från min sida fick jag ett ovanligt välkomponerat sms från honom där det stod att jag var en "mycket elak tjej" och att han aldrig skulle "snacka" med mig igen - Mission Accomplished! Men jag var faktiskt aldrig elak, bara väldigt tyst.)

Men. La ni märke till att jag skrev "tänkte" ovan? När jag kom hem väntade nämnligen ett sms till från honom där han frågade om jag fortfarande var sur på honom. Inkluderat var även en glad gubbe.

Suck.

Jag antar att min Radio Silence får continue, då.

Idag var andra dagen på jobbet. Jag trivs. Jag har ... sekretessavtal. Men jag fick säga att jag trivs, så det är ju bra. Nu frågade jag ju i och för sig inte om jag fick men jag antar att jag får, så det är ju samma sak, typ.

Och som ovan nämnt var jag precis på gymmet. Jag gick inte på fyra dagar. Jo, FYRA dagar! Jag tror inte jag har tagit en sån långledighet från gymmet sedan i Augusti, om ens då. Men nu kunde jag ju inte gå på tre dagar och igår kom jag hem sent efter att ha veckohandlat, så då blev det inte heller av. Idag fanns inga undanflykter att hitta, men jag kände nog mest att jag haft en chans att vila upp mig lite och att det var dags att återgå till schemat.
Grejen är att det är så skönt när man väl är där så det är inte alls så jobbigt som folk tror det är. Vissa tar en bok, andra ett bad, jag tar gymmet. Och boken i badet efteråt. Det bästa av allt, med andra ord.

So far so good. Och äggpyramiden har bara krympt något.

Monday, November 15, 2010

Ägg


Idag, efter att jobbet var avklarat, veckohandlade jag... så var det avklarat och resten av veckan kan spenderas åt att göra roligare saker, som att träna osv.

Bland några andra saker hamnade lite ägg i korgen, och nu ser jag att jag nog inte behöver köpa ägg på ett tag. Men jag äter ju mycket ägg så det går nog åt. But still! Äggpyramid! Värt att dela med sig av, tycker jag.

Sent from my BlackBerry® wireless device

Tuesday, November 9, 2010

Idag kommer följande saker tas upp:
1. Jobbstatus
2. Träningstatus
3. Jobbiga män(niskor)

1. På måndag börjar jag jobba. Kl 8.30 ska jag infinna mig på avsedd plats och sitta med på ett möte av vars innehåll jag kommer förstå nada av. Tanken är dock att jag sen ska kunna återkoppla till detta möte under veckan och sedan, nästa måndag, kunna förstå lite mer av vad mötet handlar om.
Det hela handlar om en praktikplats där jag kommer tjäna ypperliga 223kr/dag, men som förhoppningsvis kommer leda till fast anställning.

Lite mer info: Jag var på intervju för ungefär en månad sedan på ett IT företag som sökte praktikant som skulle fylla positionerna "marknadsansvarig" samt "coordinator." Intervjun gick väldigt bra och jag var "en av två av intresse." Sen ... tja, det hände inte mycket mer.

För ca en och en halv vecka sedan kollade jag mitt gamla nummer och insåg att jag missat ett samtal från ett rekryteringsföretag om en praktikplats. Jag ringde tillbaka och efter lite hitan och ditan med missade samtal på båda hållen fick vi tag på varandra och bestämde att jag skulle komma in på intervju i fredags.
Intervjun gick väldigt bra och jag frågade när de kunde meddela om de var intresserade. "Men, det är vi! Nu ska vi bara lista ut hur man går vidare, jag är inte så insatt i hur arbetsförmedlningen sköter pappersarbete kring praktikanter" sa intervjuaren. Så jag traskade iväg till arbetsförmedlningen och fick papper som jag sedan gick till företaget med igår och fick underskrivna. Tjohoo!

Jag visste att det var en bra dag i fredags när jag kom in på arbetsförmedlingen och min handläggare stod rakt framför mig. Det händer ju aldrig! Jag har ringt och emailat många gånger under sommaren/hösten och fått meddelanden i stil med "Den du söker är på semester och kommer tillbaka den 7 september" (och då hag ringt den 9 september, typ) samt fått email med fel info och helt fel telefonnummer (vilket resulterat i att jag ringt till Kävlinge arbetsförmedlning och undrat varför ingeting stämmer, snacka om att de fattade noll). Samtidigt som jag var där ringde IT företaget och sa att de tyckte jag passade bäst till deras praktikplats så det blev lite stressigt. Å andra sidan hade de en månad på sig att bestämma sig, och jag tror att det jag valde nog passar mig bättre (mer saker att göra, fler människor på kontoret... helt enkelt en härlig känsla!)

Igår när jag var på arbetsförmedlingen frågade jag hur jag ska göra med mitt nuvarande jobb, dvs mitt lilla telefongig. Jag sa att jag försökt få lite andra uppgifter där men att de inte verkat alltför intresserade, och sa att jag mest ser det som deras förlust. Min handläggare nickade och sa "Det hållar jag fullständigt med om." Ojdå. Kanske är det så att hanläggarna är riktigt trevliga.... när man väl får en chans att träffa dem.

2. Träningsresultaten har börjat ge sig tillkänna. Det är flera nu som sagt att det syns att jag gör ... tja, något. Jag tar det som bevis på att jag faktiskt vet vad jag gör och är lite glad att jag inte lyssnat på alla "tips" man får när man börjar göra förändrigar i sitt liv. Men nu syns det, men framför allt... det känns! Det är en härlig känsla när man känner av skillnaden själv, och jag tror inte den känslan kan beskrivas.

Jag har börjat ta något som heter kreatin, vilket är en aminosyra som finns naturligt i muskler och man får i sig via kött och fisk osv. Efter att ha studerat detta lite närmare i några veckor bestämde jag mig för att prova ta lite extra av det eftersom det hjälper musklerna reparera sig lite snabbare. Grejen är att när man börjar ta kreatin så tar musklerna upp mer vatten, vilket i sin tur gör att man går upp i vikt. Men, muskler bränner fett och om de nu repar sig snabbare så kanske de bränner mer, tänkte jag. Jag vet inte om det stämmer, men det jag kan säga är att jag märker enorma resultat rent återhämtningsmässigt. Nu gör jag 30 till 40 minuters konditions träning och sen mina styrkeövningar (innan klarade jag ca 20 min kondition). Och visst gick jag upp nåt kilo först men sen bara rasade det av mig... så, vad det än är så funkar det och eftersom det är ett NATURLIGT preparat så tycker jag det är helt ok.

Igår sprang jag på några av mammas kompisar som bor här i området. Jag ser inte dem så ofta, men igår pratade vi lite innan det blev för kallt, och innan de gick sa en av dem: "Du är mycket sötare nu än när jag såg dig sist!" Jag tor det var en kompimang, haha. Nej, men, det var snällt sagt. Men det är nog ganska många saker som väger in där, som det där med jobb och det hjälper ju definitivt att jag själv märker resultat. Att får höra det av en utomstående gör bara att man kan kämpa på lite längre med ett lite bredare leende.

3. För någon vecka sedan gav jag en kille på gymmet mitt nummer. Mest för att han frågade efter att jag trillat på näsan rakt framför honom och han frågade när jag var allt annat än fräsch. I söndags sågs vi ... eller, jag sprang efter honom genom Malmö i över en timme innan vi hamnade på McDonalds där han åt upp sin mat innan jag ens hann sätta mig. Sen undrade han varför jag inte ville ge honom en puss... för jag har ju ingen pojkvän och han har ju ingen flickvän, så då kan man väl pussas? Jag höll inte med och sa att med den filosofin så skulle ju de flesta gå runt och pussa på varandra mest hela tiden. Han förstod inte vad jag menade, men det var nog mest för att han inte förstod någonting av vad jag sa.

Ni som känner mig... ni vet att jag tycker om att prata och diskutera saker. Kanske lite för mycket. Kanske detta är helt rätt man för mig eftersom han helt enkelt inte förstår ett jota av vad jag säger så jag kan prata på hur mycket jag vill och det gör ingen skillnad. Men jag tror inte jag håller med... jag vill nog iaf kunna säga "ta hand om dig" utan att försöka förklara vad sjutton det betyder.

Men men. Jag tror inte han håller med. Idag har han ringt 15 gånger (jag skämtar inte, han ringde åtta gånger innan jag vaknade och när jag såg det ville jag inte svara när han ringde igen... och igen... och igen... och... ja, ni fattar). Nu undrar han om jag är sur och om jag är det så ska jag bara skicka ett sms så slutar han. Men... jag är inte sur, bara trött och lite oförstående till varför någon som inte förstår var man säger ringer hela tiden?

Om jag vill träffa honom igen? Haha, jättekul. Jag tror dock det blir oundvikligt och jag har en känsla av att han kommer dyka upp på gymmet, men men. Men nu har jag iaf svarat på hans sms och sagt att jag inte tar med mig mobilen mer idag och att han inte behöver ringa för jag vill vara "kompisar". Fy vad jag känner mig taskigt men ... jag orkar inte.

Och nu! Nu ska jag iväg och träna ryggen. Ska bli skönt att springa av sig lite, det behövs nu.

Sunday, October 31, 2010

Stavningskontroll

Detta, mitt 200e inlägg, tillägnas följade:

Jag kan stava. Jo, jag kan faktiskt det. Men efersom jag skriver på en liten Mac som blivit uppfostrad på engelska (titta, liten begynnelsebokstav!! jag lär mig!!) har allting små röda prickar under sig när jag skriver. Om det nu inte råkar vara så att ordet även finns på engelska. Då syns inga prickar.

Ibland när jag skriver rättar något program automatiskt min stavning åt mig, utan att jag ber om det. Det brukar bli värre då, eftersom de brukar rätta efter engelsk ordbok. Eller, jo, det hjälper ju massor när man skriver på engelska men inte när man försöker få fram en text på svenska.

Så när jag sitter här och ska läsa igenom och se om allt stämmer, så stämmer ingenting. Allt är fel, eller 98% är fel, om man tittar på stavningsprogrammet. Det blir lite si sådär väldigt jobbigt att läsa då.

Nu vet ni. Jag kan stava. Fast det inte syns, och jag ibland partar istället för pratar och ... tja, andra lite underliga saker.

Saturday, October 30, 2010

Nu kan jag ju uppdatera igen. Det har jag nog kunnat mest hela tiden, men men.

Det händer inte mycket nytt här förutom träning, jobbletande och sovande. Har varit ovanligt trött veckan som varit, så pass att jag hoppat över gymmet två dagar (och det är inte vanligt om det inte är så att jag absolute inte kan gå pga frånvaro från Malmö eller liknande). I onsdags gick jag till och med och la mig igen innan jag gick och jobbade för att jag skulle orka. Jag har mina filosofier om varför det varit så, men vad vet jag. Jag vet iaf att jag inte varit sjuk sedan April, dvs inte haft någon såndär dudnerförkylning som jag alltid lyckas få vid jämna mellanrum. Magvirus ränkas inte hit, men jag tror tröttheten helt enkelt varit någon liten släng av något som helt enkelt inte brutit ut. Jag klagar inte, men ändå. Sådär trött vill jag inte vara igen.

Idag har jag, förutom att jag tagit mig till Mobilia och Malmborgs och handlat mat, tagit mig till gymmet och lagat mer soppa. Den där soppan är väldigt god... men jag hittade inte någon butternut squash idag och då blev jag lite ledsen. Nästa gång jag kokar soppa blir det nog ärtsoppa, men inte såndär gulbrun sörja utan klargrön... kanske gör en liten step-by-step på den också, och receptet kommer även det från den danska soppdamen.

Gymmet var nog det som gav mest, idag var det ryggdag och jag provade/la till några nya övningar. Jag tror jag kommer behålla dem allihop och köra dem igen. Imorgon är det ben-dag och jag ska göra mitt bästa för att inte göra som jag gjorde sist, dvs vara lite för positiv och sedan inte kunna röra mig på 8 timmar.

Nu blev jag sådär trött igen, men så är ju klockan också läggdags. Fast först ska soppan hamna i lådor som ska in i frysen.

Thursday, October 28, 2010

Att koka soppa på en knapp

Det var en saga jag tyckte väldigt mycket om när jag var liten. Ja, det vill säga den varianten där Kajsa Anka ska laga soppa hos Joakim men han har inget förutom en knapp hemma... eller, jo, det hade han visst.

Men! Jag vet hur man kokar god soppa. Eller...

Vet ni? Vi gör det på sagornas vis här också. Det blir lättare så.
(som vanligt får ni klicka på bilderna för att se allt de har att tillföra)

Börja med följande:























Chop chop och lägg till lite grovt malen svartpeppar och generöst med fligsalt (om ni använder vanligt bordssalt får ni ta det lite försiktigt). Drizzla över så mycket oliv olja som ni tycker verkar passande. Kort sagt, få det att se ut såhär:


















Sätt i ugn som är värmd till 175C och ta ut när det ser ut ungefär såhär:


















Koka upp ca 1 liter vatten och lägg i lite grönsaks buljong (kykling går också bra, man får helt enkelt välja själv!). Koka upp, lägg till det som finns på plåten. Det kommer att se ut såhär:


















Lägg på lock och låt puttra i ca 10 minuter. Inte koka, puttra. Detta är mycket viktigt, tror jag. Ni behöver ju inte stå och titta på det hela under denna tiden men om ni gör det så ser ni följande:


















Sen tar ni fram kökets roligaste leksak! Zippern! Eller handmixern som den också kallas. Zippity zap zap, så håller man på tills allt är slätt och fint. Den ska vara väldigt tjock i konsistensen, men om ni tycker att den är för tjock så kan ni tjoffa i lite mer vatten, ca 1 dl åt gången. Koka snabbt upp om ni gjort detta, annars inte. När man uppnått önskad konsistens rör ni i ca 1 dl grädde. Inte matlagningsgrädde, utan riktig grädde. OBS! Nu får ni inte koka soppan mer, då blir den inte lika god.

Ni har nu fått det resultat ni strävar efter, nämnligen:


















Sen äter ni. Den är supergod och kan gärna njutas med en knäckemacka som försetts med mosad avokado och lite flingsalt. Eller så kan ni göra det festligt och bjuda på nygräddat vitlöksbröd.

Jag tror den går bra att frysa. Jag hoppas iaf det eftersom jag har ca 5 liter i frysen just nu.

Tuesday, October 12, 2010

Ännu ett litet test för att se om även detta fungerar. Om det gör det blir jag lite sådär jätteglad!

Bilden nedan (eller var den nu hamnar) visar min nya leksak. Hm, eller nej, det är det ju inte. Det är min über-viktiga gateway till att hitta jobb! Lite irriterande då det är som dial-up och hastigheterna inte alls når de utlovade 16Mb/s utan snarare 2-3(högst). Men! Det fungerar. Fast roligast är nog att min ständige kompanjon nu fungerar precis som han ska! Nu ska vi bara luska ut hur vi kan få bort den lilla loggan nedan.
Sent from my BlackBerry® wireless device

Monday, October 11, 2010

Test

Ett litet test för att se om detta fungerar.
Sent from my BlackBerry® wireless device

Sunday, September 19, 2010

Saker som gör mig glad

Jo, just saker.

Varje dag kommer jag på något som jag lämnade efter mig i USA och varje gång känns det som om någon sticker en kniv i hjärtat på mig. Det handlar inte om saken i sig utan alla minner som kommer sköljande över mig på samma gång, och iblan blir jag stående som i trans medans våg efter våg kommer med minnen, känslor och intryck. Av samma anledning kan jag fortfarande inte titta på bilder från New York, och jag blir konstig i magen när jag ser New York på tv eller i filmer. Bara av att skriva detta blir jag lite si sådär nedstämd, så att säga att jag sakar New York är nog ett grovt "understatement."

Men, det finns saker här också som gör mig glad och saker som jag tror kanske en dag kan få samma innebörd för mig.

Vi kan ju börja med köket, för det var också min favoritdel i min lägenhet i Bronx. Fy vad jag saknar det köket.
Men, här har jag två saker som gör mig glad och som används flitigt.


















En födelsedagspresent och en examenspresent. Den gröna varianten känner ni nog igen och den gör mig glad varje gång jag ser den. Den svarta däremot har blivit en flitigt använd komponent - inte bara på morgonen till kaffet (som jag gör på mitt eget lilla sätt) utan även till kvällsteet. Den ångar mer än jag när jag blir lite het om öronen, kan jag säga. När den väl piper liknar den mer ett överhettat ånglok än en vattenkokare, men det gör bara att jag tycker ännu mer om den.

Sen har vi något som jag tänkt visa familjen när de kom på besök nästa gång, men det drar ju ut på tiden och nu kan jag inte hålla mig längre. När Hannah var här gick vi in på Indiskan, och över deras kassa hängde en hel rad med väldigt fina lampor. "Har de fler av den som man kan köpa så köper jag den," sa jag till Hannah. Och... de hade dem till försäljning! Fast den som fanns ute var väldigt smutsig och den ville jag ju inte ha. Men vi frågade om de möjligtvis hade några fler, och expiditen kom ut med en kartong! Ojoj, så jag kom hem med följande:


















Nu ser man ju inte så mycket på denna väldigt suddiga bild, så här kommer en till:


















En annan sak jag tycker väligt mycket om ju nu är laxröra. Min laxröra, menar jag ju då.


















Eller egenteligen är det väl en typ av sallad, eller nåt. Men, i vilket fall som helst, det som gör detta så gott är blandningen av smaker och ... texture? Recept? Lax, salladsbönor, tomat, rödlök och avokado i de mänder man tycker passar. Det blir även gott om man lägger till lite ångad färsk sparris och stekta champinioner (torrstekta utan olja eller smör). Sen blandar man ihop det hela med lite oliv olja och flingsalt. Mums.

Sist men inte mist det som gör mig mest glad:


















Vitaminer! Eller, nej, dessa gör mig bara lite ... hm, starkare och lite piggare. Det som gör mig glad är personen som gjort sig besväret att gå och köpa dem till mig, nämligen William. Att ha någon som gör sånt för en är ovärderligt, för egenteligen är vitaminer på burk inte livsviktigt (för vitaminer är ju det fast man kan få dem i sig på många olika sätt) men att ha vänner som tar ens små egenheter med ro och gärna hjälper till att göra något så litet som att fixa något man sagt att man skulle vilja ha, det kan man inte leva utan.

Friday, September 17, 2010

Ska inte erbjuda hjälp inom de ämnen jag är utbildad om det inte är så att jag får betalt för det från och med nu.

Hur något (allt?) jag säger kan vändas mot mig och få mig att framstå som ett stort as är för mig förbryllande, om jag ska vara ärlig.

Trött på detta? Jo tack. Från och med nu, om någon har något att säga om mig, vänligen säg det till mig. Ansikte mot ansikte. Jag är inte van vid att det pratas bakom min rygg eller att mina ord förvrängs till något de inte var menade som.

Det var allt. Tack och hej.
Det verkar som att folk fortfarande tittar in trots att det inte händer så mycket här.

Har ju börjat jobba nu och det är bra. Det känns bra att komma ut och göra lite annat än att fundera, och det är bra människor man träffar vilket gör att det blir ännu lite roligare.

Ikväll är det lite ... tja, ett möte med lite pepp för andra delen av företaget. Vi kvällsjobbare är också inbjudna så vi får se vad det hela resulterar i.

Nu när jag jobbar kvällar kan jag ju inte gå på passen på gymmet längre, men det är nog bara bra. Har inte fått de resultat jag är van vid så nu har jag gått tillbaka till min egen lilla typ av workout, och jag märker redan bättre resultat. Så det hurrar vi för och fortsätter i samma anda.

Monday, September 6, 2010

Idag har varit en intressant dag. Det började med att jag satte på fel platta i morse när jag skulle koka vatten till kaffe, och nästan brände ner lägenheten (på den platta jag satte på låg ett korkunderlägg, och resten kan ni nog lista ut själva). Grejen jag tyckte var konstig var att jag satt på tv:n där det var ett program om  bränder, så det var ju lite skumt att det luktade bränt... tv:n brukar ju inte sprida lukt, mest ljud och ljus. Men men.

Sedan visar det sig att mitt job har försvunit under mystiska omständigheter. Vart det tagit vägen vet ingen, men jag får inget svar på vare sig email eller telefon, och när jag var där för så kallat informationsmöte fanns det ingen där heller. Så det blir till att fortsätta söka.
Men jag fick ett tips från en tjej på gymmet idag så vi får hoppas på att det kanske leder någon vart.

Tja, sen var det gymmet som gällde. Dubbelt pass, tre varvs cirkelgym och sedan en timmes spinning. Kändes jätteskönt och jag var inte alls trött när det var över, men jag hade nog inte kunnat köra något mer pass.

Annars händer det inte mycket i denna delen av världen.

Tuesday, August 31, 2010

Jag kan ju börja med att informera om att min mobil är lite död eftersom laddaren inte fungerar. Har jag inte listat ut vad som är fel imorgon köper jag en ny (laddare, alltså), men för närvarande har jag ingen laddad mobil.

I övrigt händer det inte mycket. Informationsmöte om jobbet på torsdag så jag antar att det drar igång på måndag.
Förra veckan såg mitt schema ut så här:
M: 60 min cirkelgym, 60 min spinning
T: 60 min cirkelgym
O: 60 min spinning
T: 60 min spinning, 60 min cirkelgym
F: 70 min cirkelgym

Helgen var lite lugnare, men denna veckan drog det igång igen. Igår, måndag, gjorde jag 60 min cirkelgym och 60 min spinning.
Idag gjorde jag min egen workout, 20 min trappmaskin, ben-styrka (5 olika övningar), 10 min gångmaskin i hög uppförsbacke (lutning 12) och till sist 20 min gångmaskin.

Imorgon, onsdag: 60 min spinning, 75 min kombinationspass med cirkel gym samt spinning.
T: 60 min yoga, egen träning (kondition samt styrka, armar och rygg)
F: 75 min cirkelgym
L: 60 min cirkelgym, egen träning (styrka ben plus kondition)
S: 75 min cirkelgym, 60 min yoga.

Så det är det jag håller mig sysselsatt med, förutom att söka jobb och annat som är ungefär lika kul.

Friday, August 27, 2010

Mitt liv i ett nötskal

Idag åkte jag ner till Djäknegatan (fick ringa till en kompis för att komma ihåg vad gatan och affären jag skulle till hette). När jag väl kom dit jag skulle efter att ha behövt gå en halv gågata under festivaldags (hu!!) visade det sig att de hade stängt till kl 15.00. Klockan var nu 14.02, och jag hade mycket tid över att komma på något att hitta på. Inte nog med att jag inte ville hitta på något förutom att köpa det jag kommit för att köpa så fanns det inget kul i närheten. Så jag gick in på Löparlabbet, där jag köpte strumpor. Första felet, för jag behöver inte strumpor och det var inte sånna jag ville ha, men nu har jag dem. Jag hoppas på att de är alldeles fantastiska strumpor som kommer förändra mitt liv, men vi får se.

Sen kom jag på att Panduro ju inte ligger så långt därifrån. Så jag gick dit, utan att ha något att köpa. Hoppade till lite när jag såg att de hade en skylt där det stod "Sy och Sticka" men de hade bara strunt stickor och fejk garn, så det blev lite besvikelse där. Men tur ändå, så sparade jag dem pengarna. Trodde jag.

Jag försökte mest få tiden att gå och tittade på många saker i detalj. Många, många saker har de, så jag tittade på mycket. Men inget jättekul. Sen kom jag till scrap avdelningen, och som nog några av er vet så scrappar jag inte. Helt plötsligt ser jag ett helt block med en massa glittriga och fina papper, och jag kunde inte lägga ner det. Så nu har jag en helt block med 48 ark 1/2 glitter or brilliant scap-ark med fågelholkar, flugsvampar, blommor och rutor. Några ränder också, tror jag.
Elin, jag hör av mig.

Sen kom jag iaf dit jag skulle och fick det jag kommit för att skaffa. Plus två normal stora proteinbars, fast dem fick jag helt gratis!

När jag väl kom hem blev det lite stress eftersom jag skulle till gymmet och inte hunnit äta. Jag hade planerat dagen väldigt väl men jag hade ju inte räknat med att få vänta en timme, men jag hann det jag skulle och kom iväg i tid.

Nästa vecka börjar allvaret, kanske. Vi får se.

Tuesday, August 24, 2010

Oj vad min blogg har varit kul på senaste tiden.

Det händer inte så mycket. Inte mycket alls. Söker jobb, gymmar, sover. Får konstig post. Alldeles för mycket reklam... (en full pappers ICA kasse i veckan, typ... det är för mycket.) Tänker att jag ska städa men kommer aldrig för mig att göra det... eller, jo, det gör jag ju. Men hallen blir alltid så rörig och det är irriterande. Jag trodde att när man blev vuxen skulle man ha ordning och reda (och ett köksskåp fullt med tablettaskar). Jag har varken ordning eller ett skåp fullt med tablettaskar.

Jag tror min spis håller på att gå sönder. Den har börjat göra klickande ljud när man sätter på plattan. Den har inte gjort det innan men den verkar ju inte helt ny om man säger så, och den har nog inte använts alls på flera år. Men jag vill inte köpa ny spis, för om jag gör det vill jag göra om köket samtidigt... eller iaf lägga på ny diskbänk för den jag har gör mig galen.

Jag hörde ett par grannar gräla precis, och försökte tjuvlyssna men spisen knakade så mycket så jag hörde inte riktigt. Han var iaf jätte irriterad och sa "SLUTA!" hela tiden och hon sa "Men det är ju inte min cykel." Jag förstod aldrig vad det handlade om, men någon kom och så var det jätte trevliga och sen när personen gått började det där "SLUTA!!" igen. Efter 5 min gick de in. Tur jag inte bor vägg i vägg med dem. Eller den som hade fiol lektion tidigare idag... då skulle jag nog bli lite trött.

Sängen nästa, nästan lite tidigt för att vara mig... Men huvudvärken från helgen sitter i. Den försvann innan idag i några timmar men så fort jag tänkte att det var så skönt att bli av med den så kom den tillbaka. Sova kanske kan hjälpa, även om det inte gjort det hittills.

Men, jag har ju en bild!  Pappa tycker ju inte om när man bloggar om sin frukost men sin middag har han inte sagt något om! Här är min standard middag: lax med grönsaker. Idag blev det lax med broccoli. Jag har blivit lite pseudo vegetarian, inget kött men fisk och ägg går bra. Varför det blivit så vet jag inte men jag känner inte alls för att äta kött just nu, inte ens kykling. Inte här iaf, på andra ställen går det hur bra som helst.

Monday, August 16, 2010

För några år sedan skulle jag hyra Brokeback Mountain. Jag råkade hyra Cold Mountain istället... hur det gick till vet jag inte, men iaf.

Det är ingen kul film alls, och den visas på 8an just nu. Men den är grymt bra (no pun intended) så jag måste ju titta på den igen.

Andra nyheter? Jo då. Översvämning i källaren. Så nu måste allt ut och sortars igenom. Jag orkar inte, har inte alls lust att gå igenom förrådet igen. Det var inte alls kul att moppa upp en hink smutsvatten efter ett dubbelt pass på gymmet heller, kan jag meddela.

Och det börjar ju bli mörkt nu, på kvällarna. Jag tyckte det var lite dumt att det inte fanns någon lampa över vasken så man kan se vad man gör när man diskar. Det har irriterat mig ganska mycket den senaste veckan. Men så idag, när jag stod där och tyckte det var dumt... ja. Då inser jag att det är ju något som sitter där, under skåpet... som visar sig vara en lampa. Den fungerade dessutom!

Ibland kan man känna sig lite dum.
Och just det, jag har fortfarande inte sett Brokeback Mountain. Men Cold Mountain har jag snart sett två gånger.

Saturday, August 14, 2010

Liten observation

Jag har märkt att svenskar irriterar sig på att svenskan får mer och mer influencer från engelskan, särskilt när det kommer till stor begynnelsebokstav i titlar osv.

Nu tycker jag i och för sig att det ser bättre ut och ibland glömmer jag bort mig och gör det själv, men jag förstår principen i att ett språk har vissa regler och dessa regler ska följas.

Men, det som *verkligen* stör mig är när det blir tvärt om och svenskan inte bryr sig om andra språks regler, dvs skriver engelska titlar med små begynnelsebokstäver. Min fråga är då varför det är så farligt om man skriver med stora bokstäver i svenska titlar om nu svenskar själva struntar i att följa reglerna för andra språk?

Jag hade inte brytt mig om det inte var för att jag hört detta från så många olika håll och att det faktiskt blivit en stor grej. Det är en sak att lyfta fram ett problem men att sedan inte bry sig om att man själv bryter mot ett annat språks regler visar bara på ignorans och ser väldigt dumt ut.

Thursday, August 12, 2010

Jag var på intervju idag och fick skriva på anställningsavtal innan jag gick.

I princip kommer jag jobba tre timmar om dagen, fyra dagar i veckan, så det är ju inte mycket. Det baseras på låg grundlön och provision på det, så förhoppningsvis går det tillräckligt bra för att det ska bli något av det hela. Men jag tycker om företagen/organisationen så förhoppningsvis kan man gå vidare på andra banor inom företaget om man visar att man är intresserad.

Det är i princip ett företag som säljer en service som går ut på att ge hjälp med läxläsning till elever i grundskolan och på gymnasiet.

Så. En början, sen får vi se vart denna väg kan leda.

Monday, August 9, 2010

Träning

Det är det jag sysslar med mest nu, det finns ju inte mycket annat att göra. Eller, jo, endel småsysslor men de räknas inte riktigt.

Men träning har jag i alla fall tid med, och eftersom jag inte vet hur länge till jag kommer att ha så mycket tid så blir det till att ta vara på det nu.

Att gå med i Friskis&Svettis var nog det bästa jag kunde ha gjort, fast jag tycker fortfarande att namnet är ovanligt löjligt. Men nu är det ju inte det man ska basera sina åsikter på, så jag får väl ha överseende med det.

Just nu kör jag dubbla pass tre till fyra gånger i veckan, dvs ett konditionspass som spinning eller ellitpical samt ett cirkelgyms pass. Sen kör jag ett pass två dagar i veckan, ett konditions pass och ett cirkelgyms pass. Det blir inte lika mycket fria vikter, men jag har ett schema jag går efter nu vilket betyder att jag gör lite extra vikter fyra till fem gånger i veckan, men bara några övningar istället för det jag gjorde innan.

Mitt favoritpass faller tyvärr på fredagar kl 17.00, så det blir nog så att om jag kommer till Hlm blir det på lördagar. När det nya schemat drar igång den förste september kanske de har det passet några gånger till i veckan, men tills dess kommer jag att hittas i Malmö på Friskis.

Nu blir det till att söka lite fler jobb, det har varit ovanligt tomt på den fronten de senaste veckorna.

Thursday, August 5, 2010

Idag och igår har jag varit extra mega trött. Det har säkert att göra med att jag kört dubbla pass denna veckan och fått någorlunda ordning på maten, men fyyyy vad man kan vara trött.

Spinning har blivit mitt nya nöjesmoment, förutom att det är hur jobbigt som helst och man helst vill göra något annat när man först sätter sig på cyklen. Men nu har jag fått ordning på mina clips (som sitter fast i pedalerna) och börjat förstå grejen med att stå upp och trampa. Idag var jag på ett medel pass, men jag tror inte tränaren var medveten om det eftersom det var position två och tre mest hela passet (position ett är att sitta ner, två när man står rakt up och tre när man har baken *över* sadlen och håller långt fram på styret så ryggen är som ett C). Jag tror jag överbelastat mina knän med för mycket ben press, så jag tar en break från det nu medans jag bygger upp musklerna runt just knäna lite mer. Det blir desto mer deadlifts och benböj istället, så får vi se om det hjälper. Men, det gör också att crosstrainern inte är så kul, i alla fall inte den sorten de har på passen. Den varianten de har på gymmet är helt ok.

Så denna veckan har jag kört mest spinning, men imorgon har jag ett crosstrainer pass. Helst skulle jag ha varit med på det cirkel gym de har på eftermiddagen men jag kom på det för sent så nu är det fullbokat. Jaja, har ju ändå kört två pass nu i veckan så det får väl räcka.

Annars händer det inte så mycket. Det finna absolut inga jobb just nu, men jag hoppas det kommer lite fler alternativ snart. Vi får i alla fall hoppas på det. Om en eller två veckor kommer jag ta kontakt med företag själv, men jag väntar med det till semestertiden är slut och folk hunnit komma tillbaka till jobbet lite. Det där med 5 veckors semester är fortfarande lite främmande för mig, men jag skulle ju inte ha något emot att själv ha det så då blir det ju till att hitta jobb. Sen nästa sommar kommer jag också glassa runt och ha någon som väntar på att mina 5 veckor är över så att världen kan börja rulla igen.

Gonatt!

Monday, August 2, 2010

Dagens Resultat

Idag besökte jag och två härliga vänner The Studio i Malmö. Jag tror de flesta känner till vad detta
handlar om men jag måste erkänna att det var en ganska seg dag med otroligt och onödigt mycket väntande. Om det inte varit för sällskapet hade det nog blivit ett ganska mycket kortare besök (... utan foton, då, för att umgås på ett roligare ställe).

Men nu blev det ju foton, och här har ni mina resultat. Det blev inte till 10 bilder, inte med knasiga poser och handkonstulationer. Fast en toppen människa träffade vi idag, men det räcker att de som  var närvarande vet detaljerna kring det. Och mitt frieri fick inte heller något resultat. Hm. 


































































Det där med att ha händer kring ansiktet förstår jag mig inte på. Fast nu vet jag ju vad mina önskemål är, om det blir någon nästa gång.

Saturday, July 31, 2010

Jag visste inte att jag hade så mycket planerat idag, men det hade jag tydligen.

I går morse åkte min nya rullgardin i golvet. Eller rättare sagt, den brakade ner med ett förfärligt dån och lämnade lite hål i väggen samt att ena beslaget som håller den uppe gick i tu. Det blev till att improvisera igår natt med ett lakan som inte riktigt räkte till, så det blev till att införskaffa en ny idag. Det visade sig att Hemtex hade både billiga och bra varianter, så det blev en sådan. Jag tror jag har transporterat det mesta på min cykel nu, men det var förvånansvärt lätt att få hem rullgardinen på det sättet.

Just det. Innan jag gjorde det cyklade jag upp till min farbror för att leverera något som blivit glömt hos pappa för ett par veckor sedan. Hela vägen dit var det motvind, så det blev en lite mini workout.

På Mobila fick jag även ivägskickat ett paket till USA och småttingarna som jag saknar. Det kanske inte kommer innan deras semester, men det är kanske roligare för dem att ha något som väntar på dem när de kommer tillbaka.

Jag fixade även ett par nya pumps som jag insåg att jag inte har längre. Jag lämnade ju alla mina skor i USA... dvs ganska många par. Men nu har jag iaf ett par vanliga svarta pumps med lite högre klack som passar till allt. Perfekt.

Sedan blev det till att införskaffa clips till mina spinningskor (så att man sitter fast i pedalerna, vilket gör att man får mer "drag" när man trampar och tar i lite mer även då man drar upp benen och inte bara när man trycker ner). Jag rådfrågade min spinningledar-kusin som sa att det var en bra investering inte bara för att träningen blir bättre, men hennes första par hade hållt i 10 år... så då blir det ju inte mycket per år, eller per gång för den delen.  Samma kille som hjälpte mig med skorna var där idag, och sist sa han att jag kunde få clipsen billigare om jag köpte dem samtidigt som skorna, vilket jag ju då inte gjorde. Jag funderade på att fråga om jag fortfarande kunde få dem billigare, men tänkte att nej, det spelar ju ingen större roll. Men han märkte ned dem ändå, och sen hjälpte han mig hitta ett par nya löparskor eftersom de jag haft och älskat ett bra tag nog tagit det dom kan.

Sen blir det invecklat men lång histora kort, fick cykla till ett annat Inter Sport för att hämta rätt storlek, men de hade fel färg (och fel pris, 1400 istället för de 600 jag planerat lägga ut). De hade samma storlek som Mobilia, men jag tog dem ändå (de sitter bra men jag har helst aningen mer marginal, men de satt helt klart bäst av alla dem jag provade). De sitter dock lite konstigt så det blir till att åkta till Mobilia igen imorgon för att ta det andra paret som satt bra. Mitt liv i ett nötskal!

Jag hade tänkt träna också idag, men gymmet stänger tydligen kl 17 på lördagar, och jag trodde de hade öppet till 19 eller 20, så det blev inget tränat. Men jag kollade hur långt jag cyklat idag och det blev runt 15km, så det räknas allt som en liten miniworkout.

Imorgon blir det dock gymmet samt Indoor Walking, vilket betyder att det är sängen nästa. :)

Thursday, July 29, 2010

Idag har varit en riktigt trööööööög dag... min internetuppkoppling fungerar inte. Nu är den i och för sig inte min, men det behöver vi ju inte prata högt om. Det har hänt en gång innan att den inte fungerade på en hel dag, men lite irriterande var det. Så även idag.

Men, iaf, lite har jag hunnit med. Vad jag gjorde i förmiddags och under eftermiddagen men jag fick i alla fall massor gjort. Håller på att översätta en liten bok till småttingarna i New York - hörde förresten från dem idag. De håller på att köpa lägenheten de bott i sedan 4 år tillbaka, så jag antar att det betyder att de kommer att stanna! Fick även reda på att hösten kommer att gå till renovationer - jag avundas dem inte, men de kanske kanske kan bo i en av jobblägenheterna så länge (som min familj gjorde när de hälsade på). Jag är ganska säker på att badrummen och köket är det hon syftar på, och antagligen golvet i hallen. Ska bli kul att se hur det blir när allt är klart, måste ju åka och hälsa på dem och se!
Och så måste jag erkänna att jag vill tillbaka, för jag saknar NYC och dem väldigt mycket just nu. De var ju i princip min familj när jag var där. Det är i och för sig lite konstigt för jag hade aldrig hemlängtan när jag var där, inte en enda gång. Kanske att jag kom ihåg saker och ville hälsa på, men aldrig såhär. Kan man ha hemlängtan åt fel håll?

I kväll åkte jag iaf till gymmet. Jag var lite spänd för igår köpte jag nya skor till spinningen. Sist jag gick var det inte så kul - lite för att det gjorde så förgjordat ont i baken men mest för att det gjorde väligt ont i fötterna när man skulle stå upp. Men jag fick tipset att köpa spinningskor som har en väldigt hård sula. Igår gick jag till Inter Sport (Stadium på Mobila är uteslutet, handlar aldrig där igen) och tittade lite. Det visade sig att den billigaste varianten var den som passade! Så jag tog dem efter att ha frågat om jag kunde prova dem några minuter på gymmet och se om de gjorde någon skillnad, och om de inte gjorde de kunde jag lämna tillbaka dem.

De gjorde en enorm skillnad och passet idag gick riktigt bra, och jag kunde stå en hel del. Jag kanske inte riktigt trampade i takt men det kommer med tiden, det vet jag av erfarenhet. Jag fick iaf ut mer av passet idag än sist, och det var ju det som var meningen.

Efter det gick jag till gymmet och tog 20 minuter på crosswalkern, och sen lite styrka på det. Det börjar kännas skillnad nu, och det är det jag har saknat så det är skönt att få den känslan igen. Nu är det bara att köra på och vänta på resultat.

Sen måste jag bara säga detta, och sen kommenterar jag inte den saken mer. Jag vet att det är både motion och diet som behövs för att viktnedgång ska fungera. MEN jag behöver inte synpunket på vad jag gör. Jag har gjort detta innan och fått utmärkt resultat. Jo, dieten är viktig, men det är när jag slutar träna som jag går upp i vikt. Varför? För när jag inte tränar äter jag inte så bra heller. Om träningen gör så att jag tänker två gånger till på vad jag stoppar i mig ... Nej, rättning. Träningen gör att jag automatiskt äter bättre utan att ens tänka på det. Vi kan väl säga som så att om det inte syns någon skillnad om två månader så kan vi diskutera saken då? Just nu är jag inställd på att träna och kör fyra pass i veckan plus min egen träning och jag vill inte förklara eller försvara det just nu. Jag vill bara köra på.
(Detta vänder sig inte bara till er som läser bloggen utan många i största almänhet som har kommentarer osv - visst, de kommer från "a good place" men ibland blir det mest påfrestande).


Imorgon har jag ett cirkelgymspass, vilket betyder 3 rundor på circelgymmet. Ska bli kul att se hur det går - i tisdags gick det hur bra som helst, och jag hade helst gått ett varv till (vi gjorde två varv då).


Nu blir det sängen nästa... det är ett annat stort plus med att träna, man sover mycket bättre. Och alla som känner mig vet att det är något jag behöver!

Tuesday, July 27, 2010

Jag gick och tränade idag. Provade på cirkelgym för första gången, vilket består av mellan 18-20 stationer (kommer inte ihåg just nu och det står inte på hemsidan, men man är kör två och två på en station och det finns mellan 36 och 40 platser per pass).
I alla fall, körde ett sånt pass idag och det kändes skönt. Det är en blanding av styrka och kondition och man kör 45 sekunder vid varje station och sedan har man 7-10 sekunder att byta till nästa övning. Jag började lite mjukt med ett medel pass vilket betyder att man kör två varv, eller kör varje station två gånger. Kändes riktigt skönt och enlight min pulsklocka brände jag bort 642 calorier. Inte illa.

Efter det passet körde jag 14 min på en recumbent bike, och sedan 16 minuter crosstrainer/elliptical. Jag kompletterade med lite styrka och sedan tog jag mig hem på nåt sätt, för jag var inte lite trött. Men välidgt nöjd! När jag kollade pulsklockan för vad jag gjort mig skyldig till när allt var sagt och gjort visade den 1010 kalorier. Oj då!

Så nu har jag tagit tag i det där med att göra mer cardio, eller kondition. Så får vi se vad det leder till, men förhoppningsvis bra saker.

Nu blir det sänger, är lite sådär jättetrött.

Monday, July 26, 2010

 Det där med att ha en blogg kan bli lite långrandigt när det inte händer något - kanske inte för mig men för dem som läser dem.

Fast jag kan nog inte säga att det inte hänt så mycket sedan jag sist skrev eftersom min far och hans fru haft ett hejdundrandes party för mig för att fira min examen och att jag nu befinner mig i Sverige för en tid framöver (än vet ingen hur länge, aldra minst jag själv).

Sedan råkade jag fylla år en vecka efter det, och då blev det lite besök och festligheter här. Det var lite extra kul för jag har inte firat min födelsedag med paket och tårta på dagen sedan jag fyllde 25, och då var det inte med familjen utan en familj jag jobbade för. Så det kändes bra.

Och inte för att skryta men jag har fått fler presenter de senaste två veckorna än jag har fått de senaste åren, borträknat vad mamma gett mig. En del av dem har jag önskat mig i flera år men andra visste jag inte att jag önskade mig, men insåg när jag fick dem att om jag vetat att de fanns hade jag visst velat ha dem. Dem kommer det lite bilder på vid senare tillfälle.

I andra nyheter har jag börjat måla lite eftersom jag inte haft lust att sticka på flera månader. Än så länge har jag bara gjort en liten grej och den blev inte alls som jag tänkt mig, men grejen med att måla är ju att man kan göra flera försök... med just stickning är det lite mer strukturerat, så det är kul att göra något som man kan bestämma lite mer över.

Nu blir det snart sängen, körde extra mycket kondition idag (och ska forstätta med det iaf ett par månader och se vad som händer). Men, nu är jag i vilket fall som helst ganska trött. Jag tror att det lite svalare vädret hjälper lite med att sova också eftersom jag inte sovit så bra på ett par veckor, och igår sov jag som om jag inte gjort det på ...just flera veckor. Fast det känns skönt att ha börjat med mer kondition, jag gick tillbaka några år för att se vad som funkade bäst sist jag tränade med bra resultat vilket är vad som sporrade mig till att börja med det igen. Och när jag var klar med dagens pass kände jag mig inte alls trött utan bara riktigt nöjd och glad och stolt. Precis som man alltid ska!

Friday, July 16, 2010

Jag funderade precis på att jag nog blivit så pass gammal att jag inte bryr mig om födelsedagar längre.

Så kom jag på att jag ju är 26, så då har jag ju några år kvar innan jag är gammal nog att inte bry mig.

*puttrar vidare*

ETA: Jag har ju sagt till endel att jag inte önskar mig något förutom släta väggar och ett nytt kök, men det stämmer ju inte.  Fast jag kommer inte på vad det är jag önskar mig just nu...
Och på tal om sånt jag önskar mig (fast inte officellt eftersom det är så jättedyrt) så drömde jag om det inatt. Det som stått på min önskelista längst är en kiwifärgad LeCreuset (klicka!!) gjutjärnsgryta. I min dröm så fick jag en, men den var en mörkblå/svart variant och... nääää, det tyckte jag inte om. Och så får man ju inte säga om presenter, så därför önskar jag mig oftast inte något.

ETA2: Jag vet vad jag önskar mig!! En LeCreuset vattenkokare (klicka!!)!! Och den vill jag ha i just Caribbean... den färgen har jag inte sett innan, den passar ju en vattenkokare. Ojoj vad den var fin... vill haaaaaaaaaaaaa. Eller, som jag lärde mig säga när jag var liten.
"Den önskar jag mig i födelsedagspresent."

(för att undvika missförstånd... gjutgärnsgryta i kiwi, vattenkokare i caribbean/turkos). Fast det går lika bra med en tanke, de burkar betyda mer i längden.

Wednesday, July 14, 2010

Igår åkte de tre äldsta i vår familj till Ikea där vi roade oss med att köpa sånt man alltid inser att man behöver när man är på Ikea.

När jag bodde i USA var det alltid otroligt svårt att hitta örngott som inte var öppna (utan knappar) och glöm det där med att hitta rätt storlek - det finns sjugoelva varianter, och ingen av dem passar. Det hände mer än en gång att hur noga jag än försökte få det att fungera så kom jag hem med någon slags Kingsize pillowcase som var 1.5 meter långt. Det slutade med att jag köpte med mig lakan från Sverige eftersom jag ändå hade kuddar och täcke härifrån, och så löste jag det problemet.

Grejen är att jag aldrig sett örngott i någon annan storlek här förutom de vanliga 50x60cm. Just därför blev jag lite sådär jätteirriterad igår när jag kom hem med ett örngott i storlek 65x65. Har folk här stora, fyrkantiga kuddar i sängen nu? För jag har inte sett några sådana att köpa på sängavdelningen, det är då säkert (jag är lite för familjär med Ikeas utbut för tillfället, tyvär).

Så kom jag på att jag ju har en symaskin i garderoben. En relativt ny maskin som mamma köpt för att sy ett lapptäcke till mig. Jag tog ut den och tog mig en titt för att se vad det var för märke och modell (Husqvarna Viking Emerald 116, för er som känner till sådant). Det finns nämligen en symaksins affär på Mobilia, och eftersom jag ändå behövde köpa tråd för att sy om örngottet så kunde jag ju fråga dem om lite tips, tänkte jag. Typ hur man fyller på spolar rullen och trär maskinen osv. Den snälle mannen visade hur man gjorde både och (och sa att man alltid kan titta i intruktionsboken, men den ligger i en tung låda långt upp så då var det lättare att fråga, typ). Så jag fick både tips och grå tråd, lite blå kalk samt väldigt långa ... sånadär nålar med liten plastknopp på. Jag fick även väldigt mycket information om den svarta lådan som nu alla handlare har uppkopplade till kassa apparaten så att de inte lägger pengar i "fel låda." Detta var så intressant att han höll mig kvar i 5 minuter för att förklara precis hur den fungarar, men det kunde jag ju ta eftersom jag fått hjälp.

När jag väl kom hem igen fixade jag till det där örngottet. Kom på att jag spenderat mycket mer på att köpa fel och sy om det än om jag tagit rätt till att börja med, men men! Nu är det gjort, symaskinen är framme och jag har fått mersmak... Sen undrar jag bara varför jag skaffar mig så dyra hobbies, det är ju inte alls smart.

Saturday, July 10, 2010

Oj, här var det dag att uppdatera.

Befinner mig hos familjen, men jag är ensam hemma. De tyckte det var strandväder men det tyckte inte jag. Elelr, jo, det är nog sånt väder men jag orkar inte åka till stranden idag. Blev väckt i tid och otid av olika anledningar och det känns inte jättekul att åka iväg när man är helt död. Då är det skönare att vara hemma på altanen och läsa, fast till och med det verkar lite ansträngande just nu.

Om en vecka blir det fest här, det ska bli kul. Kommer väldigt många vänner och släktingar så det blir till att försöka umgås med alla. Vissa har jag inte sett på säkert 10 år så det ska bli kul!

Ojoj. Till och med skriva var jobbigt. Det får nog bli en tupplur på däcket trots allt, böckerna kan om inget annat hjälpa en att somna.

Wednesday, June 30, 2010

Två saker stör mig när det gäller jobbsökande. Eller, det finns nog fler om jag tänker efter men just nu är det följande:

På Arbetsförmedlingens hemsida kan man spara annonser på jobb som man söker. För att göra detta måste man vara inloggad. Grejen är att man loggas ur hela tiden och idag har jag 9 utan 10 gånger fått svaret "Du är inte inloggad! Du måste logga in i applicationen för att komma åt sidan." Detta händer även när jag klickar på "Logga in." Så vad ska jag då göra, om jag inte kan logga in??? Otroligt irriterande.

Det andra är de företag som skriver ungefär såhär: "Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser gärna att de av det underreprecenterade könet söker positionen." Hur vet man om man är av det könet? Nu finns det ju bara två alternativ så chansen är ju 50/50 på att man faller i rätt kategori.
Ibland står det även att " Vi välkomnar sökande med olika bakgrund." .... ok! Men så bra att vi alla har olika bakgrund, för då har ju alla iaf träffat rätt på nån punkt. Eller?

Formuleringar i all ära men ibland kan det vara lite svårt att förstå vad de menar.
Dagen inleddes med insikten att idag är en molnig dag.

Det betyder att det inte blir någon stund i solen. Efter att detta konstaterats gick jag och la mig igen, men sova kunde jag inte eftersom fönstret bestämt sig för att slå mot rullgardinen (som har stålkant). Om Rich varit här hade han haft mycket kul åt mig eftersom jag hoppar av minsta lilla oväntade ljud. Jag  beter mig som en lite hypad spratteldocka, typ.

Vad gör man då en molnig dag? Jo, man går ut med allt pappersliknande material till kontainern och sedan dammsugar man och tvättar golven. Fast det behövs ändå göras så det är ju bra att det blir gjort.

Igår fick jag lust att baka en kaka så jag bakade en honungskaka i Nalle Puhs anda. Den blev dock inte jättegod, men jag hoppas att en natt i frysen och sedan lite upptinande i micron gör susen. Om inte annat kan gäster väntas göra tappra försök till att övertyga mig (och sig själva) om hur god den är. (Eller, nej... så elak är jag inte. Är den inte god idag åker den ut.)

Tuesday, June 29, 2010

Det är så konstigt men varje gång jag går in på bloggen för att skriva ser jag att det blir fler och fler inlägg. Logiskt är det ju men en dag kanske man skulle gå tillbaka och se vad som hände för länge sedan. Den dagen är dock inte idag.

Förra onsdagen var jag på arbetsförmedlningen och träffade min handläggare, som sa att jag nog inte skulle komma att träffa honom så ofta men jag fick lite tips, en handlingsplan och löfte om en coach. Det visade sig att den han haft i åtanke som min coach inte fanns tillgänglig, så jag fick en annan.

Denna andra coach träffade jag idag och det var ett mycket produktivt möte som gick långt över tiden. Hon bad om ursäkt men jag sa att jag bara var tacksam (jämfört med när de ville få ut mig på mindre än 4 minuter så är detta rena himmelriket).

Vet ni, jag kan!! Jag kan till och med mycket, så det ska nog inte bli några problem för mig att hitta jobb. Kanske inte rätt tidpunkt att söka jobb, men nog ska det gå! 

Jag höll på att säga att jag nog aldrig blivit så peppad förr, men det är inte alls sant. Det kommer support från många håll och har alltid fått, både från lärare och professorer och dem jag jobbat för. Varför det är så svårt för mig att tro dem och förstå att det faktiskt är så vet jag inte, men jag får nog ta och ändra på det nu.

Helgen, eller Midsommar i sig, fick mig att omvärdera många saker. Vissa saker har jag inte gjort på flera år, och jag försöker bryta mönster nu. Ett exempel är att jag inte badat på flera år. Det bröt jag i och för sig för några år sedan i USA då jag gick och badade med barnen jag tog hand om, men det var en pool i en privat klubb där det inte fanns så många  besökare, och de som var där kände jag. Men jag har inte  badat med min familj på minst 14 år, och den vanan bröts i helgen. Inte nog med det, den bröts i en å! Jag har lite svårt för naturliga badkällor med tanke på att jag inte tycker om kryp och så vidare, men det gick riktigt bra! Och härligt var det.

Förutom att vädret tillät bad så blev det mycket tid i solen med underbart sällskap. En riktig midsommar, och jag har inte haft en sådan på många, många år. Swedish Midsummer Festival i Battery Park City kan inte mäta sig med det här, inte på långa vägar!!

Efter helgen, dvs igår och idag, har jag varit duktig och organiserat mina garderober. Den där klädkammeren är hopplös för allt hamnar där inne, och det har det gjor igen - men det är mest sånt som ska ut till pappersinsamlingen men som jag aldrig kommer till skott med... imorgon får bli dagen då det sker.
Men, iaf, garderoberen men jackor i hallen och och båda i sovrummet är nu helt om-organiserade. Den i hallen kan man kanske inte göra så mycket med, men de i sovrummet var det desto mer bestyr med. Förutom att alla korgarna trillat ner pga skruvar som inte satt fast ordentligt* så var allt en enda röra eftersom jag i princip tömde min resväska (eller resväskor) från USA rakt in i dem. Efter några timmars skruvande och lirkande och vikande och tvättande har jag nu två väldigt organiserade garderober med korrekt uppskruvade korgar och väldigt många galgar varpå alla det hänger kläder. Det är nog bra att de står i sovrummet för den garderob jag hade i USA som var utanför min lägenhet (precis utanför dessutom) var tydligen tillräkligt långt bort för att jag skulle glömma vad jag hade i den. Men iaf!
Ordning och reda blev det, och det blev till och med plats över för tvättkorgar - en för färgad tvätt och en för vit tvätt. Ojoj, intressanta grejer det här!

Balkongen är helt underbar, men solen försvinner från den kl 11.30. Det betyder att jag går upp tidigt för att få iaf några timmars sol, och det känns bra att få dagen omvänd på rätt håll. Dessutom har jag fått bukt på blommorna nu, och bladlussprayen jag köpte förra veckan har verkat mer än förväntat. Klematisen växer nu så det knakar, igen, efter att i princip ha tynat ner till ingenting efter att de små krypen varit i farten någon vecka. Murgrönan och också börjat växa igen eftersom de små krypen lyckats ta sig till den också.
Men den växt som är mest uppseendeväckande för tillfället är schersminen. Den blommar som ingen buske någonsin blommat förut, det är så mycket blommor på den! Och härliga, vita, vackra blommor! Dessutom doftar de ljuvligt av smultron (eller hubbabubba jordgubb, om du frågar mig).

Tja.... annars har det inte hänt så mycket. Sängen nästa så jag orkar upp innan solen försvinner från balkongen.

Wednesday, June 23, 2010

Jag bestämde mig för att öppna netbooken jag köpte förra veckan. En trevlig liten HP Mini 210 som är över förväntan. Det tog mig en hel vecka att öppna förpackningen eftersom jag tänkte att om jag nu kan komma ut på internet och få min mail via Blackberry så fanns det ju inget behov av ytterligare en teknisk pryl som fyller samma funktion. Men, det visade sig efter väldigt många om och men att Halebop inte alls stöder Blackberry som de så många gånger sagt att de gör. Därför blev det till att öppna förpackningen med lilla datorn idag.

Jag är nog en Mac-person i hjärtat men just nu kan jag inte hitta en riktigt bra anledning till att lägga ut 17000+ på något som jag egenteligen redan har. I och för sig vågar jag ju som jag nog nämnt knappt flytta på MacBooken just nu men den fungerar och det finns ingen andledning att spendera sådana penger just nu.

Efter några timmar på den nya manicken jag kan konstatera att jag är mer än nöjd med mitt beslut att öppna kartongen istället för att ta med den till affären. Kan det tänka sig vara för att Windows 7 har lånat mycket från Apples OS? Detta är inte bara något jag häver ur mig, det var HP killens säljpoint när jag gick in på Siba i måndags för att ta mig en extra titt och se vad jag kände när jag såg den igen och visste att jag hade en hemma.  Iaf, HP killen berättade lite mer och jämförde processorer och hårddiskar osv och visade lite på minin vad den hade för finesser och hur OSet kopierat Macen. Jag hade lite kul åt honom när han skulle visa hur man kan skaka fönstret och på det sättet få det att dela sig på två "Om du kollar så delar sig fönstret när man skakar det... jo, man skakar det så här... hm, alltså, såhär gör man... Ah. Man ska kunna skaka det och då delar det på sig och lägger sig till höger eller vänster." Jag har inte försökt skaka något fönster än men det kommer kanske.

Vad är det jag tycker så mycket om med Minin, då?
Jag har kommit underfund med hur man använder shortcuts via tangentbordet - funkar precis som på Mac. Perfekt!
Tangentbordet är av island-mode, dvs det ser ut som tangentbordet på en MacBook/MacBookPro, vilket jag tycker är såååå fiiiint.
Skärmen har inga kanter utan är high-gloss hela vägen ut... tjusigt.
Skärmen är mycket större än jag förväntat mig, vilket jag uppskattar. Allt kommer upp i samma storlek på web-sidor som på min Mac, fast man ser inte all reklam på sidorna... och det är aldrig fel.

Jag är inte sådär teknisk av mig men jag vet när jag gillar något... och jag kan säga att utav alla de Microsoft OS jag använt mig av så är detta något jag gillar. Mycket.

Nu ska jag bara försöka lista ut hur jag får min iTunes över hit och mina foton osv. Fast de ligger i säkert förvar på min externa hårddisk och på min Mac så för tillfället är jag inte så oroad. Spotify är ju faktiskt något jag kommit att uppskatta mycket och jag har en känsla av att jag kommer uppskatta det ännu mer nu.

Monday, June 21, 2010

I andra nyhet har dagen sett ut som så:
Jag vaknade av något brummande, en sån där irriterande maskin man klipper kantgräs med. Jag drömde om den en hel del, och försökte vänta ut ljudet så att jag kunde somna om.
Och gissa vad som hände?! Precis på sekunde jag gav upp och klev ur sängen slutade ljudet.
Såååå irriterande!

Men upp kom jag och frukost åt jag. Sedan cyklade jag iväg till banken för att betala räkningar, så nu är hyran betald fram till Oktober. Skönt.

Efter det cyklade jag förbi en cykelaffär som heter Hojen, så jag köpte en ny cykel.
Eller... nej, det gjorde jag inte. Men de kollade över min och jag fick luft i däcken, så den känns som ny!

Sedan åkte jag innom de där elektronik affärerna där jag blev kär i datorn jag inte öppnat än, igen.

Efter det bar det av till posten där jag hämtade ut två paket, ett från Rich och ett från Halebop. Detta betyder att jag har alldeles för många telefoner för närvarande, men det ska nog gå bra ändå.

Jag fixade även skärm-skydd till mobilerna och sedan åkte jag hem. Visade sig att jag varit iväg ganska länge så det blev snabb lunch/mellanmål, bad och sedan lite öppnande av paket och middag. Har filurat över mobilerna ett tag och nu blir det sängen nästa. Sååå skönt!
Hej.

Jag har ett litet problem.

Efter nyår, då hårddisken på min MacBook dog utan någon som helst förvarning eller anledning har jag inte varit så pigg på att ta med den någonstans. Den har iofs en ny hårddsik, men den har ibland stängt av sig för att sedan komma igång igen utan att något hänt (förutom med mig, jag brukar få en mindre hjärtattack varje gång det häner).

Iaf. Den får iaf inte komma med när jag åker tåg osv, eller är hos pappa. Jag vågar helt enkelt inte flytta så mycket på den. Förutom de ovannämnda problem fungerar den bra och är relativt snabb, det enda jag kan klaga på är att batteriet inte håller så länge som det brukade. Men, jag tycker väldigt, väldigt mycket om den.

Men det är just det där med att ha en bärbar dator som man inte vill ta med någonstans. Det är ju lite galet, eller? Så för ett par veckor sedan sa jag att om jag hittade en mini-dator under 3000kr, så skulle jag köpa den.

Och jag hittade en Samsung, via Elgiganten, som jag köpte via deras tele-affär eller vad det kallas. Det visade sig sedan att ... den fanns inte. Så jag kunde få pengarna tillbaka om jag ville... och det ville jag ju faktiskt. Egenteligen var det inte just den jag ville ha, eftersom den hade en kant runt skärmen - glossy skärm och utan kant är ju faktiskt snyggare! Precis efter att jag beställt den datorn hittade jag en som var just som den jag ville ha, men det kändes dumt att köpa två även om en skulle skickas tillbaka. Men den andra var just en sådan jag verkligen ville ha! Så jag blev lite glad när Samsungen inte längre fanns, men inte alls så glad när den HP Mini jag sett på Sibas hemsida inte längre fanns där.

Så en dag i förra veckan rullade jag iväg till Mobilia där de har både Elgiganten, Siba, Expert och OnOff i princip bredvid varandre (bara Elgiganten som ligger på andra sidan vägen). På OnOff hittade jag Samsungen, och tänkte att det var ju tur den inte kom för den var ju inte rosa utan väldigt lax-färgad. Och inte så fin alls. Och jag strosade runt ett tag mellan de olika affärerna, och när jag var på Siba (som jag tog sist) visade sig att de hade samma erbjudande i affären som de haft på internet - och att de faktiskt hade några i lager! Så jag köpte en HP Mini 210-1022eo (fast min är silver). Skillnaden på det vå datorerna, eller egenteligen på returvilkoren, var att Elgiganten sa att man kunde använda varan om och man inte tyckte om den fick man lämna tillbaka den, no questions asked. Siba sa att när kartongen väl är öppnad så får man behålla varan, de tar inte tillbaka något som är öppnat. Och jag måste säga att det är en policy jag kan uppskatta eftersom jag inte alls tycker om att få något som någan annan har pillat på, särskilt inte när det gäller dessa summor (eller mindre som för pulsklockan, om ni kommer ihåg).

Nu sitter jag här, lycklig ägare till en HP Mini 210 som är fint nedpackad i en box med orginaltejpen intakt. Och när jag frågar folk om de tycker att jag ska öppna den svarar de "Nej, vänta."
Vilket jag snällt gör... men jag börjar bli osäker på varför. Så pass att jag gick tillbaka till Siba (och OnOff samt Expert) idag för att kolla utbudet. OnOff hade nu samma model men den var minsan 12kr dyrare än min, plus att deras försäkring är runt 100kr dyrare. Och det är fortfarande precis det jag vill ha - bra specs och fiiiin skärm.
Men jag kan ändå inte öppna den där lådan. Så nu undrar jag - vad väntar jag på?? Ni får gärana komma med förslag, och om ni (som jag) inte hittar någon anledning så får ni gära säga till mig att jag kan öppna den där lådan nu.
Tack.

Sunday, June 20, 2010

Det har inte hänt så mycket den senaste veckan, så jag har inte haft så mycket att skriva om. Eller, jo... jag skulle kunna skriva en del om hur besviken jag är på det Svenska systemet vad gäller att beställa och få varor skickade. Om jag frågar om saker och ber någon kolla något så förväntar jag att jag får korrekta svar och att saker faktiskt dubbelkollas, särskilt om jag som kund betalar för det. I veckan har jag fått inte ett, inte två utan tre paket där varorna a) inte fungerade alls och dessutom blivit användna, b) fått reda på att det jag beställt var slut, två dagar efter att de lovat att jag skulle ha varan hemma och c) fått ett paket med böcker där alla utom en var i oacceptabelt format (som jag dessutom väntat på i mer än tre veckor och betalat alldeles för mycket för att få skickat till mig).

Den produkt som inte alls fungerade var en pulsklocka från Stadium. Jag ville ha Polar T6 Black Diamond men den fanns tydligen inte någonstans - däremot fanns den andra varianten på samma klocka i Helsingborg, så jag fick deras nummer för att ringa dem så att de skulle skicka den eftersom klockan var efter 20 och de var på väg att stänga. Så nästa dag ringde jag och frågade om de hade klockan kvar - jo, och jag kunde få den för det billigare priset. Done deal, sa jag och bad dem kolla att klockan inte blivit använd och att förpackningen var oöppnad - det var den, men de försäkrade mig om att klockan fungerade fint och att den inte blivit använd.
En vecka (istället för en dag) senare fick jag en försändelse som jag raskt gick och hämtade. Kom hem och var såååå spänd på hur klockan var - och blev mer än besviken. Inte nog med att förpackningen var öppnad, allt i den hade blivit använt (tom instruktionsboken såg ut som den var två år gammal och mycket väl-läst). Dessutom fungerade klockan inte alls. Helt död. Så jag for till Staduim där de sa att de kunde skicka en ny. Ok sa jag.
På väg ut gick jag inom Inter Sport där det visade sig att de hade Black Diamond verisionen som jag ju egenteligen ville ha. De kunde inte ge mig den för samma pris som Stadium, men de sa att de kunde tänka sig att dra av en hundring. Eftesom deras exemplar var helt oöppnade (jag fick ju se själv) tänkte jag att det nog var bättre att köpa den där, så jag gick tillbaka till Satdium och sa att jag hellre lämnade tillbaka klockan som inte fungerade och istället fick pengarna tillbaka. Då tvärvägrade kassörskan att ge mig de 100kr jag betalt för frakten, eftersom det inte är affären som tar betalt för det. Jag förklarade att jag inte var villig att betala 100kr för att de skulle skicka en produkt som inte fungerade, att jag inte velat vänta en vecka och att jag ju bett dem kolla att produkten fungerade innan den skickades. Efter att hon upprepat att de inte fick något för frakten frågade jag om hon verkligen tyckte att det var ok att jag i princip slängt iväg 100kr för att någon inte gjort vad de lovat, dvs kollat att allt fungerade innan varan skickades. Hon sa att det hade de visst gjort, men jag hade ringt Helsingborg innan jag gick till Stadium här och killen erkände att han inte kollat. Jag sa det, och hon insåg att hon inte kunde ljuga mig rakt upp i ansiktet mer och så fick jag tillsist tillbaka allt jag lagt ut.
När jag väl kom tillbaka till IS för att köpa klockan jag verkligen ville  ha fick jag den för 200kr mindre än markerat pris - och jag frågade inte ens. Så jag kom hem med det jag ville ha från början, och om än inte för så lite som jag hoppats så fick jag iaf en helt ny och perfekt fungerande klocka som gör mig glad bara jag tittar på den. :)


Jättekul histora, jag vet. Nu blir det läggdags.

Thursday, June 10, 2010

Fy vilken dag! Eller rättare sag, fy vilket väder! Det blåser och regnar om vartannat, och jag vill inte gå ut eftersom jag inte har någon annan jacka än min vinterjacka. Och utan jacka går jag inte ut, så mycket kan jag säga!!

Jag har fortfarande inte fått någon avi från posten angående böckerna jag köpte från USA, men de kommer väl så småningom. Tycker bara att de ska ta och komma nu.

Igår var jag och kollade in pulsklockor nu när jag kommit igång med träningen igen. Skulle vara intressant att logga det lite mer och se var man ligger osv, och kanske köra lite hårdare än vad man annars gör. De funktioner som finns på maksiner burkar kunna mäta hastighet och sträcka bra, men inte mycket annat. I vilket fall som helst så hade de inte de klockor jag var intresserad av hemma, men den kille som hjälpte mig hittade en klocka som var billigare på deras hemsida - tyvär fanns den bara i Helsingborg, så jag ringde dit idag för att se om de kan skicka den. Det fanns två verisioner av samma klocka, och den ena var på rea. Men när jag ringde idag hittade killen jag pratade med inte den som var på rea, men han förstod inte att det var just den jag ringde efter så jag fick den dyrare för rea priset. Hm. Jaja, jag ska inte klaga.

Jag har också konstaterat att jag nu har två fungerade sommarkort, så det ena går till systrarna så att de kan komma och hälsa på mycket nu i sommar.

Men det är inte alltid man tjänar pengar. Tidigare idag kom Ica bonusen och den var på 75 kr, vilket betyder att jag inte kommer handla mycket alls månaden som kommer. Jag har inte alls lust att se hur mycket jag har spenderat, men det blir ju lättare att planera mat osv nu när jag har lite mer rutin på det hela och vet precis vad jag ska ha i mig varje dag. Men nu har jag ju iaf lite att spara nästa gång jag handlar, så det är ju bra.

Nej, nu är det gymmet som gäller. Tänkte att jag kanske skulle skippa det idag men jag har ju tagit på mig träningskläder så då kan jag ju lika gäran gå. Det är ju inte precis så att jag har så mycket annat att stå i just nu. Imorgon blir det därmot städning innan familjen kommer på besök på lördag!

Wednesday, June 9, 2010

När jag gick i Lund för x-antal år sedan fick vi gå och se en sån där life-coach föreläsare. Eller, det var han kanske inte, men lite i den andan var det.

Iaf. Det är två saker jag kom ihåg om honom. Han hade åkt till USA och rest runt och hittat en massa snälla människor att bo med och hade under tiden träffat många motivation-speakers som inspirerat honom. Sen hade han bott i nån stuga med några kompisar här i Sverige, och de hade haft så lite att göra att små saker blev enorma - som att åka till affären. När man är mitt uppe i vardagen går sånt av bara farten, men när man inte har något annat som ska göras kan ett besök till affären bli en enorm anstränging. Man ska skriva lista, ta sig dit, handla, ta sig hem och sedan sätta undan allt. Det som brukade vara en 30min måste göra blev en dagsresa.
Killen pratade i två och en halv timme och det är dessa två saker jag kommer ihåg. Det där med hur man pluggar osv har jag helt glömt bort... hm.

Men jag kan nu relatera till att små saker kan bli jättestora när man inte har så mycket annat som händer. Mina höjdpunter på dagen är följande:
- Se om tidningen kommit när jag går upp. Det är lite spänning när man går de där stegen från sovrummet till dörren. Ibland ligger där ingen tidning, men om man drar undan drapperiet så har den dessa gånger helt enkelt inte trillat ned utan sitter fastklämd i brevinkastet.
- Hur kaffet kommer smaka. Det har hänt att det luktar skumt men än har det bara smakat bra. Men det är lite spänning de där sekunderna innan man tar första klunken.
- Väntan på posten. Ibland kommer de tidigt och ibland sent, ibland kommer den inte alls. Just nu väntar jag med spänning på böcker jag beställt från USA (och just som jag skrev detta kom posten, men inte några böcker... hm, paketet skickades den 24 maj så jag tycker det borde komma nu).
- Träning. Jag kan "bygga upp" mig för träning i över en timme. Om inte annat får det tiden att gå.

Tja, det är mest det jag underhåller mig med nu för tiden. Jag har inte lust att åka in till stan eller Mobilia för ofta för jag vill inte göra av med pengar just nu. men det är ganska skönt ändå, för de dagar jag kunnat göra ingenting de senaste sju åren är lätt räknade.

Sunday, June 6, 2010

Det kom

Under de senaste månaderna har många frågat mig hur jag mår, och jag har uppriktigt svarat att jag mår bra. Svaret jag fick var oftast, om inte alltid "Vänta bara, det kommer."

Och nu har det kommit. Det skulle nog varit bättre om jag fortfarande var i Hässleholm, men nu är jag inte det så det får väl gå ändå.

Kitchen


















Som vanligt - klicka på bilderna för att se dem större.














































































































































De andra bilderna ser ni ju vad de föreställer så därför skriver jag inget på dem - men här kan jag ju säga att jag tagit bort både brödrost och kaffekokare för att få mer plats. Sen har mina Amerikanska cookbooks fått sin egen speciella plats (dem jag skickade hem, jag hade dubbelt så många men det blev dyrt att få hem dem). Och jag kör numer på kaffe från pressen, vilken är lila eftersom det var den enda färgen de hade kvar som inte var röd eller rosa eller vit. Men den lyser ju upp så det var nog rätt färg trots allt (jag ville egenteligen ha en svart, men de var slut).

Friday, June 4, 2010

Balcony

Vi fortsätter på växt-temat. De som pratat med mig den senaste månaden har nog märkt att balkongen är ett ämne som är mig kärt. Kanske inte lika intressant för andra, men istället för prat får ni bilder (jo, fler bilder - jag är medveten om att jag lagt upp bilder tidigare).


















Bordet med Salvia, Lupelia och nån annan fin växt. Tyvär kommer Salvian försvinna snart tror jag, och det har skett lite ändringar sedan bilden togs före helgen. Men det kommer (såklart) snart nya så att ni hålls uppdaterade.



















Mina två Klematis som blev nedklippta och som jag hade väldig ångest över. Men, det började skjuta skott och nu är den ännu större. Kul!


















Titta! Härliga, underbara små skott som kommer överallt.


















Ja... vad ska man säga. Lavendlen vill varken eller, nu har den börjat vissna i mitten men de där spröten har blivit dubbelt så långa och hänger runt och verkar vilja fortsätta. Så vi ger den en chancs. Citronmelissen väser så det knakar och den där spretiga till vänster hamnade i soporna idag eftersom den över natten gått från att se glad ut till att vara alldeles grå och torr. Jahaja.
Och lyktan som står här kan sättas i kruka eftersom den kom med en pinne som kan skruvas på. Den hamnar nog i Klematisen senare i sommar.























Detta är världens mest ömtåliga Fuccia. Det regnar knoppar om du så mycket som råkar nudda vid den eller bordet. Men den verkar trivas ganska bra ändå. Och berätta inte för någon om detta bordet för det är säkert alldeles för fint för att stå här. Jaja.


















Lite mer av balkongen. Kaprifolen (stora blå krukan i mitten) väser så det knakar, den är dubbelt så hög nu. Murgrönan växer men inte lika fort, och jag har nu laggt till en Shersmin. Bild på den kommer senare för just nu står det en stor tvättställning som nog inte gör sig så fin på bild.


















Om någon vet vad detta är för blomma så berätta gärna! Har fått många förslag.